標題: cd街街一記 [打印本頁]

作者: gourment    時間: 2009-12-13 01:00     標題: cd街街一記

前幾日, 係夜深人靜既時候突然好想cd去街...
9 B7 [3 O' j; k5 i於是就即刻化妝, 換衫出去啦~- i* w& S( r4 n& t$ b
依次係我第二次cd街街....真係好開心, 好興奮 4 U6 @7 [- d% N1 o3 A
係平時行慣既路上面, 竟然可以cd wo! 果種感覺真係無野可比!!!. \' q% [' b7 S: g, ?+ }
著住對厚絲, 加對2吋高既boot....聼到對鞋發出既聲音, 都係果句, 好正, 好high!% L* P3 E; u! U+ c, K
原本我諗住行遠d架, 不過都係唔得........原因係我覺得對boot都係好高, 行得好辛苦 ( a' a- |7 F6 J+ e, Z* u5 G- g
所以我決定下次cd街街既時候一定會著對平底或姐無咁高既鞋....; t7 m; @+ S; z9 D. f
不過我又好想著高踭鞋出去wo, 究竟有咩辦法丫 ; J( v$ l$ i, H5 p4 C
點只可以練到行得好自如丫???% p5 R4 r9 j- w! h! T: c3 Y
有無姊妹可以幫我解決依個問題丫....
作者: JG5446    時間: 2009-12-13 01:14     標題: 回復 1# gourment 的帖子

practise make perfect# }0 u7 j% ~! t: M

M/ K4 l' D( f! Z2 @% g& L我以前都唔慣架3 O/ O4 r' Y, E* C
後來每次係屋企cd都會著對高跟鞋係屋企入面行來行去 : Z$ Z& b. Q& J# ~  }5 f7 @/ p
依家連行樓梯都無大問題; u) h% l2 o; K2 [# T, Y
1 H/ }- E' |0 W' {+ Y: |/ b
作者: faimacau    時間: 2009-12-13 01:20

我都好想CD下出街~~~
作者: applechoi    時間: 2009-12-13 02:07     標題: 回復 1# gourment 的帖子

真係要練gar......
7 w; u, t3 ?" d" t試過著4吋高, 無出過街, 不過企都唔敢太耐7 {' r7 Q7 S& g$ \" ?
試過同人出街, 佢著對3吋幾高ge高跟鞋就我, 之後我地每行太約45分鐘就要停一停
4 D& a0 V4 Z* _' D
; o7 {- v3 L. C) s; O. x# M: r反而o係香港同D女仔fd出街, 佢地著2吋幾3吋行大半日,  又shopping 又盛1D事都無仲問番我駛唔駛抖下...4 G. E: H! P$ }; i; N

$ p! R# E5 u# D  n  h[ 本帖最後由 applechoi 於 2009-12-13 02:10 編輯 ]
作者: gourment    時間: 2009-12-13 03:10     標題: 回復 4# applechoi 的帖子

姐係你試過著住對3吋幾高ge高跟鞋cd出去??
作者: sghk_abcd    時間: 2009-12-13 09:22

幾好玩吓
作者: hk1994624ip    時間: 2009-12-13 12:52

thx .......
作者: butterflies    時間: 2009-12-13 22:26

我叻過樓主, 係屋企影相個陣可以著住3吋高行來行去, 不過4吋就唔係太得, 有一對直頭企直都成問題
作者: thecoolsea    時間: 2009-12-16 20:27

唉...... w9 Q# {8 R5 \0 N) q* x9 f/ p
你地就好啦~
. o1 c, \; [/ _) S; N' M( v我重係唔夠膽cd 出街....
, n9 M  ?" X" H" ?0 u' T只係夠膽係home....
作者: kevin428    時間: 2009-12-16 22:09

如果還穿不慣高跟鞋的話* S, Y7 N# M, @
那先從低跟或中跟鞋先試下啊
作者: fred00168    時間: 2009-12-21 08:57

多走多練習吧, W4 U8 L  s: m8 q% K: }$ i
這樣才比較有用處喔!!
作者: karen0129lai    時間: 2010-1-1 22:45

著3吋以上高踭一定會扭PAT, 好性感~
8 d" [/ j+ ^& g; }2 G( L7 [仲唔行得快~
作者: grilboy    時間: 2010-1-2 02:41

平時行開果條路,無晒人.......................我好鍾意條街無咩人既FEEL
作者: chrisyu    時間: 2010-1-2 02:57

看來真刺激呢@@
作者: 火靈兒    時間: 2010-1-4 08:43

thx for sharing...
作者: joey221    時間: 2018-10-27 10:32

引用:
原帖由 gourment 於 2009-12-13 01:00 發表   
" x2 F/ b' y4 K$ v- u前幾日, 係夜深人靜既時候突然好想cd去街...2 U* p9 Q9 N: R
於是就即刻化妝, 換衫出去啦~
- i4 I/ b, U1 ~! p9 U) |. |依次係我第二次cd街街....真係好開心, 好興奮 2 F/ m, o1 s* ]3 c- \  i
係平時行慣既路上面, 竟然可以cd wo! 果種感覺真係無野可比!!!
; z, T, L' ?! m9 V( k著住對厚絲, ...
9 S5 M4 x" h% |/ B- C8 U
( b0 Q- A; I# K' M
我外出穿著 15 d
作者: joey221    時間: 2018-10-27 10:41

引用:
原帖由 gourment 於 2009-12-13 01:00 發表   
4 G* }/ O! v; u, g0 F' u. C前幾日, 係夜深人靜既時候突然好想cd去街.... y: S- M+ h1 i3 ]3 ?& g0 Q9 P
於是就即刻化妝, 換衫出去啦~+ s0 a" b+ Y$ Y
依次係我第二次cd街街....真係好開心, 好興奮
  `& G6 H6 u3 V6 |2 Z* u* O係平時行慣既路上面, 竟然可以cd wo! 果種感覺真係無野可比!!!0 s9 @! }: a# X* a( L4 Y1 X( m
著住對厚絲, ...
0 N3 w) j' k  B* ]

7 V) k- L$ ~6 J$ `+ b; v8 m; h我外出穿著 15 d

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0