嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

點解好多恤衫的背部都會有這條很難看的橫線

點解好多恤衫的背部都會有這條很難看的橫線

不知大家喜愛那款呢?; d7 A' s+ P1 @2 a) h5 [/ q
我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看1 A7 c2 B7 ^  X/ B# i
有條橫線實在很難看
* ^' v! f1 E: j2 t# t大家又點睇呢?
覺得好的就按一下感謝吧~~
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 15:43 發表   + x3 ?4 k, @$ ?7 }) L$ E7 P
不知大家喜愛那款呢?
" \  e. V8 q3 j. v; e: X3 X7 `% z我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看
4 u  \# M4 z: a, c, C有條橫線實在很難看
! H. a( t/ `/ @, I- \* |大家又點睇呢?
, E3 L( m! e& H9 w6 \  ^
0 @8 Z8 S: D& {- O: `女人衫少會有橫線

引用:
原帖由 joey221 於 2023-7-16 21:26 發表   
( x7 U9 c+ v3 }+ p7 G3 [# w* x6 f/ E: I7 c% A3 F" x# X% Y, H( j

$ ]  }- a, T: X女人衫少會有橫線
  J: h- y$ _5 c" `$ g$ T
男裝都有些是沒有的,但始終都是幾女裝居多,而且又好看

女人衫少會有橫線

引用:
原帖由 heidiqueen 於 2023-7-16 22:10 發表   
. a" j- n3 T+ \' a# H. m3 ^女人衫少會有橫線
$ x. F2 ^% {+ `+ O& m4 P( V  P# D
就係唔明白,點解男裝多數要有條橫線囉,呢條橫線真係好討厭好肉酸囉

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 15:43 發表   ' q2 J) m$ @: {8 X% \
不知大家喜愛那款呢?
  k8 Q9 a9 x' m# V3 D  |! @我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看+ V5 L9 m$ U( t* G6 d; @
有條橫線實在很難看
+ F" g( W6 o* p" c- e, \大家又點睇呢?
1 Y% h4 `9 e6 a' _: g& ]2 f我覺得唔係太重要、最重要啲衫夠透、見到BraBra就ok

回復 1# kingphone 的帖子

男性衫有橫條紋顯得背寬、肩寬,女衫沒有橫條紋,雖然看起來比較瘦,但缺少橫條紋支撐,衫容易皺摺

引用:
原帖由 mimiwong 於 2023-7-17 16:45 發表   ' m  G( l' o/ a

+ i- F& b3 L! S: N我覺得唔係太重要、最重要啲衫夠透、見到BraBra就ok
' Y, {9 `/ b9 L0 L7 k/ K/ ^, L
我就覺得唔好睇 同埋著重布料,要用白色校服裙這隻布料先正

引用:
原帖由 jiao77 於 2023-7-17 19:40 發表   * v' t9 k/ }* h  ?7 L
男性衫有橫條紋顯得背寬、肩寬,女衫沒有橫條紋,雖然看起來比較瘦,但缺少橫條紋支撐,衫容易皺摺
+ L" l9 N6 G5 f) N9 E但我總覺得有條橫線好肉酸好難看
: @* {0 T  x/ _; A0 ?! s所以我買是買女裝著或者買D無橫線的男裝3 I0 z* ~3 ]( X! r% `
" o: G$ b" E  O8 t5 A7 x8 d

男女恤衫大不同啊
3 ^. l: f/ O- U0 S女恤衫係腰部左右兩條骨,垂直修腰的,顯得後背倒三角形4 _7 u5 r! M- C3 H% a8 z
男恤衫就唔會
, h) p. f# l& u
, p. t; C8 k3 a& W3 K9 \6 x) h; J同埋扣紐方向都唔同; |  T! k$ h; H+ e0 t& {

& X; M$ E! U( `/ M9 l7 z' x/ e恤衫唔同校服“的確涼”面料,而最舒服一定係雪紡料. E' g; M8 E& F: E

; O; q3 c3 x( J6 `! q% {. \[ 本帖最後由 shirleung87 於 2023-7-18 04:50 編輯 ]

男恤衫上背有條橫線其實是功能性的1 t9 f! \. p7 J6 ^. s- W$ R5 M2 a7 ?
因為肩位加厚以使衫形看來比較挺身
" \, k. ]8 }9 R9 E4 X加厚也提供保溫作用( c) E1 ]% l$ w. E, u8 u
肩幅與較薄的下幅連接就要有條車線
8 O5 a3 l* [) v1 q2 z& t這線同樣地也出現在前肩位置但較高* Y. T' R$ F3 @5 I; u$ G, }
位置剛好被西裝外套遮蔽
& f; ?0 v$ p" m. e7 s1 I以免影響觀瞻5 A" v- r5 l$ c! d& U' ~$ N' S

! n; ]8 D# V2 s. P8 U4 s) L! x5 |% ]  x[ 本帖最後由 JoJo1217 於 2023-7-18 09:54 編輯 ]

引用:
原帖由 shirleung87 於 2023-7-18 04:49 發表   * v# y. ^; T6 Y+ o7 z; I2 f3 f
男女恤衫大不同啊6 ^5 j+ G! @# L. w7 I$ x
女恤衫係腰部左右兩條骨,垂直修腰的,顯得後背倒三角形
% U6 r, Q/ R5 z9 A6 z: `* E/ t' U男恤衫就唔會" x# r/ S5 V0 j  i8 k7 ~

% }9 V. F/ H7 N$ d' N- E同埋扣紐方向都唔同! n# E: W, ^6 x

3 s# i& W9 @  z* U恤衫唔同校服“的確涼”面料,而最舒服一定係雪紡料
% M# u% Y: O8 I
我只對校服裙布料所做的衣服和校服有興趣8 y" u, r7 I& f! s
但我見有部份男裝恤衫是沒有這條橫線,很好看的

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-7-18 09:53 發表   
' K* X' L8 W% {+ C1 Y! O5 w2 N男恤衫上背有條橫線其實是功能性的
& C& Z( |, Q! s  {( x) {7 j因為肩位加厚以使衫形看來比較挺身, i, F1 L# L6 q, }
加厚也提供保溫作用& q& N5 }" R- @% j) a& z8 \! `* a
肩幅與較薄的下幅連接就要有條車線
% k7 }7 Y/ e- f* D# a  K這線同樣地也出現在前肩位置但較高
# b/ _# e( Y- v# _) k; B  ^: `' V* t位置剛好被西裝外套遮蔽) w3 I" V. b8 }5 d4 [! i
以免影響觀瞻
5 X1 X$ c; p" ~3 f$ q4 I% s
很詳細$ H4 k, C: T; j) l
我總是不能接受有橫線

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 22:44 發表   & q+ |. K6 O! \( ~1 ^( l& ]

, Z# V* h' J7 t+ ]+ D8 _就係唔明白,點解男裝多數要有條橫線囉,呢條橫線真係好討厭好肉酸囉
) M0 F5 l' N3 n* h8 f# Q/ {
" M. p: k5 F- Z! @2 @2 t
特現 , 男仔橫的身材 ?
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-7-18 13:18 發表   
# X7 [& U" L( i* W. Z
  p2 W1 v9 h" E% A( e. u6 b, t2 ^1 u: W: W* D, P, V
特現 , 男仔橫的身材 ?
) T+ G- m: u( R6 m2 J8 p+ i我唔需要特身材

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-18 13:13 發表   
& r+ V1 ?" E& ]& T0 O: T) M' k2 K* N1 X  r
我只對校服裙布料所做的衣服和校服有興趣: z$ x5 a. N& H1 f( x7 I
但我見有部份男裝恤衫是沒有這條橫線,很好看的
5 @1 u# h# ~2 a0 [
2 l2 L7 }  C) a7 M$ `咁你鍾唔鍾意背後有拉鏈既校服裙?

引用:
原帖由 shirleung87 於 2023-7-19 06:49 發表   , o  B; E/ [5 U6 Q' P
" c- c  w/ _; ~" }! n( n* e+ C/ I
: K" t, e& I# C; X0 }
咁你鍾唔鍾意背後有拉鏈既校服裙?
$ u' z( Y# V1 i2 d; W8 Y
校服裙前面扣鈕就一定唔鐘意
( Z) X1 A* s5 w# M背後拉鏈就ok

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-19 07:54 發表   
  |1 G& n. u  `; N& I; }# |
6 H. `- w+ F% Y4 w# f, g2 U. E校服裙前面扣鈕就一定唔鐘意8 c3 g( o6 c% g
背後拉鏈就ok
' w$ t  e. R0 x& C! C: v
/ K+ j$ t, d  z  }# g, Y* {, o背後拉鍊引來暇想