嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

同大陸通關後對香港CD有咩影響

同大陸通關後對香港CD有咩影響

如題
1 H$ L8 [  q5 s( I0 M# t6 M2 G9 f' e
雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。
, e$ A7 Z; k; A8 e/ z- A4 M: F3 h6 ]7 |* r
各位CD認為對妳有什麼影響?
/ W! f- C; i  ~+ m" N1 U- u6 h, {/ N
< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >

9 o/ R; W% ?; N; c: c! E1 t, ^- I# V* L) n( y# S) f, ?
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我CD時好鍾意著絲襪
' Z* F2 O! G5 ?4 a. k) ?; r但香港女仕普遍不穿
; B) t: [* u: F& B- D, A通常只有制服人仕因工作要求而穿黑絲
% c1 n1 v& s9 ^9 b8 @7 E因不想每次都著suit黑絲
7 A/ o  h# v5 H! w( k搞到我每次出街都絞盡腦汁如何穿絲才能"融入社會"
/ R( O" ~# r1 M8 F8 [5 [3 k6 e, z( E$ @# N% P) c

0 q  `$ h8 q9 B; ~$ c但大陸人無論咩年紀都有一定比例的女性便服穿絲
# Z, T$ y8 Z) A- C' m- E尤其係肉絲
8 I6 U. v5 I/ Y5 r0 r所以而家市面上多咗肉絲女仔# t( e9 _3 C( Z! w
我出街衣著就多咗變化容易咗: r6 M( ^1 {4 K# r5 W

2 ^& q- o1 e: t) Q6 _[ 本帖最後由 JoJo1217 於 2023-3-27 17:21 編輯 ]

第二就係
6 V$ q2 m( [/ }7 @# d現時酒店房價在穩步上升7 _. ~" C. z' ~2 k, u/ d7 J9 H
我的CD開支也越來越大
) Y! j; y$ _1 s  F

你有壓力, 我都有壓力.
2 W# u; z- b, [會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   
" O9 R' C, X0 @你有壓力, 我都有壓力./ |: \# b! m  H5 l4 |
會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
% L; E( Y/ R/ j5 m8 J
或者喺街邊食兩餸飯都唔錯

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   
, ?& ^& Z! N# v# |$ a% |你有壓力, 我都有壓力.
$ h1 ?  o; v3 {- o( E) c# s會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
, w& z4 Y  D, E, [( f1 c
唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

梗係決戰肉棒之癲,黎多一杯營養椰漿.
) q6 g4 A: q% V6 D
* V" A% _" N/ N/ p
引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 17:26 發表   
( w! G6 b" i/ i) O, K  S$ F4 }! M/ J: j& n7 u% R. z
唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

回復 2# JoJo1217 的帖子

我都見多左肉絲在街上

回復 8# 陳玲玲 的帖子

村姑望都費事

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 15:47 發表   6 \6 M/ D3 s1 Q  z& T: T8 u
如題4 `4 G$ a2 Y4 I* ~7 ~( A7 }
4 J, O" S! _3 A) G/ i
雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。
4 _) c4 R' \. |( N9 G/ B8 r
. @  |2 ]6 z7 ^# U5 Y. c( }各位CD認為對妳有什麼影響?
! f; q8 C1 e8 }: r5 }4 z' ^- C* _4 \* z, q3 F+ g+ \
< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >
+ r" r. N6 W8 {% Q8 t
' h* r. B7 X, w  E8 K$ m" g我国的女生,8 K# F5 A4 R  `: K' o; i
比香港女生多穿丝

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 00:33 發表   
: o2 u. d, h3 @, x6 u村姑望都費事
/ y. w5 O1 N, d' X& B* v/ F8 O' z% q  \: o
我有時都係著肉絲啊   5 F" \- _! |7 w& H* J9 O) m; s6 V

+ w4 ~. `  _, s6 a不過- z9 h7 @9 q; K+ m9 i* g8 K" W
佢地有部份肉絲又真係好肉酸

我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。3 j' u# L6 `% F8 {) }! H
我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。

近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧

除咗CD時鍾意穿絲的束縛感之外/ ?5 q6 t1 Y) V8 w  k6 g
其實我都幾明白女性感覺
5 ^5 {7 M; g1 Z1 S+ u4 i
3 Y0 Z  c  p- k7 p2 l- X夏天穿絲確係熱: P0 V* e9 |& F0 n- z3 k) q" O
對於多汗女生來說) D. A6 H- l/ S
大腿出汗後皮膚黏黏的
% p" ^: D1 G9 {# M- a坐下時很不舒服. Q5 r/ p+ I5 i% D" ]5 D1 N
離開椅子皮膚又會被黏住' X8 @( e7 [* K; t# x! V
同樣地皮膚也會黏住裙/褲* X" G) a- g5 `+ M
只要穿上薄滑絲就可解決

引用:
原帖由 梁山伯 於 2023-3-28 11:22 發表   
* |4 k- G9 z4 }1 t3 B近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧
4 p2 K  P5 \$ F$ |! X3 K7 W% O$ B

8 i* M1 f# X. t$ j) \6 ]6 Z: L/ y
引用:
原帖由 BE078251 於 2023-3-28 10:39 發表   ! B8 a2 E7 J: m+ p# b
我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。% u. g4 B  U$ P4 R; S* z* G0 Z
我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。
( }3 I8 H2 g& N4 ^& d
問題係點解港女認為絲襪高踭鞋老土唔肯著啊?

回復 15# mieo31meo 的帖子

返工已經著, J( b) L5 L5 x7 g8 _$ N9 X
唔通weekend放假都著咩

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 22:58 發表   5 [" S% E$ B9 U7 K5 m5 W6 F
返工已經著
! W9 \8 K  F1 c6 W& p% g- ]% p唔通weekend放假都著咩
+ ^- b9 a4 A1 \) Y/ M
) p5 ?! _# Q; H% J
返工的  r% p: Q- h8 I$ H  ~5 E: R+ @( |
除咗接待員或銀行的著黑絲
: U* F; r* J' f6 X# O2 J. I真係甚少其他穿絲返工啊

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 09:19 發表   3 f5 ^3 h* y% U7 ?5 _1 p

# H' v* ?  W3 q0 o) _. z& Q4 Y, P% z3 Z$ f1 J! s
返工的! D% g/ k) q& @
除咗接待員或銀行的著黑絲
& O0 X7 k4 `- Q( t1 T真係甚少其他穿絲返工啊
7 G2 R2 V" t6 G5 y穿套裝的, 女強人
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-3-30 10:20 發表   ! b  Y9 U$ [+ O2 O0 u+ m9 C: O
* N9 x2 }8 E0 E& d& u) y2 E2 H7 ~
穿套裝的, 女強人
) y* {, n$ g: \/ r" H; M

/ @9 C1 n! @; s6 z! c9 }* X6 e% O% e女強人只係少數1 |% M' o! |/ z2 C2 M
而且佢地出入高級場所2 u* _  q; Z  \! v. s
甚少見於街上哩
$ J7 `/ c; Q7 W) [) l! V) q( \5 ^3 D% N" B9 v5 g' J* n: S: a  R
近排我經常去中環- s( \  P# y1 G4 V  a& `) l
OL們甚少穿絲
1 f% C; T- x- a穿絲的反而係遊客

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 14:37 發表   
! X% j/ M& k! \* [# k- w4 f
0 P/ f; \- M! D1 f* X- V+ F
& f8 `& D* E9 Q- H8 X$ @女強人只係少數& X$ v/ w4 @, {) s% H% y; ]
而且佢地出入高級場所; J; `( p. S5 _& h- @# m
甚少見於街上哩
" v- |7 t8 `9 [! c1 ?' N3 d
淨番只有酒樓女部長同空姐重穿絲

最近訪問的版塊