嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

有沒有同好可以幫我在台灣奇摩拍賣代購?

有沒有同好可以幫我在台灣奇摩拍賣代購?

我想在奇摩拍賣購買一些台灣學生制服,但因為我沒有台灣身分證、地址及手提電話號碼,未能註冊,未知有沒有大大能為我購買再寄到香港給我?8 @! C8 w2 l3 R) Q
我會支付一切費用,如可以的請回覆,謝謝。$ }& L7 t) \/ N- c  A8 q" \- y
( r. L9 R7 ~; Z% R6 Q& h5 _, U
或者,可以幫我聯絡賣方,請對方直接聯絡我亦可,因為未能註冊就不能在拍賣留言聯絡賣方...
" g1 ~/ A1 O/ A( B' R" w- u# l" D7 v, N
盡可能唔想用坊間的代購服務,因為1)要收手續費(寧願比多少少益自己人都唔益代購)2)唔知人地點諗...始終買校服,唔想比外人知,所以先想搵返同好幫手。
覺得好的就按一下感謝吧~~

台灣喔 要買哪個學校的嗎 不然就我所知大陸的網拍便宜許多

我用開有個代購都ok啊+ J3 z# b" g* K. {3 A4 c
可靠又唔貴( x8 F3 @& T. K. T
一個賣家只係 HKD15 手續費
% k8 ?* ^; U1 p& r; x, i1 |(即係你同一個賣家買十樣野都只需俾 HKD15 手續費)
3 K; p9 d- m# c7 F$ b之後你只需俾件野既錢 + 本身件野賣家送去台灣本土運費 + 快遞到香港運費
' b8 X, L! Q3 V+ m  x# Z# W唔駛驚個快遞貴, 講緊只係幾十蚊7 J5 L; \  G. L# n8 L
乜都唔駛煩, 佢有 HSBC ACCOUNT 俾你過錢- J' {1 Z' ]" ^* n+ x! P* u- ?
不過最終件野幾時到手就要睇個賣家要幾耐先出貨/ W4 N, d2 @" y  S( {1 Y
之後快遞到香港只需幾日仲有人送埋上你公司 (唔知屋企得唔得)% w7 z1 t9 X( ~3 t  s) V1 F& m. l
唔駛擔心唔知人地點諗喎, 人地都係做生意, 何況你又唔駛同佢面交
& _) H! Q" k" [$ o; h6 X' q8 Z" [" v7 B; H- `$ G$ c
係就係會益少少俾人, 但勝在不用煩又快

引用:
原帖由 夏天 於 2013-1-21 21:47 發表   7 l  ^4 o. i6 g' {. d
台灣喔 要買哪個學校的嗎 不然就我所知大陸的網拍便宜許多
3 }  R! y/ k( R1 M9 X# p5 \6 T
大陸的指淘寶嗎?我有帳號~因為我比較想入幾套台灣的制服

引用:
原帖由 siumingc 於 2013-1-21 21:50 發表     ?3 _) p* m- ]5 B6 T' n
我用開有個代購都ok啊( P; L$ {3 @0 G; u2 S7 k) `! r) q8 s
可靠又唔貴
7 `% q% ?, J- b3 K. B/ r一個賣家只係 HKD15 手續費
% m  r4 q$ l) l) ]+ K+ Y(即係你同一個賣家買十樣野都只需俾 HKD15 手續費)
5 C9 k/ J' u# l之後你只需俾件野既錢 + 本身件野賣家送去台灣本土運費 + 快遞到香港運費; @- l( R5 e+ S+ V7 o
唔駛驚個快遞貴, 講緊 ...
' D4 {1 {; n* r! i  `
* Q0 I  V! ^- X
是哪一間代購?

引用:
原帖由 Vinci_Cheung 於 2013-1-21 22:58 發表   9 G5 h! j% P! I% ?+ w4 L$ B/ h

1 |( [, H# o# r( c! h# E' v7 q% }- x" C! }# \; z2 @9 i& c
是哪一間代購?
/ F- R8 w3 }3 M% k9 _, t. i4 I0 ~shopping-go-go點公司
8 _, y# {2 ~) H2 U) }Reg 左做會員, 之後再填代購單7 \6 g: d. _' m1 D$ l! v
跟住佢會覆你 Email 報價. _: Y5 k- c1 L: o( |
覺得價錢ok先過錢
9 p3 _) ^4 G5 k8 I: F/ F過完錢佢就會幫你落 Bid
# R$ N1 R/ N+ `  j0 O/ A; j! y) \
- o5 G* b) M. q4 U最後希望你最終買到心頭好啦 :)

引用:
原帖由 siumingc 於 2013-1-21 23:05 發表   
) V2 ~/ m. G- ]9 d8 ^6 E, a8 ^) J# K+ |6 ]
shopping-go-go點公司' J7 n; @0 U7 K. H! T
Reg 左做會員, 之後再填代購單
. |# ~% p! m$ G4 M2 z+ h" C  g跟住佢會覆你 Email 報價* ?& U/ z) e& A  ^% q
覺得價錢ok先過錢: t8 }* c! Y$ }4 K3 D5 P# E4 l
過完錢佢就會幫你落 Bid
, g  I. G9 F* _7 e4 [
9 y2 W" y: ^, C. Z" r2 W0 i) M6 w最後希望你最終買到心頭好啦 :)
0 r: A* i# W* m7 u) S

2 v- H) _( w% X$ p3 N& u試試先,謝謝你。

岩岩睇左,手續費已經加到$30 ,不過比起我搵個d都係算平

引用:
原帖由 Vinci_Cheung 於 2013-1-21 23:17 發表   ( X/ |: I7 _$ n5 Q/ _  x% @% a2 T
岩岩睇左,手續費已經加到$30 ,不過比起我搵個d都係算平
/ a# x1 U# r" P4 M! D0 S唔駛擔心, 我前幾日買完野都仲係15蚊一個賣家
( `# e; i( }9 p4 W你填完等佢報價先啦! j; l; W, q5 l8 y
反正報完價都仲可以唔買
' z' c( {8 r. R# R/ H9 P2 Y. h& A+ v" @) x2 d: z: }
祝買野成功啦 :)

引用:
原帖由 siumingc 於 2013-1-21 23:29 發表   
; O/ G  l1 v8 E) B2 `4 }
0 q" N8 `# O1 `0 l, Z& O; k5 W' x唔駛擔心, 我前幾日買完野都仲係15蚊一個賣家
# f( Z7 r6 D4 }' E2 D你填完等佢報價先啦
: G9 S7 g" `0 O反正報完價都仲可以唔買
5 N: Y0 }+ }0 j4 D+ }5 h. @: Z7 I
7 V- B1 ^/ s2 b0 H% f祝買野成功啦 :)
. \$ ?$ v6 r- W4 r

# `. Y5 b; }3 m2 y& G填左表LA,依家等網站回覆,謝謝你的協助

想問多一樣,大約幾耐會回覆?

引用:
原帖由 Vinci_Cheung 於 2013-1-21 23:44 發表   
' T' h; L' U2 w. u5 m0 w想問多一樣,大約幾耐會回覆?
+ P4 @' Y+ v+ u% ^1 L" ?$ P7 V& a/ p2 b; A
唔駛客氣
' B: W- B, ^1 y8 W4 o! T5 V+ u% Z
' ]8 L$ X* j0 H/ G好快手的, 聽日日間一定會覆你) r$ v- r6 Y. E" j
總之係日頭開工時間基本上都好快覆
* J  y, S+ R( C( L$ `聽日留意住自己個 Email 啦

引用:
原帖由 siumingc 於 2013-1-21 23:51 發表   9 N4 r# Z/ w! [+ _) n
- Z7 a4 Z2 o' o% L. d+ _) R+ E/ v
4 l" k' Z+ s0 ?6 n1 z" k
唔駛客氣
4 P- [; U; A- ?1 h: U- |8 V$ n, m# d6 F3 l, n0 ]- Z# ?& @% s9 Y
好快手的, 聽日日間一定會覆你
1 ^+ U1 Y: H, ^9 X) e& W總之係日頭開工時間基本上都好快覆
7 ^, \. s6 a: f9 W# _聽日留意住自己個 Email 啦
8 t/ I2 m. y+ q5 m/ l) W
4 B/ }+ ?3 p8 U% t& ~* ?7 {8 {知道,期待中

台灣有哪間學校的制服這麼吸引你阿?

引用:
原帖由 夏天 於 2013-1-22 00:17 發表   ; @9 o5 ]3 V% a  |% S* r
台灣有哪間學校的制服這麼吸引你阿?
; I' ?3 |2 S5 _4 }2 M( H/ y( a0 M+ |) e' |! m
其實無話特別邊一間,只係前幾日岩岩去完台灣,見到d校服都幾吸引,就想收返幾套,不過主要$$$,因為連運費都幾貴

最近訪問的版塊