嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

化妝?唔化妝?

化妝?唔化妝?

你地覺得TS應唔應該日日化妝?
8 o+ a8 g+ a" {4 g  ^我個人比較懶好少化妝* c, N$ B$ C& \7 x
同埋好似學極都唔識咁..
覺得好的就按一下感謝吧~~
我叫 晞文
29歲TS 唔識化妝
Twitter : MiaMia9115
歡迎加我傾計 性事免問

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我覺得未必要識化妝
, X+ p; Y$ E& x* z唔通平日落街食早餐都化咩

睇出席既場合而定
& y, Q- t. u3 q- A/ |大多數只會簡單只搽下潤唇膏(有色)$ i7 ?; k1 s: S/ n+ r* I2 V7 I* e
唔化妝既時間佔絕大多數

出街畫眼線係必須,幾懶都好,畫左眼線隻眼睇落會有神同大d! M" q9 ]7 k1 ~# I4 D9 x
同埋而家用左口罩都已經唔使化全妝,畫眼線加茶防曬都係2-3分鐘嘅事,唔好咁懶啦

[quote]原帖由 Jeri 於 2020-4-6 19:21 發表   0 n0 z. f+ m$ N3 z$ A7 }. E5 M
出街畫眼線係必須,幾懶都好,畫左眼線隻眼睇落會有神同大d
# Q: I; k% H/ k" C& S8 U) d- k同埋而家用左口罩都已經唔使化全妝,畫眼線加茶防曬都係2-3分鐘

頂...又食字) N- B: q2 w+ p2 d  }* l; I4 N

% T0 K7 G5 G' y& `9 m+ j# [$ M3 n

睇來係個"文"字出唔到3 y' v/ _  _7 P0 h- u7 ?% ?- u
去"文"眼線啦 , "文"完就可以做懶人
; F" y, }& p# d' \( Z$ W
7 w8 c' k) E: q+ ~8 f0 {- f5 D. P/ |8 S% l, u1 a: s* k: Z

! A; x5 @$ O, K, P& t3 ]8 {[ 本帖最後由 Nanase 於 2020-4-6 20:25 編輯 ]

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-4-6 12:33 發表   
" q- G! L9 o4 U# t* m% H睇出席既場合而定
# s4 o. D; ~  U- l# \: [1 q大多數只會簡單只搽下潤唇膏(有色)  v: v6 E0 w0 K5 L. w" A% m
唔化妝既時間佔絕大多數
( @+ g" K- N  M你地條件好緊係話唔洗點化妝就出得街啦 % ]/ E" p, T% K& C8 f+ G  Z3 Z
我呢啲唔化妝成個男人樣咁,自己見到都唔開胃, 出街唔化妝唔得

引用:
原帖由 松鼠狗狗 於 2020-4-7 00:29 發表   
9 g( ~4 [/ E* |+ t4 H- h: i* M) [* N- ^& e6 j
你地條件好緊係話唔洗點化妝就出得街啦
0 Z& u$ ^* h/ X: q我呢啲唔化妝成個男人樣咁,自己見到都唔開胃, 出街唔化妝唔得
0 p# Z: s6 k# S8 L! Y) l$ X0 C8 F7 |8 o) X% p
我,男生樣,) W4 g2 L; a( J' \' B
化了,都吾似女
! x  P3 u8 A# i. J" B! v8 k* `8 V, ?
(╯﹏╰)
享受 一分一秒的 CD

識化妝係女仔基本能力。平時淡妝,水乳防曬打底畫眉眼線口紅定妝10分鐘搞定;重要約會就加眼妝(眼影,睫毛)修容(陰影➕高光)腮紅,最後定妝,如果有必要需要遮瑕平衡膚色(頸部要過度好)。最重要都係平時注意護膚,唔好熬夜,護膚品好有必要,皮膚問題比較嚴重可以考慮醫美產品,皮膚好妝先會服貼。我上妝之前鍾意先敷面膜,較易上妝。

回復 1# 晞文 的帖子

唔化妝點見人啊?
做自己,唔聽教。
偽街、出TRIP、COS,就係翻唔到轉頭

日常女內,唔知有無人撞到過

引用:
原帖由 Jeri 於 2020-4-6 19:21 發表   
) j# u) o* W# ]2 y出街畫眼線係必須,幾懶都好,畫左眼線隻眼睇落會有神同大d
8 b) {, S, F5 g8 |+ s0 h" B同埋而家用左口罩都已經唔使化全妝,畫眼線加茶防曬都係2-3分鐘嘅事,唔好咁懶啦
- M! f5 J% u% q3 A
我畫極都畫唔到
我叫 晞文
29歲TS 唔識化妝
歡迎加我傾計 性事免問

引用:
原帖由 cicilam 於 2020-4-8 07:41 發表   
$ W$ i$ s  }+ J8 G5 Q( O. _& n9 O7 ]唔化妝點見人啊?
5 A) Y4 x/ p- v( s  e
我成日都唔化妝返工
我叫 晞文
29歲TS 唔識化妝
歡迎加我傾計 性事免問

回復 12# 晞文 的帖子

你用咩牌子邊隻先?鉛筆款定油筆款先?上youtube大把教學,想靚真係要花心機學嫁。

回復 10# ba拉拉 的帖子

識化妝同化唔化妝係倆回事。。
: J2 |, q# ]$ ~  _8 h4 V' h2 ^. L  S
露娜覺得TS的話~& {" t% c  [4 G0 j9 x
無心情就> 唔化
露娜~輕輕的飄過 (o?▽?)o☆

回復 13# 晞文 的帖子

沒猜錯的話~晞文的皮膚根基不錯吧>w<
9 s! z% I4 w. K- y3 p好皮膚的話,露娜覺得不化問題也不大~ 1 o5 B( A5 [, T1 Y0 I( O; ]* Q
說錯了QAQ,不但不是問題,反而會顯得自然呢
$ r, A" L* D% _: w8 `& Z1 W, k" o6 M, f/ U% H, x
當然啦,有時候化一些調整心情也是不錯的說
露娜~輕輕的飄過 (o?▽?)o☆