嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

點先戒甩男扮女裝

點先戒甩男扮女裝

如果可以戒甩男扮女裝,有好多方法幫大家解決
3 N* f$ Y' @+ Q% z+ s% A1.見心理醫生* \; P- j4 A1 C) q. c3 g
2.搵社工輔導% P4 F+ I4 s; ]* _1 m# y
3.盡量收起女裝(如女性衣物,絲襪,高跟鞋)8 |1 o1 ~/ v. `3 f( V) R$ \; c+ A
4.以上方法可以解決
覺得好的就按一下感謝吧~~
香港加油 努力奮鬥
我係荃葵青區唯一LGBT女權街坊
忠告:男扮女裝必須量力而為

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
當著上以後,一世也戒不了。

我唔明,既然呢個係cd論壇,點解要戒呢

你知唔知,我見過一個社工,佢話cd冇問題,我都識好多cd嫁,你覺得咁樣開心咪好囉

我已經戒唔到了,因巳很多女裝衣服。尤其內衣褲及絲襪褲。

戒唔到的... 丟哂所有野我都試過三次了...  

如果你真係想戒你要問自己點解要CD
0 Y' a; F0 I  z, e; k因為唔同人有唔同。因為有D人關於係心理,事物.......好多
$ t+ @- s3 c9 Q3 w想戒一樣野係要知道自己點解想得到呢樣野  得唔得係睇你自己

搵樣你人生最重要o既o野代替

完本打算都不再CD. 但天氣涼了, CD 癮又起.) ]  X/ i  w" Y1 d1 o8 r3 y* o

# l" U( X8 z* j5 }2 d/ d如果可以無憂無慮到外國CD 一段日子就更加好.

最有效 -->  刀子

引用:
原帖由 gila 於 2014-10-16 23:12 發表   
! S, f- C$ ]  I( N: N8 c, z完本打算都不再CD. 但天氣涼了, CD 癮又起.+ M, `, A7 P) q( F3 N8 R. i/ W
7 [# B/ H3 w& K; z- Z9 w) c* ~% U
如果可以無憂無慮到外國CD 一段日子就更加好.
. j8 b1 J9 u( z0 y1 m# h
( L& w2 r4 _4 mgila 你都不 CD 了? 6 ]3 b" d, i, K9 v
為什麼呢?

引用:
原帖由 cdtv 於 2014-10-16 23:52 發表   
+ @: f8 i' a7 H) Z# H- I. J' p# G4 G+ c
$ f2 C) D6 Y6 p5 @6 g( s+ D6 Y: I# ?) O
gila 你都不 CD 了?
- P; q8 F) p) k! X- f  W  U為什麼呢?
5 D7 p, B' V) j; U

7 |+ X- t- @/ J7 g- \不一定呀.
9 s" }# ^# F, B2 d只是時間少了. 有時又太懶. 因為想CD得好一點, 就要花時間準備多一些.

如是易服/不是戀物的話:
! S2 b: G1 U+ m0 f個人覺得…4 _) J6 X4 X' @2 R* r. E; F
當你CD得多,你就會發現CD既麻煩、女裝既不舒服。
0 {2 G# L5 {! k, t; I. c" @例如絲襪夏天會好熱、High Heels行路行得多會好痛、Bra會影響呼吸…
3 a$ m9 Y* G1 y* @有機會慢慢越來越少CD,而且試過好多之後已經會少好多感覺,慢慢覺得不外如是。
7 c, Z) N0 I- m& w+ ]只不過是一件衣服…! [" y; m. D4 K' ~" Q: M
! T, Y7 _- L; m6 x; r8 g# u/ y
如果有戀物成份的話:1 q& o* Q2 i, ^  d* U/ G$ P; C
假如看得多男人CD,(特別係CD後也很男人的)
% y5 a2 I; |- ]會有機會把女裝中性化看,而失去戀物感覺。* ?% ]( i  x+ T8 S: b- f8 m6 g
進而視女裝等同男裝Tee-shirt中性化特質。
: t' B0 ?: R# d9 f" e8 Y就會少了很多想CD的雜念。/ o" y2 j( F" ~

, E- J7 `# ]2 c5 u: g# h[ 本帖最後由 gmomo 於 2014-10-17 02:28 編輯 ]

引用:
原帖由 rossanebaby 於 2014-10-16 15:44 發表   . Y% U5 f& r$ ^4 w
- |/ S1 P( E. d6 B* E1 j唔好丟晒d野啦, 咁狠心, 又浪費
: y; K# ]: V/ d, {其實唔需要戒嫁

識返個女朋友或搵個CD做女朋友就可戒掉,我試過停止CD近5年

CD到自己厭倦為止

引用:
原帖由 rossanebaby 於 2014-10-16 15:44 發表   2 _( x7 h0 N- @  `: s) `3 @5 L/ w
/ ?0 L: }  J) R% V6 U我都試過掉晒所有野幾次,最終買更多。最後只有後和浪費,還是面對現實。

引用:
原帖由 applebaby 於 2014-10-16 11:59 發表   
6 U& r9 q& V& [& `! b, L% _/ d當著上以後,一世也戒不了。
8 z* E+ \! V+ {0 M0 M1 B$ D. n6 O, g3 i3 Z1 z* D' k
X 2.  I cannot la.

引用:
原帖由 regina1010 於 2014-10-17 06:35 發表   
6 H: i& i0 Y" a識返個女朋友或搵個CD做女朋友就可戒掉,我試過停止CD近5年
8 L% Q# F0 Z6 R% [& X, D! i

2 D1 H8 Z: l, z3 c4 D0 Abut now you do not have GF yet ?

引用:
原帖由 misslady 於 2014-10-17 23:51 發表   $ d* F( b% d# T$ j
/ ?5 ?5 R) x! @6 b! a; Z

; c6 y) k- y+ [0 S$ l/ G( b4 `but now you do not have GF yet ?
& X0 U: H; x# ~# A, n; e
' r' {: E9 W: v9 i0 I' O7 x# Dbut now you do not have GF yet ? x26 }9 C9 G, _0 Z. C( i
同路人,傷心事。。。cry