嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

有冇今日唔洗返學既學生(17歲以下)?

有冇今日唔洗返學既學生(17歲以下)?

有既不如而家add我傾下計8 j! u5 ?+ ]! t7 P. v
msn:[email protected]* ?. y& M( N; A8 D+ t
我16歲,ce study leave緊
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
好像只有我一個耶~~~~~~~~~~~~~~

咁早study leave?我果陣成5月頭先開始, 得兩星期就會考...

齊齊考ce咯
8 N4 X5 L2 D' B0 z1 |3 R  y) f# p" v3 \
為末代ce姊妹加油~$ ?# i( g/ E# ~6 i' ]
  亦都為我自己加油...

引用:
原帖由 pingu142857 於 2010-3-11 22:47 發表   
6 A* m" P6 W3 G! n( _齊齊考ce咯
; ]+ \$ _( N% O5 F3 l5 o/ ?; ]- q" G+ ~% |  h8 P, I  C
為末代ce姊妹加油~
+ `( o! e0 A$ [, i* L1 E  亦都為我自己加油...
& J% @' m* E7 y$ [8 a5 q8 Q. `( n3 g1 Q, y
- x: ?6 j) [6 w' A5 S
講開又講, 我真係試過CD 去考 考評局 監考 D exam (因為無温過, 但都係去考下la, 畀左錢), 9 X1 u7 O+ E2 G5 H# x+ Z
開頭都有少少驚, 唔知check 証會點) Q, P8 t$ w& Q$ m% i; `
但當我見佢地隔一個人咁check 証時, 又反而驚佢唔check 我
& q# l6 O3 ?% \$ X9 c& j結果當然全部人check 証la  X- |% l+ E' `" X% P4 p- b$ I
到check 我果時唔係講笑,真係緊張ga,
4 \/ F0 Y6 ?! n3 u# l- Z5 p最後check 完又咪無事
# J" f* O! I/ G. Z+ L
- x9 j- N) W/ ?[ 本帖最後由 Saya 於 2010-3-12 00:24 編輯 ]

一齊努力會考吧  我也是未代會考生

引用:
原帖由 Saya 於 2010-3-12 00:20 發表   
* k( F* O- I. \# X
( A% M$ v' G7 r) r: {& \/ f& c+ m  D) Y! \
& j% j0 A# {! T* u, c- T8 ^
講開又講, 我真係試過CD 去考 考評局 監考 D exam (因為無温過, 但都係去考下la, 畀左錢),
' n' k* l# ]7 v# W8 N開頭都有少少驚, 唔知check 証會點5 E; o& y9 u) J, m' `' H. r: A* S
但當我見佢地隔一個人咁check 証時, 又反而驚佢唔check 我
9 v2 k8 j1 {+ z5 |5 H6 u5 l. n' F結果 ...
. W' N% ~' N3 ]" Z9 ]0 V9 r) V% \" G  v- j) s  r# Q
7 m, y, s8 D- K5 G% A
Saya 你好厲害啊 ! 居然可以CD 住去考試讓人家check身份证 ! & u* J+ V- p+ S" w8 W1 l
: q- W  b& O2 {1 W! B( K
我諗其實個監考可能祇係掛住對 ID number 同個名, 佢可能完全無望過你一眼 , 如果唔係, 喺試場發現你係CD到時真係大件事喇!!

引用:
原帖由 reckhui 於 2010-3-11 14:05 發表   
4 {/ g9 K. `) K2 l有既不如而家add我傾下計
) f# p2 K; p0 V# y/ J& Tmsn:[email protected]
6 \' k8 u5 ]0 b* c8 W: R+ z我16歲,ce study leave緊
* e" o' d7 T1 U0 S  D$ Y2 \

( S/ z3 o9 Y/ l我仲考緊mock 半放假= =

引用:
原帖由 karen0129lai 於 2010-3-11 18:09 發表   
3 v( Q" s# G# W1 @咁早study leave?我果陣成5月頭先開始, 得兩星期就會考...
, O4 R% d' T' ~9 a) M. w/ u
3 L/ k, P1 M0 u, ?) a. i
我以前都係得果唔夠一個月study leave
) Q/ p7 c' I$ P3 _0 g
- h+ T4 f5 [. N  ]- o. X6 r* v9 {% W: H( `5 L/ w; P# Y: _
5 p& V7 g; v& w* _1 F! E9 w5 D
引用:
原帖由 JoJo1217 於 2010-3-12 11:17 發表
/ C- c' Z: Z, T6 A4 \2 g7 A8 o! u1 \Saya 你好厲害啊 ! 居然可以CD 住去考試讓人家check身份证 !
+ Z* M0 k- o2 T% W& v! q6 A( }: ~) v, F+ _8 D( Q0 a) c$ ?$ `
我諗其實個監考可能祇係掛住對 ID number 同個名, 佢可能完全無望過你一眼 , 如果唔係, 喺試場發現你係CD到時真係大件事喇!!
( o2 {& t, a& T! d
3 b' `0 O' E) O! d, Q8 p
見唔到樣都會見到件3, / C3 h5 I# u" w2 @
我問個exam 個機構, 唔敢答我, 叫我問 考試局, 我e-mail 去問左 考試局, 回答如下:
: M7 k9 f$ p% \+ A$ V7 D" J" [0 u
0 ^  z) {1 [* w% O[quote]  香港考試及評核局國際及專業考試部
/ A) n7 u. ?" m1 T查詢人: * q* h" y% P* s; ~) _! p% ]
謝謝您的電郵。
  j4 d* x/ i% \6 G% r* K8 d* L7 e1 v6 C1 F* \  c
監考人員於考試期間,會按指引核實考生的身份,包括核對考生的姓名及身分證號碼,與及身分證上的照片與真人的樣貌。監考人員如在點名核實考生身份時遇上疑問,會於該考生離場前要求考生填寫一份表格以保障考生的個人利益。+ ^2 i. D$ J# }! J

+ v  L- y4 V# U2 X若您有其他查詢,歡迎致電3628 8711。% K( O0 {" i% b
香港考試及評核局國際及專業考試部
! r8 H' @+ \& M  Z) V5 b( {/ Y- m) \3 M- g. f6 z' Y) }3 X- g
[quote]( C# F3 ^& H8 S- _8 x

2 m% T- T' q3 o我考果D試 好似考証上無相
! v* M5 |% s/ S+ n, K$ t. j真人同身分證個樣唔同正常 ,所以可能監考員都唔理得咁多, 多做多錯, 又或者已有前人開路(CD/ GID)  F7 _6 x/ C. ?: _, _- K. ^" t

% m8 p! j) G/ }$ D) ?[ 本帖最後由 Saya 於 2010-3-12 20:16 編輯 ]

引用:
原帖由 karen0129lai 於 2010-3-11 18:09 發表   
2 I# y" L1 j5 A- \5 B& B5 d& w咁早study leave?我果陣成5月頭先開始, 得兩星期就會考...
$ S. v7 l- h1 F! `4 y; C2 {0 X
9 \8 x) e4 H: d+ ae+我地4月中就考 而我就有大半個leave月3 [8 y  Q4 d) P8 A; A

! f! ~+ V/ }! S5 E) n% ^7 ]% v" O: s7 d9 O3 @
引用:
原帖由 Saya 於 2010-3-12 20:14 發表   
4 G( v5 v$ l% i) D/ b& j見唔到樣都會見到件3, / I# N: Z# e. i  F
我問個exam 個機構, 唔敢答我, 叫我問 考試局, 我e-mail 去問左 考試局, 回答如下:
/ F2 r4 Q3 d5 o, K7 @
' x2 _% @6 r% i[quote]  香港考試及評核局國際及專業 ...
7 B" @1 a0 l' V' R( ?4 p2 C
+ u& U  a( U+ X1 k
佢地都廢時理啦 你真係俾佢地捉出黎   你的確又係你
! A' z$ D' I! S% G佢地都吹你唔脹(但係我好似聽過奇裝異服主考官可以唔俾你入 咁cd左去考算唔算呀= =)

引用:
原帖由 anywind 於 2010-3-13 08:54 發表 3 i! j7 K+ x* e! l/ B* t/ [
佢地都廢時理啦 你真係俾佢地捉出黎   你的確又係你
' n) w5 w$ }9 L/ Z" V: x佢地都吹你唔脹(但係我好似聽過奇裝異服主考官可以唔俾你入 咁cd左去考算唔算呀= =)
& i& h( j! M( J+ q2 [7 N

# m* K9 e' ^2 P0 D咁我D3 又唔係奇裝異服, 女仔着一定無問題, 咁唔通E 個着得, 第2個着唔得
; ]* p0 \2 B4 R! E  O2 e- x- }( x  P9 f, ~7 d7 g- _# g
咁肥同樣衰着潮流服裝唔洗考la

引用:
原帖由 Saya 於 14-3-2010 02:41 AM 發表   
4 ]+ ^+ q( k7 n) x4 {- v) x9 r: l& Y
& W1 N) p* n  z' ?/ Y
咁我D3 又唔係奇裝異服, 女仔着一定無問題, 咁唔通E 個着得, 第2個着唔得 9 t& p' X) d( l- r

2 [' k+ ]+ H' F7 a4 B. d. G0 S* u咁肥同樣衰着潮流服裝唔洗考la
4 q+ \, v; u& ~+ v* ]你都知大部份監考主任都係古老石山 未必接受你CD XD
9 X' b. q6 z% U( D; V; ?! k3 J# ~8 b搵個理由照下你肺