嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

我的絲襪之戀

我的絲襪之戀

籌劃很久,今天終於買下厚黑絲襪,然後喜滋滋的回家,速速的穿上了。近來天氣酷寒,我終於感覺到褲襪的溫暖。為面對不知情的家人,我在外面穿上長褲配運動襪,感覺「不見得光」而有點失落。
( P- H' }6 Q0 p  O9 e% P1 n4 v% {4 C0 C  b6 @8 S" T
對上一次買絲襪穿絲襪,要數起碼十五年前,那時原本買下了一大袋,我家裡小,人又多,沒有甚麼秘密地方,終於給家人發現,所以這十五年是「怕黑」了,可是我對絲襪之戀沒有減退。過了十五年的冷河,我告訴自己到處也很冷,還有終於有了收入,我用自己的錢去買根本不是問題,於是,基於這絲襪之戀,今天,我終於買下了。9 X1 x* O9 O& ^% L8 ^

1 B& L% p# }9 l7 B# i: ?* b[ 本帖最後由 Dolly 於 2021-1-15 01:50 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

我羨慕能變裝的各位,我自問沒有這福份,全盛時期我也只戴過胸圍,穿上絲襪,花紋底褲。當中對絲襪淵源最深,自小學起,我已覺得女老師的絲襪腳線條很美,但尚不知道這是甚麼,初上中學才知道這用品,我想擁有可是一來沒錢,二來不知哪裡有賣,我人生第一對絲襪是在超市中發現,幸好價錢不貴就偷偷買下,發展到日後成了一大袋藏品。
% W, }8 h% X; ]# B2 X& ]" [
" T  E# ~4 N- P- `2 ]我現在躺在床上,家人全睡了我才敢摸摸自己的腿,又暖又滑,由屁股包到腳尖的暖感,相隔十五年再現,不免有點感動。希望日後自己的絲襪之戀,不再被身邊人扼殺吧。我誠懇的想。

大家好,我叫 Dolly,是論壇的新人,請多多指教啊

你好呀,我也喜歡穿絲襪呀,感覺溫暖

回復 4# sana214sana 的帖子

相信也有不少同好們,看中那温暖的感覺,尤其現在天寒地凍& n9 i! @: @" W4 B
8 r2 Z# d; n* G. F& ?
我也喜歡給束擁的感覺,所以喜歡上絲襪

如果已經係上班族, 租個套房都唔係好貴, 幾千蚊就有交易, 人生得意須盡歡啊

我是個文員,也有搬出來的打算,的確,給自己一個家去做自己喜歡的事是不錯的,可是要考慮的事實在太多。7 Q' ]7 S, u5 R4 G% E
; u7 ~$ h( b: t" ^) s! T; k
不過,可以有一個空間,隨自己意願去穿絲襪,太幸福了。

咦,剛才我拍了兩張相,打算新人先自貼絲襪腿,可是論壇說相片超出規定相片大小,各位姊妹們有沒甚麼解決辦法?

深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!

引用:
原帖由 Charlotte_Tse 於 2021-1-15 10:33 發表   5 l0 `& F% Y9 ?/ j
深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!
+ V7 K! h( e# }' |- t( \: `4 ~1 k0 B- B+ r! g+ Z. S
想來很美好。我也有同感。  ?$ F" \- \0 m0 {) _

8 H3 T/ s. `; D8 H8 e! K6 C[ 本帖最後由 Dolly 於 2021-1-15 11:16 編輯 ]

引用:
原帖由 Charlotte_Tse 於 2021-1-15 10:33 發表   
0 Z+ N4 s1 Y# v1 G1 I* [深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!
2 P0 X  y& |# i
8 K( b& N; C. @$ A( ?我有興趣啊,但找姊妹同租難找

回復 8# Dolly 的帖子

你好呀, 我都係超鍾意絲襪的 3 V: w! H' Y6 _) |( ]  }6 F
同你一樣, 我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始.
6 O2 c/ C/ w  z& N+ L  u% U, H   ^+ V* f  e, P
係呀呢到圖片size限制真係好細, 我通常用小畫家整做800x600再save..." t1 i' e9 I/ D4 L6 T

e0 [% F/ s6 V, C7 O  `我以前都係同屋企人住, 但我都試過買絲襪底底高跟鞋, 收埋衣櫃, 屋企人可能知, 但無出聲就算啦...

引用:
原帖由 Dolly 於 2021-1-15 01:49 發表   - @, C6 x- T; l1 N' _/ }4 c# m. X
籌劃很久,今天終於買下厚黑絲襪,然後喜滋滋的回家,速速的穿上了。近來天氣酷寒,我終於感覺到褲襪的溫暖。為面對不知情的家人,我在外面穿上長褲配運動襪,感覺「不見得光」而有點失落。
: N- d  N1 j6 z8 D1 I7 p7 s
: n9 z: j& M/ ^! k/ h7 v/ S- U對上一次買絲襪穿絲襪 ...
" G$ {: Q' K5 i/ k% J1 i

9 c! E7 K9 G- y3 |+ a! S' @我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,8 I& I" }. j4 I. p  J+ Z! W/ u

9 z4 b% R) u$ S: a4 ^- X% F8 L咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,. r( C9 l( B) b/ o
1 ]( t. R5 J( s  F& D
所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   
2 x9 C& _0 `( F! p  ^
0 J! ~; E" r3 W% I' ?/ ]2 ]" F- \! X
5 d( e. b# S) C9 c+ ]/ @$ ^. K我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚," ]; ?& J2 T& Z& N% W  c
% @) k9 V( n( Z; X1 H5 g0 b
咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,
5 P: L* z  A, `. a3 @! F# e( a# m. Y7 G, y- O! T7 u
% D' J% P: c8 b- y. ?0 \3 w/ X  [2 W9 t8 n+ m6 S$ Z1 F- `9 ^$ i
絲襪超過100D, 已經好似legging質地,' C' d( E1 |# E
好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇
6 ]% P& ?" A9 A1 ^; p1 \9 i
! r0 }& T) f% k/ P肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!

引用:
原帖由 1677 於 2021-1-15 17:36 發表   & v; u5 h- ]6 G* p/ B
$ u- Q  [/ l# j, E2 q) K5 R& i

9 B2 T- H% w3 p! C絲襪超過100D, 已經好似legging質地,$ `. W  `' L/ v/ J- `$ |
好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇# P# ~0 o+ M0 ^2 I
. ]3 _4 }* E# ^
肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!
: b0 n8 \& q# }7 a& W1 v( S
要睇咩牌子,通常肉絲我一定唔會買100D,40D就好或者唔買
' Z0 C) V8 t5 K- _5 `
; d7 e) P. z& O% M4 r- M5 f同埋我大部份都係黑絲多,
4 R4 ]8 H" ?8 c9 k  ?8 D9 f0 G1 C# c) v
當然啦! 有時候都會考慮其他顏色,例如:咖啡色、白色...等等
* ~2 V1 l& P: ?6 W. N
. p+ @2 |8 y  s, q7 \$ U3 s6 U& @至於厚度黎黎去去都係40D-60D之間

你好呀,我也喜歡穿絲襪呀6 X4 a" A3 Z1 Q3 L; p
同你一樣,我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始
0 W6 U- t$ y: p  G0 j/ g

引用:
原帖由 ericso 於 2021-1-15 17:24 發表   $ C/ w  s, t* Q
你好呀, 我都係超鍾意絲襪的
* a% H2 u( l# O; y4 p5 m同你一樣, 我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始.
+ I1 ?% ]% v+ o: v% D+ Y / C: z. ~! [; u8 s5 G* ]1 V, L
係呀呢到圖片size限制真係好細, 我通常用小畫家整做800x600再save...5 ?" V4 T3 f: w, G
$ R$ l, @* u' t4 b  _' Z
我以前都係同屋企人住, 但我都試過買絲襪底 ...
1 s  y/ h: K6 p' Z, g5 A% H

. b  _: A  `" M% L2 W  k$ K/ m# n你又好啦有高跟鞋,我好好好羡慕,嘻嘻 + Y+ Q( q. O. o
我都係用手提電話影相,唔敢用電腦小畫家呀,因為電腦屋企人成日用
0 F3 M2 Z: ]3 f. M! L我知他們好排斥我CD的,唉。
" X/ Y: `$ [# b# T: y
. ]9 ?( b/ c9 L& F3 a1 c1 }如果手提電話有甚麼辦法可以係呢度出到相呢?# W% A2 ]4 C- ]% _- X; L2 a4 \9 e. N

$ l# C7 L4 E3 ?8 ?我叫 Dolly 呀,多多指教

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   
; J, _. E' M. |& }4 \% V2 Q& P! F6 L) N% A' [  f5 x

! o8 J: g  @2 q: Q& M  V我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,
7 ]" h* h5 p  Z3 C6 H7 l% a5 V1 ?  P$ d
咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,. h! n; x7 K$ Z2 i/ k

\& `4 d% @0 V( J- v* e所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
, w: E, ~+ ]9 L$ z
2 f7 r* p8 [. t& y: L9 O7 n我唔識10D那些分法,昨日我只告訴老闆娘,要一對厚黑色襪褲。

引用:
0 q. p& g  `0 v0 F' n# _1 q# y% a: |$ D$ b6 |- m
% F. W/ Y9 o" T- W# H
我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,
7 ]7 ~9 g5 ~. s5 D6 s1 y/ k$ @% M' X, q
' f' k# F1 v: p8 @  n咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,, [7 U0 S+ v8 {' o; N2 c7 Z
+ @$ [4 O$ Y2 v* ~8 A1 |2 x3 g, ]
2 v0 H. E- g, |& z/ h# v

. [3 }6 ?1 O8 U; x: S8 o* T今日穿上返工,仍覺得有點寒,放工回家發現對襪勾了線,但未破。
  z, X' \5 _# A; l想問姐姐,幾厚的絲襪比較暖笠笠而耐用呢?/ r0 K4 X! b/ N7 B( Y; ]7 k# w
對唔住,上面回覆出不了全部文字,所以分兩次覆。

引用:
原帖由 1677 於 2021-1-15 17:36 發表   9 w% L4 C1 w6 r5 O' A: a
. u7 W' z/ A) C) d7 F1 q

( Q- Y) j" T! C3 U4 A' j絲襪超過100D, 已經好似legging質地,
: o: U, x  J' R: p5 S5 _4 m! V好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇
1 F7 U5 C' v. {* Y4 f4 s" C$ D9 u4 K! L: m7 a: F
肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!
+ y: K8 Z! h% E2 }$ e& q: e7 Y
. C& I3 e. s9 D$ r( t4 @) ]
收到了,多謝分享。你好,我叫 Dolly,多多指教啊。