嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

[求助] 有人有好介紹嗎(男士化妝品)

有人有好介紹嗎(男士化妝品)

對於一些男士用的粉底等等都比較難找吧: j& L5 M& L4 b8 c& `
大家都是用女生用的嗎?
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
其實有的@@"" a: G1 h3 |* `9 P: M' E
本人比較愛美/ p  O; K5 ~: L8 Z& @
就算男裝出外都會有化妝, 但男仔化妝會比人感覺好GAY
* X% A2 b! p4 s$ @- T3 ?2 E. T所以一定要化得輕手4 p( H- A( s3 E3 k9 B: Y# |! O
有一隻BB CREAM係專FOR男士. 佢仲有埋防曬
. ?  I3 p) a8 E2 v1 S* a$ ~  i4 l我平時出街都係用低霜+BB CREAM + 遮遐膏 來遮黑眼圈: h) A2 H9 l4 Z8 s
但其實機本上皮膚比較好的用 低霜+BB CREAM 已經做到遮遐的功用* @+ K- P9 f- N! v& e. F: g) K
同埋最好就係比人睇起上來白得黎又好似冇化妝咁@@

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 18:15 發表   8 s# [- \7 F& d9 v# M& r: N2 K
其實有的@@"8 w* T4 C9 Q, ~6 m- }
本人比較愛美/ [! c$ r) j, g  N) U
就算男裝出外都會有化妝, 但男仔化妝會比人感覺好GAY
0 T# a, ~% D- o- j所以一定要化得輕手
7 u4 o: ~- |6 ^4 W/ V- F, p2 }有一隻BB CREAM係專FOR男士. 佢仲有埋防曬+ l$ Y3 W5 K" S# f
我平時出街都係用低霜+BB CREAM + 遮遐膏 來遮黑眼圈. U, {" A) L1 E% d& |/ V
但其實機本 ...
( }/ p+ d3 E8 O$ e% U香港好似好難找吧) q5 c1 U* F: q
淘寶看到的都比較貴

這就是在香港買的@@"# D1 d7 V4 w5 V' x* H* T. e
很多地方也有哦% Q& t+ w) n! L8 e
有興趣可以發個圖片給你看看

我都想知邊度有得賣

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 19:35 發表   
- P& F5 _. X$ l7 S這就是在香港買的@@"3 G5 @! J/ N: G  A) I
很多地方也有哦
9 z( J. D- H0 X- D8 ]  L有興趣可以發個圖片給你看看
6 q& J5 [& N8 p  {! k. S& J" t我比較想上網買~
8 e6 X( l6 Y5 D3 S, ?/ k; d6 S出去買怪怪的~% z$ \2 i" W: Q$ W7 E/ t) x
想用男士用遮暇粉底等等來化妝- K4 D+ Q4 ]' K8 K" ^3 C
比起用女生的效果會比較好吧~
1 T0 ?& E3 Q: j) R到胭脂眼影唇膏等等才用回女的

我拎晒表姐果d用,雖然全女版,但勝在免費嘛,留番d錢買衫衫

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-11 21:00 發表   . I, Y: c: x3 ]6 S8 Y
+ z& {1 ]; A& @- R% i" `/ v
我比較想上網買~" [' r  g5 e# i2 e+ k
出去買怪怪的~# a) L) y+ y9 w6 z4 K2 z
想用男士用遮暇粉底等等來化妝/ x+ I5 A6 s/ {7 x8 S1 }: j* w
比起用女生的效果會比較好吧~
$ j% X, e' X9 v7 b( z, R到胭脂眼影唇膏等等才用回女的
" g3 `7 A) b. P7 c, b( L遮暇的東西好像沒分男女吧
4 I* b0 s# k% g1 V. G9 z其實果個BB CREAM 係係專門店買的, 而都係FOR男士用~所以都沒什麼大不了啦XD"
2 i3 E9 Q3 g$ M) W價錢方面 BB CREAM連底霜 AROUND 5百蚊左右, 但真的十分好用

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 21:04 發表   
7 ?) f# ^# b+ ?3 Z# K" C3 {8 s3 z: ~2 V+ `$ B3 y+ N9 u3 H
遮暇的東西好像沒分男女吧 / Y; Z: {4 A+ J
其實果個BB CREAM 係係專門店買的, 而都係FOR男士用~所以都沒什麼大不了啦XD"" W3 K4 X# r. f- ]8 i
價錢方面 BB CREAM連底霜 AROUND 5百蚊左右, 但真的十分好用
/ \/ y  Q  a" Y8 Z4 S& z( D
比你講到好想買添∼
; N5 I; ?+ J% Z6 O0 J7 g; U請問有無多d資料呢?! `$ ~( x) Q$ }# l2 r& ~  T6 U8 g
不過最近用了很多錢2 B- {! U. P" D1 W, m. u
又要搬屋,等我而家d化妝品用曬我會買來試的

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-11 23:48 發表   ( U9 a+ u5 t6 T
2 x) R! X4 g: P! K
比你講到好想買添∼
/ y* U. ]3 X0 u2 O3 e: S請問有無多d資料呢?6 k! `6 ]4 E  E) f3 T! J. Y# i. V
不過最近用了很多錢
. ], {. e. `8 m- N- m: c) L: |又要搬屋,等我而家d化妝品用曬我會買來試的
- f. K6 m- M" B: C; s+ T3 k' ?網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 00:10 發表   
* k+ l' \; ^5 y0 p6 e% A* G: ]4 i3 L
' G& {- J- @- i/ n% Y4 e網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
6 r2 n: d( l3 ]8 j  _' i我平時化妝唔用BB cream
1 @& q: C1 b' P3 j- ^" k3 p如果係咁係唔係BB cream之後先粉底液呢?  B( f( A5 I5 L# A
呢個牌子有粉底等等的東東嗎

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-12 00:58 發表   
4 ~& ^. B1 H% v' w8 K2 L; X' m  e- L9 Q3 k8 F& v' O8 Q* Y2 k
我平時化妝唔用BB cream
; s4 l8 H4 k- L1 r如果係咁係唔係BB cream之後先粉底液呢?! r8 L/ q( a  _  m4 b
呢個牌子有粉底等等的東東嗎
% s3 u/ _! B- `. f# h$ X我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉( k6 s5 L$ o1 p

9 O6 N4 Z% R+ D6 c6 P" S呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的
% i2 V' f' b- ~) I6 n4 y2 L/ |1 V- M2 E4 i$ H& v
嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 01:06 發表   & |6 r: a- ~0 `% ?
) d1 c0 n5 M/ N: |
我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉5 ~, n  S6 \. C6 x" i% @( I
2 y) ~. Y' p. J9 Y  V
呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的
" n3 B; n* U" U1 l+ N$ ~2 O# M/ t1 S, D
6 p& f8 l  j  i- V( @# |1 W大部份都係貼圖先可以加CD點呢~. _3 P8 T( E6 M& x
多貼一些吧我想看

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-12 14:25 發表   
# H* d' A% V4 s& H/ f& B! L; a; B& v$ |
大部份都係貼圖先可以加CD點呢~$ _% o/ Y4 i  t) N0 t
多貼一些吧我想看
) ?0 z" N* [, b- v又唔係好睇,貼黎把鬼

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 14:27 發表   3 u+ f1 u1 B$ s& x8 p7 d
3 P! d/ j2 L* o
又唔係好睇,貼黎把鬼
; d, p/ L5 \5 y" z7 n" F7 q咁靚女都話唔好睇

男仔化妝好麻煩-0- 根本男女不平等

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 00:10 發表   
) ]  z3 B7 A$ f' _; k% w) r+ {7 I5 i4 k, f! T2 h
網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
% A5 j, Y- B, s+ H2 R( y0 _' _, a, o- Z2 k: k, c8 D! \
"卡姐" 試過用MIOGGI未呢? 都OK架!
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 01:06 發表   : S; m9 u6 L, N8 E) _
' w% @, r2 F$ i7 k8 Z3 X: h
我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉
& D/ F) u) c7 Q1 V
$ M- m  D* L9 |呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的1 x1 E  n7 I7 c4 A. ]) J
( @  ]) F/ c, Q+ y) ]/ e5 l' g& t% O
3 l5 d8 n/ O' ^: w) r

* t( G4 B8 B( f) }# m& CBB Cream唔係幾合一的嗎? 還要用底霜→粉底液 →遮暇?
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 CECI 於 2010-8-29 21:46 發表   / O7 \& T  v7 j% K) y

! |9 {' F% I& a4 b9 w+ R8 o. F$ j. y( y. h- r0 @3 v
BB Cream唔係幾合一的嗎? 還要用底霜→粉底液 →遮暇?
0 w1 G% ~  X+ v0 \. C我都是分開的耶~
/ }" y6 y# U: i& `4 C9 B/ ]底霜是濕粉嗎?

最近訪問的版塊