嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

點解好多恤衫的背部都會有這條很難看的橫線

點解好多恤衫的背部都會有這條很難看的橫線

不知大家喜愛那款呢?$ D: T4 R0 g: n1 E! W5 P
我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看! m5 C; x8 S8 g! W% s) R) F
有條橫線實在很難看* H9 A0 Y$ n2 e8 v+ g
大家又點睇呢?
覺得好的就按一下感謝吧~~
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 15:43 發表   
" C$ `5 f8 `& `; H, M/ u8 T1 w" ^不知大家喜愛那款呢?4 t: c; H1 n( R1 l8 b5 @* w/ E+ N! @6 z
我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看
5 N' g* b% J3 S" D4 k有條橫線實在很難看
+ F( h  [& v; u5 ?大家又點睇呢?
/ ?. `! U, p2 G. ?# O0 M/ H' ~, T+ B- _
女人衫少會有橫線

引用:
原帖由 joey221 於 2023-7-16 21:26 發表   
4 G3 [- T  Q' K; t  A" r& x3 a5 [% J1 K$ J9 C( O& E

* b) o4 q' @3 D女人衫少會有橫線
+ J1 ~9 k' e- t( ]# E* O1 a3 U' H
男裝都有些是沒有的,但始終都是幾女裝居多,而且又好看

女人衫少會有橫線

引用:
原帖由 heidiqueen 於 2023-7-16 22:10 發表   / C' S) S! _8 A; v% v& z
女人衫少會有橫線
5 K* h# i% e4 C* w5 i, K
就係唔明白,點解男裝多數要有條橫線囉,呢條橫線真係好討厭好肉酸囉

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 15:43 發表   
+ y, n5 Y9 P' @  _不知大家喜愛那款呢?5 g; ?9 j9 h" n" f% g0 A! w
我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看6 r" n5 V% f) J4 M3 O7 q' ^) i9 V
有條橫線實在很難看6 r! s1 d( _7 O
大家又點睇呢?
2 r; e: M; w5 K$ a' g我覺得唔係太重要、最重要啲衫夠透、見到BraBra就ok

回復 1# kingphone 的帖子

男性衫有橫條紋顯得背寬、肩寬,女衫沒有橫條紋,雖然看起來比較瘦,但缺少橫條紋支撐,衫容易皺摺

引用:
原帖由 mimiwong 於 2023-7-17 16:45 發表   
$ l- ~8 q" z& ~8 H2 P
9 G. _& \, W7 A5 ]我覺得唔係太重要、最重要啲衫夠透、見到BraBra就ok
% |1 G) }+ F% ^
我就覺得唔好睇 同埋著重布料,要用白色校服裙這隻布料先正

引用:
原帖由 jiao77 於 2023-7-17 19:40 發表   
5 w1 ]% B( N3 B- W0 Q男性衫有橫條紋顯得背寬、肩寬,女衫沒有橫條紋,雖然看起來比較瘦,但缺少橫條紋支撐,衫容易皺摺
% u0 P) e. o. v0 l9 ?0 u
但我總覺得有條橫線好肉酸好難看
$ X: Y! I% d. K6 U所以我買是買女裝著或者買D無橫線的男裝
8 b4 W: m$ s% R5 ?  G) t, t8 a4 V1 D1 [. q' X

男女恤衫大不同啊9 Q* y  W8 I, X. V  w, u
女恤衫係腰部左右兩條骨,垂直修腰的,顯得後背倒三角形* T; _' t' |5 \# R/ ~1 }  y
男恤衫就唔會
+ z9 |- l# Q% ^6 {+ C3 f# b" f( x$ e/ N' B  y0 l  C7 j
同埋扣紐方向都唔同- i/ c$ k* {* T- E

( D$ b& R7 d/ _7 h; P0 o. t恤衫唔同校服“的確涼”面料,而最舒服一定係雪紡料( a9 O! B6 R' k
; [& I5 Y" v: P3 F5 E# k

男恤衫上背有條橫線其實是功能性的  g. p8 C7 Y( y4 _% n
因為肩位加厚以使衫形看來比較挺身
, o% z; D5 I# i8 r2 _9 z加厚也提供保溫作用
$ Y1 p+ k$ T0 S& j6 J- m肩幅與較薄的下幅連接就要有條車線
7 G9 @4 n# c; ^/ f, c這線同樣地也出現在前肩位置但較高6 x/ F' j8 W7 }, ]  o1 s$ n
位置剛好被西裝外套遮蔽9 I9 b, Q7 y0 A1 g  r
以免影響觀瞻+ |7 e/ ^! r/ `/ J+ ^! C, |

1 y( T  N+ ?; r5 a6 V: l% M3 V: [0 q[ 本帖最後由 JoJo1217 於 2023-7-18 09:54 編輯 ]

引用:
原帖由 shirleung87 於 2023-7-18 04:49 發表   
3 F& D$ H- `. q+ c男女恤衫大不同啊
1 v5 L! v2 z. P/ z+ @4 B7 u5 ^女恤衫係腰部左右兩條骨,垂直修腰的,顯得後背倒三角形1 D$ a* g2 u' }) b9 v+ S& {; H
男恤衫就唔會6 S5 h3 P' |" ]% P
  I& H& ~% @0 U! U
同埋扣紐方向都唔同
4 ]7 f0 j1 E' Y# S" ^
  C+ ]7 v% X3 \8 L7 p4 s6 [' M% B恤衫唔同校服“的確涼”面料,而最舒服一定係雪紡料
* q7 F! K1 V5 i0 _( l0 P4 }* G
我只對校服裙布料所做的衣服和校服有興趣
' Q, d$ C* z& l0 X$ i2 I但我見有部份男裝恤衫是沒有這條橫線,很好看的

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-7-18 09:53 發表   - i+ X9 s( ?4 ?7 k/ b
男恤衫上背有條橫線其實是功能性的: |5 q* Z, t5 a
因為肩位加厚以使衫形看來比較挺身
& f% X% ~# X4 R. v6 h' B加厚也提供保溫作用
: f5 h/ `: q: ~! g/ S; i- |# R3 ]肩幅與較薄的下幅連接就要有條車線
( E- ^1 M# O! Q4 f- ^- L這線同樣地也出現在前肩位置但較高
" s" ^$ \- i4 Z' H# @+ h/ C5 f位置剛好被西裝外套遮蔽
* E4 R# }* Z  ?以免影響觀瞻
& i1 y5 N. D) a很詳細' M# s4 u4 F2 y
我總是不能接受有橫線

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 22:44 發表   ) ?8 ?4 N  l5 F1 c/ [

& E; J; r% j% K# k( w8 z就係唔明白,點解男裝多數要有條橫線囉,呢條橫線真係好討厭好肉酸囉
1 H: w6 S0 q5 X$ x, Z2 W( [* \7 E% s$ x3 O1 B' j9 V
特現 , 男仔橫的身材 ?
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-7-18 13:18 發表   ( _2 ^6 o$ J# a) G3 C/ Q, n

X) P6 T( |' B$ d6 v) r: }6 [5 C- |7 @* D  u6 n8 d
特現 , 男仔橫的身材 ?
5 J" O: V! |& g$ r$ s6 ]我唔需要特身材

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-18 13:13 發表   ; E1 f) r) l5 g& {  A9 @0 j2 E) ?: Y

" K$ z( l4 {. V' v) |, j7 X# B我只對校服裙布料所做的衣服和校服有興趣
8 i& g- i( g5 q. d& W; k但我見有部份男裝恤衫是沒有這條橫線,很好看的
% [1 n5 [/ ^2 a4 n/ b' Q! v4 c1 \
* w& B/ p5 z5 Q4 ^9 E3 H咁你鍾唔鍾意背後有拉鏈既校服裙?

引用:
原帖由 shirleung87 於 2023-7-19 06:49 發表   
1 Y. o2 V' K" ]' `! T: |, Y
, {. e; Z: J0 d& f( D+ }
9 K0 h* U; x  u2 X咁你鍾唔鍾意背後有拉鏈既校服裙?
$ L) x5 W9 u! R
校服裙前面扣鈕就一定唔鐘意; c/ i$ N/ T$ P) y7 y; _( q! B! }
背後拉鏈就ok

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-19 07:54 發表   7 m2 [1 s* x1 F* e' Y  _
0 P* z) p) a7 r. x( G
校服裙前面扣鈕就一定唔鐘意' A: R# F* I8 `4 \
背後拉鏈就ok
6 m* U: U0 ]- I! q" G

: S: G1 [/ I+ V- i: Y背後拉鍊引來暇想

最近訪問的版塊