嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

我的絲襪之戀

我的絲襪之戀

籌劃很久,今天終於買下厚黑絲襪,然後喜滋滋的回家,速速的穿上了。近來天氣酷寒,我終於感覺到褲襪的溫暖。為面對不知情的家人,我在外面穿上長褲配運動襪,感覺「不見得光」而有點失落。
6 }2 t, @5 L4 _' A/ a3 z: H4 d+ W9 ]: W' J: f4 D$ ~( z
對上一次買絲襪穿絲襪,要數起碼十五年前,那時原本買下了一大袋,我家裡小,人又多,沒有甚麼秘密地方,終於給家人發現,所以這十五年是「怕黑」了,可是我對絲襪之戀沒有減退。過了十五年的冷河,我告訴自己到處也很冷,還有終於有了收入,我用自己的錢去買根本不是問題,於是,基於這絲襪之戀,今天,我終於買下了。+ l3 @' k9 t6 U- a

$ r& f! @* j6 c7 I[ 本帖最後由 Dolly 於 2021-1-15 01:50 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

我羨慕能變裝的各位,我自問沒有這福份,全盛時期我也只戴過胸圍,穿上絲襪,花紋底褲。當中對絲襪淵源最深,自小學起,我已覺得女老師的絲襪腳線條很美,但尚不知道這是甚麼,初上中學才知道這用品,我想擁有可是一來沒錢,二來不知哪裡有賣,我人生第一對絲襪是在超市中發現,幸好價錢不貴就偷偷買下,發展到日後成了一大袋藏品。0 I% o8 p7 ?0 @1 t* h! W# _4 O4 U
: `* D$ |( Z( E. H+ U, A% O$ Z
我現在躺在床上,家人全睡了我才敢摸摸自己的腿,又暖又滑,由屁股包到腳尖的暖感,相隔十五年再現,不免有點感動。希望日後自己的絲襪之戀,不再被身邊人扼殺吧。我誠懇的想。

大家好,我叫 Dolly,是論壇的新人,請多多指教啊

你好呀,我也喜歡穿絲襪呀,感覺溫暖

回復 4# sana214sana 的帖子

相信也有不少同好們,看中那温暖的感覺,尤其現在天寒地凍) e$ h0 {( \' M. M2 I2 n

3 g. L7 I4 |" ]) X& e我也喜歡給束擁的感覺,所以喜歡上絲襪

如果已經係上班族, 租個套房都唔係好貴, 幾千蚊就有交易, 人生得意須盡歡啊

我是個文員,也有搬出來的打算,的確,給自己一個家去做自己喜歡的事是不錯的,可是要考慮的事實在太多。
* w& T* j, P: M8 y
! M( D; g' g7 o, R4 C8 v" o不過,可以有一個空間,隨自己意願去穿絲襪,太幸福了。

咦,剛才我拍了兩張相,打算新人先自貼絲襪腿,可是論壇說相片超出規定相片大小,各位姊妹們有沒甚麼解決辦法?

深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!

引用:
原帖由 Charlotte_Tse 於 2021-1-15 10:33 發表   
6 X, m5 S0 s0 {' }& F0 S' f深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!
7 q5 P$ u1 t9 k9 f) a0 \

* U. A- G5 h" g( W% `想來很美好。我也有同感。
2 e0 D' N- x% y4 x4 y4 N) W
8 P5 S# E9 j3 y0 j" ]# O[ 本帖最後由 Dolly 於 2021-1-15 11:16 編輯 ]

引用:
原帖由 Charlotte_Tse 於 2021-1-15 10:33 發表   
/ t0 p6 t" q7 J7 h. |; I0 F; |$ W( t深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!
0 l( o5 Q$ O" l1 ~
+ ?" {0 @& l: _. U* t
我有興趣啊,但找姊妹同租難找

回復 8# Dolly 的帖子

你好呀, 我都係超鍾意絲襪的 & V" E1 K/ ?- d. s6 L9 E
同你一樣, 我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始.; t' N! Q8 b' v2 A$ b3 S/ m

* M- o0 u* i6 F+ v) z( b/ c係呀呢到圖片size限制真係好細, 我通常用小畫家整做800x600再save...$ E$ I; _% K7 H

+ d7 Q! A0 W/ A/ b$ W& B我以前都係同屋企人住, 但我都試過買絲襪底底高跟鞋, 收埋衣櫃, 屋企人可能知, 但無出聲就算啦...

引用:
原帖由 Dolly 於 2021-1-15 01:49 發表   
" j+ D5 h8 A9 b& c9 }0 \  {) n) P籌劃很久,今天終於買下厚黑絲襪,然後喜滋滋的回家,速速的穿上了。近來天氣酷寒,我終於感覺到褲襪的溫暖。為面對不知情的家人,我在外面穿上長褲配運動襪,感覺「不見得光」而有點失落。) v# g- e6 O; A1 M: n1 X! A9 `& e
7 A$ R8 u4 H3 D0 P2 y! z, y. h6 n
對上一次買絲襪穿絲襪 ...
- e$ `% u/ V0 m
) ?' M, T$ ^  g5 y
我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,
- |; }; C$ w4 z0 X2 x( o" M7 n" L# X6 d! l
咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,# z* d% M: Y- x# E, ]% a
; [/ c  E- @' c
所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   
/ j; }9 d) d5 v  Y
/ L) {- v. a7 H8 h- p: Y" l) _9 ^+ V- E9 U% x; s1 c" u6 l1 ]' x% W
我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,% A; e1 P* h! j
* Z) P- ]$ k/ c
咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,
( @( F% \5 J& a. |2 R; D( K5 k9 _, `4 |1 i
. Q1 m: W# v" ^; I+ N* N

; l$ V5 S0 ~4 a9 e, b4 [絲襪超過100D, 已經好似legging質地,
- D; H0 j  y0 K" M& F9 T# ]3 Y% _好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇% f* r3 `+ I$ V+ i/ b9 G
7 X8 y$ n8 J% I4 e/ Z
肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!

引用:
原帖由 1677 於 2021-1-15 17:36 發表   ) f) A7 w$ I' J! G" V5 ^6 P0 {6 e+ b
# |/ P$ {& b- n2 n

. Q, Z. o/ F6 Z* _絲襪超過100D, 已經好似legging質地,
- Z8 V+ I5 T1 s8 D' |好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇& n2 A  y: Q- i: |, m+ r
# _3 B# h5 R: n$ H8 ?7 p: {
9 @# ~9 x2 ?# t
要睇咩牌子,通常肉絲我一定唔會買100D,40D就好或者唔買+ g$ h2 B7 R- K& x

# Y$ y* ^" V' a同埋我大部份都係黑絲多,
/ C( P( M) X( v
# g5 C( X' j: I8 Z/ P當然啦! 有時候都會考慮其他顏色,例如:咖啡色、白色...等等$ R) ?: ~8 V; }& Z5 q
/ o' j0 ~) L' F6 x
至於厚度黎黎去去都係40D-60D之間

你好呀,我也喜歡穿絲襪呀1 z8 [0 p  L2 ^8 y7 t
同你一樣,我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始
2 o! u. ~& _7 d; u* h

引用:
原帖由 ericso 於 2021-1-15 17:24 發表   0 K, [, s+ ?* F; t
你好呀, 我都係超鍾意絲襪的 7 U' }2 Q+ C! [1 |2 F1 _" E
同你一樣, 我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始.8 ^. P. V5 e: y/ k9 f/ L
6 H- E( X8 w( S3 C- |' f3 c/ q
係呀呢到圖片size限制真係好細, 我通常用小畫家整做800x600再save...
  P# g* U8 ~. |% N1 y0 r6 x
- K3 b  P. K6 o我以前都係同屋企人住, 但我都試過買絲襪底 ...
, J3 h0 E) O8 s5 b4 y
- J4 c* V( H3 f6 @* C0 S你又好啦有高跟鞋,我好好好羡慕,嘻嘻
4 P; w& u. |# f( u8 D我都係用手提電話影相,唔敢用電腦小畫家呀,因為電腦屋企人成日用 + r, z  Z% P6 i- ]+ A, y
我知他們好排斥我CD的,唉。% w' k0 {$ s; O4 t8 V' O

5 a0 k8 S/ ]4 j; @9 o5 A( H如果手提電話有甚麼辦法可以係呢度出到相呢?( d4 E$ C' A7 Y. c0 c
% S- T+ m1 F2 Y+ X7 O
我叫 Dolly 呀,多多指教

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   
0 n+ `& i9 v7 k% s2 g1 x0 o, R
; ~" V! V- I+ ^& I" C5 A6 S6 K
! W) w: t2 Z. d. `我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,3 U0 N" L  P5 S' ?/ `2 [/ @0 f
' f0 P# n: Y# }4 x+ b
咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,1 Q. u2 X! m# _9 J8 H, f4 K

& |7 Z8 D9 j5 \! s所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
- ~4 \( g% [& w) E* j. s4 C  P! i7 m3 ]5 Z3 T% m5 J
我唔識10D那些分法,昨日我只告訴老闆娘,要一對厚黑色襪褲。

引用:
; O$ D# k+ S9 l1 ]8 E1 C$ p9 V9 [) ?" {$ j, R+ U- ^$ q

& P" }: }4 L" r0 Y$ P% A! y我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,
) c  F9 }- m0 }# [) h$ {# e; j( Z& L/ ?. B; s* m+ z" ]) j
咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,
. O3 a, G" }3 F6 R, F1 g9 X. u* i, c3 }
" n( D7 N! h. H8 i2 G3 j
7 p6 Y, o9 D7 h0 {% Z, P3 J
今日穿上返工,仍覺得有點寒,放工回家發現對襪勾了線,但未破。
2 X1 u* _3 O- W" y# t6 F想問姐姐,幾厚的絲襪比較暖笠笠而耐用呢?
! u) h# `0 u8 e7 M4 i7 t2 |* F對唔住,上面回覆出不了全部文字,所以分兩次覆。

引用:
原帖由 1677 於 2021-1-15 17:36 發表   
- l5 K0 Q' x  d; d4 x+ U/ q
/ e: F7 t; ~9 o; {+ M0 u- }4 H2 D3 z* S9 v9 w% E) i
絲襪超過100D, 已經好似legging質地,
7 a) U$ K" i8 o) s5 m好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇) G; ^+ F8 u" T1 N
  H# S) Z1 d* `# A
. S$ s* G+ l2 [  F( l
- {; J. Q+ D3 J" X/ }
收到了,多謝分享。你好,我叫 Dolly,多多指教啊。