嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

有冇今日唔洗返學既學生(17歲以下)?

有冇今日唔洗返學既學生(17歲以下)?

有既不如而家add我傾下計# U! A, w+ K- O. L# b9 J8 e, L; G2 w
msn:[email protected]
9 U* s# Z0 ^( l! B5 N* {我16歲,ce study leave緊
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
好像只有我一個耶~~~~~~~~~~~~~~

咁早study leave?我果陣成5月頭先開始, 得兩星期就會考...

齊齊考ce咯
7 F' V! ]6 \  e# B$ _4 d/ X2 O2 K$ X( T9 z( |5 O" O
為末代ce姊妹加油~
9 B0 N' [. F0 T0 P) Z7 _3 {  亦都為我自己加油...

引用:
原帖由 pingu142857 於 2010-3-11 22:47 發表   
4 P4 n! b$ R$ ^8 u$ U% R齊齊考ce咯 6 [. p! A, {3 D/ ^) `

6 N( v) G( N1 Q為末代ce姊妹加油~
% {% ^+ K5 j; |  亦都為我自己加油...
6 u/ I# O) V( n; m7 g
* C6 c4 g) ^& [, m

: C2 o/ q& o; A講開又講, 我真係試過CD 去考 考評局 監考 D exam (因為無温過, 但都係去考下la, 畀左錢), $ c- \$ ?6 C- C
開頭都有少少驚, 唔知check 証會點) k0 L$ [0 }: h
但當我見佢地隔一個人咁check 証時, 又反而驚佢唔check 我
1 J" w" |" v) P" D7 p# C! A9 [4 F結果當然全部人check 証la
, q+ @8 Q* q! _  N到check 我果時唔係講笑,真係緊張ga,) p3 E# ]! T+ u& f- e
最後check 完又咪無事% Y$ |9 Q6 s& D4 h. B0 h5 I4 U
+ K/ n) B, P1 E/ p

一齊努力會考吧  我也是未代會考生

引用:
原帖由 Saya 於 2010-3-12 00:20 發表   9 _: p, J7 w; l- {5 a* @

) Y9 y' Q  a  m6 d; w( ]& c, O
7 e) B5 P0 y  L% u) [( A" U+ q- j
講開又講, 我真係試過CD 去考 考評局 監考 D exam (因為無温過, 但都係去考下la, 畀左錢),
: B3 B+ H! d7 Q4 ~+ u) A3 P開頭都有少少驚, 唔知check 証會點
8 a! i" t# Z: q9 i  l但當我見佢地隔一個人咁check 証時, 又反而驚佢唔check 我
* U- Z8 E0 \- P+ \* [, L' x" L結果 ...
$ b% G: V0 z3 X8 J; Q: c4 k

: H9 H# F: A' o# O1 A/ R/ H
2 n( L- U$ ~% y0 V8 O+ z% pSaya 你好厲害啊 ! 居然可以CD 住去考試讓人家check身份证 !
. ?: i; Q$ {; s4 f" g+ |5 r
7 h' R& Z7 y" p" l$ o# x  d我諗其實個監考可能祇係掛住對 ID number 同個名, 佢可能完全無望過你一眼 , 如果唔係, 喺試場發現你係CD到時真係大件事喇!!

引用:
原帖由 reckhui 於 2010-3-11 14:05 發表   . n' ]% Q, {: p6 g5 \
有既不如而家add我傾下計
& O9 m. k- ^7 l) W0 |2 hmsn:[email protected]& u2 R! I# i( t+ w; E4 U; {
我16歲,ce study leave緊
3 v0 u& k6 Z; O( |. w

% w# Y1 ]3 i/ r3 o' Q5 T% X8 B" N2 Z5 G我仲考緊mock 半放假= =

引用:
原帖由 karen0129lai 於 2010-3-11 18:09 發表   
0 t, ^9 F/ I( @+ R& C咁早study leave?我果陣成5月頭先開始, 得兩星期就會考...
2 N! u( g7 ~* q6 Y4 {( ]0 l2 J! E& o3 M8 Z" Y9 S
我以前都係得果唔夠一個月study leave
; }/ c) ~2 W$ ?% i) X! C6 @9 U$ q1 [% w1 w

' J; p7 t( L2 ]  u# j! o3 N7 M, _7 b$ {) L8 r5 m: }
引用:
原帖由 JoJo1217 於 2010-3-12 11:17 發表 # @& c/ i8 E- D
Saya 你好厲害啊 ! 居然可以CD 住去考試讓人家check身份证 ! % e4 P; r, c! i
; ?% ~$ b; b) y0 l: D! e
我諗其實個監考可能祇係掛住對 ID number 同個名, 佢可能完全無望過你一眼 , 如果唔係, 喺試場發現你係CD到時真係大件事喇!!
/ }1 n( S8 i+ U2 w" v3 o' j

2 S: {) N* s0 C3 R  P見唔到樣都會見到件3,
% u- c- L2 ]9 E# J8 l我問個exam 個機構, 唔敢答我, 叫我問 考試局, 我e-mail 去問左 考試局, 回答如下:! ^  }% n) v" R1 F
* a/ C9 C- Z, a6 N4 U8 C
[quote]  香港考試及評核局國際及專業考試部
" J* F9 W! q0 E# G1 H查詢人:
, K1 r" k. N7 {9 N謝謝您的電郵。& }+ X) {+ V7 s. l) Z2 g! d3 a. d; A

0 |: I) h. F5 {# ^監考人員於考試期間,會按指引核實考生的身份,包括核對考生的姓名及身分證號碼,與及身分證上的照片與真人的樣貌。監考人員如在點名核實考生身份時遇上疑問,會於該考生離場前要求考生填寫一份表格以保障考生的個人利益。
. |& S1 M* j1 I) s
' q7 {' D9 q' c% j) J) v若您有其他查詢,歡迎致電3628 8711。3 ?7 H  x' p1 J+ u% q
香港考試及評核局國際及專業考試部3 z- w: w" b/ B! \2 k; r; J. B

( l- b1 _7 K9 @, |' J! g/ J[quote]
* ^: O- }5 d0 s/ I/ O+ @- R  j
7 e% V% Q4 G5 D/ W! X7 T3 f我考果D試 好似考証上無相 1 w% ?6 f. {3 n# D" h
真人同身分證個樣唔同正常 ,所以可能監考員都唔理得咁多, 多做多錯, 又或者已有前人開路(CD/ GID)5 ?* W8 {3 P' u7 L  w9 H
$ |! N" D% G9 b

引用:
原帖由 karen0129lai 於 2010-3-11 18:09 發表   
" f$ u4 ?3 C4 `" c: U咁早study leave?我果陣成5月頭先開始, 得兩星期就會考...
; |% o4 @- Q' p6 w, ^; k4 y. a0 B6 _
e+我地4月中就考 而我就有大半個leave月7 @4 H/ y  ]' I
! Q, f- h# l! X% f- N7 \
3 K% q- I  f+ J* E5 f. D
引用:
原帖由 Saya 於 2010-3-12 20:14 發表   
5 K8 |3 u$ I1 s, D見唔到樣都會見到件3,
3 p; I' x! D) i+ Q2 p7 \5 u我問個exam 個機構, 唔敢答我, 叫我問 考試局, 我e-mail 去問左 考試局, 回答如下:% j: M6 y: N& c, D
" D( j9 `3 s( M, W; O. _* @
[quote]  香港考試及評核局國際及專業 ...
" N* g* }; W9 V  J# H$ d- ?
' f' g; x: @) w佢地都廢時理啦 你真係俾佢地捉出黎   你的確又係你- V" c, Z2 v* P* K
佢地都吹你唔脹(但係我好似聽過奇裝異服主考官可以唔俾你入 咁cd左去考算唔算呀= =)

引用:
原帖由 anywind 於 2010-3-13 08:54 發表 , a) q9 ^4 e  N$ t, }4 x
佢地都廢時理啦 你真係俾佢地捉出黎   你的確又係你: ^* Q* ^, I& @) L& B% c0 |
佢地都吹你唔脹(但係我好似聽過奇裝異服主考官可以唔俾你入 咁cd左去考算唔算呀= =)
: [. w6 {! v8 Z+ U; b

( a0 Z0 I, X4 L" P$ u咁我D3 又唔係奇裝異服, 女仔着一定無問題, 咁唔通E 個着得, 第2個着唔得 * s% I# z% z, |% P
- u3 M$ `% B+ M' I2 U
咁肥同樣衰着潮流服裝唔洗考la

引用:
原帖由 Saya 於 14-3-2010 02:41 AM 發表   * @+ E  m: u0 a; `
& W) f7 ]0 V+ C
3 o; C. J3 Q' t
咁我D3 又唔係奇裝異服, 女仔着一定無問題, 咁唔通E 個着得, 第2個着唔得
4 U- `3 f6 |$ L8 g" b( |! o' {! ~9 a
咁肥同樣衰着潮流服裝唔洗考la
# P: I2 }, o% `
你都知大部份監考主任都係古老石山 未必接受你CD XD3 ?" T% \3 M* x2 \6 ~: P
搵個理由照下你肺

最近訪問的版塊