嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

同大陸通關後對香港CD有咩影響

同大陸通關後對香港CD有咩影響

如題
) X" [1 M, C: g
8 S1 W- f9 w) R  R* }4 q雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。
) E/ u' T, c4 B1 q9 H; Q: Z- \1 l
) y* q2 C2 I: F1 v各位CD認為對妳有什麼影響?' _1 |. J9 K9 n5 p

7 x  k( S" |8 S< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >

) u- C/ X, s( ?% [# U- K  Q
5 T2 B( y( H4 C+ j( \* q[ 本帖最後由 JoJo1217 於 2023-3-28 10:03 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我CD時好鍾意著絲襪+ Y$ x' w* I9 I4 v- s
但香港女仕普遍不穿
& e# ?. T2 \0 a' \) r/ j% T通常只有制服人仕因工作要求而穿黑絲
. l/ y4 U1 p2 J! Y! e) [* z; Z因不想每次都著suit黑絲" {, L( e( I; Z4 I/ G3 L$ S
搞到我每次出街都絞盡腦汁如何穿絲才能"融入社會"
8 l# f2 h# K) A. A2 _8 P5 r, G& [2 Z
; f3 e6 x) y0 o9 Q. e4 b
但大陸人無論咩年紀都有一定比例的女性便服穿絲
2 Q' q: J7 Q2 u6 M尤其係肉絲+ j) G1 o9 J$ p$ C1 V
所以而家市面上多咗肉絲女仔
' K- Y) W* e  s! y3 L6 i% m我出街衣著就多咗變化容易咗, E* C( o( h8 D' q" ?
8 r. d' t( K. y* H" h* T% c

第二就係
( T3 _9 k6 P' B1 k) n現時酒店房價在穩步上升
$ E" m! {2 ?  K, D. E我的CD開支也越來越大
" j8 T& i. q  [3 W" H

你有壓力, 我都有壓力.2 [! O8 k6 L$ G9 o/ _
會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   
9 E7 D. j/ `+ Y你有壓力, 我都有壓力.% }" P/ Y* W2 {) p& h& ?0 X
% y& R" q" \5 {! f
或者喺街邊食兩餸飯都唔錯

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   
4 m' I* h9 p; N  \% n- P7 n你有壓力, 我都有壓力.5 U* q- ~! n) E, M+ z- a
4 S* I' W5 a) h! I3 ]
唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

梗係決戰肉棒之癲,黎多一杯營養椰漿.
# J5 P, X) t) d% L+ {; S/ d' B7 A
: A# ?6 g7 \, C; ?- S( C
引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 17:26 發表   * I& \; L2 V  M9 g+ S

- M. o8 V; i: ], ]唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

回復 2# JoJo1217 的帖子

我都見多左肉絲在街上

回復 8# 陳玲玲 的帖子

村姑望都費事

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 15:47 發表   
7 a1 d$ v7 P4 j9 Z/ A5 _如題1 w: T% L0 h' `( X/ A0 c# U# l

+ U, i  \: F% Q# \& C* A& J雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。) w# p6 V2 x* c: ?% c( k

- x; w! Z4 d3 r5 ?) W+ A$ B各位CD認為對妳有什麼影響?9 u3 h  J; r7 u+ B2 l: B% _( D
2 `; h) `. k1 m( U  k
< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >
- ~+ ~, \. \* e! S4 a8 ?  Y

+ x3 t; u5 r: J4 `' J- l我国的女生,5 q1 b" @4 c+ x" K2 @+ U4 b
比香港女生多穿丝

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 00:33 發表   
  A7 P5 {4 G; H+ ?村姑望都費事
/ r! Z& M9 p5 t4 K2 {" I8 l' D- h3 c
2 K; ]" r  P; n! s5 Y我有時都係著肉絲啊  
( K6 v. f, a% ~" k) X
9 U5 l# X& G# b! [# C, l1 ]不過
9 }3 w6 `, E4 V佢地有部份肉絲又真係好肉酸

我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。4 y$ @! `* W8 B* R3 R8 k0 `3 S
我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。

近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧

除咗CD時鍾意穿絲的束縛感之外
/ W7 H+ E  D2 |  n4 S# M' s! g# E2 x4 C其實我都幾明白女性感覺
: K9 Z# H) i2 V2 K+ {4 [& f" R2 Q& Q5 S; j: _, F
夏天穿絲確係熱0 V$ p( p7 n; e7 ^/ Y( `
對於多汗女生來說
+ o- r. C2 _; T大腿出汗後皮膚黏黏的
' y. U7 f( H! R% Z7 u# v坐下時很不舒服% ~! o0 M8 g0 G- j9 e3 c! J! A
離開椅子皮膚又會被黏住
" u9 s4 S+ ?9 J# D同樣地皮膚也會黏住裙/褲7 n: H' w2 z' ]+ J) r/ J1 G% X
只要穿上薄滑絲就可解決

引用:
原帖由 梁山伯 於 2023-3-28 11:22 發表   
2 e! l; o6 ~* \& Y  ~; O近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧
7 `- k6 G6 S4 |! [

) F) Q% q' ]5 [2 h! C" F" G" j
引用:
原帖由 BE078251 於 2023-3-28 10:39 發表   
# P" f6 }3 H  L+ P& M- q我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。
  r% [/ y& s) Z1 E7 ]我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。
; I$ `& @0 `( P4 u1 F3 z- z3 F! R問題係點解港女認為絲襪高踭鞋老土唔肯著啊?

回復 15# mieo31meo 的帖子

返工已經著2 f* t" |1 W# A0 S) S# B4 X
唔通weekend放假都著咩

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 22:58 發表   
& t+ @! f$ I1 c+ G/ a返工已經著; [( j- r2 `) `1 j7 _' {; O/ a& t
唔通weekend放假都著咩
" C, h0 {" t3 e) z  p% s4 N- h, a
返工的6 b* H  m3 r6 _8 o4 G" M5 [
除咗接待員或銀行的著黑絲
' `5 y2 l  z7 ]& k' _) q真係甚少其他穿絲返工啊

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 09:19 發表   ' L" ?/ |# e+ f- G1 \+ n

& @/ W  l  j/ ?. B; Y0 z7 u: V. o4 H3 F
返工的
: `1 E& v9 A$ f* c7 ?1 }9 I/ n除咗接待員或銀行的著黑絲
% H9 Z2 N) P6 M" a: v5 T  `真係甚少其他穿絲返工啊
4 ?# L. m9 q+ q; B穿套裝的, 女強人
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-3-30 10:20 發表   
* K+ u& B2 D' k) e9 G5 t. s
7 b$ _; r  t! B8 ]' L穿套裝的, 女強人
6 x: A# i1 M: ]) z+ A0 H
& u7 h/ ^! W  K7 W3 |
女強人只係少數
+ f& E, }- [5 l9 Q: r" t5 q而且佢地出入高級場所* p" p- z9 G' D0 Y/ n3 {
甚少見於街上哩
# l7 O  w* h2 ]& x& b; C( n- Y* \% i  S4 k/ O/ t8 O' A/ a/ |
近排我經常去中環$ I' _5 K: E$ S! [
OL們甚少穿絲
! k1 G+ ~8 {" `* I5 B/ A穿絲的反而係遊客

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 14:37 發表   ( V* ~2 S# ~: F

: b% b! s2 G' \/ ~- b: @/ M/ F7 P1 X* Q* I+ \: x
女強人只係少數$ O" r- k. ^5 s4 s
而且佢地出入高級場所  i- A4 V. j, _1 `/ u+ x0 V7 T
甚少見於街上哩
* Q( Y2 _& d/ O  c6 U
淨番只有酒樓女部長同空姐重穿絲

最近訪問的版塊