嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

買鞋問題

買鞋問題

小妹初來報到,有問題想請教大家
0 C3 W+ F9 }+ w9 ^7 F7 `: D本人只係新手玩CD,衣服同襪都膽粗粗買到
! i- z9 L5 X7 R1 ~4 U9 f但係鞋方面真係非常難揾,就算睇啱都唔夠膽去買( R; Z( l" |3 y' X' T- A
所以想問各位平時去邊度買鞋+ b" ^0 v# J& T) @
(小妹特別鍾愛細帶高跟涼鞋同細帶高跟鞋)
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我買鞋冇特定店舖(鞋店多數有我size), 睇啱就買, 否則驚第日搵唔返!
我是乖孩子,我不說謊話的~

對我而言反而是不一定有碼~~買鞋比買其他東西容易克服…

你咩嘢size?
暫停寫入

你們真好, 知道自己size...4 {# Z! o  T" }& i  V# e
最大的問題係, 我連自己咩size都唔知...

尺碼方面我十分好彩,因為我身形比較矮小,# Y! \5 r; Q! [" A& }$ X: Q
有次偷着阿媽D鞋都36號唔係十分窄,所以37應該啱我

引用:
原帖由 paulai 於 2014-8-19 10:53 發表   
+ ^# j1 v% |+ }* X' y9 @8 ]% [( [尺碼方面我十分好彩,因為我身形比較矮小,2 J% s! i* j0 J2 g2 _- o6 |) H  M( f
有次偷着阿媽D鞋都36號唔係十分窄,所以37應該啱我
  ~' ]3 u, T7 T9 o
$ z8 o- G4 D, F# L" O- _  A5 ^咁冇野好驚啦, 睇岩講幾多號然後比錢咪得囉, 你唔試冇人知係你著!

引用:
原帖由 lovable 於 19/8/2014 11:08 發表   
* |  X8 c1 J* O
7 U4 K: Y  n- Y  p. ^4 \
  s! D/ h+ M( m% @7 r/ s5 m! X: }咁冇野好驚啦, 睇岩講幾多號然後比錢咪得囉, 你唔試冇人知係你著!
( g8 Z2 X5 t9 K8 X+ H9 K
對呀對呀~~買女裝鞋不難正是這樣…
& S5 ]  E( y1 G5 H; T! V+ P6 B: d: l4 m9 J% G$ k5 {
售貨員可能只以為是買給女友…

引用:
原帖由 annachan 於 2014-8-19 12:47 發表   + C' f( Y. X" [

2 b9 @7 a* a' i% f對呀對呀~~買女裝鞋不難正是這樣…% j- I/ h; {( W2 H# E6 C' [# z
; S2 m* c9 K0 D" ^& ~1 [
售貨員可能只以為是買給女友…
, t2 Y2 S9 D( _, I( Z2 m0 p* k
+ H2 b- l& Z7 J' h4 ^, c0 ~0 C! Q) j其實買衫都是相同道理, 沒什麼難!

引用:
原帖由 lovable 於 19/8/2014 13:04 發表   4 z9 l8 o- Y$ ~: {* |! B3 Q. Y; o

`- {8 Z& D( ~" N6 H% T
# U' e* f3 Z; p# l/ P3 `. ]" t其實買衫都是相同道理, 沒什麼難!
* }! ]. V! B) w; i+ i2 |個人認為買化妝品和內衣褲比較害羞~~沒能克服…

引用:
原帖由 annachan 於 2014-8-19 17:55 發表   
8 k9 K/ u8 Z: ]4 u1 w
1 b- c# P" R. N! N4 p個人認為買化妝品和內衣褲比較害羞~~沒能克服…
5 R2 a1 ^# x" |; ^; E5 A
3 I* p( m( e2 @7 J, i! a
buy lingerie is more easier..
/ C3 \* T# I6 s  U2 C9 V9 S5 @! a4 U0 o6 q, t- l
but dress and suit.  now can buy on-line.

直接買如何cd物品都無野好怕。。
, v9 G9 c' G* X* ]+ |9 e1 y就系鞋,,,,,42碼arrrr

真係唔知邊度有大碼尖頭高踭鞋賣……43碼左右,想人手訂做都冇…… 平底鞋又肉酸∼,買唔落手

很難克服去買女性用品.....

Many in Tao Bao ar

上網買,Z字頭,衫褲鞋襪都有,價OK。

引用:
原帖由 芷羚 於 2015-10-24 07:41 發表   
% a0 q' _4 L2 U, l5 {2 e真係唔知邊度有大碼尖頭高踭鞋賣……43碼左右,想人手訂做都冇…… 平底鞋又肉酸∼,買唔落手
' ~, q6 c1 m% @: L5 u7 ^; S, ^0 m9 N2 g
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z10.3-c.w4002-13835634240.91.1037dabcDEOJL3&id=545863672381
$ T( i' D5 y9 \( g! l淘寶啦,最大44碼。

淘寶很多有44以上的 我看過最大到48

淘寶很多有44以上的 我看過最大到48