嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

同大陸通關後對香港CD有咩影響

同大陸通關後對香港CD有咩影響

如題/ I- Z4 P* _# a2 H2 Z$ ?- k; f
# I- v  b' K, n5 @7 N! p, ?) [
雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。
7 E/ B1 W& k: f1 w: C2 u" |! F! Z
, r8 S3 T+ ~& F- D  X2 n4 S各位CD認為對妳有什麼影響?
, P: M5 a$ p, p8 C' E0 m+ P& i- R7 A8 I# H  F
< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >

- i" v$ k3 a) B: n  W. Z6 V" O: l- E1 M
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我CD時好鍾意著絲襪1 \( Z8 h; y* k- k  X8 S9 t+ p: {
但香港女仕普遍不穿
# S% T  l7 `. W) n通常只有制服人仕因工作要求而穿黑絲$ D# _) _5 H8 T
因不想每次都著suit黑絲0 ^" k1 ^/ I+ ~! S" T
搞到我每次出街都絞盡腦汁如何穿絲才能"融入社會". O3 V! B% v1 ~0 G( s3 Y" S" y
: q' @# [; ~, ~! z0 ~: N  y

3 N( L+ t0 M+ y" m7 H1 ?9 h7 y5 |/ Q0 J但大陸人無論咩年紀都有一定比例的女性便服穿絲6 H! @* z/ y+ ?# E2 l  }/ y1 b
尤其係肉絲5 w2 e1 W! _9 T6 g& K, h6 p- _
所以而家市面上多咗肉絲女仔: [+ I# m4 ~) r2 A! h! I
我出街衣著就多咗變化容易咗8 D* \" i2 \* u  z; v* l5 O0 [
# T$ @8 S+ C# t: a

第二就係; W- A& A( e8 j2 u- B
現時酒店房價在穩步上升
3 e4 k& ~# U: D, Z# @0 G我的CD開支也越來越大
! I9 ]1 r- @3 ^* I! `, T

你有壓力, 我都有壓力.7 {, M" A0 J7 t
會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   
5 `  j% f6 {% W" n& c你有壓力, 我都有壓力.
3 `$ _$ a5 k; {5 q" d: P會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
% `2 W+ _) `+ X' [9 O或者喺街邊食兩餸飯都唔錯

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   4 i) x& h/ t6 _4 ]: _
你有壓力, 我都有壓力.
/ k  f2 v3 G# Q6 m8 @; b: r' u會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
7 \4 x3 s# b+ l9 R; w( m
唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

梗係決戰肉棒之癲,黎多一杯營養椰漿.' @( Z+ e' d0 y
0 ?3 u: _8 ^4 \  J: z+ |- [( Z
引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 17:26 發表   / a) v& t* X( F. v% f) [0 ^
1 W' c) y: x; r
唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

回復 2# JoJo1217 的帖子

我都見多左肉絲在街上

回復 8# 陳玲玲 的帖子

村姑望都費事

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 15:47 發表   + w) a- ]! F* ?6 D1 m. [( p" X; }" Y% a
如題
2 |- |. J; w+ L. V" t. b4 H& M$ w) [7 ]8 {. |( H
雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。0 K, a" P( ]% z( f$ U' C

1 }2 r% P7 l/ T各位CD認為對妳有什麼影響?* q% |/ f: k; Q1 M! Y2 z$ Z2 e
( Z* c; M& a$ H! i) d0 c1 b" w
< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >
8 N* e: T/ k6 N& L
& ]0 l! u9 D3 ^我国的女生," W! P: l: t- A' q. X
比香港女生多穿丝

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 00:33 發表   
' B/ o7 a0 v' a& P* S村姑望都費事
  a( \5 K4 R7 r7 D$ D' y' m- L  \) K4 i$ b. y
我有時都係著肉絲啊  
7 A& f  M% K) T* i3 `. K3 ~/ z, L" z( e3 w- b$ O; ]% z% Z$ N- r
不過
9 `. t6 w: |6 F% t; ]佢地有部份肉絲又真係好肉酸

我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。
2 ~( z: C1 e  Q% y- L9 \8 {1 m我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。

近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧

除咗CD時鍾意穿絲的束縛感之外
& \2 @; q# ~( ^1 z  m其實我都幾明白女性感覺0 ]! n5 J6 E& @& e9 ~8 D
; z& Z  h: u* J+ ^2 K1 R
夏天穿絲確係熱
5 z$ V6 u  s" k. Y, p9 h! N對於多汗女生來說. ]2 u3 Z8 J. k( i" e
大腿出汗後皮膚黏黏的
! X" L7 `6 h# p0 R) A* q( H坐下時很不舒服
; }$ H3 m; ~% A! p/ S% R離開椅子皮膚又會被黏住7 D# t  |' `: @! r6 P9 n
同樣地皮膚也會黏住裙/褲
" F4 O$ P7 F2 e* n% d' A* Z5 f只要穿上薄滑絲就可解決

引用:
原帖由 梁山伯 於 2023-3-28 11:22 發表   
1 d, t: a7 i1 L. v9 M, e近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧
, ^# b& ]3 _* X5 N6 n/ l6 g
2 n. {$ J7 s4 L& }# Z& f
引用:
原帖由 BE078251 於 2023-3-28 10:39 發表   1 E. |9 S4 X8 h8 o
我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。$ `9 `9 S. p+ X+ _9 D5 k
我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。
6 ]0 H- H* I! q; g% s問題係點解港女認為絲襪高踭鞋老土唔肯著啊?

回復 15# mieo31meo 的帖子

返工已經著. W' B" D, G, b: ]( R) W, B" s7 ]7 t
唔通weekend放假都著咩

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 22:58 發表   ! x, f9 |! c( J& n" K
返工已經著. P7 a9 P. o; b
唔通weekend放假都著咩
) p2 a& D# G* H& M0 R1 `  N- y  ~; u1 P$ e
返工的# p. ?7 }  M7 h0 M# j: _  i0 v
除咗接待員或銀行的著黑絲
0 @1 I! z3 T  x; K- `1 D, {真係甚少其他穿絲返工啊

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 09:19 發表     [1 e9 B) k9 F  V8 a( w
, g1 q, K0 E( D" X1 j: a

" u7 k7 d. r8 B6 Z返工的
8 L' f7 m, V: |除咗接待員或銀行的著黑絲
; {; f4 A$ a5 m3 p+ q$ m真係甚少其他穿絲返工啊
" i% P( L% H% N4 ?
穿套裝的, 女強人
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-3-30 10:20 發表   & x) J  z) `' E8 U
# v; E0 [" g  _) `
穿套裝的, 女強人
! k4 N# {' b) f% z  [
# Z" d: S/ X/ n/ O5 g7 Z: i
女強人只係少數8 P0 @9 j8 n+ d$ U: J: \
而且佢地出入高級場所3 ^/ e$ D3 h1 U+ L
甚少見於街上哩7 y8 a! U9 i* f& G" z2 Y/ A

( [* I! M& _/ p+ x/ X* q' [近排我經常去中環! y# E! I$ n& `7 f  ]  K$ n
OL們甚少穿絲 : F- ^4 }3 _& W0 t' a. ]: Z4 u
穿絲的反而係遊客

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 14:37 發表   3 J3 |2 w; y; _# h
5 L7 P5 C: j- ?$ g
, Y- H+ A: f2 t- m) P. \
女強人只係少數: [0 c3 `& o9 ]7 a1 N  h
而且佢地出入高級場所
9 f# N: U, n) Z! }2 e6 N4 r甚少見於街上哩
) X: q7 Z1 {5 F, `" n淨番只有酒樓女部長同空姐重穿絲