即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

回應與發文時間間隔

回應與發文時間間隔

回應與發文時間間隔記得是15秒 什麼時候一口氣便成300秒# P/ `# Q' W) E. n
  r% c: g- u1 M+ f& i( U! i! B
那就是5分鐘了呢
, r, q2 C+ d  g" I* R
+ g1 K* D# ?) I( O8 ^! b& i15秒太短我能理解 但是5分鐘也太長了
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
個群組巳經唔多人出話題, 再咁搞法咪好似hkcdfamily完全無人上, 玩自殺, 高呀

引用:
原帖由 nickycd69 於 2017-1-23 00:04 發表   ! [9 T/ e$ \; a/ Y
個群組巳經唔多人出話題, 再咁搞法咪好似hkcdfamily完全無人上, 玩自殺, 高呀
. Y1 ]0 E* e5 G% b' x) e9 }7 U' u
hkcdfamily 現在無人上的原因是舊伺服器的domain無顧摺了,所以要找新domain再起新壇,而舊有好多會員不知舊domain摺了,新的又不知網址,所以無法回復惜日的人氣。人氣跟論壇規定無關!
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

五分鐘真的要等好久沒耐心

係囉,每次要等5分鐘先可再發,都冇心情再看下去了。

我都認同5分鐘太長!3 A- B# y9 U1 q% q: |# h
每次想回都不能回!  ]- f! p' R1 f
可否考慮定在1分鐘左右呢?" v" ^- X4 c' J' H0 x8 |1 ^4 H
可以增加回貼的數量,對人氣是一定有幫助的。

我都認同5分鐘真係長左D!能否修攺為1-2分鐘??

以前一偷空上來, 就一邊看帖,一邊回帖.........# M% e% l+ s# y* G# u& U, b( R

4 T5 @* K# r/ \7 h' s' O8 Y; b) _) Q突然之間, 我的回覆變成灌水..........不能一邊看帖一邊回帖,.....卒之變成只看不(能)回..............0 u  g" _2 u- l) u

; a8 q" f) U7 b1 C4 b- d原來, 我已好幾天沒有上來了...................3 j. U0 k' v6 N; f; i; M0 C7 c6 W- c

: T2 [7 A3 W$ V3 v遲些,.........或許,...........會忘記這兒, 會忘記這兒開心的分享........

讚成所有貼圖區 , 回覆時間在180秒左右3 v7 @6 J) P7 K# o; K# a. Y
反正有建設性既回覆1%都冇
' T$ ~0 I2 d; }& S; q. M- i都係灌水為主
% \' {+ U* _) o# M8 x
2 m0 r0 c6 G$ \3 @0 u8 o& k0 _# k! F6 _% ?9 _

3 v" P3 S9 z0 v9 m( ~[ 本帖最後由 Nanase 於 2017-1-23 14:17 編輯 ]

灌水都係要搵錢睇圖, 不如改不收錢咪好, 又要搵錢睇貼, 又不準灌水, 唔收錢咪無人灌水.

人生意義呀
& D/ l, `. i8 }) z: C' B返工同灌水一樣5 B3 ^5 T+ r! T# M9 ~& M; R/ i
3 \& X& s9 h1 p& R9 n+ M" I; V
叫D商人賣野免費...咁就唔駛返工
0 w% o% D3 ]5 b1 E爽丫丫
9 }9 c+ x8 N5 w3 l5 D
) F( T- r7 l9 U; z[ 本帖最後由 Nanase 於 2017-1-23 15:11 編輯 ]

基於一些私人因素,我無法常上來HKCDTV而且每次只有很短的時間可以來回覆,但每次都要等300秒,真的沒辦法留言..... 4 N) J9 s6 w/ k0 V5 ]
0 U. o5 n1 l5 g0 i( P+ D4 v0 Q" E
建議依等級或積分來限制回應發文時間的間隔~謝謝
" j$ V# `  T! I& D2 H  p& ~: u- I$ |& g- S* C

引用:
原帖由 judy 於 2017-1-23 20:53 發表   
* F. D- ]4 ~: e* c基於一些私人因素,我無法常上來HKCDTV而且每次只有很短的時間可以來回覆,但每次都要等300秒,真的沒辦法留言.....
* k1 a& h' L: t! |9 |
  _4 {5 s5 X* `+ e2 i2 h建議依等級或積分來限制回應發文時間的間隔~謝謝
& ^# D% x/ E3 t- Q6 ~
/ f, }1 X; K0 P+ P6 {論壇基本設定, 只有壇主做得到.

有人覺得係灌水,有人覺得係搵錢!! i3 i% N# T. h4 `! u
但係我覺得係對其他姊妹的鼓勵!
/ ]: o* G- l% w& H; B我自己的貼,每一個回覆我都會看的,也盡量和回覆的人互動!
9 J1 m7 B5 Z- s& t4 i所以我覺得應該減少回覆時的限制!

惡性遁環, n: g  b6 F% y  W% W8 E# r
又要鼓勵又唔比灌水
1 J% E) A" d$ w1 T- ?又比人收錢又咗住唔比灌水搵錢9 o0 [% I- p; ~
又有人唔想搵錢又想物質唔使錢7 e" g) s$ ^, i- ?5 [/ D6 b
更有人想做貴族我得你唔得, 打9佢啦6 V, j/ g5 ^# u+ M
最終自取滅亡, 人類真on 9 % j) L- ~. I) n
5 N: h4 L3 A$ {; K

香港仲有幾多個呢類Forum...大家心知肚明/ |  m1 h( Y* }
有人出錢出力搞Forum , Forum要經費的; q0 p+ G, X' w3 [" \# }
有人食免費野仲要挑挑剔剔- Y2 t7 E+ p9 D) e: _' F8 M
多一個唔多...小一個唔小. y" t* E( J: Y  Y
Forum摺埋都冇所謂 , 反正都轉晒用FB4 U# Q# p# ~( ]6 {
戀物佔既都係Forum既大多數響到自High% F$ e- B8 Q0 w# |8 U0 c+ d0 Q3 _

% z$ r- O9 Z2 m# Z
5 W5 t9 B" \! l" \3 J# {
/ T2 l9 A; z9 Q3 m- X[ 本帖最後由 Nanase 於 2017-1-24 14:05 編輯 ]

I love 花生!

5分鐘真係好耐!

所以能不能做一點妥協修正一下?( T! \% J9 L+ H1 m* w
9 ]/ A( B# _) {0 X$ }6 n6 a
5分鐘真的太長了

300秒, 5分鐘, 真的太長了吧
! }% p' H' F! b6 r4 D4 B6 m+ R要回文真的很不方便
Cross-Dressing力量~變身~^^

最近訪問的版塊