嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

我的絲襪之戀

我的絲襪之戀

籌劃很久,今天終於買下厚黑絲襪,然後喜滋滋的回家,速速的穿上了。近來天氣酷寒,我終於感覺到褲襪的溫暖。為面對不知情的家人,我在外面穿上長褲配運動襪,感覺「不見得光」而有點失落。* T% B: D1 o: ]( q' U- M
3 H2 k! B; X* `! C5 Q4 u0 {
對上一次買絲襪穿絲襪,要數起碼十五年前,那時原本買下了一大袋,我家裡小,人又多,沒有甚麼秘密地方,終於給家人發現,所以這十五年是「怕黑」了,可是我對絲襪之戀沒有減退。過了十五年的冷河,我告訴自己到處也很冷,還有終於有了收入,我用自己的錢去買根本不是問題,於是,基於這絲襪之戀,今天,我終於買下了。
9 N( F- G- h6 p0 [6 v4 \4 D* E! _+ m( u
覺得好的就按一下感謝吧~~

我羨慕能變裝的各位,我自問沒有這福份,全盛時期我也只戴過胸圍,穿上絲襪,花紋底褲。當中對絲襪淵源最深,自小學起,我已覺得女老師的絲襪腳線條很美,但尚不知道這是甚麼,初上中學才知道這用品,我想擁有可是一來沒錢,二來不知哪裡有賣,我人生第一對絲襪是在超市中發現,幸好價錢不貴就偷偷買下,發展到日後成了一大袋藏品。
* G- U+ A5 J7 S+ G( C0 b1 g6 q8 ?6 r9 @
% {6 ?$ P. H! k4 }+ o+ Q/ |4 a我現在躺在床上,家人全睡了我才敢摸摸自己的腿,又暖又滑,由屁股包到腳尖的暖感,相隔十五年再現,不免有點感動。希望日後自己的絲襪之戀,不再被身邊人扼殺吧。我誠懇的想。

大家好,我叫 Dolly,是論壇的新人,請多多指教啊

你好呀,我也喜歡穿絲襪呀,感覺溫暖

回復 4# sana214sana 的帖子

相信也有不少同好們,看中那温暖的感覺,尤其現在天寒地凍
$ Q  l5 d& D; D$ S5 c
/ q1 n9 n! k3 P1 n7 d我也喜歡給束擁的感覺,所以喜歡上絲襪

如果已經係上班族, 租個套房都唔係好貴, 幾千蚊就有交易, 人生得意須盡歡啊

我是個文員,也有搬出來的打算,的確,給自己一個家去做自己喜歡的事是不錯的,可是要考慮的事實在太多。. T2 Q& c+ L. Q- ^8 S

2 k$ @. h) I# c: c1 u- ~不過,可以有一個空間,隨自己意願去穿絲襪,太幸福了。

咦,剛才我拍了兩張相,打算新人先自貼絲襪腿,可是論壇說相片超出規定相片大小,各位姊妹們有沒甚麼解決辦法?

深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!

引用:
原帖由 Charlotte_Tse 於 2021-1-15 10:33 發表   2 ]- r# r! q7 k8 f7 S: g3 u$ ]& m
深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!
$ {; h5 q- L/ @* _' p; T- o* o5 M  E' a5 ^
想來很美好。我也有同感。
0 U5 f  K4 P' ]* ]3 u3 b; l
, A$ S! S# X2 X  u[ 本帖最後由 Dolly 於 2021-1-15 11:16 編輯 ]

引用:
原帖由 Charlotte_Tse 於 2021-1-15 10:33 發表   
) e3 H2 T2 e  U- V) D! p深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!
! V  J' _0 Z- \- I$ q! h/ L, O* _( M0 e$ H3 z
我有興趣啊,但找姊妹同租難找

回復 8# Dolly 的帖子

你好呀, 我都係超鍾意絲襪的
  g' o" p$ b3 u% B. E同你一樣, 我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始.: z) \1 W3 t0 H2 T) r2 g( s1 F
4 X* |' V6 y- g# H. M
係呀呢到圖片size限制真係好細, 我通常用小畫家整做800x600再save...
/ H' Q% K: Y4 V. @' K2 s8 V6 D5 p, _8 g2 e
我以前都係同屋企人住, 但我都試過買絲襪底底高跟鞋, 收埋衣櫃, 屋企人可能知, 但無出聲就算啦...

引用:
原帖由 Dolly 於 2021-1-15 01:49 發表   
, j, s/ x7 o; r" I, p7 D% G+ F籌劃很久,今天終於買下厚黑絲襪,然後喜滋滋的回家,速速的穿上了。近來天氣酷寒,我終於感覺到褲襪的溫暖。為面對不知情的家人,我在外面穿上長褲配運動襪,感覺「不見得光」而有點失落。# a3 f, ?8 `* @$ I) @- H

2 }) E! |7 {7 Q( a) n對上一次買絲襪穿絲襪 ...
  ?0 [% b) ^6 x' J( N# }9 v6 k  Q8 T0 ~
我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,& l+ z& ]! u) r
$ o' [( m! j( d, h7 r2 Z/ t' W
咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,
0 H& R/ L" `8 V1 n) {3 B( m( \" [
3 ]: a, b0 Z' N所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   3 _# `9 T" N3 Y4 P

: ^3 M! ~% X/ r) j# u
! S+ m3 j$ E+ {) G# E, n7 O  S我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,
5 a( T$ f$ A& d" ~7 M5 W; a5 Z; e* e# i: D" I9 v. K
咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,/ e) T) ?7 H7 W' J+ \
% y. }( _# w$ {: Q, n' g, _
所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
4 e% d- j: @# h3 g, p
9 N1 x7 r4 a8 E4 b) W& D
絲襪超過100D, 已經好似legging質地,
" v7 K& `3 U( n6 D好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇
8 ]( n* [0 h( l9 b+ x
& Q' w7 c; U% b; y" D肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!

引用:
原帖由 1677 於 2021-1-15 17:36 發表   ' ^7 n7 A- t; h: P" q- Q
; V$ d- ~% l( p! ^* j$ |1 D2 K

5 }! i( y# k$ `6 k0 W絲襪超過100D, 已經好似legging質地,
& e3 v2 p% b/ C3 E+ [好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇( `% p/ j  U( X9 M/ j, `2 @0 v# e- u

f, r$ x8 t! E肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!
! _3 H3 L7 Y2 I4 F( A' F- P8 |
要睇咩牌子,通常肉絲我一定唔會買100D,40D就好或者唔買
6 W0 S8 J( L% S/ m6 {9 \5 |) O
/ y+ x6 N  z; \同埋我大部份都係黑絲多,; ]1 B# [7 m, G: p$ U$ L4 c0 x4 V% c

7 ?3 m2 u! Y& Y6 \  j當然啦! 有時候都會考慮其他顏色,例如:咖啡色、白色...等等) U  z6 L) x* S8 x2 r( l& K
7 M7 S9 ?3 ]+ m+ \# d" p
至於厚度黎黎去去都係40D-60D之間

你好呀,我也喜歡穿絲襪呀6 p& z5 e. p: b$ }
同你一樣,我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始5 i/ p2 Q6 }( b( G5 B* G

引用:
原帖由 ericso 於 2021-1-15 17:24 發表   
) R3 J6 F8 C! ?5 o6 [* g你好呀, 我都係超鍾意絲襪的 % d. a( w& W; Y7 K. s
同你一樣, 我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始.
* P6 T6 Z; t8 L* @3 Q3 ^
2 v% H# y! v; M. j4 s係呀呢到圖片size限制真係好細, 我通常用小畫家整做800x600再save...! [) }8 x6 ]' U/ V7 m) o

1 O- [8 m6 X7 v0 B我以前都係同屋企人住, 但我都試過買絲襪底 ...
$ t7 q2 d% [) C( o  W% n# k, S7 m( D; I: Y* j& n* ~) T" B. v
你又好啦有高跟鞋,我好好好羡慕,嘻嘻 0 k3 S: a6 g/ z2 O$ l) F) p
我都係用手提電話影相,唔敢用電腦小畫家呀,因為電腦屋企人成日用 0 N. g; f3 h- e  e& z! ]- J$ g6 O# Y
我知他們好排斥我CD的,唉。" d" s) N9 s/ o, }
# r9 r- P: i' u% _
如果手提電話有甚麼辦法可以係呢度出到相呢?: _! s: k$ J6 f3 b0 o2 y

6 j. r' c) B, c9 R我叫 Dolly 呀,多多指教

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   
' i% Z, h1 D, R/ N2 k6 s
8 U0 g' ^0 L* n0 ?! E" Q: @. M3 Q6 G  \; r% [" D" k2 m
我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,1 f0 T. ]/ Y4 i% v, R6 J
# C0 ?7 o7 ?# Z' Y6 x- K
咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,
+ w* v& _7 g2 d# E& J: [$ C7 E2 s, H; R4 s
所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
& ~0 G+ Q2 M/ Z$ i9 V+ K: F
5 X8 @7 q& n- j% }1 e1 }3 T9 U+ i我唔識10D那些分法,昨日我只告訴老闆娘,要一對厚黑色襪褲。

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   ; G3 H7 K* B# m
6 A% [& w( f' u
- G9 P1 C# ~4 I( O( `
我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,
- N7 `$ [8 Z. ~# t8 k) l, W3 l7 ]/ N5 ~4 T
咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,0 {% E1 c2 N: u, M2 W% O

+ g: Y; e& @7 [: y; y所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
/ o: l6 S' h! E; ^! u  e0 x# ~+ K( C4 d( M( t# f1 N- h+ F$ o, w
今日穿上返工,仍覺得有點寒,放工回家發現對襪勾了線,但未破。. V1 I" W' U; }( L! w6 |+ P  x* e2 l
想問姐姐,幾厚的絲襪比較暖笠笠而耐用呢?/ k  c8 s& q2 A5 U. w7 K# d
對唔住,上面回覆出不了全部文字,所以分兩次覆。

引用:
原帖由 1677 於 2021-1-15 17:36 發表   
$ z( n0 ]1 A; p' ]$ t, |: h! F+ K. ~" K% n. F& T) B/ ?* p7 e

2 Q# {* m" y* k& Q+ D) [2 O絲襪超過100D, 已經好似legging質地,6 b! X5 b2 M* f0 H) M/ C
好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇5 `1 B" E: b4 J# c6 B
) z0 t8 ?) h2 m% @, ?9 ?8 }
肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!
. u2 n6 F* I1 r3 b5 U

5 @  E! ^9 d9 O: v. a+ t收到了,多謝分享。你好,我叫 Dolly,多多指教啊。