嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

點先戒甩男扮女裝

點先戒甩男扮女裝

如果可以戒甩男扮女裝,有好多方法幫大家解決
" L8 ]/ n1 v+ T8 w& i1.見心理醫生8 J; \6 i6 Y' P, Y
2.搵社工輔導
4 ]2 g# S, A" R) e4 J& @3.盡量收起女裝(如女性衣物,絲襪,高跟鞋)& [4 w" J3 k, \3 Z. ]2 P
4.以上方法可以解決
覺得好的就按一下感謝吧~~
香港加油 努力奮鬥
我係荃葵青區唯一LGBT女權街坊
忠告:男扮女裝必須量力而為

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
當著上以後,一世也戒不了。

我唔明,既然呢個係cd論壇,點解要戒呢

你知唔知,我見過一個社工,佢話cd冇問題,我都識好多cd嫁,你覺得咁樣開心咪好囉

我已經戒唔到了,因巳很多女裝衣服。尤其內衣褲及絲襪褲。

戒唔到的... 丟哂所有野我都試過三次了...  

如果你真係想戒你要問自己點解要CD
6 l8 Z# u4 M7 q# a3 v4 ^. ?& M3 L  J因為唔同人有唔同。因為有D人關於係心理,事物.......好多
# ^6 q! G+ a- @4 P8 t, {/ m想戒一樣野係要知道自己點解想得到呢樣野  得唔得係睇你自己

搵樣你人生最重要o既o野代替

完本打算都不再CD. 但天氣涼了, CD 癮又起.: |( v5 F6 B/ P" }# ~- F8 t

# Y9 e4 D0 L5 M2 l6 Q& @如果可以無憂無慮到外國CD 一段日子就更加好.

最有效 -->  刀子

引用:
原帖由 gila 於 2014-10-16 23:12 發表   
& V. r  B4 T$ \完本打算都不再CD. 但天氣涼了, CD 癮又起.
4 r1 i; {2 T5 q+ e3 O. L
: h  G+ V4 y, k& K如果可以無憂無慮到外國CD 一段日子就更加好.
+ H. F2 L: P8 T0 f/ v. T7 x
0 \+ ~8 ?! Z5 fgila 你都不 CD 了? 7 _4 u* c+ N& {' N' d% y
為什麼呢?

引用:
原帖由 cdtv 於 2014-10-16 23:52 發表   + Y$ p' k& X( I1 |- n* }5 k& }$ f  h! V

( K* N2 q5 T* P6 J1 j# ?; D) Z% N, u) ^$ E3 c+ t
gila 你都不 CD 了? & p8 |3 l: _! z4 E
為什麼呢?
2 f# g; c! a3 J& y

& z$ E8 v4 |# ^7 i" p. T. |不一定呀. 6 _( q% G5 J2 N& ~2 M8 ^
只是時間少了. 有時又太懶. 因為想CD得好一點, 就要花時間準備多一些.

如是易服/不是戀物的話:; v; K% D/ i0 ~0 S/ z. Z- L( e
個人覺得…
# J3 E, d/ X) ]( O- T& c當你CD得多,你就會發現CD既麻煩、女裝既不舒服。
, L% F0 i$ }/ M例如絲襪夏天會好熱、High Heels行路行得多會好痛、Bra會影響呼吸…
  S  B9 ^/ G2 {! W- F7 Y有機會慢慢越來越少CD,而且試過好多之後已經會少好多感覺,慢慢覺得不外如是。# G$ Y% `7 b  [; V- L
只不過是一件衣服…5 J- C3 E  _8 E; F7 ~& u: @2 I5 W1 q
7 |: y7 q* I; h+ Q
如果有戀物成份的話:
4 V6 ]# {. r1 U/ n0 J假如看得多男人CD,(特別係CD後也很男人的)
; V7 Q3 r$ @! V  a" G9 P3 v  X會有機會把女裝中性化看,而失去戀物感覺。; M9 v" v/ k6 p+ u6 _; Q) W. n" @
進而視女裝等同男裝Tee-shirt中性化特質。
  i8 T5 w/ M2 a5 Y就會少了很多想CD的雜念。
2 s! P+ N+ i$ S1 r/ n4 m" Q# Q" t2 R7 [1 R

引用:
原帖由 rossanebaby 於 2014-10-16 15:44 發表   6 A) R% t/ o3 g: f! f( i& Q; x
2 k8 d7 S" ]3 Z唔好丟晒d野啦, 咁狠心, 又浪費
9 M7 L0 Y: Q7 Y6 ?, P其實唔需要戒嫁

識返個女朋友或搵個CD做女朋友就可戒掉,我試過停止CD近5年

CD到自己厭倦為止

引用:
原帖由 rossanebaby 於 2014-10-16 15:44 發表   ; L1 [7 O  Y' l, u% C% d
6 R1 g/ x5 a1 ?0 u. ]我都試過掉晒所有野幾次,最終買更多。最後只有後和浪費,還是面對現實。

引用:
原帖由 applebaby 於 2014-10-16 11:59 發表     {$ z6 P0 t& I! h# N$ p: _0 D
當著上以後,一世也戒不了。
( U2 e! S/ T8 V% i

& `  }7 U. [% Y! vX 2.  I cannot la.

引用:
原帖由 regina1010 於 2014-10-17 06:35 發表   
* Q0 ^1 T- ~7 i5 x* @7 [; f識返個女朋友或搵個CD做女朋友就可戒掉,我試過停止CD近5年
/ X, c( A/ Y- h+ w4 H- E1 n
; n  {/ n8 C5 A& _/ Q
but now you do not have GF yet ?

引用:
原帖由 misslady 於 2014-10-17 23:51 發表   - q/ J+ \& p" j" D$ c" B

) n* c+ _( x" O4 x$ t" |! D2 H2 T5 r* \0 F# A2 S' ]7 J
but now you do not have GF yet ?
. ]; T2 t% s! {$ _$ n6 X5 T " j* V' r9 N. f5 A) @' [7 t
but now you do not have GF yet ? x2
) i" V7 t8 v: m' i1 F8 z& ~同路人,傷心事。。。cry

最近訪問的版塊