嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

我的絲襪之戀

我的絲襪之戀

籌劃很久,今天終於買下厚黑絲襪,然後喜滋滋的回家,速速的穿上了。近來天氣酷寒,我終於感覺到褲襪的溫暖。為面對不知情的家人,我在外面穿上長褲配運動襪,感覺「不見得光」而有點失落。' u* [; p; ]6 Z$ Z5 ]

5 e: \6 N  n- J9 T2 n0 \! F對上一次買絲襪穿絲襪,要數起碼十五年前,那時原本買下了一大袋,我家裡小,人又多,沒有甚麼秘密地方,終於給家人發現,所以這十五年是「怕黑」了,可是我對絲襪之戀沒有減退。過了十五年的冷河,我告訴自己到處也很冷,還有終於有了收入,我用自己的錢去買根本不是問題,於是,基於這絲襪之戀,今天,我終於買下了。; c9 `7 i; A% E

& G5 s8 X; }0 w, }[ 本帖最後由 Dolly 於 2021-1-15 01:50 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

我羨慕能變裝的各位,我自問沒有這福份,全盛時期我也只戴過胸圍,穿上絲襪,花紋底褲。當中對絲襪淵源最深,自小學起,我已覺得女老師的絲襪腳線條很美,但尚不知道這是甚麼,初上中學才知道這用品,我想擁有可是一來沒錢,二來不知哪裡有賣,我人生第一對絲襪是在超市中發現,幸好價錢不貴就偷偷買下,發展到日後成了一大袋藏品。
2 J. t. C/ S) W3 U( V& T. S0 R1 U9 o# x- v# t2 t" U7 {4 E1 j) D
我現在躺在床上,家人全睡了我才敢摸摸自己的腿,又暖又滑,由屁股包到腳尖的暖感,相隔十五年再現,不免有點感動。希望日後自己的絲襪之戀,不再被身邊人扼殺吧。我誠懇的想。

大家好,我叫 Dolly,是論壇的新人,請多多指教啊

你好呀,我也喜歡穿絲襪呀,感覺溫暖

回復 4# sana214sana 的帖子

相信也有不少同好們,看中那温暖的感覺,尤其現在天寒地凍
. }/ G# z2 D" u6 \* {$ ?' P& N$ V! @, d: P
我也喜歡給束擁的感覺,所以喜歡上絲襪

如果已經係上班族, 租個套房都唔係好貴, 幾千蚊就有交易, 人生得意須盡歡啊

我是個文員,也有搬出來的打算,的確,給自己一個家去做自己喜歡的事是不錯的,可是要考慮的事實在太多。
- k+ x4 }" v* f# |& Z% c+ S8 ]# |1 P+ a. m4 C/ H
不過,可以有一個空間,隨自己意願去穿絲襪,太幸福了。

咦,剛才我拍了兩張相,打算新人先自貼絲襪腿,可是論壇說相片超出規定相片大小,各位姊妹們有沒甚麼解決辦法?

深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!

引用:
原帖由 Charlotte_Tse 於 2021-1-15 10:33 發表   , R7 g2 n9 G( A* J9 s
深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!
. t# k# {. ~. `) j
" E7 h! m5 o5 O  l+ D$ w
想來很美好。我也有同感。
% p8 {9 y6 C2 v- ]3 W7 b
% `  H. V9 y5 U: ?: O. J: ]$ C4 Q[ 本帖最後由 Dolly 於 2021-1-15 11:16 編輯 ]

引用:
原帖由 Charlotte_Tse 於 2021-1-15 10:33 發表   
; B. U- c' A! f0 {0 K5 a深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!
; u+ J# {1 F1 j
5 k* X" ^; x* W+ ?+ D2 h5 o我有興趣啊,但找姊妹同租難找

回復 8# Dolly 的帖子

你好呀, 我都係超鍾意絲襪的
: [- K8 g2 m: H  X( K8 ?同你一樣, 我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始.& [$ i! D" }3 P: p0 M( X) x

2 n: }# m6 ^: @  t係呀呢到圖片size限制真係好細, 我通常用小畫家整做800x600再save.../ ]4 I9 d  |3 L5 P8 ]( a% h
* [' ^. K) |% }' V* n- _2 c
我以前都係同屋企人住, 但我都試過買絲襪底底高跟鞋, 收埋衣櫃, 屋企人可能知, 但無出聲就算啦...

引用:
原帖由 Dolly 於 2021-1-15 01:49 發表   2 {# i- \1 C+ z) K, B% p4 [/ X
籌劃很久,今天終於買下厚黑絲襪,然後喜滋滋的回家,速速的穿上了。近來天氣酷寒,我終於感覺到褲襪的溫暖。為面對不知情的家人,我在外面穿上長褲配運動襪,感覺「不見得光」而有點失落。5 i4 L8 ~9 y/ y' u- v0 `( ]) d( T5 J

6 K# d, Z7 b' A1 z0 c對上一次買絲襪穿絲襪 ...
3 z& y+ ~' v4 y

2 W9 B  D  X, H* }8 ]我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,7 L5 P) S, ^6 f( I) T# |' s
! d$ G1 i; S! J2 D) ?" _
咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,9 v$ n2 U. {. ?6 n3 m

( O; X9 x; t) d所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   5 g/ F9 x$ @$ X" j3 e! I
( v3 }1 s' k8 F& e# a; N+ I

7 @+ K" v, `' i' ~; k" z我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,
6 k3 Y7 A" }9 Q# g% C
8 o; K* i9 ^, K* E咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,0 ]( y# L8 B9 N8 U2 v! I: Y/ t

. H  l0 O* I; J8 Z' I所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
6 `: j1 I" V( K& ^5 Q+ e7 j1 \6 m* S) R* E
絲襪超過100D, 已經好似legging質地,
2 }5 A3 A' X9 }! w好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇
0 P+ ^  x1 [) ?4 U7 m& Y
; \7 T: c+ \: g2 Q/ J肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!

引用:
原帖由 1677 於 2021-1-15 17:36 發表   ' S) I4 h1 U! M2 E
! ^1 P8 T2 T# j" S* Q

1 Z3 J, q) V, ?絲襪超過100D, 已經好似legging質地,
. K" |6 ^! {# i好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇
, a( P  I1 ^* w/ i+ p, ]8 m+ ]  v- _  f* b4 ^& c6 e# ^
肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!
- j4 D8 G- S" G' A
要睇咩牌子,通常肉絲我一定唔會買100D,40D就好或者唔買& N- w& k1 T% e8 O
- b+ t$ h/ D  S: m, y
同埋我大部份都係黑絲多,
5 y! o& u$ ^9 f, _- G
: N1 i8 x1 Z% h) A當然啦! 有時候都會考慮其他顏色,例如:咖啡色、白色...等等  r5 `' _& M- g  W% x* N* y
8 l  }8 r$ o, l8 c3 k$ K8 ?( Q* n
至於厚度黎黎去去都係40D-60D之間

你好呀,我也喜歡穿絲襪呀
# y' z4 \4 Z+ A0 B" U* L3 s8 s# u1 f同你一樣,我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始
' W- p+ E+ x4 d" a3 B

引用:
原帖由 ericso 於 2021-1-15 17:24 發表   . s5 c8 J' e4 Z' m4 B: V* p
你好呀, 我都係超鍾意絲襪的
. `* b$ b7 `1 @- `% P) L同你一樣, 我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始.
+ w, ~! C: Q1 ^& b* I+ U% H+ K0 x% ^
0 @  {  B8 I6 L, N4 E+ e係呀呢到圖片size限制真係好細, 我通常用小畫家整做800x600再save...+ z6 k+ O! {& G' a

9 B6 W0 `" f, W/ I3 y我以前都係同屋企人住, 但我都試過買絲襪底 ...
9 O' Z4 y5 \4 C" i2 {3 F% s
/ J$ i# e2 z' m! v你又好啦有高跟鞋,我好好好羡慕,嘻嘻
% x5 C3 D# \. |) V  J$ H- F% l我都係用手提電話影相,唔敢用電腦小畫家呀,因為電腦屋企人成日用 - M+ t7 Q' T7 n9 t  D4 A
我知他們好排斥我CD的,唉。
1 ^/ J6 W, F( a5 N& _4 V: q
. s& ]; v/ i1 C0 p9 n$ x+ V: A# c0 X如果手提電話有甚麼辦法可以係呢度出到相呢?
; u3 i! l0 z  f
  d2 v) p; ^6 x% l. O# i* J/ k我叫 Dolly 呀,多多指教

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   1 Y; p  x% @- u9 ?" k7 B# d

. ~0 V7 X+ P+ y; U  V, x7 p5 U/ v. w3 W
我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,+ d8 N3 p; t9 C8 i1 f5 G9 z
; B% o8 @+ N8 g
咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,
9 R/ o3 c( }$ ]7 n  g: s
3 r. d# Q% M) S3 R所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
/ @8 q- W8 t0 D/ ]3 _
) j! I2 D# F# a# y5 I
我唔識10D那些分法,昨日我只告訴老闆娘,要一對厚黑色襪褲。

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   " ^2 }  M. A" F0 B; P7 t/ k

- G1 v* Z! T! E( r( e1 y. L# n! L/ S+ y0 s5 x7 e% Y
我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,
2 h# H8 h5 O% E
, ?- k/ j, V  l. q$ z$ d  \咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,
% L6 A$ o0 K& w3 p9 r/ x- K
: H- e& D* [/ F0 g6 d6 T0 e所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
1 N' |; h% _; z. b$ w' s6 W+ ~) t- W
今日穿上返工,仍覺得有點寒,放工回家發現對襪勾了線,但未破。- u7 t) X$ J4 Q: e3 P
想問姐姐,幾厚的絲襪比較暖笠笠而耐用呢?6 `$ C) [4 r) P
對唔住,上面回覆出不了全部文字,所以分兩次覆。

引用:
原帖由 1677 於 2021-1-15 17:36 發表   1 L  @  r( R; K5 Q5 R' ?
1 [5 E# G2 p6 `; [
2 ]* l3 H. l. i  r6 M& D
絲襪超過100D, 已經好似legging質地,
6 _  n; X! x: H好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇
/ x0 L* H7 u0 k" p0 v) `' c2 q+ C  p7 v9 G: s3 e9 {
肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!
# _! r2 b$ Q) O+ z, g) w
& `- f1 d5 p; P- H- |收到了,多謝分享。你好,我叫 Dolly,多多指教啊。

最近訪問的版塊