嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

同大陸通關後對香港CD有咩影響

同大陸通關後對香港CD有咩影響

如題; H+ P) j$ w. n5 u
3 {$ r% a' y- s, q3 p5 x
雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。# z- J) Q' r- o0 ?& p6 p$ Y; J* k
/ c% m! r9 ~5 E& _; u
各位CD認為對妳有什麼影響?
/ G' N) a: d# ~: e2 b4 Q8 {5 Z! a& U) }% ?4 ~; O+ D- `
< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >

# E1 Z7 P+ d, g) `4 v4 I5 z4 E% }8 w& q7 G9 L) y
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我CD時好鍾意著絲襪% [" s4 ~2 e$ d( B; f% T
但香港女仕普遍不穿
+ x# [+ N8 s; ~: ^通常只有制服人仕因工作要求而穿黑絲; \! E" y0 N+ H6 r% i4 i' n5 X. Z
因不想每次都著suit黑絲
, k1 [* J; i* i5 U5 ?搞到我每次出街都絞盡腦汁如何穿絲才能"融入社會"
3 R, y6 i; l9 Y  X
0 M2 U2 @) y& R: y' y5 W, }9 X: r. p/ X
但大陸人無論咩年紀都有一定比例的女性便服穿絲
7 H$ b. g* a+ R尤其係肉絲+ L5 d$ r5 I. c( X; g8 B- o& F
所以而家市面上多咗肉絲女仔
3 W: J( s& c9 q& @) M我出街衣著就多咗變化容易咗7 ~8 Q# ?2 E. o& e

7 H4 N) d  r$ r. d# M( [[ 本帖最後由 JoJo1217 於 2023-3-27 17:21 編輯 ]

第二就係& s4 s4 Z* N5 B+ P
現時酒店房價在穩步上升' f4 x( J( Q5 e# s
我的CD開支也越來越大
' C0 f# {- ~, ^

你有壓力, 我都有壓力." D- J' M  X; [; L
會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   
& s5 @7 g2 k- ]你有壓力, 我都有壓力.. {& g" b- T' g' c
會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
3 }# S! r0 ^% H' I
或者喺街邊食兩餸飯都唔錯

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   + C% X$ S; [5 q9 W& T# d
你有壓力, 我都有壓力.
8 a: S" u9 }9 X) z: O會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
7 L3 Y4 F8 {' W! J# Y2 o/ z
唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

梗係決戰肉棒之癲,黎多一杯營養椰漿.
% q" m+ y* F5 O6 v7 k  J1 k4 N" t8 U4 q8 h( a  w5 }& T0 N& X
引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 17:26 發表   
9 ^' C+ }, c/ N9 u0 q$ t& e
( y5 f% k% x3 Q! H# U- ~+ x$ M# v唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

回復 2# JoJo1217 的帖子

我都見多左肉絲在街上

回復 8# 陳玲玲 的帖子

村姑望都費事

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 15:47 發表   + \3 {3 S6 I- D* F, g
如題# L4 Q  ^( J3 r& c3 r0 e
9 [1 z, b8 x3 m
雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。6 J, J8 h2 d# i) e

% E% F& y* L; i& _各位CD認為對妳有什麼影響?
8 N* z- y+ {/ j/ [. @& e+ A8 s! p# J/ o0 P! s$ j
< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >
! [# g6 W" X& H2 e& }8 w1 a) R, b! e& [' {
我国的女生,$ y" m' h- L2 [. }+ t! }
比香港女生多穿丝

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 00:33 發表   
) t% x! C) l. k+ F村姑望都費事
' A+ m! {7 v# U1 g2 b
! b2 Z( i$ {) z1 r4 Z# D我有時都係著肉絲啊   ( o& E/ z# T4 B
/ ^4 G/ X9 Y  B8 T" j0 G' f; ^
不過0 O7 }" N! f6 ~
佢地有部份肉絲又真係好肉酸

我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。7 q0 P! G8 U: o# W/ h7 L9 Y
我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。

近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧

除咗CD時鍾意穿絲的束縛感之外, \6 i+ z- O+ I1 k" a
其實我都幾明白女性感覺: V3 ]/ G! r" t* r4 q) Z& z/ O

4 |* {; d! K% E5 A夏天穿絲確係熱
% ?3 \. L! R3 J對於多汗女生來說
. C! T, w& g% M' K2 d3 W3 r大腿出汗後皮膚黏黏的3 z# Z* `7 }, ?% H
坐下時很不舒服
# J5 I) }4 [; v, C2 L+ K- f離開椅子皮膚又會被黏住
- S; ~/ [% [! o/ \, d同樣地皮膚也會黏住裙/褲
( B! l5 H! R) o7 G只要穿上薄滑絲就可解決

引用:
原帖由 梁山伯 於 2023-3-28 11:22 發表   8 g. ]' [5 w; c  N4 a& a. P. b
近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧
- ?- G9 R7 ^' Y. ?$ ?2 w
  E1 w! m7 ?6 ^
引用:
原帖由 BE078251 於 2023-3-28 10:39 發表   + a' K# l4 S( Y! G% ^* E4 {1 d2 z" l, |
我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。3 S1 m% C( R! I9 {% l
我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。
9 e* U& Q8 `6 T% b" ?9 C
問題係點解港女認為絲襪高踭鞋老土唔肯著啊?

回復 15# mieo31meo 的帖子

返工已經著$ x. u. v1 K3 |  x
唔通weekend放假都著咩

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 22:58 發表   + B8 ^$ v  z2 ]0 W, m5 B9 V
返工已經著
1 o# y; ?& P% D5 p9 O/ k3 F唔通weekend放假都著咩
5 Z5 ]# o- `1 r: P

; V: v& \, c% a8 L4 j& i/ s3 V返工的* x2 ~7 F( y6 L; B$ l$ d: \$ |  [& Z
除咗接待員或銀行的著黑絲3 j5 F4 R7 d' A; E* n& }+ B% H
真係甚少其他穿絲返工啊

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 09:19 發表   
; }  T& Z* F9 u1 b4 |6 p  q9 v4 L3 X
1 u) P* Y9 O9 `/ A9 f3 i
返工的7 n$ y. j% c. }  M# u3 x6 Z- D/ F9 _+ B
除咗接待員或銀行的著黑絲
; f" |9 T; |0 l" |6 k& ?$ S真係甚少其他穿絲返工啊
! _/ F1 S- j/ n$ h4 k7 h
穿套裝的, 女強人
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-3-30 10:20 發表   
4 t& V, Y6 R" \% ^1 J% t7 o8 z4 M  P' H' _
穿套裝的, 女強人
( `2 u8 l8 I7 _% [  `
& W' q; B7 m/ j: A3 B5 [: F3 U女強人只係少數
3 X2 ~; [2 @/ @" ^3 s* j而且佢地出入高級場所
+ `# F- v9 ~- J3 U甚少見於街上哩5 I2 f& }: L, x- Z# H+ s  M
( I1 \- Q+ L6 b$ O2 K
近排我經常去中環+ a9 @) i' H* {; \
OL們甚少穿絲
8 }8 M' X2 {3 b. a穿絲的反而係遊客

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 14:37 發表   / x" c! g5 B0 @0 I

3 O6 k- Y9 e8 [# l8 l5 I- b2 [! }) k8 m& V
女強人只係少數  {1 s  X% M9 x2 D3 f5 |! c; I6 L
而且佢地出入高級場所7 A$ ?) P6 P( f, m: ^, A' g
甚少見於街上哩
! t2 b2 C/ x0 ~1 x! x& J淨番只有酒樓女部長同空姐重穿絲

最近訪問的版塊