嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

點先戒甩男扮女裝

點先戒甩男扮女裝

如果可以戒甩男扮女裝,有好多方法幫大家解決: E, @* f: a3 c4 T- B( z
1.見心理醫生
# x0 I2 p+ {0 ]4 j2.搵社工輔導* o$ X* x1 M5 o/ w
3.盡量收起女裝(如女性衣物,絲襪,高跟鞋)2 i, E" m/ k4 W0 O
4.以上方法可以解決
覺得好的就按一下感謝吧~~
香港加油 努力奮鬥
我係荃葵青區唯一LGBT女權街坊
忠告:男扮女裝必須量力而為

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
當著上以後,一世也戒不了。

我唔明,既然呢個係cd論壇,點解要戒呢

你知唔知,我見過一個社工,佢話cd冇問題,我都識好多cd嫁,你覺得咁樣開心咪好囉

我已經戒唔到了,因巳很多女裝衣服。尤其內衣褲及絲襪褲。

戒唔到的... 丟哂所有野我都試過三次了...  

如果你真係想戒你要問自己點解要CD
  H: V) c: T# w$ [* b) U因為唔同人有唔同。因為有D人關於係心理,事物.......好多
( J6 U- D/ C% H) H5 F想戒一樣野係要知道自己點解想得到呢樣野  得唔得係睇你自己

搵樣你人生最重要o既o野代替

完本打算都不再CD. 但天氣涼了, CD 癮又起.+ P; ^6 Z) p: `3 f. t9 {8 Y

, W1 V, P* y, `如果可以無憂無慮到外國CD 一段日子就更加好.

最有效 -->  刀子

引用:
原帖由 gila 於 2014-10-16 23:12 發表   
4 L" v  c, Y  ^/ i" K完本打算都不再CD. 但天氣涼了, CD 癮又起.! u2 S( ?6 m- N
+ u: t6 N6 S4 q
如果可以無憂無慮到外國CD 一段日子就更加好.
: K* q% R. }1 X$ h2 n
% O  _& u# |- r0 S- e7 R( l" Ogila 你都不 CD 了? # t# e) A* P% t
為什麼呢?

引用:
原帖由 cdtv 於 2014-10-16 23:52 發表   
7 f; s% U4 \5 y
+ ^. B1 D0 s8 D
) @6 i+ w+ r1 u, D) @6 Ugila 你都不 CD 了? : Q' L2 R4 }! e' U1 X7 Q2 O
為什麼呢?
, x8 w2 ^3 |0 J& O6 q3 Q( ?( A
! T7 T% t& \, d+ L不一定呀.
! e- G8 d5 W8 ?4 }7 c3 p只是時間少了. 有時又太懶. 因為想CD得好一點, 就要花時間準備多一些.

如是易服/不是戀物的話:
2 r  \# C% |' W1 P; |) v! Y個人覺得…3 b6 {7 |$ A8 G- u
當你CD得多,你就會發現CD既麻煩、女裝既不舒服。) M3 U$ F7 u1 d/ d
例如絲襪夏天會好熱、High Heels行路行得多會好痛、Bra會影響呼吸…
$ v5 {: t& G; r! h0 N! \有機會慢慢越來越少CD,而且試過好多之後已經會少好多感覺,慢慢覺得不外如是。
- Y% t) W" z+ f( p# G只不過是一件衣服…' t/ |1 H- t+ |# \" |: `
! u& x. V" s! N0 ]. ?6 D
如果有戀物成份的話:# K( F+ ~( Y" o$ I6 p  i# s1 B
假如看得多男人CD,(特別係CD後也很男人的) ; a- K6 p, d* e% p8 l. q, \) l9 F% M
會有機會把女裝中性化看,而失去戀物感覺。$ R3 I5 Y2 u4 b( V' R; a0 w
進而視女裝等同男裝Tee-shirt中性化特質。
) m6 ^, e' D9 ^% h2 g( f+ I就會少了很多想CD的雜念。
- n/ y/ _$ Q7 p% `& u1 @& Y8 @! @! m9 L4 W3 J  S+ ~8 f

引用:
原帖由 rossanebaby 於 2014-10-16 15:44 發表   
8 B/ _/ l& n7 t8 ^, j2 a/ R0 N戒唔到的... 丟哂所有野我都試過三次了...  
" \2 B& r: {4 X* F6 T7 y
唔好丟晒d野啦, 咁狠心, 又浪費
# U4 K+ N4 R3 r" i$ P6 R7 N其實唔需要戒嫁

識返個女朋友或搵個CD做女朋友就可戒掉,我試過停止CD近5年

CD到自己厭倦為止

引用:
原帖由 rossanebaby 於 2014-10-16 15:44 發表   
6 w2 P" k' P5 W; }6 o戒唔到的... 丟哂所有野我都試過三次了...  
. L; r/ O* \* ?: u" s1 g1 g3 {+ c) k
我都試過掉晒所有野幾次,最終買更多。最後只有後和浪費,還是面對現實。

引用:
原帖由 applebaby 於 2014-10-16 11:59 發表   % m- p) m4 B. I
當著上以後,一世也戒不了。
: i+ Y0 X& y4 {2 G3 d% o: G& e5 B4 h( a" D- u, g8 T3 R/ `
X 2.  I cannot la.

引用:
原帖由 regina1010 於 2014-10-17 06:35 發表   
3 b6 r5 n$ E- L4 v, |% }7 E識返個女朋友或搵個CD做女朋友就可戒掉,我試過停止CD近5年
, w9 q* t6 g, h9 `

2 }# [9 x: ?; K* T- S" Ubut now you do not have GF yet ?

引用:
原帖由 misslady 於 2014-10-17 23:51 發表   3 B+ l$ x$ Z4 [# |  q8 f6 Q7 T
) Y( v9 p/ Y; T& L1 f* c6 M

) n4 J6 T' m5 K# b8 ebut now you do not have GF yet ?
, t% q% n* }1 c5 [" f* F
3 Q0 @9 O" _. M- c1 nbut now you do not have GF yet ? x2
: p' r" `. F# V! j2 K! [1 Q4 k* r同路人,傷心事。。。cry

最近訪問的版塊