嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

點先戒甩男扮女裝

點先戒甩男扮女裝

如果可以戒甩男扮女裝,有好多方法幫大家解決
( v  a% v6 D( t8 o! y) R" [9 v1.見心理醫生/ I" }, l* l% M: P
2.搵社工輔導
& z; Q0 V' N* `( d3.盡量收起女裝(如女性衣物,絲襪,高跟鞋)' j- i. r2 d4 C5 [1 w: U
4.以上方法可以解決
覺得好的就按一下感謝吧~~
香港加油 努力奮鬥
我係荃葵青區唯一LGBT女權街坊
忠告:男扮女裝必須量力而為

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
當著上以後,一世也戒不了。

我唔明,既然呢個係cd論壇,點解要戒呢

你知唔知,我見過一個社工,佢話cd冇問題,我都識好多cd嫁,你覺得咁樣開心咪好囉

我已經戒唔到了,因巳很多女裝衣服。尤其內衣褲及絲襪褲。

戒唔到的... 丟哂所有野我都試過三次了...  

如果你真係想戒你要問自己點解要CD
+ N! Z; P- o& q/ U5 k因為唔同人有唔同。因為有D人關於係心理,事物.......好多
8 p+ Q% ^) j3 {2 ~0 v7 I. ]想戒一樣野係要知道自己點解想得到呢樣野  得唔得係睇你自己

搵樣你人生最重要o既o野代替

完本打算都不再CD. 但天氣涼了, CD 癮又起.
, r+ w0 N1 Z  y+ W. e' m3 G1 w1 e- S  P
如果可以無憂無慮到外國CD 一段日子就更加好.

最有效 -->  刀子

引用:
原帖由 gila 於 2014-10-16 23:12 發表   3 Z$ w0 E" y) @$ ?+ B
完本打算都不再CD. 但天氣涼了, CD 癮又起.* k+ u/ P8 Y% z

6 m/ A0 t( a3 \& q6 F: _如果可以無憂無慮到外國CD 一段日子就更加好.
$ `, U- F3 R) h' F$ L
' c1 I8 v: n+ _; U
gila 你都不 CD 了? 7 g7 N- C% X4 S9 |/ p4 G
為什麼呢?

引用:
原帖由 cdtv 於 2014-10-16 23:52 發表   
2 ?) q, S3 u& U$ e4 b0 u
7 o: T* ~/ ]; @+ \! ?/ C
5 g7 l$ D1 s) }; vgila 你都不 CD 了? # E$ \: T- E2 e
為什麼呢?
& O; V/ I* u. @; Y

* o8 Z% j1 W3 I! @不一定呀.
+ R2 j% A& i8 T% t% {! P3 R# ]只是時間少了. 有時又太懶. 因為想CD得好一點, 就要花時間準備多一些.

如是易服/不是戀物的話:
1 k9 h; ]5 s: Y& _0 Q4 a; M4 E! |: E個人覺得…0 l9 Y/ a, u& t9 ^$ W
當你CD得多,你就會發現CD既麻煩、女裝既不舒服。
* Q1 N+ _8 W$ `" w6 d例如絲襪夏天會好熱、High Heels行路行得多會好痛、Bra會影響呼吸…
, g4 [7 g7 o( ?有機會慢慢越來越少CD,而且試過好多之後已經會少好多感覺,慢慢覺得不外如是。4 q% }. }1 C% V
只不過是一件衣服…
. ^4 {; ]& m8 [5 T1 t
0 s* I9 K5 Y" r+ r* X+ J如果有戀物成份的話:
) g6 B4 |7 c8 n$ S) x5 B假如看得多男人CD,(特別係CD後也很男人的) - ^; j" V( I5 R+ l/ }: b
會有機會把女裝中性化看,而失去戀物感覺。
+ v+ H: m# ^& `8 O! |進而視女裝等同男裝Tee-shirt中性化特質。
* W1 y7 \. @7 d, o$ `8 d就會少了很多想CD的雜念。
' D- x# Y5 l8 {4 B8 y/ I- l
. t1 I. P5 A" _* ]% `1 I[ 本帖最後由 gmomo 於 2014-10-17 02:28 編輯 ]

引用:
原帖由 rossanebaby 於 2014-10-16 15:44 發表   
- h( E, ^9 D# d- V' @. b戒唔到的... 丟哂所有野我都試過三次了...  
( o& J& L5 j  g/ B# m
唔好丟晒d野啦, 咁狠心, 又浪費
$ j* A( \7 j, h' q) _, Z其實唔需要戒嫁

識返個女朋友或搵個CD做女朋友就可戒掉,我試過停止CD近5年

CD到自己厭倦為止

引用:
原帖由 rossanebaby 於 2014-10-16 15:44 發表   
" Q! v9 e$ d, ~8 b戒唔到的... 丟哂所有野我都試過三次了...  
) l3 p5 f5 B0 D% f/ T8 }我都試過掉晒所有野幾次,最終買更多。最後只有後和浪費,還是面對現實。

引用:
原帖由 applebaby 於 2014-10-16 11:59 發表   
9 r6 p: x3 F7 \+ _: H7 r' G當著上以後,一世也戒不了。
% ~2 G4 h, P5 W# k9 L+ G' G( q; _: f
X 2.  I cannot la.

引用:
原帖由 regina1010 於 2014-10-17 06:35 發表   
4 N* A1 N1 w, E# g: W識返個女朋友或搵個CD做女朋友就可戒掉,我試過停止CD近5年
4 j, [& B  s- Y

/ ^  Y# a8 i3 l. j: qbut now you do not have GF yet ?

引用:
原帖由 misslady 於 2014-10-17 23:51 發表   # K8 S- m4 s3 _
( Q3 f8 P: X5 F- C, S% X& g2 g
! F+ y% _' Q: d$ j: y
but now you do not have GF yet ?
8 p+ e. @8 K" J; h  ^& ~ ) z# G& G) O6 [
but now you do not have GF yet ? x25 ~# O2 s6 N* ~
同路人,傷心事。。。cry