嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

買鞋問題

買鞋問題

小妹初來報到,有問題想請教大家
: v2 v- E# r0 R0 ]6 U本人只係新手玩CD,衣服同襪都膽粗粗買到+ x! ]* V. q3 O6 `8 }0 ]
但係鞋方面真係非常難揾,就算睇啱都唔夠膽去買1 n+ n6 `% Y2 T
所以想問各位平時去邊度買鞋  N& d! ~6 s* Z* l" b* q+ O
(小妹特別鍾愛細帶高跟涼鞋同細帶高跟鞋)
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我買鞋冇特定店舖(鞋店多數有我size), 睇啱就買, 否則驚第日搵唔返!
我是乖孩子,我不說謊話的~

對我而言反而是不一定有碼~~買鞋比買其他東西容易克服…

你咩嘢size?
暫停寫入

你們真好, 知道自己size...( }0 i* o! u4 R6 N; F, b6 R
最大的問題係, 我連自己咩size都唔知...

尺碼方面我十分好彩,因為我身形比較矮小,
  {) y& m  W, \# @7 y8 w有次偷着阿媽D鞋都36號唔係十分窄,所以37應該啱我

引用:
原帖由 paulai 於 2014-8-19 10:53 發表   
9 L. _. h- V7 `尺碼方面我十分好彩,因為我身形比較矮小,) @  q! L) O% u
有次偷着阿媽D鞋都36號唔係十分窄,所以37應該啱我
; \( B& j7 q5 O1 P
$ b9 F1 _' g. _3 I$ W- f
咁冇野好驚啦, 睇岩講幾多號然後比錢咪得囉, 你唔試冇人知係你著!

引用:
原帖由 lovable 於 19/8/2014 11:08 發表   
; t' `$ b  q5 O1 ?/ |' y7 Z3 D- X; A# L4 p- V) s; ~
. f' t' u7 W7 }" }# t
咁冇野好驚啦, 睇岩講幾多號然後比錢咪得囉, 你唔試冇人知係你著!
1 m% M% l' N1 c- `6 Q! [對呀對呀~~買女裝鞋不難正是這樣…
) ^4 W$ W) n' n' S; p. q, `& K" X
' Z. M# H' `- m' O% `售貨員可能只以為是買給女友…

引用:
原帖由 annachan 於 2014-8-19 12:47 發表   ) ?. M8 e9 I3 O- b2 c! u
* y4 z9 |: s# a" e
對呀對呀~~買女裝鞋不難正是這樣…
" G# H5 Q8 k! x  t; Q( B$ ~
0 K2 P' {  k5 o% ^! K# z6 j& i售貨員可能只以為是買給女友…
1 \& E+ i6 d& }! [/ A
. m" ^8 \) t0 B其實買衫都是相同道理, 沒什麼難!

引用:
原帖由 lovable 於 19/8/2014 13:04 發表   
! e- x. w6 O; i8 b$ m' h" [# h, y; e8 m
3 ~, t6 ~0 }( c) J
其實買衫都是相同道理, 沒什麼難!
: V4 k+ w/ M; K
個人認為買化妝品和內衣褲比較害羞~~沒能克服…

引用:
原帖由 annachan 於 2014-8-19 17:55 發表   - Z  f7 H) Y! q$ u! t

- f1 I9 [* `* V- G  b個人認為買化妝品和內衣褲比較害羞~~沒能克服…
& v+ e" `* y3 `

6 ?8 ^* e5 z) Z9 `- n$ y2 Ibuy lingerie is more easier..
6 u. v; d! t/ x/ j  p8 t- f' G( B0 s7 w7 |
but dress and suit.  now can buy on-line.

直接買如何cd物品都無野好怕。。
! H  x# ?% L$ E/ g. U4 p8 y* }就系鞋,,,,,42碼arrrr

真係唔知邊度有大碼尖頭高踭鞋賣……43碼左右,想人手訂做都冇…… 平底鞋又肉酸∼,買唔落手

很難克服去買女性用品.....

Many in Tao Bao ar

上網買,Z字頭,衫褲鞋襪都有,價OK。

引用:
原帖由 芷羚 於 2015-10-24 07:41 發表   . D! Z& P2 Q# F8 M, Z! Y( z
真係唔知邊度有大碼尖頭高踭鞋賣……43碼左右,想人手訂做都冇…… 平底鞋又肉酸∼,買唔落手
/ G' W+ V) w2 @6 G- @6 C! Z4 [5 M0 }
5 V) L" {6 Z* q" s- C; K* \https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z10.3-c.w4002-13835634240.91.1037dabcDEOJL3&id=545863672381: x1 K/ B3 p( Q; b6 ^. M5 F) U
淘寶啦,最大44碼。

淘寶很多有44以上的 我看過最大到48

淘寶很多有44以上的 我看過最大到48