嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

點解好多恤衫的背部都會有這條很難看的橫線

點解好多恤衫的背部都會有這條很難看的橫線

不知大家喜愛那款呢?8 n3 Y4 S' [8 g
我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看2 I  M6 q2 o1 ?0 {* C; F9 c  u3 t) B
有條橫線實在很難看
6 u3 n9 ?* B5 H2 l% h. f" Z9 @大家又點睇呢?
覺得好的就按一下感謝吧~~
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 15:43 發表   
% \" s: g: P, e# L6 E9 M不知大家喜愛那款呢?; t  |( `" ^- f7 M
我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看
8 J$ X" ]+ E6 Y% \. g* |有條橫線實在很難看
+ u9 _5 X$ e  ~9 Y大家又點睇呢?
. K" G* y5 m6 ^( w
+ a, E/ C! [" V) z4 D1 ~* q
女人衫少會有橫線

引用:
原帖由 joey221 於 2023-7-16 21:26 發表   0 c4 |  n& f+ k0 m3 o

" `& ^0 u* N" W5 \9 U
$ h* O, N: Z5 ~, q女人衫少會有橫線
1 @' ^4 {2 p; ]$ L2 W- e" m
男裝都有些是沒有的,但始終都是幾女裝居多,而且又好看

女人衫少會有橫線

引用:
原帖由 heidiqueen 於 2023-7-16 22:10 發表   & S* H3 G1 K, q0 `0 e4 ^7 R6 C
女人衫少會有橫線
- M9 q  F& Z  ^; Y
就係唔明白,點解男裝多數要有條橫線囉,呢條橫線真係好討厭好肉酸囉

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 15:43 發表     j/ G) z* D! X: A- q- w
不知大家喜愛那款呢?- f- P; C9 i/ B# }1 J* {
我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看
1 e  R6 A# p4 r有條橫線實在很難看8 \9 r; P& M5 D# n  q. ^3 C
大家又點睇呢?
9 C- v, H" [' Y( n5 K" w
我覺得唔係太重要、最重要啲衫夠透、見到BraBra就ok

回復 1# kingphone 的帖子

男性衫有橫條紋顯得背寬、肩寬,女衫沒有橫條紋,雖然看起來比較瘦,但缺少橫條紋支撐,衫容易皺摺

引用:
原帖由 mimiwong 於 2023-7-17 16:45 發表   ! V1 e5 X1 x9 r& e) r4 X  x* a

* R) @) k! L% c- L) q0 t我覺得唔係太重要、最重要啲衫夠透、見到BraBra就ok
, T7 y  g3 `8 g7 I8 y
我就覺得唔好睇 同埋著重布料,要用白色校服裙這隻布料先正

引用:
原帖由 jiao77 於 2023-7-17 19:40 發表   
; [; Y9 e8 O& u; \3 c男性衫有橫條紋顯得背寬、肩寬,女衫沒有橫條紋,雖然看起來比較瘦,但缺少橫條紋支撐,衫容易皺摺
6 d4 o9 ~5 _6 U. N/ q, ~3 U但我總覺得有條橫線好肉酸好難看
7 I% L# c+ P) V: Q3 ^& I所以我買是買女裝著或者買D無橫線的男裝/ Z7 B8 M7 F; k/ r, g) `
. A0 k0 _, O* m0 z/ ]

男女恤衫大不同啊
/ e$ I5 _  D4 H" e, Z# P6 f女恤衫係腰部左右兩條骨,垂直修腰的,顯得後背倒三角形
4 O# S) d; {4 Z& q# ]男恤衫就唔會8 V6 T; ?" m# @2 e* Q! ?% r3 i3 K6 j9 `
5 f" V+ z% ~8 z& W* B* }" J
同埋扣紐方向都唔同
* G) f, s/ z4 }& V5 `; i4 }* h2 ]' c  ?1 r( H2 ?6 V+ \) A
恤衫唔同校服“的確涼”面料,而最舒服一定係雪紡料
+ W, j" P0 l! o. k& ?0 a+ V" Y" K1 N' F9 }4 k1 @+ G

男恤衫上背有條橫線其實是功能性的% Z2 \; J  `! g3 n
因為肩位加厚以使衫形看來比較挺身
* ~/ x5 p2 ]  b9 U- f; K加厚也提供保溫作用7 g  s1 W' z! ^* e4 _' u1 s# J
肩幅與較薄的下幅連接就要有條車線7 Y+ {3 w  {1 `0 H  l$ p
這線同樣地也出現在前肩位置但較高0 q5 b* q' k5 w
位置剛好被西裝外套遮蔽: w: t: a3 _: ?4 S
以免影響觀瞻/ m# c: P" P& p  T/ P. g
* W$ N. ]- J0 f  y, f; O3 H

引用:
原帖由 shirleung87 於 2023-7-18 04:49 發表   . j0 V5 j& |# [) Y1 U; h
男女恤衫大不同啊; X; o, g# A3 M# T, c+ U
女恤衫係腰部左右兩條骨,垂直修腰的,顯得後背倒三角形
# W+ m7 `" i$ w& B男恤衫就唔會; H% B5 O+ f, h- v' H+ {' J
; }( U- d/ u( T9 R: \
同埋扣紐方向都唔同
& k; f1 \4 o/ b) Y
0 p: i5 I1 [5 N$ E7 y+ P恤衫唔同校服“的確涼”面料,而最舒服一定係雪紡料
8 U' i! F8 M( l: j  a
我只對校服裙布料所做的衣服和校服有興趣6 l# ~9 s$ t5 ]& d3 W$ Z$ Z
但我見有部份男裝恤衫是沒有這條橫線,很好看的

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-7-18 09:53 發表   
1 f  N! i6 f# ~% Y男恤衫上背有條橫線其實是功能性的
- J! C8 F7 Q  D/ S& Y: _5 V因為肩位加厚以使衫形看來比較挺身3 \, V6 J4 V8 a9 [
加厚也提供保溫作用
4 X; P" A! @  d- C; N9 p肩幅與較薄的下幅連接就要有條車線
" S$ y, D' D- j& ]: d這線同樣地也出現在前肩位置但較高% D% o5 x6 H4 R
位置剛好被西裝外套遮蔽9 o* l6 |" _7 i
以免影響觀瞻
# M% L: \/ Y8 V/ ~很詳細
3 ^; F$ z; u; X我總是不能接受有橫線

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 22:44 發表   
# U; ?8 O' V) G8 ~4 A/ P2 x3 K6 b4 B7 S2 w9 e  o. J
就係唔明白,點解男裝多數要有條橫線囉,呢條橫線真係好討厭好肉酸囉
& N: \* Y9 l5 }( V- i8 s% n; C
. C9 J" u9 j# V% M* C
特現 , 男仔橫的身材 ?
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-7-18 13:18 發表   
# C' Q& W* m8 u5 B" n) f: n
+ T: |; j7 l( P  V3 n, [9 N# R7 V- ]0 ~, z* m0 N# v: k$ q
特現 , 男仔橫的身材 ?
5 W7 }( V3 |2 \我唔需要特身材

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-18 13:13 發表   4 f- d8 c2 J  e+ x2 |2 C

- I8 [+ g# B( X4 y) k) v我只對校服裙布料所做的衣服和校服有興趣( J% D5 w5 i( K; k) |3 L
但我見有部份男裝恤衫是沒有這條橫線,很好看的
$ g2 J$ W  @. f5 A/ X3 Y$ f2 p5 v+ w. }  g( r
咁你鍾唔鍾意背後有拉鏈既校服裙?

引用:
原帖由 shirleung87 於 2023-7-19 06:49 發表   
' e4 z. |6 \0 _4 N+ [$ g9 g% W$ v
# M) y' T/ ]( g/ K- p! s' s4 s: b& z+ n# J
咁你鍾唔鍾意背後有拉鏈既校服裙?
# O  T% j* Q; m' F% o- |
校服裙前面扣鈕就一定唔鐘意! k0 Q' F; U7 w: M" _: m! z$ q
背後拉鏈就ok

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-19 07:54 發表   
0 X  m2 @% m) C  ?8 G3 _
/ M; x! D9 D7 X* d; E校服裙前面扣鈕就一定唔鐘意
! F& U+ Y! B) X4 U  n) d. U6 f. `背後拉鏈就ok
5 I# D; [$ Q3 q# m; S9 Q3 _+ u+ z% e
4 o9 t6 L+ H/ o1 j# ?% ?
背後拉鍊引來暇想

最近訪問的版塊