嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

我的絲襪之戀

我的絲襪之戀

籌劃很久,今天終於買下厚黑絲襪,然後喜滋滋的回家,速速的穿上了。近來天氣酷寒,我終於感覺到褲襪的溫暖。為面對不知情的家人,我在外面穿上長褲配運動襪,感覺「不見得光」而有點失落。
4 K& Q1 L, y/ k* o4 W; [" Q- d3 u+ P( k0 W# q  W8 g3 V
對上一次買絲襪穿絲襪,要數起碼十五年前,那時原本買下了一大袋,我家裡小,人又多,沒有甚麼秘密地方,終於給家人發現,所以這十五年是「怕黑」了,可是我對絲襪之戀沒有減退。過了十五年的冷河,我告訴自己到處也很冷,還有終於有了收入,我用自己的錢去買根本不是問題,於是,基於這絲襪之戀,今天,我終於買下了。
4 A2 w/ Z7 [! N7 `
6 t& o4 I9 h: {; N! p, a[ 本帖最後由 Dolly 於 2021-1-15 01:50 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

我羨慕能變裝的各位,我自問沒有這福份,全盛時期我也只戴過胸圍,穿上絲襪,花紋底褲。當中對絲襪淵源最深,自小學起,我已覺得女老師的絲襪腳線條很美,但尚不知道這是甚麼,初上中學才知道這用品,我想擁有可是一來沒錢,二來不知哪裡有賣,我人生第一對絲襪是在超市中發現,幸好價錢不貴就偷偷買下,發展到日後成了一大袋藏品。+ W* W1 |5 M/ ?1 W9 b" C2 X% H
0 ^$ P" @! D: i- c' ?; y- F
我現在躺在床上,家人全睡了我才敢摸摸自己的腿,又暖又滑,由屁股包到腳尖的暖感,相隔十五年再現,不免有點感動。希望日後自己的絲襪之戀,不再被身邊人扼殺吧。我誠懇的想。

大家好,我叫 Dolly,是論壇的新人,請多多指教啊

你好呀,我也喜歡穿絲襪呀,感覺溫暖

回復 4# sana214sana 的帖子

相信也有不少同好們,看中那温暖的感覺,尤其現在天寒地凍% [/ _/ s' I: n1 d

5 T; a$ p' a! A  ~* S我也喜歡給束擁的感覺,所以喜歡上絲襪

如果已經係上班族, 租個套房都唔係好貴, 幾千蚊就有交易, 人生得意須盡歡啊

我是個文員,也有搬出來的打算,的確,給自己一個家去做自己喜歡的事是不錯的,可是要考慮的事實在太多。1 P5 W7 c  ], J, G7 z  z  ^
, w( Y& Z* ?( |  L6 w
不過,可以有一個空間,隨自己意願去穿絲襪,太幸福了。

咦,剛才我拍了兩張相,打算新人先自貼絲襪腿,可是論壇說相片超出規定相片大小,各位姊妹們有沒甚麼解決辦法?

深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!

引用:
原帖由 Charlotte_Tse 於 2021-1-15 10:33 發表   
" e* E4 D5 W, c8 p! W) D深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!
. i7 O* J& B8 s; i- M. M5 q
& s9 p+ Z& R8 z* r& k想來很美好。我也有同感。
& G4 h- Z2 F# [/ }# L" p! A% Q
+ H; E, A2 j- q, j0 z# k[ 本帖最後由 Dolly 於 2021-1-15 11:16 編輯 ]

引用:
原帖由 Charlotte_Tse 於 2021-1-15 10:33 發表   
* C  K3 D5 k# g$ C2 |深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!
- {  G0 V4 _0 S4 e. k. j6 t5 K, Y8 @3 W$ l( _  `
我有興趣啊,但找姊妹同租難找

回復 8# Dolly 的帖子

你好呀, 我都係超鍾意絲襪的 ! a, `" K5 i( U) T: C( H
同你一樣, 我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始.- u* T9 F2 u& S( }: }7 g/ R

7 q- o8 M  W% M3 ?* F% V係呀呢到圖片size限制真係好細, 我通常用小畫家整做800x600再save...9 o1 D+ q8 W$ t& ?
: h% t+ E% L0 w) @. N
我以前都係同屋企人住, 但我都試過買絲襪底底高跟鞋, 收埋衣櫃, 屋企人可能知, 但無出聲就算啦...

引用:
原帖由 Dolly 於 2021-1-15 01:49 發表   
$ u0 @. k; @( r+ R) m  \籌劃很久,今天終於買下厚黑絲襪,然後喜滋滋的回家,速速的穿上了。近來天氣酷寒,我終於感覺到褲襪的溫暖。為面對不知情的家人,我在外面穿上長褲配運動襪,感覺「不見得光」而有點失落。6 |7 G# G/ O) e

% ]7 b7 A  \: z. ?對上一次買絲襪穿絲襪 ...
% ]8 \4 G3 F7 i/ _8 x7 {8 I' J
& r7 _  _0 j  y我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,3 ~, ]# e3 Q1 e  X- |" N7 |

5 D& h$ e/ j" c/ a! y6 S咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,4 @- \* O8 ~8 G

+ m0 S1 q4 j  O! s8 C2 c) _所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   ; F% W: J: U. E
/ ~$ D1 W5 `3 u( O. T* |- D6 H

- C; t- Y& x: x我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,
8 j: z! B! v# n1 ^0 Q# B8 J- S( b' C' [3 T" z  W, s
咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,. M! O( Y! J' r- [. d

2 ~: e9 |$ A: z+ ~1 y所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
9 j# C, d3 G6 |+ k3 D' b  U- d8 y; U2 H
絲襪超過100D, 已經好似legging質地,
$ G& e; }0 \+ {: N好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇1 @, z  I% F0 q& x; l
, r; p9 O0 ~9 ?- o$ B
肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!

引用:
原帖由 1677 於 2021-1-15 17:36 發表   
* {2 U" v6 P! S6 e* B3 ~
& b) i7 _9 E, B
& V' k; r3 o" A絲襪超過100D, 已經好似legging質地,8 S! W( V. D$ @+ V' p
好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇
# ?+ {, \+ F5 P- w. a, u/ B5 }$ v# G3 [( O, j2 s
: b6 Z: ~' W+ B$ D5 k
要睇咩牌子,通常肉絲我一定唔會買100D,40D就好或者唔買9 z" S0 j+ z0 R# s
: w. t( f1 E% f1 ?  p) U
同埋我大部份都係黑絲多,
; ~. q, y: u1 d
- Z) ]. i* U$ u7 U% `當然啦! 有時候都會考慮其他顏色,例如:咖啡色、白色...等等
( H+ r+ ]. ^, q, e2 d7 O- i7 O
+ h" a9 e* u2 x; }. A至於厚度黎黎去去都係40D-60D之間

你好呀,我也喜歡穿絲襪呀; _  m! P- p" I) U+ C4 R2 _5 [) t+ L/ p
同你一樣,我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始+ I% Q- ~( l3 Z* w: N

引用:
原帖由 ericso 於 2021-1-15 17:24 發表   
0 r& q2 }. l% f8 H  t, ^: E1 t你好呀, 我都係超鍾意絲襪的 * T( n! w# a  f8 {* h
同你一樣, 我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始.
- r: L7 I" n) r9 |* [  B* e
% l, z9 n& v( x5 e& j係呀呢到圖片size限制真係好細, 我通常用小畫家整做800x600再save...
4 S& ^' D$ j1 u7 P( g# L+ D  o7 b9 s9 L# _
我以前都係同屋企人住, 但我都試過買絲襪底 ...
5 F8 J( {$ M# D& Q! G
1 D3 z! q8 t$ d7 t9 c( q你又好啦有高跟鞋,我好好好羡慕,嘻嘻   q' `4 t) j, v5 G
我都係用手提電話影相,唔敢用電腦小畫家呀,因為電腦屋企人成日用 0 l- C4 k; l' F3 H: L
我知他們好排斥我CD的,唉。0 |. Z+ v$ H+ ^6 H, M1 ]+ w; f
. b. U2 ]0 w. @0 k
如果手提電話有甚麼辦法可以係呢度出到相呢?
: {& _+ p8 i/ p+ v6 }7 N
2 s3 g4 {( k$ v. I' Y, Q: T" m4 m我叫 Dolly 呀,多多指教

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   ' s9 H+ T/ b1 e+ |) v% `2 f
3 C" v* J4 |& _$ ?% {# }& F' |

- p! s9 ^4 t+ r* U' k7 U我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,. a$ V, ?, j1 c* c8 ~% T# T, _& J

7 r/ \& B) T9 P6 z+ r/ `咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,
4 F3 ], y2 J/ E( G' C) d7 `# @, O' }3 ^1 C& l: o  q: @
所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
, ~% O% R$ W3 Y. t) H% C  X; H1 F
, D- `4 N, z0 R& D' }" o
我唔識10D那些分法,昨日我只告訴老闆娘,要一對厚黑色襪褲。

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   . a" r6 x6 s) t" W5 Y, l. H! D

8 e$ f8 j* c& D  l2 l5 h* S* o1 s) b2 ^/ W
我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,- J- P1 l. a9 g2 w; i
5 L( a% C9 V* B. x/ b$ C
咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,
( z5 |% X0 {( o
" ?. j1 O; U5 t& h0 O1 {' f, F所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
! Y) B0 _) d! b- C
8 I2 S8 G- H! g) J. x" F8 H今日穿上返工,仍覺得有點寒,放工回家發現對襪勾了線,但未破。
  L- F1 T$ K; C: |: ]) e想問姐姐,幾厚的絲襪比較暖笠笠而耐用呢?
2 a! Q) I# P* G' H& w對唔住,上面回覆出不了全部文字,所以分兩次覆。

引用:
原帖由 1677 於 2021-1-15 17:36 發表   - h0 [8 J" |% R4 Y1 m& J& G, B# U

% r, N" `) u3 }/ m
- d) D  G0 Q# I+ }/ h% z2 t絲襪超過100D, 已經好似legging質地,5 G% l! Z6 B% e' O
好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇2 H5 f5 @' h5 M# G- s! ~( i; }5 C
: a' \) y! Q( z4 g' X
: v4 }9 z1 G7 c, O4 Y! e
0 a+ @2 n3 {' F
收到了,多謝分享。你好,我叫 Dolly,多多指教啊。