嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

我的絲襪之戀

我的絲襪之戀

籌劃很久,今天終於買下厚黑絲襪,然後喜滋滋的回家,速速的穿上了。近來天氣酷寒,我終於感覺到褲襪的溫暖。為面對不知情的家人,我在外面穿上長褲配運動襪,感覺「不見得光」而有點失落。
8 r7 x! t  D: N) N' g2 w
% w; }+ B' r3 Y9 L# l6 `4 h對上一次買絲襪穿絲襪,要數起碼十五年前,那時原本買下了一大袋,我家裡小,人又多,沒有甚麼秘密地方,終於給家人發現,所以這十五年是「怕黑」了,可是我對絲襪之戀沒有減退。過了十五年的冷河,我告訴自己到處也很冷,還有終於有了收入,我用自己的錢去買根本不是問題,於是,基於這絲襪之戀,今天,我終於買下了。' V4 O/ ^+ e( P$ T6 D( d

8 L. `6 s; c3 }- Q; R0 F8 z* V[ 本帖最後由 Dolly 於 2021-1-15 01:50 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

我羨慕能變裝的各位,我自問沒有這福份,全盛時期我也只戴過胸圍,穿上絲襪,花紋底褲。當中對絲襪淵源最深,自小學起,我已覺得女老師的絲襪腳線條很美,但尚不知道這是甚麼,初上中學才知道這用品,我想擁有可是一來沒錢,二來不知哪裡有賣,我人生第一對絲襪是在超市中發現,幸好價錢不貴就偷偷買下,發展到日後成了一大袋藏品。
9 F* B: Z. f, c+ v$ G) E: _+ u+ K9 n1 [. c! p5 S7 v
我現在躺在床上,家人全睡了我才敢摸摸自己的腿,又暖又滑,由屁股包到腳尖的暖感,相隔十五年再現,不免有點感動。希望日後自己的絲襪之戀,不再被身邊人扼殺吧。我誠懇的想。

大家好,我叫 Dolly,是論壇的新人,請多多指教啊

你好呀,我也喜歡穿絲襪呀,感覺溫暖

回復 4# sana214sana 的帖子

相信也有不少同好們,看中那温暖的感覺,尤其現在天寒地凍" ?* z0 n/ {. V; {; H" k& g

; M" V, x+ k5 b* K$ z我也喜歡給束擁的感覺,所以喜歡上絲襪

如果已經係上班族, 租個套房都唔係好貴, 幾千蚊就有交易, 人生得意須盡歡啊

我是個文員,也有搬出來的打算,的確,給自己一個家去做自己喜歡的事是不錯的,可是要考慮的事實在太多。
" U4 _' B0 W8 ?( C% }
+ r& [+ Q5 A3 k/ w& ?8 a+ Z' ]不過,可以有一個空間,隨自己意願去穿絲襪,太幸福了。

咦,剛才我拍了兩張相,打算新人先自貼絲襪腿,可是論壇說相片超出規定相片大小,各位姊妹們有沒甚麼解決辦法?

深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!

引用:
原帖由 Charlotte_Tse 於 2021-1-15 10:33 發表   ! Q  x& O3 X" R4 C5 q+ A9 f
深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!
3 c2 \' S1 _, |% |& X

$ ?! `. V2 i( K* _; V想來很美好。我也有同感。- q6 [" x. s1 e

: w, h% O6 y' f# E; p[ 本帖最後由 Dolly 於 2021-1-15 11:16 編輯 ]

引用:
原帖由 Charlotte_Tse 於 2021-1-15 10:33 發表   # q+ w' k: R8 `7 P2 z- r% _
) z. a; P- o5 h. d/ T1 n/ u( i( m9 a3 E, {0 l
我有興趣啊,但找姊妹同租難找

回復 8# Dolly 的帖子

你好呀, 我都係超鍾意絲襪的
. g0 X3 Z0 k8 K" {* j同你一樣, 我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始.# q+ i/ V, X6 b6 p, {' W
8 J; |4 `3 I' {! @3 ?' v
係呀呢到圖片size限制真係好細, 我通常用小畫家整做800x600再save...
: i$ C: f: F9 j) |. @) q# q
5 d4 Y. n6 A& T  `我以前都係同屋企人住, 但我都試過買絲襪底底高跟鞋, 收埋衣櫃, 屋企人可能知, 但無出聲就算啦...

引用:
原帖由 Dolly 於 2021-1-15 01:49 發表   ) r4 A4 h8 k, {" L  T0 L
籌劃很久,今天終於買下厚黑絲襪,然後喜滋滋的回家,速速的穿上了。近來天氣酷寒,我終於感覺到褲襪的溫暖。為面對不知情的家人,我在外面穿上長褲配運動襪,感覺「不見得光」而有點失落。' w" G! `& F! ]

, F0 M2 r7 z' @對上一次買絲襪穿絲襪 ...
7 z4 y+ A) r4 n: Q: c5 f3 i
2 E4 g& M! t8 @$ K/ Z  `
我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,
6 ?7 }# K+ V" l5 b# J+ ?+ o
/ S+ t2 ^2 @( U0 v咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,
6 \# M0 \+ a# Q7 T
5 p! |0 ^0 {% y7 j所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   
* Q0 r) c% x, N% c' t! w- S* W0 Z; S* B

1 l, ~+ n& M& y2 s我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,+ |% E, O/ I: ?# K/ S) B6 y6 c

0 R6 @0 e; e8 e咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,
  Q: Z) V, L5 J" e$ y5 r  ~
) n# n5 ~' f' ^9 ^- I5 a所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
" x+ k! w& U3 B, F% r/ Z6 L
1 s0 \) j  q9 s0 \8 b: k$ m9 Z絲襪超過100D, 已經好似legging質地,$ Y. Y, Q; u" m" m- T
好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇/ @8 B8 A& w1 F

/ P& _% G1 _6 y% l% M肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!

引用:
原帖由 1677 於 2021-1-15 17:36 發表   
  e& P) H7 O# x; p
* _/ N- B( g3 I- \& ^
. T& h9 ^* I6 V- G& v/ a絲襪超過100D, 已經好似legging質地,
# l& q" I2 |' ~. O好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇, g" A! u7 m/ d" n9 ^  C
9 @8 H# K6 r/ ?* F
肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!
) @- }3 ~  Z: \2 v5 e0 Z要睇咩牌子,通常肉絲我一定唔會買100D,40D就好或者唔買
! E! P6 t  @9 d- P& {( U* z. Z) E2 Q3 v+ @  l3 E- B# S
同埋我大部份都係黑絲多,
: u" a8 o1 W- X) e' K0 V! w
: ?7 S/ U: R3 C. c- M當然啦! 有時候都會考慮其他顏色,例如:咖啡色、白色...等等
4 F% t) n* f# h3 ]
5 z" M8 L1 e& D- {3 F" E8 f至於厚度黎黎去去都係40D-60D之間

你好呀,我也喜歡穿絲襪呀) F% s; o! u8 f. i' c- X
同你一樣,我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始
/ K5 v  X/ S1 R

引用:
原帖由 ericso 於 2021-1-15 17:24 發表   
+ V0 t# E2 U- m8 B你好呀, 我都係超鍾意絲襪的 ( H$ ?4 G& \! R: x6 q" }
同你一樣, 我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始.$ @6 v$ o9 Q* \# k8 I- N/ N! R/ O, b
0 ~1 ^3 U& u; W
係呀呢到圖片size限制真係好細, 我通常用小畫家整做800x600再save...
8 j- Q! N7 q5 _( g8 a5 J7 {! Y0 S+ D4 Y2 n! O- U1 G4 ^" y
我以前都係同屋企人住, 但我都試過買絲襪底 ...
2 ~% n9 m- l9 s" e0 b& F, m8 G/ `1 D
你又好啦有高跟鞋,我好好好羡慕,嘻嘻 ! I3 f8 k! k$ E3 P4 @  X' J" z
我都係用手提電話影相,唔敢用電腦小畫家呀,因為電腦屋企人成日用
+ E" ^- I' p" p" M( |4 N我知他們好排斥我CD的,唉。6 H1 g, `" M5 T
2 {6 d6 r! w3 ~4 A0 {
如果手提電話有甚麼辦法可以係呢度出到相呢?
! p9 A, x0 x) g% f, Q/ m0 F! e2 Z" ?: s
我叫 Dolly 呀,多多指教

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   
- s' J+ @" D/ e1 p; H. D8 j) x9 S
% }* _5 r. A2 g' S- C5 R+ m
我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,8 U8 d, v+ b7 t6 |( V# y3 Y4 a2 k
* J0 V" c6 O$ p9 z$ F5 c: |
咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,
+ v/ O0 T$ Z3 K, }( D2 o- E: W2 B' J3 T: k4 @- o* ~/ b
所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
, M0 z# _/ m8 e' [
7 D) h$ k3 Y# x我唔識10D那些分法,昨日我只告訴老闆娘,要一對厚黑色襪褲。

引用:
7 y/ y. _- l* g  |' q* y! Q0 Z- u. s; I
- E  z3 b7 `7 G9 b$ D1 B) n
我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,  |( M$ k6 V/ `% u* v  {0 w& ~/ }& E) g
% e0 l  \) k! `9 M  Y0 s& z
咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,# ^8 O; _5 c0 [2 ^0 v' h7 V

' m* V( W1 z; h6 L所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
; a* n' M' d* P; ?2 s

" N% T3 L+ X' Z. M今日穿上返工,仍覺得有點寒,放工回家發現對襪勾了線,但未破。2 S& @: M' Y1 n4 H( U2 r) e
想問姐姐,幾厚的絲襪比較暖笠笠而耐用呢?3 q% K& Y9 l, R& l
對唔住,上面回覆出不了全部文字,所以分兩次覆。

引用:
原帖由 1677 於 2021-1-15 17:36 發表   , f* J# w9 u5 J! S6 y3 u, o1 K

- x6 p  k( V/ O: Q+ F& Q: l% K8 s7 n! {. ?# \, F4 s1 r7 ~4 m; `
絲襪超過100D, 已經好似legging質地,
3 ]& T8 q, b6 |7 O' R好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇
$ G/ ]! T* d1 v% x! G7 j# v) W! ]* H1 u3 ^+ s
肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!
& |( k7 K. C0 G6 s2 G. m

6 c% S! Z9 u0 S/ U9 L5 j* ^4 |/ ^6 d收到了,多謝分享。你好,我叫 Dolly,多多指教啊。