嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

點解好多恤衫的背部都會有這條很難看的橫線

點解好多恤衫的背部都會有這條很難看的橫線

不知大家喜愛那款呢?, k- o0 }- o5 `! q. X
我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看
9 y' [2 b6 c% X5 U有條橫線實在很難看7 X! X& X1 m* a- u8 C+ G
大家又點睇呢?
覺得好的就按一下感謝吧~~
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 15:43 發表   
* O. L# D$ O" W8 K7 y3 m* Z不知大家喜愛那款呢?
. ]7 K& E0 D- U: R9 H  C& W我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看7 x$ G2 g! h: D( a8 ~8 ?9 d# t# m: z% v
有條橫線實在很難看: s7 Y6 }  o, q8 C0 \7 M7 D% \
大家又點睇呢?
4 Y6 ^/ `- P% P8 N4 R: Y$ N% E$ s$ A6 x0 T, T2 o
女人衫少會有橫線

引用:
原帖由 joey221 於 2023-7-16 21:26 發表   
& ^  C9 i( n) D1 D9 d$ I/ [1 ~& V" a, V
/ q8 z( |  a" m# Y9 ~" {; H
女人衫少會有橫線
1 I+ a$ L) W$ `* L" e, S* p男裝都有些是沒有的,但始終都是幾女裝居多,而且又好看

女人衫少會有橫線

引用:
原帖由 heidiqueen 於 2023-7-16 22:10 發表   4 _" i0 ^6 F3 v. D& i+ I: U/ C
女人衫少會有橫線
( x5 t8 @9 T* E& e# K2 E就係唔明白,點解男裝多數要有條橫線囉,呢條橫線真係好討厭好肉酸囉

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 15:43 發表   
2 K; ?8 y: g4 R2 b6 E不知大家喜愛那款呢?- \* p  d6 J6 S2 F+ i3 i
我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看
: c/ Q" L& v% G, N# c$ u8 g有條橫線實在很難看4 l  L' l8 e9 c8 \4 @! x  m
大家又點睇呢?
: G4 b. k9 c, K我覺得唔係太重要、最重要啲衫夠透、見到BraBra就ok

回復 1# kingphone 的帖子

男性衫有橫條紋顯得背寬、肩寬,女衫沒有橫條紋,雖然看起來比較瘦,但缺少橫條紋支撐,衫容易皺摺

引用:
原帖由 mimiwong 於 2023-7-17 16:45 發表   
# m/ N0 e. [! ]$ d* X. d$ ?1 K: }7 |: I( r8 c& Q
我覺得唔係太重要、最重要啲衫夠透、見到BraBra就ok
, [& M9 r+ ~6 ]0 @
我就覺得唔好睇 同埋著重布料,要用白色校服裙這隻布料先正

引用:
原帖由 jiao77 於 2023-7-17 19:40 發表   2 F) a6 `, M( S$ C( `2 {9 T
男性衫有橫條紋顯得背寬、肩寬,女衫沒有橫條紋,雖然看起來比較瘦,但缺少橫條紋支撐,衫容易皺摺
& @- T/ {% F' U! b7 o" W2 J
但我總覺得有條橫線好肉酸好難看. o  o8 A+ C( a0 F: \. X2 {
所以我買是買女裝著或者買D無橫線的男裝
- J1 X) `- i6 x' o+ U( P  g" s8 E6 H" ^3 C' @

男女恤衫大不同啊! i% N  Y, E* H# R3 [" S
女恤衫係腰部左右兩條骨,垂直修腰的,顯得後背倒三角形+ w! g1 G4 |9 z( i
男恤衫就唔會& X5 d' V, e6 R7 ~
# S, ?% O9 }+ G% w6 V# s: _2 B
同埋扣紐方向都唔同
, C  Q: s6 \1 x( D" K" ^! c5 A
9 ~4 D  f1 L, ]1 y* b# Q2 H恤衫唔同校服“的確涼”面料,而最舒服一定係雪紡料
' [- U% D5 E; g1 K& a1 f
7 n# ]/ _! o, {) h: |[ 本帖最後由 shirleung87 於 2023-7-18 04:50 編輯 ]

男恤衫上背有條橫線其實是功能性的
# ^7 m$ _: C  `% l+ A因為肩位加厚以使衫形看來比較挺身- I8 u  q* X# o4 A7 k9 J
加厚也提供保溫作用
8 D4 X1 s7 b: V/ J* ~9 M2 K肩幅與較薄的下幅連接就要有條車線
7 m* A. d. F$ H6 @1 i這線同樣地也出現在前肩位置但較高
. k- a- D, \0 U, T3 K+ M7 B' F# a位置剛好被西裝外套遮蔽8 \/ o! f6 J! ]' ~  u/ X
以免影響觀瞻
* }, y) s: V9 i
3 l8 c  S. `& f2 Q. ?[ 本帖最後由 JoJo1217 於 2023-7-18 09:54 編輯 ]

引用:
原帖由 shirleung87 於 2023-7-18 04:49 發表   
  ^* ]* V6 \) T2 l: b3 z) o男女恤衫大不同啊
! e' @' `# _, n% Z. X6 W8 T女恤衫係腰部左右兩條骨,垂直修腰的,顯得後背倒三角形) ?& g* ]. N  x! i
男恤衫就唔會% T9 O* J! `# }. D
( b+ ]0 u+ Y8 f: p$ i6 y! L
同埋扣紐方向都唔同( y  u& G* @' X1 L& Y6 Z

2 _+ D6 W' l! [* E8 w恤衫唔同校服“的確涼”面料,而最舒服一定係雪紡料
3 o; [" J! b% E7 Y# Q我只對校服裙布料所做的衣服和校服有興趣, W: K% U  v- Z1 _# b8 G
但我見有部份男裝恤衫是沒有這條橫線,很好看的

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-7-18 09:53 發表   
' ^9 H9 ~4 w0 c3 c) ]0 J, ~男恤衫上背有條橫線其實是功能性的
+ h8 z) T/ o7 Z2 q因為肩位加厚以使衫形看來比較挺身$ o! a4 U7 }, ~* y
加厚也提供保溫作用
8 ~  J& {* l* t' n1 x4 e( \肩幅與較薄的下幅連接就要有條車線
. S7 ^- a  H& `7 q, d0 L* n9 r這線同樣地也出現在前肩位置但較高( p& I5 n8 K( ?
位置剛好被西裝外套遮蔽
( G0 j6 J/ Y( N. J" s以免影響觀瞻
$ X7 N$ Q9 s2 h6 @+ Z很詳細
" x8 C3 A+ \! W! e我總是不能接受有橫線

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 22:44 發表   / T) m" h* q( K- S! X( E5 h) ^  W6 P
4 m6 G* J& _/ G& o# C
就係唔明白,點解男裝多數要有條橫線囉,呢條橫線真係好討厭好肉酸囉
3 k+ c0 G3 P3 R' G0 {. o

' F- V  K1 s  m9 _$ o特現 , 男仔橫的身材 ?
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-7-18 13:18 發表   
4 n$ N) H* i% ~2 e8 i, O( ?! e/ O. U& P. O. v

2 ~9 W9 ?% L: N7 u) q) Z) Q特現 , 男仔橫的身材 ?
, q' g% t$ m9 X我唔需要特身材

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-18 13:13 發表   
5 j/ [0 Y" M# p' N$ N+ W
/ }& I, d8 M( b. R# r. X, f/ ?我只對校服裙布料所做的衣服和校服有興趣/ [+ b/ P, p+ E( ?( f- w  Y
但我見有部份男裝恤衫是沒有這條橫線,很好看的
7 p# E2 k5 G5 E# }8 O3 M! @5 k

& J8 c0 I) f' f. _4 @- X咁你鍾唔鍾意背後有拉鏈既校服裙?

引用:
原帖由 shirleung87 於 2023-7-19 06:49 發表   
5 J% H$ }2 d+ J
8 I: ^7 l/ m2 W& S& m% v' c0 I3 z8 D. M- ]) t
咁你鍾唔鍾意背後有拉鏈既校服裙?
8 U1 K7 X1 d. ?, u5 B. R" _校服裙前面扣鈕就一定唔鐘意
. v# S8 L8 s8 t& u: Q+ M背後拉鏈就ok

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-19 07:54 發表   
# a$ }  p- G, D7 m; d) D) H( e" b" N
校服裙前面扣鈕就一定唔鐘意4 b+ }* o1 l: \4 f7 L
背後拉鏈就ok
* ?: x" O6 W5 w, z

8 N) c1 E- v' ?: ^+ H2 l' D背後拉鍊引來暇想