嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

太多絲襪的壞處

回復 40# HKReindeer 的帖子

我最討厭厚木, 試過好多不同款, 但著親出街都會跌檔, 所以依家完全不會買厚木, 日本牌子絲襪, 我最喜歡福助 Fukuske
: r1 \8 |2 C4 t. @3 m/ F/ }; r  E1 H2 v0 |
wolford 其實我真心不太推介, 雖然的確係少有既世界級絲襪名牌, 但其實依家好多歐美絲襪品牌都做到同級, 甚至更好既品質, 重要平過佢, 只係無佢咁出名, 真係要買我就推介Velvet de luxe 66 or 50, 包你著左唔想脫
這是我的絲襪blog, 歡迎參觀
https://phworldofnoel.wordpress.com/

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
Wooooooooow

引用:
原帖由 noel 於 2020-8-14 00:20 發表   
3 i6 x0 h' A1 g/ T8 {5 Q7 X我最討厭厚木, 試過好多不同款, 但著親出街都會跌檔, 所以依家完全不會買厚木, 日本牌子絲襪, 我最喜歡福助 Fukuske
8 y$ c. s$ R& g1 q7 `, E$ C; q, E6 q) C8 \% s9 A
wolford 其實我真心不太推介, 雖然的確係少有既世界級絲襪名牌, 但其實依家好多歐美絲襪品牌都 ...
2 V4 V$ \& O0 X2 q) u' g+ T0 \5 `: t' a4 g  N
穿絲襪純粹咁樣著係冇問題既,但都有少少技巧防跌檔,你估女性冇預過跌檔問題咩,想預防跌檔你應該要準備「襪膠」+ N0 {- m! b  x/ M0 M* Q
" B$ ^! g8 b; H$ u- L
我估你應該聽過襪膠,我中學時期好多女學生都用過「襪膠」黎防止被訓導主任為左對白襪鬆落黎而記小過# W9 V( L/ Z' }( F4 O4 N

. U2 r- z0 W9 M; G但今時今日依加D女中學生會唔會使用「襪膠」咁我就唔多清楚,但「襪膠」用落絲襪度原理都差唔多+ l( M; ~" u( p9 t

5 v4 z) ~8 R8 R% m著上絲襪後,再係絲襪褲頭塗上「襪膠」(位置:就係你條腰度)咁應該會防止跌檔問題
5 s% \7 z. t6 E, w, O6 r7 U9 A6 Q" u# b7 q
效果得唔得就唔多清楚,因我對絲襪好少會出現跌檔問題,可能我坐得耐太少動動條腰既位置. w, b1 {; C* d

4 t3 X  @6 x1 z3 o( e* ?不過講起跌檔我依加著緊都有留意我對絲襪有少許跌檔問題,話唔埋可能我不斷轉換翹腳姿勢關係2 [4 ]% F! Q+ q6 X% y" m. Z

% v1 {& s- T0 r/ B至於你介紹比我既牌子,我都有睇過,我都會考慮下

回復 43# HKReindeer 的帖子

我著福助 Fukuske 同Gunze 都好少有跌檔問題, 所以無乜必要特登用襪膠
https://phworldofnoel.wordpress.com/

引用:
原帖由 noel 於 2020-8-14 21:30 發表   
! ]! n$ N* W4 N# X) O* W我著福助 Fukuske 同Gunze 都好少有跌檔問題, 所以無乜必要特登用襪膠
6 e% F5 y7 ^7 L" d! Y

+ G8 S8 G9 T& U& \  s* i我反而會考慮用襪膠,因為絲襪著得耐此終都會有一日出現跌檔3 R$ `/ X/ m! F# E# q& W5 [
4 X6 `) ?4 S4 Y
其二就係:我在家工作期間我著絲襪,開始愈來愈需求大,一得閑就要著,$ _! l" z6 Z1 z  M- ]' [* y7 C
* }% c  G! {1 s# w! @
我唔知點同你講,可能我真係上左癮

回復 45# HKReindeer 的帖子

我由於太多絲襪,所以唔啱著,唔中意,有少少爛都立即掉5 ~; H4 O/ C6 ~- b9 F" S
我明白,以前我都一有機會就著,依家我有時都會著薄肉絲返工,厚絲就衹能在家著,不過就唔係經常,呢排因為狂入左兩隻外國名牌既中厚絲,所以都多左在家著

好欣羨~編號吧,從1號0 N- B6 v! \) u9 D  l
穿到底

好有興趣知厚木品質
: Q! u' Q. C- m6 y( T) P請問樓主是否身高超過170?# i0 {3 r0 ^: Q/ R3 f
如絲襪彈性不足及 one size: a) p: U* Q* |+ m+ U1 w7 o
好有機會因不夠長掉檔

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2020-8-16 10:52 發表   . l' v7 d2 D5 B
好有興趣知厚木品質
8 W0 e. L+ g$ B: r! B/ Y請問樓主是否身高超過170?7 H% U/ O6 z5 L4 w3 |2 D6 k
如絲襪彈性不足及 one size  M3 k( A3 Z! \7 k1 v
好有機會因不夠長掉檔
! p( ~. u& ]% k% w5 C) a% T9 L# P( x4 S( r  m8 ?
品質要自己著過先知道感覺係點,外人係好難形容, D* c2 s' p' L  j; M

! q6 u3 b4 \5 z* _6 G$ d至於,我估應該唔係不夠長掉檔,否則樓主唔會買咁多絲襪啦

回復 48# JoJo1217 的帖子

厚木品質其實我覺得普通, 同gunze 差不多, 我身高剛好170cm, 著gunze同福助都唔會成日掉檔, 係得厚木先會, 其實我已經知掉檔既問題所在, 而且都多女性都因呢個問題, 所以都被掉檔困擾, 近年日本都多左出一款新款絲襪, 都有較解決到掉檔問題

賣返出去囉,有人會買既

回復 51# odinn 的帖子

絲襪好難賣得出

引用:
原帖由 odinn 於 2020-8-18 12:37 發表   ( f# K6 A9 T. l6 i+ E: d1 W8 y& g
賣返出去囉,有人會買既
# f! x, C; ?1 B' Y, y
賣返出去唔係唔得,但賣返出去機率係好低$ Z3 M- A( V) U' Z5 `

8 y+ z) l5 E' `, i& @% e, ]; [可能成堆絲襪要hold好耐都唔出奇,- F. B* c! X0 V; ~$ k/ F6 S  m" f

! q# S  m$ k7 {當然啦!你心裡打死都要賣出去,總會有辦法賣到一兩對! S- z2 J7 U* f1 O

. h7 x1 N' v5 G( m" g9 X2 R+ m不過你預左弊多於利,睇你點諗,但一定唔荒好得去邊

有X L碼出賣嗎?

絲襪真的是太多了,我可以幫忙穿

引用:
原帖由 noel 於 2016-12-19 11:38 發表   
/ X2 B8 h7 k' L8 c; J. K; C6 T就是每次也不知穿那對好, 呢度只係約四分一既收藏
7 M/ J# }  M4 _7 K9 P其實你可以比我嫁,我可以要咁D
6 _5 `* `! a4 i5 @5 x9 V& W; Y) Q* i3 E6 g% e/ D& f1 }
因為天氣涼左好需要絲襪黎修護我雙腿
0 _7 C7 F& Y1 d, f' {3 ~* K. a
/ Y- d" t$ [4 A4 _( }) t當然我要未開過個D,同埋我要wolford牌子

回復 56# HKReindeer 的帖子

相熟姊妹我真係會送, 黎緊都會送對wolford 同一D唔啱著既絲襪(全部全新)俾個姊妹

嘩。。。投降😂
2 ]! g. m' O: K; K呢度只係四份一,仲未計開左個d,我女裝最喜歡絲襪,但也買唔到咁多(主要係無位擺咁多,有時勾絲也掉左好多對)我諗真女都未必有你咁多,你真厲害,佩服佩服👍👍👍

回復 58# 黑絲襪 的帖子

個帖4年前既, 所以依家已經唔係4分1, 可能係8分1了, 近年歐美款買左勁多, 但消耗慢

引用:
原帖由 noel 於 2020-10-11 23:07 發表   
4 b. ?+ c0 K: d/ t2 Q" h  I相熟姊妹我真係會送, 黎緊都會送對wolford 同一D唔啱著既絲襪(全部全新)俾個姊妹
/ N; o% O8 M5 S( `0 f" C
講笑炸,絲襪當場自己買就最好,而且名牌絲襪真係名牌絲襪
7 t2 y& m( A/ W/ |$ z
* u5 V! m. t7 l2 G7 s1 ]% |9 A點著都係咁舒服,同埋愈著愈脫不了* F& J6 h& Q9 S- l) P5 {  \
- A( N7 O& \7 D" a+ ^6 d
引用:
原帖由 noel 於 2020-10-12 22:39 發表   + G6 i) q7 L( z. Y! ]  H4 C
個帖4年前既, 所以依家已經唔係4分1, 可能係8分1了, 近年歐美款買左勁多, 但消耗慢
7 X4 {. T7 n2 [$ e) O, c: G, a, q9 U9 ~8 r* T+ [
你當然消耗慢咁多對絲襪,已夠你著5-7年7 u5 |- c9 n; D% `

; s& V6 P: P1 ?5 w9 ^[ 本帖最後由 HKReindeer 於 2020-10-14 16:05 編輯 ]