嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

有沒有同好可以幫我在台灣奇摩拍賣代購?

有沒有同好可以幫我在台灣奇摩拍賣代購?

我想在奇摩拍賣購買一些台灣學生制服,但因為我沒有台灣身分證、地址及手提電話號碼,未能註冊,未知有沒有大大能為我購買再寄到香港給我?8 a) _0 w1 i+ M7 g( K# D$ q5 `
我會支付一切費用,如可以的請回覆,謝謝。. s2 n+ L* y9 m3 M
5 C; C0 S" }" c3 i8 o; h6 R# ~
或者,可以幫我聯絡賣方,請對方直接聯絡我亦可,因為未能註冊就不能在拍賣留言聯絡賣方...: @' X* S* ~. u( B$ }$ {1 H3 H, b
" J0 W3 G! o  r- _
盡可能唔想用坊間的代購服務,因為1)要收手續費(寧願比多少少益自己人都唔益代購)2)唔知人地點諗...始終買校服,唔想比外人知,所以先想搵返同好幫手。
覺得好的就按一下感謝吧~~

台灣喔 要買哪個學校的嗎 不然就我所知大陸的網拍便宜許多

我用開有個代購都ok啊
5 X' H3 [: i% _) F/ s" _# w可靠又唔貴) Y) x& E3 v9 D1 T/ t( w
一個賣家只係 HKD15 手續費; u/ w6 L# [9 G* p$ @
(即係你同一個賣家買十樣野都只需俾 HKD15 手續費)0 |, a' D4 J0 _0 [, J
之後你只需俾件野既錢 + 本身件野賣家送去台灣本土運費 + 快遞到香港運費
# D3 z# q6 B1 w. R* u! \; `唔駛驚個快遞貴, 講緊只係幾十蚊
2 \/ G( Z- Z" i  F+ D5 {乜都唔駛煩, 佢有 HSBC ACCOUNT 俾你過錢
) {0 w6 r) T  p$ V/ F不過最終件野幾時到手就要睇個賣家要幾耐先出貨; G# I" F: S) ^5 P
之後快遞到香港只需幾日仲有人送埋上你公司 (唔知屋企得唔得)8 U$ p% `. }- ^
唔駛擔心唔知人地點諗喎, 人地都係做生意, 何況你又唔駛同佢面交$ k  W- m& `8 P6 k) ~& D% I; P

1 H5 S6 r, Y7 o* t係就係會益少少俾人, 但勝在不用煩又快

引用:
原帖由 夏天 於 2013-1-21 21:47 發表   ! K2 w# d2 |3 \' S! T# e$ o
台灣喔 要買哪個學校的嗎 不然就我所知大陸的網拍便宜許多
* ?0 c: {' x/ Y3 f6 J$ j1 ^( S
: D: ?. C5 w% `3 ~4 D/ H- h/ C. ?6 w
大陸的指淘寶嗎?我有帳號~因為我比較想入幾套台灣的制服

引用:
原帖由 siumingc 於 2013-1-21 21:50 發表   + M. [. l; A" H$ ^# G
我用開有個代購都ok啊: ]1 n1 d% f* t/ e1 ^! C
可靠又唔貴* v! e8 n2 H  D  P8 f2 @
一個賣家只係 HKD15 手續費, T8 n* G# `4 \. k3 s. D  K
(即係你同一個賣家買十樣野都只需俾 HKD15 手續費)
8 q' h: F6 k+ ^# l# E' V之後你只需俾件野既錢 + 本身件野賣家送去台灣本土運費 + 快遞到香港運費
% x3 v" N9 C, V  W唔駛驚個快遞貴, 講緊 ...
/ x9 R8 |( }( Q9 v2 W) B& W: R
: b0 g/ T7 T( x) q1 |是哪一間代購?

引用:
原帖由 Vinci_Cheung 於 2013-1-21 22:58 發表   2 _0 [- i/ P: M' k" ^
5 ]# X5 f+ ]+ [! ?" h
$ q. v1 [4 [" S
是哪一間代購?
7 M1 Z  F2 @# X5 E8 }shopping-go-go點公司, ^; g$ b. a) a+ L* K1 Z: @
Reg 左做會員, 之後再填代購單3 r) n5 ?* m* a
跟住佢會覆你 Email 報價1 L! ^( t. W+ ^8 C6 O
覺得價錢ok先過錢1 i' P2 ]; Q( s6 ]$ Z$ P+ ]
過完錢佢就會幫你落 Bid
! Z* t9 |& u: {4 M+ x9 L
$ o8 a3 k; D& ~9 C% N5 H最後希望你最終買到心頭好啦 :)

引用:
原帖由 siumingc 於 2013-1-21 23:05 發表   
( [# Q! X" p0 d8 P0 ^! v/ q$ ^2 I8 O0 E( Z/ A. n2 `
shopping-go-go點公司+ E5 Y; E4 H9 z/ Z, M: {2 P' O
Reg 左做會員, 之後再填代購單' }0 q  C8 i8 ]/ Q& Y+ `  k* }8 n
跟住佢會覆你 Email 報價" d% s& ?  G3 i  T7 H
覺得價錢ok先過錢! J% B& [1 A1 Q
過完錢佢就會幫你落 Bid
% @3 R( d% H5 g, }$ @3 Y
. i8 P1 g2 r4 o2 X' ~1 U3 }. {& Z最後希望你最終買到心頭好啦 :)
3 |0 u3 R9 ^: Q8 ~! d$ [1 a

* P; A, F6 H6 Q9 k) P試試先,謝謝你。

岩岩睇左,手續費已經加到$30 ,不過比起我搵個d都係算平

引用:
原帖由 Vinci_Cheung 於 2013-1-21 23:17 發表   - V( z" Z  G6 [: E6 Y6 Z' x
岩岩睇左,手續費已經加到$30 ,不過比起我搵個d都係算平
0 U9 ]( h2 x5 L6 m
唔駛擔心, 我前幾日買完野都仲係15蚊一個賣家
7 [- W8 i3 ^' |0 w, N- g你填完等佢報價先啦
! B* W0 R5 r- x& p0 ~( y1 |7 H反正報完價都仲可以唔買3 M' ?! ]+ o& t" d* V8 ^

; I; V& r7 L* S: I- m- U+ ?祝買野成功啦 :)

引用:
原帖由 siumingc 於 2013-1-21 23:29 發表   
; H9 l7 k5 N7 M  P2 T
* s, m2 e+ l" v8 K2 `( f唔駛擔心, 我前幾日買完野都仲係15蚊一個賣家8 F( z9 o6 X& l- B4 b6 \
你填完等佢報價先啦
5 F9 n- U; L3 A" n+ O& G反正報完價都仲可以唔買8 l8 c. k2 U* K5 i

& X4 v) F( L9 F; F& X祝買野成功啦 :)
1 i, r) d/ ?! H

6 [" w/ p; q' J/ o' I填左表LA,依家等網站回覆,謝謝你的協助

想問多一樣,大約幾耐會回覆?

引用:
原帖由 Vinci_Cheung 於 2013-1-21 23:44 發表   5 V# U- \, }8 B) J( M: s
想問多一樣,大約幾耐會回覆?
2 @9 B: w! p: P  g" X) _+ ^* E

" d* o* g  f& w' `. P3 b唔駛客氣0 F. s6 J! E' j3 C' w6 d9 `

! w2 Q5 @' x$ A4 @5 _2 e好快手的, 聽日日間一定會覆你
3 W) j7 p5 l8 m; D8 W1 D3 }" O+ P總之係日頭開工時間基本上都好快覆) W5 p; P. q) T; K  @0 q  R
聽日留意住自己個 Email 啦

引用:
原帖由 siumingc 於 2013-1-21 23:51 發表   ! l- [9 v6 [9 Z6 u; Z
$ d5 ?# u- S* f1 a3 N4 ^" _

m" \" K! @$ C! R0 ]" u1 `8 m6 O& l唔駛客氣
, D: t' Y& h0 l4 F' s3 q! t4 Z9 U- G* E" v
好快手的, 聽日日間一定會覆你+ m+ o  D! F" J# M8 c: _- A& r
總之係日頭開工時間基本上都好快覆% @* |) [( R, i/ R/ c4 j' ]( o
聽日留意住自己個 Email 啦
7 B# A' e3 r' ?

! L- ~  L& X1 R# C' j知道,期待中

台灣有哪間學校的制服這麼吸引你阿?

引用:
原帖由 夏天 於 2013-1-22 00:17 發表   
  v- D+ g8 x8 U1 P台灣有哪間學校的制服這麼吸引你阿?
( A1 T, B# J' ^& s0 c/ P1 C
! n3 M- d' \8 Y# V7 P1 Z: ?其實無話特別邊一間,只係前幾日岩岩去完台灣,見到d校服都幾吸引,就想收返幾套,不過主要$$$,因為連運費都幾貴

最近訪問的版塊