嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

[求助] 有人有好介紹嗎(男士化妝品)

有人有好介紹嗎(男士化妝品)

對於一些男士用的粉底等等都比較難找吧
. i* e/ i" E2 x% M1 T4 c) T* s+ E大家都是用女生用的嗎?
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
其實有的@@"0 ?4 k- ^" ~' W* r" p, ?
本人比較愛美5 ?; \3 E& K% j" c4 G
就算男裝出外都會有化妝, 但男仔化妝會比人感覺好GAY/ x/ Y7 n/ o3 j( h9 J
所以一定要化得輕手
- u- D4 x, P; w% w有一隻BB CREAM係專FOR男士. 佢仲有埋防曬
  h3 k7 S+ {; `3 v4 r( ]我平時出街都係用低霜+BB CREAM + 遮遐膏 來遮黑眼圈
8 C8 U2 E% }3 [但其實機本上皮膚比較好的用 低霜+BB CREAM 已經做到遮遐的功用
# K+ V$ ~" E# h+ ~5 @9 f: w+ U6 @/ k6 s# y同埋最好就係比人睇起上來白得黎又好似冇化妝咁@@

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 18:15 發表   " A7 u- M* H. p0 B2 I) C. [
其實有的@@"
+ n- T! {0 h/ t$ q6 v' f本人比較愛美
4 m& g; E0 i& b) v就算男裝出外都會有化妝, 但男仔化妝會比人感覺好GAY
) {; d# j$ x! e, [9 s7 \$ E/ n所以一定要化得輕手
: E% k  [+ x" H/ v" B; O有一隻BB CREAM係專FOR男士. 佢仲有埋防曬
  O4 o: j/ W9 Q我平時出街都係用低霜+BB CREAM + 遮遐膏 來遮黑眼圈
4 j- L( j$ F) O3 d5 ?, \但其實機本 ...
- H# C$ p. p4 ]5 @% W# H) }
香港好似好難找吧
1 D& m+ J# B* `6 U# L淘寶看到的都比較貴

這就是在香港買的@@"
8 I" J8 E  e6 U9 _5 s+ j5 c& G: {很多地方也有哦4 c/ e, k" u5 _3 G1 N: h
有興趣可以發個圖片給你看看

我都想知邊度有得賣

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 19:35 發表   " q# f& ^+ p4 K9 U) D
這就是在香港買的@@"
* |, q% v- X* Z9 k; J7 I& d很多地方也有哦
, x, c7 k0 V: [; D# E% f有興趣可以發個圖片給你看看
* {; O# n! ]# b- k# R* Z6 t2 B% W
我比較想上網買~+ d4 i$ B5 B( y# k' @
出去買怪怪的~
+ d6 `& [2 s! I  S3 |想用男士用遮暇粉底等等來化妝- v* Y* N0 c# _* C4 V
比起用女生的效果會比較好吧~
# B* N  X' G8 S. f8 }# |) G% K2 @到胭脂眼影唇膏等等才用回女的

我拎晒表姐果d用,雖然全女版,但勝在免費嘛,留番d錢買衫衫

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-11 21:00 發表   
9 K$ H" d" Q9 T3 g
% p/ H$ h! F4 G+ f1 h我比較想上網買~
4 _: ~/ k4 [; i6 A2 o出去買怪怪的~
9 b3 V- ]7 r( L: }% w2 x想用男士用遮暇粉底等等來化妝
2 W% [0 i" B1 C8 i& `+ w比起用女生的效果會比較好吧~6 l, D, t( {! E3 f
到胭脂眼影唇膏等等才用回女的
3 w( s, k" z8 u! ^: v! K. P: }遮暇的東西好像沒分男女吧
% ?/ F  Z) x% L8 Z* C其實果個BB CREAM 係係專門店買的, 而都係FOR男士用~所以都沒什麼大不了啦XD"" S1 S5 V& s3 r; @$ y
價錢方面 BB CREAM連底霜 AROUND 5百蚊左右, 但真的十分好用

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 21:04 發表   5 T+ S. Y" G8 W0 p5 X  F

5 z9 R( H0 \# f% U; H& y遮暇的東西好像沒分男女吧
( E; B4 C8 u% i& b# ~, s( c( e其實果個BB CREAM 係係專門店買的, 而都係FOR男士用~所以都沒什麼大不了啦XD"- I7 u/ H  p4 X1 ~- D
價錢方面 BB CREAM連底霜 AROUND 5百蚊左右, 但真的十分好用
" v8 {6 D/ g/ `9 C
比你講到好想買添∼4 i- i4 Z0 j, `$ U7 Z8 ?
請問有無多d資料呢?
7 A" N% L1 `) O0 D不過最近用了很多錢
! Z0 f1 Y3 I$ i! g0 B2 j又要搬屋,等我而家d化妝品用曬我會買來試的

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-11 23:48 發表   , d0 d1 \; n1 W9 U+ ]  T) G
/ s6 [4 v' e3 P6 r% P9 X  D
比你講到好想買添∼. u# [! w+ Z" g, D( a
請問有無多d資料呢?
" n- G  \, d/ |9 d) q1 H' K$ a不過最近用了很多錢
+ b, J! x7 X9 W- G8 h0 P6 S/ s4 l/ N5 S又要搬屋,等我而家d化妝品用曬我會買來試的
' q1 o! V; p+ v8 g- r
網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 00:10 發表   6 u/ J& \% x3 Q. m- l. ^. U3 z! v; N
  z+ f- ^# k: a9 N- b" D6 m) d
網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
# m8 J9 p' n4 t" c5 I' u% Z8 _
我平時化妝唔用BB cream
" @1 u% f8 I# Q% h$ W/ w, m8 {: B如果係咁係唔係BB cream之後先粉底液呢?
5 [6 ~* b% z- t  ~0 E呢個牌子有粉底等等的東東嗎

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-12 00:58 發表   
' {$ V$ y& G$ ^3 K2 k; k9 P# d7 ~% Y/ Q; j& x/ O1 O
我平時化妝唔用BB cream
3 T, c% N! X0 [- W3 b; \# N. [如果係咁係唔係BB cream之後先粉底液呢?
3 c: ]# l0 C9 X. _' i) Z呢個牌子有粉底等等的東東嗎
$ M+ U+ s; [3 A' c6 N0 s* \2 t我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉% Z( |: q' i1 O1 Y5 G3 A1 M
! z( q8 \/ x, v' ?# j0 l' c
呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的- S* }1 x2 B6 d1 u" y3 n
0 ?' c6 L9 ~$ `3 J4 ~7 E
嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 01:06 發表   - s3 @1 o1 b5 [; g/ M/ k' _
3 `4 I2 z4 J9 Y$ R" J/ `2 o  s
我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉- o$ `7 p* I: }& e
! ^5 H  N4 r7 T6 Z0 i
呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的4 m! {  ~/ Z3 F+ b% a
5 ^* f& r( n" \$ O! z6 |
嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ
  N- W" }0 C/ e( ^
大部份都係貼圖先可以加CD點呢~
2 `% x5 J8 F* j$ L多貼一些吧我想看

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-12 14:25 發表   
! M, x' s2 b4 o. C8 o  F, p7 D3 ?8 H! B& x' I
大部份都係貼圖先可以加CD點呢~* D! ]# y9 m+ x- C) X7 O
多貼一些吧我想看
  f' [9 y4 P/ m; W/ A: x
又唔係好睇,貼黎把鬼

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 14:27 發表   
. ^: \+ d6 q% [: f% o8 m" s5 y
* A, }3 b$ U$ b( ~又唔係好睇,貼黎把鬼
2 A+ F8 s; V3 o; n咁靚女都話唔好睇

男仔化妝好麻煩-0- 根本男女不平等

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 00:10 發表   / a- X9 l( [; C

" H- ?% y2 _) n' s8 @' m  T; M$ m網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
$ f& d/ r- u0 N# j0 F
7 U/ @8 c. j1 L9 Q
"卡姐" 試過用MIOGGI未呢? 都OK架!
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 01:06 發表   
1 h* n& v$ ?* W, l& H$ i3 {
" C2 J% h: F$ j+ S8 L# K* X我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉
: r. l4 r# U7 V# D
9 }& v0 ^' I1 {- c4 ]呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的
( Z: \6 d) U# {6 H# I. _
: B; c+ [) f7 B4 L# B' f/ p嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ
0 q) k, k2 O, s( z# C9 v/ M# q# u- ]7 C" r. Y
BB Cream唔係幾合一的嗎? 還要用底霜→粉底液 →遮暇?
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 CECI 於 2010-8-29 21:46 發表   5 Z9 {% P& m2 T: ?
8 y! @3 f( R2 q5 l, ?. p

. |, L4 _! T& TBB Cream唔係幾合一的嗎? 還要用底霜→粉底液 →遮暇?
3 t* [9 ^  b: N; T, T0 @' S
我都是分開的耶~$ Z$ B2 \( b- {
底霜是濕粉嗎?

最近訪問的版塊