嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

同大陸通關後對香港CD有咩影響

同大陸通關後對香港CD有咩影響

如題
/ X0 v' M5 q% f5 h+ F
" [; k8 V3 S* Y+ h* ?! P雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。
% u0 h; [, d( K, L) C4 o0 c: t9 a* P
各位CD認為對妳有什麼影響?
+ H7 S; [% P- Z+ f+ z' u. I" k  ^* p7 ^. E2 c
< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >
9 U8 |; u: C0 Y, I; t

7 d$ A' u( }, q[ 本帖最後由 JoJo1217 於 2023-3-28 10:03 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我CD時好鍾意著絲襪8 G7 K# O& C; m$ W9 `
但香港女仕普遍不穿
8 r% Q% F& _3 C8 q通常只有制服人仕因工作要求而穿黑絲
3 X4 r6 }4 s) C; t7 E* a" n- c因不想每次都著suit黑絲1 c2 m0 u$ ], H! @: @
搞到我每次出街都絞盡腦汁如何穿絲才能"融入社會"1 \) r/ [2 L. M9 h- s; C; `
4 o2 K2 x9 d' j* K" r
/ g2 i" Y, }4 Y8 Z$ p7 s/ \
但大陸人無論咩年紀都有一定比例的女性便服穿絲, x, a# K# E- c& q
尤其係肉絲
. Q8 V& T; U: Z( D5 k3 c! h( X所以而家市面上多咗肉絲女仔# q! p6 ]: W5 w) V+ M
我出街衣著就多咗變化容易咗
& j1 m9 q2 d8 e  y. j9 `7 {1 @) |, M) r& `1 x3 e9 R& H) |% g

第二就係# \. s, }4 W6 x( K8 \
現時酒店房價在穩步上升+ x# U* H+ |. ]- i% S! o: s; x
我的CD開支也越來越大3 g( d3 i7 R( o1 b+ D

你有壓力, 我都有壓力.
# a( i. F0 t# D會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   
4 s( o/ w0 }! y* M7 }7 w2 ]$ M. g你有壓力, 我都有壓力.
) t, M& ~) m2 V! M: U1 ]+ S( A( Z會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
, {& P5 r$ C! A. N; G8 g# k或者喺街邊食兩餸飯都唔錯

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   ' A; \1 g! r1 }+ t; G; o
你有壓力, 我都有壓力.% ?: I4 {. G$ D+ {3 @$ ]" m# F
會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
1 s5 _8 T# ?: M
唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

梗係決戰肉棒之癲,黎多一杯營養椰漿.
9 x# e2 n  {9 C# j' P  X) u8 P! q- v" l( r, O0 [, P" i
引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 17:26 發表   % X( r; A  h+ U# Q- P# L6 R- q
0 m; y& h, Y5 N# l" O
唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

回復 2# JoJo1217 的帖子

我都見多左肉絲在街上

回復 8# 陳玲玲 的帖子

村姑望都費事

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 15:47 發表   - p0 |0 D% t% i$ e
如題6 ^/ w2 A7 d; r6 L5 m' T

$ K/ a& O2 o) R* @& s雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。
/ `1 A6 N' J7 A, k( B: D9 A2 H0 ~7 N+ C/ L: R0 l( ]+ H/ n9 u
各位CD認為對妳有什麼影響?
6 a) o9 q0 Q  F7 {: C) Y8 |! o8 Y2 ^0 }7 o' ~$ `2 C0 S. V2 w* A
< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >
' v- P& J2 E( O9 }* N- N4 R& t) @+ |. [9 O$ n# A  Z* q6 ]
我国的女生,! k% N: {: a/ F, ]* @4 g
比香港女生多穿丝

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 00:33 發表     l$ m$ q& j8 x3 j  l
村姑望都費事
$ A0 l2 ]' X' e5 X: T+ H' y
" g: J* f: R$ U: b7 e
我有時都係著肉絲啊  
: h  R) f# [" r
- O" M$ {( h& t2 _0 F2 r不過# Q( c! t8 |" M( s
佢地有部份肉絲又真係好肉酸

我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。
& A. e) Q2 S, X8 t, E' P4 `. ]7 U我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。

近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧

除咗CD時鍾意穿絲的束縛感之外
6 ~3 v6 k6 g& u; M  p其實我都幾明白女性感覺
7 d, Q5 @! E) J% f2 x* q; M' U0 F
夏天穿絲確係熱
) g. y8 x0 }8 m9 T+ X( T對於多汗女生來說
: a+ P; B: u- l大腿出汗後皮膚黏黏的
+ `/ o, O+ y3 ~+ K1 r- ]/ Q坐下時很不舒服
$ S- t5 r( G. [+ Q( S離開椅子皮膚又會被黏住) _; x0 M% Q" B' {$ q3 j" M) Y
同樣地皮膚也會黏住裙/褲2 n  p1 _( i& i# Q) f
只要穿上薄滑絲就可解決

引用:
原帖由 梁山伯 於 2023-3-28 11:22 發表   2 b( d0 H/ O7 U% l. F2 U
近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧
) s. h1 I+ I0 ]0 Y  E$ g: p1 g, h  Q, G
引用:
原帖由 BE078251 於 2023-3-28 10:39 發表   
! Y* _1 ^4 i4 h+ N9 {! ~我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。
. k+ n2 t% T2 I! D3 H( n( ^6 A/ j4 W* r我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。
8 q- r8 v( V: d1 L
問題係點解港女認為絲襪高踭鞋老土唔肯著啊?

回復 15# mieo31meo 的帖子

返工已經著% W" u$ A  i: y
唔通weekend放假都著咩

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 22:58 發表   
2 n7 A  `$ p% I8 m" h1 {返工已經著% E) @* g/ p% r$ e. z
唔通weekend放假都著咩
: M$ O. N5 j$ T5 o' n
/ k. q. I: Q$ W2 |+ w返工的6 X% E) v+ E& `) v& \: t
除咗接待員或銀行的著黑絲
7 x3 J$ _; `$ C) _, o7 H) j' b真係甚少其他穿絲返工啊

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 09:19 發表   " V) A9 D4 B! a, u
4 y& S  S& ?( y2 D( K# [
7 A8 V8 R3 o7 d1 d% ?8 L* I
返工的3 j& J( L! q. ~  ^+ r
除咗接待員或銀行的著黑絲
  y, r9 h/ Y" D9 U  O! f真係甚少其他穿絲返工啊
: k4 Y5 l7 J4 t" v1 x4 ~, m
穿套裝的, 女強人
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-3-30 10:20 發表   2 T" p% h3 Y% Q. i
6 d# y/ H6 G' A: R! v
穿套裝的, 女強人
% R/ o3 C- l* y; G/ l- k- B/ p, p/ a2 G0 ^% m: Q/ g
女強人只係少數+ B+ o- t7 m( p* D  b
而且佢地出入高級場所
$ m& |! Q! _+ Y甚少見於街上哩0 u$ r. `+ r0 o9 f- W3 n# g8 b
2 C( g+ h4 L+ d
近排我經常去中環. l/ g' x% y5 T
OL們甚少穿絲
6 r6 L  h% K' k% O6 d穿絲的反而係遊客

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 14:37 發表   
) j; Z! X( A/ Z' B9 P5 l+ F  K1 W
& K' g3 H- U2 f* @; E, X$ Y- D1 l2 `' ^/ n
女強人只係少數
/ W- p. ^8 p: h( J9 q1 i而且佢地出入高級場所
# R0 J% ]3 J  Z甚少見於街上哩
/ e* G4 _/ s8 e9 C8 I淨番只有酒樓女部長同空姐重穿絲

最近訪問的版塊