嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

買鞋問題

買鞋問題

小妹初來報到,有問題想請教大家
' M2 e' P4 z0 M本人只係新手玩CD,衣服同襪都膽粗粗買到# q0 D" w5 ]$ E4 [+ u+ {
但係鞋方面真係非常難揾,就算睇啱都唔夠膽去買
8 `5 }: a# Z3 O0 ~/ j所以想問各位平時去邊度買鞋$ g! O# Y  o: g4 r( O" y% |2 j$ x( f
(小妹特別鍾愛細帶高跟涼鞋同細帶高跟鞋)
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我買鞋冇特定店舖(鞋店多數有我size), 睇啱就買, 否則驚第日搵唔返!
我是乖孩子,我不說謊話的~

對我而言反而是不一定有碼~~買鞋比買其他東西容易克服…

你咩嘢size?
暫停寫入

你們真好, 知道自己size...# s! ^) `) a7 h, r
最大的問題係, 我連自己咩size都唔知...

尺碼方面我十分好彩,因為我身形比較矮小,
( n5 ]* p+ h  [1 G+ Q) t; z2 G2 f6 e有次偷着阿媽D鞋都36號唔係十分窄,所以37應該啱我

引用:
原帖由 paulai 於 2014-8-19 10:53 發表   
3 `( [7 \0 ^! r# Q( [尺碼方面我十分好彩,因為我身形比較矮小,( I( B* S; f/ A6 G
有次偷着阿媽D鞋都36號唔係十分窄,所以37應該啱我
% V( @" j. V) K# `( b& g$ C

, }! Y; {& V/ `4 v& h咁冇野好驚啦, 睇岩講幾多號然後比錢咪得囉, 你唔試冇人知係你著!

引用:
原帖由 lovable 於 19/8/2014 11:08 發表   . n7 `: b: `0 s; s3 f
0 M( x5 s, e9 _2 U" V7 I
  @9 O* i* W% q/ C2 y. c% V8 g
咁冇野好驚啦, 睇岩講幾多號然後比錢咪得囉, 你唔試冇人知係你著!
  q, X5 F4 q# }. J
對呀對呀~~買女裝鞋不難正是這樣…- f9 b, [- j! {$ x2 M. t8 y
% k3 k' S  t, g/ ]; `% l% l7 D6 H
售貨員可能只以為是買給女友…

引用:
原帖由 annachan 於 2014-8-19 12:47 發表   
' f6 t  X6 k) w; o3 A
) L2 ^! |3 M0 A0 W) N/ ^& M對呀對呀~~買女裝鞋不難正是這樣…  y% T$ S' i% W+ B/ w* w

1 U) b3 @4 r. H4 }售貨員可能只以為是買給女友…
3 s3 r  L/ o/ X: N+ i/ Y* h* r% b) y* e0 z% c
其實買衫都是相同道理, 沒什麼難!

引用:
原帖由 lovable 於 19/8/2014 13:04 發表   
2 `& l! ]) U% j7 v$ |0 q8 `! N) T# e0 d

$ M5 N0 q6 _* F( r4 x. H" ~2 }其實買衫都是相同道理, 沒什麼難!
0 m% \7 t6 [: o% D
個人認為買化妝品和內衣褲比較害羞~~沒能克服…

引用:
原帖由 annachan 於 2014-8-19 17:55 發表   4 w( d# I3 K; E& T4 w2 H7 u1 m

, D. K8 p5 n7 X# B/ O' Y- e% _+ e# p個人認為買化妝品和內衣褲比較害羞~~沒能克服…
! P! A$ k* d) J1 z
: ?% y3 N$ G1 k- k# G5 Y# \; mbuy lingerie is more easier..
3 o& C* s- g4 d$ x) s/ q8 @+ f6 A+ N0 J9 r- y8 \
but dress and suit.  now can buy on-line.

直接買如何cd物品都無野好怕。。2 u! v6 d1 e) X) N% @
就系鞋,,,,,42碼arrrr

真係唔知邊度有大碼尖頭高踭鞋賣……43碼左右,想人手訂做都冇…… 平底鞋又肉酸∼,買唔落手

很難克服去買女性用品.....

Many in Tao Bao ar

上網買,Z字頭,衫褲鞋襪都有,價OK。

引用:
原帖由 芷羚 於 2015-10-24 07:41 發表   & z  E. t9 x, A3 b: F) H
真係唔知邊度有大碼尖頭高踭鞋賣……43碼左右,想人手訂做都冇…… 平底鞋又肉酸∼,買唔落手
& {/ Z7 I# U6 V, ?% a9 W2 n
7 f1 B  f- v% Q( A- V9 Yhttps://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z10.3-c.w4002-13835634240.91.1037dabcDEOJL3&id=545863672381
* R! r, _' f# b1 g淘寶啦,最大44碼。

淘寶很多有44以上的 我看過最大到48

淘寶很多有44以上的 我看過最大到48