嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

同大陸通關後對香港CD有咩影響

同大陸通關後對香港CD有咩影響

如題
- e% [4 `, n5 h8 o2 G' ~% L0 ?/ k! H- [! m
雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。
9 o: f6 k4 E# q7 a4 y4 F6 c0 o! v' w: G. T  p) g; i
各位CD認為對妳有什麼影響?3 \; j* _8 s" g' c: Q3 m

& E& Y# _$ X+ @. u< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >
4 S& X9 }. x. x6 ^' n+ J% [

- {  y5 ~; C% ?0 Z4 O[ 本帖最後由 JoJo1217 於 2023-3-28 10:03 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我CD時好鍾意著絲襪
! j1 n: Q! W) x) o6 m* e  c但香港女仕普遍不穿
8 j5 A3 o( n& l4 a! g3 F2 Y% ]9 {通常只有制服人仕因工作要求而穿黑絲  \5 Z- T4 n% {: v) l; I
因不想每次都著suit黑絲; x5 D  O; k) t6 `* M5 o$ f8 f8 S
搞到我每次出街都絞盡腦汁如何穿絲才能"融入社會"
5 f7 A0 j6 h2 u7 w# d$ ^/ m* O% P' U8 S. U4 K
3 A# P4 c4 l, a, {# Z* h
但大陸人無論咩年紀都有一定比例的女性便服穿絲0 M' q; D% o+ ]* B  o' z, Q
尤其係肉絲# a  G9 h9 t  W0 ]1 F  w
所以而家市面上多咗肉絲女仔2 I+ @# W9 U: D: D; b
我出街衣著就多咗變化容易咗
% _- d, _2 K+ X" X: @8 o
" H4 K2 O- m$ L' o+ N1 c# s[ 本帖最後由 JoJo1217 於 2023-3-27 17:21 編輯 ]

第二就係7 O  T! Z; K: X/ P& _$ w: S. o0 w  h, w
現時酒店房價在穩步上升0 t7 P9 }+ w/ {& `* |3 o2 D
我的CD開支也越來越大
, r" O; n4 |3 b3 _1 h* Z- c

你有壓力, 我都有壓力.  S0 O  O: z/ t) ?* |0 d
會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   
) a7 {7 L2 j9 b5 Y5 z你有壓力, 我都有壓力.
7 Q- P9 }, O0 R) J6 Z7 g會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
- f2 l1 `+ ^8 q9 I
或者喺街邊食兩餸飯都唔錯

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   : q; b, H7 Q' Q& ^+ u, T
你有壓力, 我都有壓力.% z. Y4 p; F1 s" u1 |. [
會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
2 F, k0 b. z# C6 W4 O( d唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

梗係決戰肉棒之癲,黎多一杯營養椰漿.0 e. ?8 o1 v4 J, B: D& y
- B1 X6 `' r0 e3 \6 [( O0 d, s2 J
引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 17:26 發表   6 [+ |; r2 i* E+ k$ V7 a
# g$ }% ]& s' `) Q  S4 i4 A
唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

回復 2# JoJo1217 的帖子

我都見多左肉絲在街上

回復 8# 陳玲玲 的帖子

村姑望都費事

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 15:47 發表   - y/ L. Y% a* e5 x# g* Z3 F
如題
& U  s5 B- g8 b% c9 M  r$ K: O$ y6 X% |$ I
雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。
4 ]% y% x1 w" [1 _9 R1 h
- B  _. c9 r4 ]2 D各位CD認為對妳有什麼影響?& R2 F* p7 R) z
3 v1 X8 A' L1 ?3 Z
< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >
; K/ y3 \( Z5 y. @5 A
: b; z1 ]. }. D8 c9 w1 V) g我国的女生,4 A* Z6 j7 P  c* J' y
比香港女生多穿丝

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 00:33 發表   
" Y5 ]1 `( |9 p1 v8 X村姑望都費事
# Y: O0 b( h  R2 R9 ]4 A1 l/ F1 g* W

' J6 G' N  v8 D: K/ f0 }; o我有時都係著肉絲啊  
4 O: z; D( N. V% L; v
: {& ^+ N( F5 U4 l. b1 f+ s2 _不過
9 \: y0 z5 N+ p4 O, K佢地有部份肉絲又真係好肉酸

我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。
% {" R6 d; ]0 y4 T1 U我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。

近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧

除咗CD時鍾意穿絲的束縛感之外
' |9 I# Q& A! b8 b9 }其實我都幾明白女性感覺" S$ y6 R* X5 w. H

3 \. O6 V) D, p  N8 Y. C: [夏天穿絲確係熱
" v1 Q' [/ L6 D8 [  }0 L對於多汗女生來說( Z7 P1 p; V9 S( G
大腿出汗後皮膚黏黏的5 L3 U$ v3 W6 a6 J& k3 d
坐下時很不舒服6 X" k" @+ X6 D, f" n& W1 B
離開椅子皮膚又會被黏住+ Z  I1 f" Q% e: X
同樣地皮膚也會黏住裙/褲
3 {/ }8 _  k* Q' K: y8 {! Z& v只要穿上薄滑絲就可解決

引用:
原帖由 梁山伯 於 2023-3-28 11:22 發表   % T7 ?( b8 p* P7 o* q
近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧
! h" x) A) r! _2 L% `% @$ ~- _  D7 k5 [. h% S5 S
引用:
原帖由 BE078251 於 2023-3-28 10:39 發表   
! [, g7 W' ~+ d# c我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。  o% M* r/ A8 w" ~4 y$ _. {
我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。
6 t/ E' Q# M3 j5 F: M問題係點解港女認為絲襪高踭鞋老土唔肯著啊?

回復 15# mieo31meo 的帖子

返工已經著1 [. T% C0 |  g7 S; t, R# z
唔通weekend放假都著咩

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 22:58 發表   / m" S8 y% e2 A$ S
返工已經著* n7 T1 ?$ F, t
唔通weekend放假都著咩
9 Y( g2 z2 z; U6 _5 x% w2 Q. \
- u/ \: X2 f8 T: j/ d6 O
返工的3 r& a( R; A5 a- Y# P( }( Z5 H
除咗接待員或銀行的著黑絲2 D' s" P; G7 ~2 C& Q3 k( w- X
真係甚少其他穿絲返工啊

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 09:19 發表   ( X: O& g' t, ?' X, n8 ?
9 r/ X# f6 B3 Q, x' \5 E
. C% M1 V( w+ j4 H) Y$ A! u
返工的9 a/ U4 @* W: T$ M- t7 U
除咗接待員或銀行的著黑絲7 F: L% i8 l! t% ?3 t
真係甚少其他穿絲返工啊
+ R/ o  g+ u+ B& F% L
穿套裝的, 女強人
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-3-30 10:20 發表   ( `9 @! m2 _! k' ?
" l( G# \2 I3 W7 l% |
穿套裝的, 女強人
* B. z! R% G% C4 D% d

; M+ A2 {( o* R女強人只係少數. i% ~4 |/ F1 z( k  A- ~  h4 I7 ?
而且佢地出入高級場所
" ?1 V  h. N' q) ^! w' \& n4 [甚少見於街上哩
' ~9 x1 o; R$ p5 {# v% F& C" j2 a$ J; W6 V/ N: {
近排我經常去中環
- i: }' D8 o8 m6 [7 l) POL們甚少穿絲 1 l; X) J; q! ^& R/ V
穿絲的反而係遊客

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 14:37 發表   - W, B3 _/ k/ |3 N$ ^' q7 q
" }" O. I! P  {

- I) r# Y0 ^, B. Z9 ^女強人只係少數5 V& E, K8 R6 F" o
而且佢地出入高級場所
( H4 \* y+ ?+ a( K( T$ X. l9 Y甚少見於街上哩
" m/ W" ~  x; E9 }; t
淨番只有酒樓女部長同空姐重穿絲