嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

點先戒甩男扮女裝

點先戒甩男扮女裝

如果可以戒甩男扮女裝,有好多方法幫大家解決
! h# Z' t. c: `7 V* {' T$ M% X1 I! O1.見心理醫生
* M( p+ `- H2 r  ^2.搵社工輔導( D7 D( h0 e7 {
3.盡量收起女裝(如女性衣物,絲襪,高跟鞋)9 z1 l% w0 R/ g
4.以上方法可以解決
覺得好的就按一下感謝吧~~
香港加油 努力奮鬥
我係荃葵青區唯一LGBT女權街坊
忠告:男扮女裝必須量力而為

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
當著上以後,一世也戒不了。

我唔明,既然呢個係cd論壇,點解要戒呢

你知唔知,我見過一個社工,佢話cd冇問題,我都識好多cd嫁,你覺得咁樣開心咪好囉

我已經戒唔到了,因巳很多女裝衣服。尤其內衣褲及絲襪褲。

戒唔到的... 丟哂所有野我都試過三次了...  

如果你真係想戒你要問自己點解要CD2 g, ^+ h0 Z: ]1 I. u6 H
因為唔同人有唔同。因為有D人關於係心理,事物.......好多% ?, m  s7 I* Y- I! P$ l1 B& q
想戒一樣野係要知道自己點解想得到呢樣野  得唔得係睇你自己

搵樣你人生最重要o既o野代替

完本打算都不再CD. 但天氣涼了, CD 癮又起.
: d% b1 r7 B8 @* Y) T9 c' z' J* p3 _
$ M$ O0 Y4 U3 h如果可以無憂無慮到外國CD 一段日子就更加好.

最有效 -->  刀子

引用:
原帖由 gila 於 2014-10-16 23:12 發表   
0 D: ], [9 }3 v* K( O% r0 i完本打算都不再CD. 但天氣涼了, CD 癮又起.5 U# e- s" ^6 q2 K% @( o

0 B- O& v. \  j& G4 J1 m& _如果可以無憂無慮到外國CD 一段日子就更加好.
: J. I7 L  C( X* g+ S+ l
9 `! ?4 ~) k8 Y- lgila 你都不 CD 了?
' v9 t9 k+ L* @7 U/ x6 {為什麼呢?

引用:
原帖由 cdtv 於 2014-10-16 23:52 發表   
8 B2 b6 d9 @% f7 ~& c3 y( F7 x& d' p1 f- x1 \, {

% r8 u/ b" U- T; u/ u* a7 v9 agila 你都不 CD 了? ( d1 k9 y3 n0 |1 ?; V2 G
為什麼呢?
: u( M! D/ o% ]1 c+ r' \7 |$ X% ?7 B! j) O3 i. b4 I
不一定呀. & r1 @0 @# N, b' X
只是時間少了. 有時又太懶. 因為想CD得好一點, 就要花時間準備多一些.

如是易服/不是戀物的話:! z4 i4 j/ }2 Y7 Y, s: K1 g
個人覺得…
! D( f1 `9 F# W8 U+ W) h$ P7 B7 V當你CD得多,你就會發現CD既麻煩、女裝既不舒服。) ?1 K+ [7 j0 E: V1 o9 \
例如絲襪夏天會好熱、High Heels行路行得多會好痛、Bra會影響呼吸…8 ?8 t) C2 r/ w4 H6 E
有機會慢慢越來越少CD,而且試過好多之後已經會少好多感覺,慢慢覺得不外如是。
5 A* {0 ~1 R/ v只不過是一件衣服…5 y, R+ g& V8 ?- C0 k
4 Y( S  s& M- t! O' i
如果有戀物成份的話:& S* E4 U- P$ ?) M* {- M
假如看得多男人CD,(特別係CD後也很男人的)
7 u* m2 `) }! A: `- X1 \會有機會把女裝中性化看,而失去戀物感覺。! o. W9 M  Z4 s' `' P* d5 c) k
進而視女裝等同男裝Tee-shirt中性化特質。8 {( W8 U7 D. z* p8 [# D  j
就會少了很多想CD的雜念。
0 u3 Z2 y7 _. k9 W5 l
: n, m" G" E7 A[ 本帖最後由 gmomo 於 2014-10-17 02:28 編輯 ]

引用:
原帖由 rossanebaby 於 2014-10-16 15:44 發表   ) W. \, o5 }9 q/ W
戒唔到的... 丟哂所有野我都試過三次了...  
4 i4 E! _0 t% x  u+ x% g
唔好丟晒d野啦, 咁狠心, 又浪費- @- t* B5 C( @( j5 L; c
其實唔需要戒嫁

識返個女朋友或搵個CD做女朋友就可戒掉,我試過停止CD近5年

CD到自己厭倦為止

引用:
原帖由 rossanebaby 於 2014-10-16 15:44 發表   
* E) p: _( A) v- S戒唔到的... 丟哂所有野我都試過三次了...  
& k& a) _3 l4 s" ^
我都試過掉晒所有野幾次,最終買更多。最後只有後和浪費,還是面對現實。

引用:
原帖由 applebaby 於 2014-10-16 11:59 發表   5 H$ }7 P5 U5 a
當著上以後,一世也戒不了。
' R+ c4 c5 v/ T. \4 g3 B+ p6 U
0 K; h5 p, P  q# ]3 ]' J5 }9 S4 ?X 2.  I cannot la.

引用:
原帖由 regina1010 於 2014-10-17 06:35 發表   4 P2 J: T" r- g( D1 k! Q
識返個女朋友或搵個CD做女朋友就可戒掉,我試過停止CD近5年
, A/ y( r0 u+ o! o

& u: @! N+ e3 I' e) @: y( B1 Xbut now you do not have GF yet ?

引用:
原帖由 misslady 於 2014-10-17 23:51 發表   
  Q" C4 u( B! P! }4 Z2 Q
  v7 c" N8 J% ~' ~- }. W/ B& I$ r' ^5 S0 z
but now you do not have GF yet ?
- L% U$ f  M7 r& s+ o 0 ]; J5 ]9 x4 |5 z
but now you do not have GF yet ? x2
$ o" r/ z' W2 T" W; Z& m) a同路人,傷心事。。。cry