嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

洗絲襪

洗絲襪

想問你地洗完D絲襪點處理,屋企有人,都無地方可掠,唔通每次用完就掉??
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
手洗,用乾毛巾包住,好快乾。著2-3次就要換。

放在不密封膠盒內,把膠盒放入電腦機箱,借助電腦熱力焗乾。

我啲絲襪係自己手洗,洗完搵乾布印乾水之後晾一陣就乾,我係唔准我老婆掂我啲絲襪

引用:
原帖由 wky 於 2020-12-2 11:40 發表   + D% H9 f" Y+ }' v; A# q
我啲絲襪係自己手洗,洗完搵乾布印乾水之後晾一陣就乾,我係唔准我老婆掂我啲絲襪
3 x7 T/ `- l0 x0 s3 G% d( S# Y
* I# e0 L( C( ?; _# t  Z' s$ T/ E( ~
老婆,都知 cd 了 ?
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 peter19470484 於 2020-12-2 00:15 發表   
, \/ x1 o: O$ o! Q# O; n. t想問你地洗完D絲襪點處理,屋企有人,都無地方可掠,唔通每次用完就掉??
) Q8 p( @8 p8 {5 K3 r7 [8 S% v
依個問題曾經都有想過,但每個人家庭狀況都唔一樣
0 ~5 @3 y; o, m8 k) [' g
( }# u, D; D2 p+ k) c- r9 H/ q我既狀況就係趁屋企人返工,我先洗絲襪及掠乾,而且要算好佢地會幾點返到屋企: w$ p# G1 f- r$ p- m

* p% k: w/ ?- {* a' f# t( H例如:我屋企人係18:00佢地就返到屋企,我就提前約30分鐘就要將絲襪收返黎,
4 Q. f( _& |9 H/ o) s7 D  z
+ R3 v. ?* B% }6 X  A* e7 R  C# ^因為話就話18:00佢地就返到屋企,有時候都有變數唔準確,只但係收返黎絲襪有時候都未必乾得晒 (約乾左7成到啦)
2 d2 ~1 h( S3 [/ K& L/ v8 Y2 N9 x' N. x1 x; h% e
餘下約3成就放係我衣櫃裡,至於丟不丟如果懶得洗、頻頻咁著既話 (好似我D咁既怪癖,每晚都要著住絲襪黎訓教)
6 K  v! l6 {! l1 [. _4 ~3 n
, l4 S) O5 h# C3 ]! Y丟掉一、兩對絲襪都唔係咩大問題,因為絲襪再買一堆唔係問題5 `8 ^" E5 y& J

1 W5 U! G& o; R+ l& `  R6 ][ 本帖最後由 HKReindeer 於 2020-12-2 19:07 編輯 ]

我習慣拎d女裝,絲襪去24小時自助洗衣店

同啲女裝衫一齊攞去洗衣店洗 會幫你乾衣+ x+ z. U7 c& k$ S  B9 u4 T2 w
但係其實洗3,4次左右 差不多等於買過對
( _) f/ O) h( P& @我薄黑絲多啲 好易爛 其實着2 3 次已經要換

我暫時諗到放係後樓梯咋

我啲絲襪係自己手洗,洗完搵乾布印乾水之後晾一陣就乾  o; E) `3 D! B; ]
其實著2-3次就要換

引用:
原帖由 peter19470484 於 2020-12-2 21:26 發表   + \+ G" L  [* j) s2 x
我暫時諗到放係後樓梯咋
1 W: Y: C& _2 m0 u# B% t! |
有啲危險 好易俾人攞左或者掉左
3 K9 U/ B3 g' x1 k% k: c以前同屋企人住就係掛後樓梯 結果成日唔見左
CD一名 最鐘意緊綁放置

引用:
原帖由 misslady 於 2020-12-2 17:37 發表   3 {& D  ^) ]! G. z
9 F- k1 G, ^  u+ l' j' v

9 f( P5 q8 T3 L4 l老婆,都知 cd 了 ?
$ @/ x7 B2 |+ @
我只戀絲襪,唔CD!

[quote]原帖由 tintaitai 於 2020-12-2 21:36 發表   
) t) n: ]1 A+ U8 l" ^' N' F3 E3 i7 j6 c  D7 a) f5 N# c
有啲危險 好易俾人

題外話,你地買絲襪係去開邊度買?網上?實體店??

引用:
原帖由 peter19470484 於 2020-12-3 00:28 發表   
- W( G5 ?8 n& `/ h& W3 z/ N* ~' ^  p[quote]原帖由 tintaitai 於 2020-12-2 21:36 發表   
; i3 i* X8 ?" D7 m/ t  B8 f
4 I6 i1 p$ r& @! w& B5 m有啲危險 好易俾人
0 ^# N# U) k4 b! ]" O+ `  [. @% r樓主,你句說話講到一半,好似仲未講晒喎

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2020-12-3 12:46 發表   
' o/ h5 s2 v$ w0 f: J: J7 S2 u; ]+ i$ t) u
樓主,你句說話講到一半,好似仲未講晒喎
, [, E5 t/ y) [& E4 S  N$ b$ |4 Y: x4 o3 P0 N; w6 p1 H
呢星期放過3次,暫時還可以,就算真係被人偷,洗左幾次都算LA,總好過無地方掠。話事話,呢幾日買左幾條絲襪,以往都係1,2條幾日就掉,但今次竟然同一時間有成5條

引用:
原帖由 peter19470484 於 2020-12-4 23:31 發表     S1 [5 {, q; o
. x) U& d* ?" w2 y: a8 z
; c7 U5 t. Q& y1 x3 H7 s5 ~
呢星期放過3次,暫時還可以,就算真係被人偷,洗左幾次都算LA,總好過無地方掠。話事話,呢幾日買左幾條絲襪,以往都係1,2條幾日就掉,但今次竟然同一時間有成5條
! }7 T$ W9 f7 L3 n) ~# d1 K% O放係後樓梯始終心裡覺得唔係幾好,就算冇被人偷都唔知有冇人做手腳或整古做怪,- k) y$ O6 }( ^9 a' U9 _
6 S+ \$ w& [- [+ \
不過你覺得OK咪得囉,換著係我真係唔放心,只但係絲襪真係唔怕買多同丟棄得多,9 H( m$ D" M4 a+ t1 u+ p: {

" R8 W1 e  ?  `! {9 x不過名牌絲襪想丟棄就要想清楚

厚薄都試過用風筒冷熱交替吹乾

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2020-12-7 22:27 發表   
6 i' J4 I' j( j' r& Q/ M$ Y6 K0 I9 S( n
放係後樓梯始終心裡覺得唔係幾好,就算冇被人偷都唔知有冇人做手腳或整古做怪,% _6 U+ I- Z7 R$ J7 U' D
" h' H$ l' I0 r$ P# D
不過你覺得OK咪得囉,換著係我真係唔放心,只但係絲襪真係唔怕買多同丟棄得多,
1 L$ m- i' j4 h" c, Q! s
1 Q* a. o$ ~  d2 O# Y不過名牌絲襪想丟棄就要想清楚
! ]1 f- u7 j% U" M' C6 x7 w# Y9 p1 Q

: T0 H# z- N1 f話事話,有咩絲襪好介紹?我習慣去舖頭買,因為上網唔知佢係點?有無D好既舖頭介紹下?

引用:
原帖由 peter19470484 於 2020-12-8 00:08 發表   # G4 t/ V# b8 p" {8 r! Y* ~

4 N, s, s7 C3 u7 Q3 a6 M) B# G
9 |& T; R  c  U話事話,有咩絲襪好介紹?我習慣去舖頭買,因為上網唔知佢係點?有無D好既舖頭介紹下?
' k8 r. G+ @5 Q% ?3 K% O要好既絲襪通常價錢都係貴,
9 G3 k1 k" M9 D1 ~" l$ i/ z4 \0 x2 h$ n0 a! H) l
至於有咩好既舖頭介紹,通常都係出名D SOGO咁囉!
0 \9 s" s" A. n- Z0 w5 |" E) g7 c' {1 N+ N6 ~* I4 l$ a
不過我屋企都有一兩對真係未開封既絲襪,你有冇興趣想要嗎?' M9 o  h7 H" K6 n' Z

* I2 ^" M! ~; G- K如果你有興趣想要的話,我可以賣比你6 K( D# g* I/ ?" P* `

; l; t. k$ x) N8 Q/ D# h& v, [[ 本帖最後由 HKReindeer 於 2020-12-8 19:09 編輯 ]