嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

[求助] 有人有好介紹嗎(男士化妝品)

有人有好介紹嗎(男士化妝品)

對於一些男士用的粉底等等都比較難找吧+ y' Z. Q( J5 R1 _5 Z  N+ B
大家都是用女生用的嗎?
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
其實有的@@"- r: Z7 b# X. D' X) _
本人比較愛美
9 i: p- q0 r' j7 g就算男裝出外都會有化妝, 但男仔化妝會比人感覺好GAY8 l( x0 r+ \+ t* A2 U
所以一定要化得輕手
1 v2 K# c, H3 v# ?有一隻BB CREAM係專FOR男士. 佢仲有埋防曬! u: r9 F" {! t3 a
我平時出街都係用低霜+BB CREAM + 遮遐膏 來遮黑眼圈/ L$ @$ e, h! y5 J5 h7 Y9 Y
但其實機本上皮膚比較好的用 低霜+BB CREAM 已經做到遮遐的功用3 Y9 s' ^6 r# u3 Y+ y( P
同埋最好就係比人睇起上來白得黎又好似冇化妝咁@@

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 18:15 發表   
' v* _( W1 g8 j' K其實有的@@"; k7 B, I/ S- ~: ?" y" y9 k
本人比較愛美
# _+ b) B! a- M' d& v$ i就算男裝出外都會有化妝, 但男仔化妝會比人感覺好GAY" L) I8 |% n" S4 f8 l" q: ^
所以一定要化得輕手
/ ?0 L; P: a3 D/ R1 i0 ]: l有一隻BB CREAM係專FOR男士. 佢仲有埋防曬
( ]9 c9 d4 s- f. j/ `* f我平時出街都係用低霜+BB CREAM + 遮遐膏 來遮黑眼圈
" o7 i1 ?1 d# ~. C! g) Q% c但其實機本 ...
* y/ O$ c6 B, t0 ?2 L7 |, u
香港好似好難找吧! I+ C9 y4 M1 {+ F! `; y
淘寶看到的都比較貴

這就是在香港買的@@": a! r  k: `3 D+ F
很多地方也有哦* c2 e/ T0 ^3 h4 c6 u
有興趣可以發個圖片給你看看

我都想知邊度有得賣

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 19:35 發表   7 D- A8 O9 y% q- X3 Z- x! I& i* z
這就是在香港買的@@"! G- j" Z7 N( C$ `( F, r5 J
很多地方也有哦
. Z: A* b& i+ e! f: P有興趣可以發個圖片給你看看
* q5 C& D8 l! ?$ R  m0 g4 P6 v% A我比較想上網買~5 i, M4 X7 c3 _% \# e- @6 t
出去買怪怪的~4 Y% [  [9 Z5 t3 _5 y, C( Z' n3 Z
想用男士用遮暇粉底等等來化妝
  N( V# ?# J7 H2 M) _( r8 l比起用女生的效果會比較好吧~
4 u4 J3 X4 ?& N0 e到胭脂眼影唇膏等等才用回女的

我拎晒表姐果d用,雖然全女版,但勝在免費嘛,留番d錢買衫衫

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-11 21:00 發表   
, S2 v/ O8 ?  W3 u( S1 C* h/ [
: A5 X: [: U5 {4 B我比較想上網買~
' @# A! Y8 F. W. Y出去買怪怪的~9 ?% ~1 U2 J, U1 p
想用男士用遮暇粉底等等來化妝
% h7 ^# K6 `7 f7 K& D比起用女生的效果會比較好吧~
0 N* c  R& Y+ ~. p到胭脂眼影唇膏等等才用回女的
# h: A: k, l, O+ C3 t0 m, h遮暇的東西好像沒分男女吧
# \6 r  n3 o# i# T; _' b! p$ s其實果個BB CREAM 係係專門店買的, 而都係FOR男士用~所以都沒什麼大不了啦XD"$ a# F6 Z4 D/ v, D* ~8 _: E
價錢方面 BB CREAM連底霜 AROUND 5百蚊左右, 但真的十分好用

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 21:04 發表   
4 R* Q1 b% Y- u$ n0 N. v, |2 U" R. z$ I, t" B" |# C, V; ?6 U
遮暇的東西好像沒分男女吧 - x" [3 O7 @. _: ]/ D
其實果個BB CREAM 係係專門店買的, 而都係FOR男士用~所以都沒什麼大不了啦XD"9 [9 Z' D! B7 S
價錢方面 BB CREAM連底霜 AROUND 5百蚊左右, 但真的十分好用
3 x  z0 b/ ?. V" s$ A比你講到好想買添∼
! d. n0 y# r' J8 f% z" z請問有無多d資料呢?
3 n2 e8 T* r8 t* v- {不過最近用了很多錢
# W0 @8 Z6 ?" I3 p又要搬屋,等我而家d化妝品用曬我會買來試的

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-11 23:48 發表   2 t# \* n$ V: T) c) m3 _3 Z& u9 w
6 b. b/ @1 n, V  p% `
比你講到好想買添∼( l  l( H6 A3 P1 ^% @% l% v! j- N
請問有無多d資料呢?! R6 W! u$ a4 d% w7 O* G, E
不過最近用了很多錢$ B: r/ r$ z7 b( S7 E* u: Y$ L
又要搬屋,等我而家d化妝品用曬我會買來試的
8 J7 h' B8 k1 M$ S
網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 00:10 發表   , l1 Z5 l; K7 ]. q. B

- w. ~1 o& J  `/ ]7 A+ S8 h網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
* [# p; I7 \4 U' [: g& L" k
我平時化妝唔用BB cream
. b/ L. p' f8 n6 x$ t9 H" N如果係咁係唔係BB cream之後先粉底液呢?0 u0 \9 X) u/ n% Z
呢個牌子有粉底等等的東東嗎

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-12 00:58 發表   6 D/ V" [3 Y# n4 C! @% q5 n

, \. I6 `: \/ m" [/ H! h1 a我平時化妝唔用BB cream
0 `) s/ O: J7 H) K) C7 k如果係咁係唔係BB cream之後先粉底液呢?
6 X- E' G8 o2 o0 }4 r) z呢個牌子有粉底等等的東東嗎
- f- V+ |/ _8 j0 D* J5 b' A5 A我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉
! e) \: J# `) r# M$ x' p) S
. R& l! H& C3 \% Z& N呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的* y$ p8 Y2 ?/ h% L4 s( r' L
( g4 k: H' H; ~4 G
嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 01:06 發表   
8 @, K1 [0 {3 J7 L6 T1 c+ N( m
7 c* X4 s! O3 [- d- _- d我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉  Q+ a8 {/ S6 e3 i  j( T, h
  Z4 h$ U+ D! e4 D
呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的' U" k2 e9 w) F& a5 A: k6 q# |
% G# D: B7 Z1 ?" @* V- s
) h. o) V/ X1 N
大部份都係貼圖先可以加CD點呢~6 i) k: i' [; D
多貼一些吧我想看

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-12 14:25 發表   : p$ r9 h1 u2 R$ O

6 k1 B1 x6 k- C5 Z大部份都係貼圖先可以加CD點呢~0 k- T# r0 q9 h* B* U
多貼一些吧我想看
$ e: }" {- g  ~+ x. }% S$ J
又唔係好睇,貼黎把鬼

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 14:27 發表   
" A% M. Q( `' }, \! H* F( q9 H6 Q7 ^9 D. T6 ]: `
又唔係好睇,貼黎把鬼
1 \9 l8 f: ?7 Y" |% V& i4 W
咁靚女都話唔好睇

男仔化妝好麻煩-0- 根本男女不平等

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 00:10 發表   ' G  N, J, e  X: }1 |) Z! V

8 W/ I# a: N* h% \8 w  Y7 o網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
" k; Q2 e4 \; k' S) o
' _" g' z8 Z) Z/ C, k3 v5 }6 f& }
"卡姐" 試過用MIOGGI未呢? 都OK架!
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 01:06 發表   5 J& N4 f( `- G/ g

' V7 ]  R: r7 C& E; Y我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉1 E- Q( i  u- {9 n5 c+ E
* l  f; b0 C: T$ W8 [
呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的
4 J; [3 j8 [. @6 l# L: ^  `8 N$ [4 S8 h- `
! F' t+ j# q' c- B0 l
" ^6 D- W! M# u5 z, c7 v& t2 q) W  T( h
BB Cream唔係幾合一的嗎? 還要用底霜→粉底液 →遮暇?
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 CECI 於 2010-8-29 21:46 發表     n+ m4 v7 k2 ?7 O+ O( v# t3 L
, d. X5 _  e5 U  _
" G; K' K" L  C8 i
BB Cream唔係幾合一的嗎? 還要用底霜→粉底液 →遮暇?
) Q6 |$ N: o+ _4 R, o- f6 O9 g我都是分開的耶~
2 O- l! b  q7 x& x) t; y1 C3 q( \: Y底霜是濕粉嗎?

最近訪問的版塊