嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

淘寶網的支付寶

引用:
原帖由 shinobu 於 2009-4-8 00:23 發表   e# e* W5 r! M; r7 o

9 g& b; p) ~4 ^7 `4 |7 |4 ?你果張係咪hsbc/渣打等果d?
4 ]! P; l5 \' g  n0 {如果係... 就唔洗上大陸# m7 H) O6 K9 D; e3 J
下bid 前, 記住問賣家.... 運費會係幾多,) T9 h+ ]- Z3 M: L# `1 I2 [, Z  c
千萬唔好信佢個bid 入面講既費用, ***一定要問賣家***
+ f6 P9 ]' E, h# N$ ^+ a, Q) Q2 T- _) D
跟住講好數, 下bid... 賣家會修改bid 既內容5 `- k3 q+ u; e) k7 Z
你一定要見 ...
, Z# F. }( C# Y* W5 X7 Q+ o( L2 {
; e5 q7 J0 @8 L9 a5 V
我o個張係hsbc架
' t: O9 f% @( U  D咁我以後可以多個網買野了

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 shinobu 於 2009-4-8 01:19 發表 ! s& Y& k: E: t0 K9 [
; s. k+ T) M; Q- M
我都係分享一下經驗者... % |5 z$ D0 |) s: O, C
我發覺我上次買果d cc 好著過係香港買既..
9 G7 Q; w; U/ V/ R' {不過就真係好易爛.... 即係話每穿一次, 差唔多要用RMB 6.5/ b3 d8 K: W* J# q) I
不過D 質地我就好鍾意
: Z1 D6 a: |/ m% c& i* o% V; n& U

- ~2 N: M3 n5 j. v
6 J; ]- H5 m' ^6 g9 G我都覺得果度D絲襪質地好正架,不過小心D著,9 \- Z3 H5 ^  U! l- `/ O
應該都著到幾次架,而且因為洗左都唔可以晾,) L8 G8 N8 T5 o% }' F. o2 o
所以去呢度買都係一個幾好既選擇嚟架,+ h" E5 u; T! J! j) B
第一可以成日有唔同色和款2 Z7 {/ G& P% x# \& c) W4 Z
第二幾蚊一對,爛左拎去掉都無咁肉赤' m1 u9 T5 K3 Q+ ^+ |' G
而最主要都係唔洗同埋晾,無手尾跟

引用:
原帖由 楊乃武 於 2009-4-10 16:36 發表
. m. R- C; [# @8 m% }
1 P2 z# I' c% a8 r+ ?' [/ K: W: F- A
* y/ {/ ~" D# b
我都覺得果度D絲襪質地好正架,不過小心D著,+ b1 ?' D# k' G1 v
應該都著到幾次架,而且因為洗左都唔可以晾," y, Y. f" r) c
所以去呢度買都係一個幾好既選擇嚟架,
) _9 g+ Z4 b3 F5 b$ i. l第一可以成日有唔同色和款' G! V' \4 q6 H+ v
第二幾蚊一對,爛左拎去掉都無咁肉赤
6 z; X& `3 @4 V& v* x而最主 ...
% |& @2 j4 ~0 X5 A: k% n" R不過就要留意,  S+ M% \! D- U; p( W* }
由於佢包裝比較精簡...我有一對就出現新貨有穿洞...
% p5 r, W' o/ d6 C一著就走線...好彩既係, 佢走係上半部(加厚果part))... 應該唔會影响下半部 (見人果part)
, L( ]0 C$ T+ }# M+ a& U+ f9 A. B
不過佢d 質地真係好舒服, 又唔怕焗身...2 r3 p& H: y) ?: w
我諗住遲d 同佢訂100對拎discount....唔知到時大家有冇興趣呢?

如果我用左支付寶比錢,點先可以叫佢唔好送上門!?

引用:
原帖由 benbenben140 於 2009-4-15 17:57 發表
  i+ a6 H  k0 w, b如果我用左支付寶比錢,點先可以叫佢唔好送上門!?
& Z& w( S4 J6 O/ Q/ g係送貨地址度唔寫屋企地址... 就咁寫...xxx (快遞門市區域) 門市自取1 b& n5 k5 s# t. l7 b! ?
eg. 順豐觀塘門市自取; ?  V7 z, O7 Y6 t. U* y
咁到o左後, 佢地就會打電話畀你, 叫你去拎件...

引用:
原帖由 shinobu 於 2009-4-16 00:08 發表 * }3 C: C0 z* H# p8 Q. J+ L* F
; c5 ~% x3 L! g, R5 {; r
係送貨地址度唔寫屋企地址... 就咁寫...xxx (快遞門市區域) 門市自取1 f6 v2 \. N/ E5 P
eg. 順豐觀塘門市自取
9 D. ^- F: v# v/ ]( H咁到o左後, 佢地就會打電話畀你, 叫你去拎件...
7 B- D8 L0 C( e

2 ^" ~+ U2 S% k! }& d" ygood idea

引用:
原帖由 shinobu 於 2009-4-11 00:08 發表
* p/ A! C+ Q& }! K- ]3 g; p" O+ L( _3 N8 Z7 U2 \
不過就要留意,
1 ~5 l4 D! `: b% Z) ^5 U由於佢包裝比較精簡...我有一對就出現新貨有穿洞...1 K$ c9 i7 I; c3 x# `
一著就走線...好彩既係, 佢走係上半部(加厚果part))... 應該唔會影响下半部 (見人果part)/ {, @; L9 C$ N. v; G2 H
) I6 c1 y2 Z! I6 F: S
不過佢d 質地真係好舒服, 又唔怕焗身...
+ a6 k; L: `" F3 F% X1 P. l! U! w我 ...
- @5 X5 k4 P9 ^! K

' ?2 R4 j2 O, i1 g1 t9 G$ ~應該有人會有興趣,只係交收上會有點困難

引用:
原帖由 楊乃武 於 2009-4-16 00:15 發表
0 I% z; b1 d% W0 b; C' u$ L* t( O1 O" Q7 r* M

9 ~  ^* ]$ V4 u. c應該有人會有興趣,只係交收上會有點困難
9 D/ T7 J: k, m! T! @$ L" k/ j3 l
反而我覺得仲方便過郵寄喎... 郵局開門時間仲短過快遞公司...

引用:
原帖由 shinobu 於 2009-4-16 00:08 發表
5 d% R( N1 I% T3 A* O/ ?- K& ?5 e% t2 F" [. u2 R; S9 U
係送貨地址度唔寫屋企地址... 就咁寫...xxx (快遞門市區域) 門市自取# l$ E& m& [6 h3 U4 l5 @0 {
eg. 順豐觀塘門市自取
5 T- w6 @. z% S$ Q$ X咁到o左後, 佢地就會打電話畀你, 叫你去拎件...
  n" c2 o1 Q# b- y9 M  h0 n9 i+ z1 i  G, |& k
我唔怕遠ge.有冇詳細地址呢?我係咁打就得架la?

引用:
原帖由 benbenben140 於 2009-4-16 21:23 發表
' X! N! i# K- q$ K+ q" D( G
- ~$ [# U3 W7 w
5 X0 M4 b' m' P5 Q6 {) S  |5 c4 r我唔怕遠ge.有冇詳細地址呢?我係咁打就得架la?
" M1 ?: G1 Y1 R4 g0 x$ Q% e# W* k9 [$ w. {
; b5 A; r: I/ o' s% B7 g4 e' H
喺阿里旺旺同賣家講左先
+ I: ~; T) t: `! _& [/ |" [% ]+ }話比佢知會去速遞度自取) c  y+ d" o* c" N; Z0 N! u( o8 ~+ }. `
至於邊間速遞多數都可以自己揀既
8 k4 m5 o7 L% X4 t咁邊間速遞個門市就腳就用邊間) P; t4 A8 V/ A9 T5 A3 ~

引用:
原帖由 shinobu 於 2009-4-16 08:05 發表
! Z0 Z  `  h. d( t/ V# ]# f% D1 U5 Z% g$ r
反而我覺得仲方便過郵寄喎... 郵局開門時間仲短過快遞公司...
9 F2 E9 z$ i6 P, r( P4 m! |! E5 W2 z; Q1 V2 w* p
我意思係可能有人唔想透露自己地址
8 k1 P+ e* C7 l& ?所以團購返貨之後再分派會有點難度喔

引用:
原帖由 楊乃武 於 2009-4-16 21:32 發表
7 u2 H' e6 _' Q- G3 s8 q+ ]; }% d
) I3 t& T8 g9 ~- ~: r, H7 Q; t
- z7 M  H1 {4 G6 m
9 n# u, t" ^; T喺阿里旺旺同賣家講左先: q3 _1 [+ ^/ P5 h- [+ U5 P
話比佢知會去速遞度自取5 Y, G, z# X3 U$ ]
至於邊間速遞多數都可以自己揀既
9 P$ a3 H) z1 C2 Z: f# {7 u1 r4 W咁邊間速遞個門市就腳就用邊間, ~+ h+ }1 W7 Z; K: L. f
) M' g7 Q8 {0 |7 X- }8 j5 J8 {% Z, N
% R2 L% ^% z/ q2 k( t- I8 Z有冇好介紹呢!?

引用:
原帖由 楊乃武 於 2009-4-16 21:34 發表
' S& [, t/ k- z6 N3 q" n( R, t( L: M) u6 `6 B; u
5 a5 [2 y2 J) e3 y9 P5 [/ e2 m8 U' X" Q
我意思係可能有人唔想透露自己地址" K0 n: a( w" n5 P. S2 r$ T* U
所以團購返貨之後再分派會有點難度喔
1 H3 K3 M% M/ G4 Y
咁呢層又O岩喎4 Q6 J1 A% q' ~- y- J! R: x
但你唔訂得多...就會變得好貴..

引用:
原帖由 kevin428 於 2009-3-31 22:40 發表 * ?% b3 ]1 @- C( Q" W
偶網購只在淘寶網買
: F+ i4 a" f$ l, x+ h) [2 \: y都是使用支付寶付款
) D1 \& N! i. `" Q$ u; U, _/ I現在已經是100%滴好評(買家)' O8 G! ]5 V- L9 `' Q- w5 Y% J
淘寶還送偶一張VIP白金卡捏!
3 G4 S/ j# Q! [/ J: R! x
我都有VIP白金卡啊..哈哈..淘宝D嘢唔错..

套護士服我就一定買,問過賣家了.3就$47.郵費就$30~ 算......

引用:
原帖由 coco.s 於 2009-4-17 13:59 發表
; W) F; g  D, o! b" l
3 l- y; J- Z' P5 J我都有VIP白金卡啊..哈哈..淘宝D嘢唔错..
# l+ @. v3 i1 l8 W嘩...你地一定買好多好野啦# ^: O! J* b9 s# Z- g' l! m
我只係金....下個月會冇埋添

引用:
原帖由 benbenben140 於 2009-4-16 23:08 發表 * u5 ^7 {0 C$ b8 Z! Y. }& Z/ {5 v

# Z4 E. e+ W; w  x& \$ `8 S( J
有冇好介紹呢!?
- O' ?% G4 K6 `+ Y
* h/ I; d, Z5 R' F
我就用開順豐,就算係四川都可以隔日到香港# N; @5 o0 K9 [. f+ ]
最主要係賣家幾時發貨架啫
  k" _/ o$ E. i$ l- F順豐網址
- g6 |5 a7 T3 p. O& Y8 i" P/ C& vhttp://www.sf-express.com/

引用:
原帖由 shinobu 於 2009-4-17 01:31 發表
2 R5 I* c0 z! ^
8 D4 |$ G% D$ a0 U; J* G) J咁呢層又O岩喎
1 j+ @! R* s7 x4 E. C但你唔訂得多...就會變得好貴..
& F, F4 i, p' U. A$ u' L5 n

1 I' L) X1 @; _, i% p其實運費先係最貴,如果係同一賣家度搵唔哂所有要既野6 u2 d  M* ?+ m
就要去另一個賣家度再買,分幾多賣家就要比幾多個運費
4 C$ y3 b+ J* z; d$ S# n, H/ M所以買之前都盡量搵多幾個賣家" @7 p1 u4 n. e, F
希望可以係一個賣家度買哂全部野0 d! b: h  \3 s" U3 D$ C
不過有時都可以叫賣家幫你去BID其他野
8 K/ _% L# Y! U如果兩個賣家同區都只係收多幾蚊運費

引用:
原帖由 coco.s 於 2009-4-17 13:59 發表 4 q  j, o$ o+ `$ b5 L4 {

% ~# ^# t" G4 y, X我都有VIP白金卡啊..哈哈..淘宝D嘢唔错..
1 k, F. G. `$ q: l: o, D9 b
' ]  x; }5 ]- z, H
我都覺淘寶D野幾好,而且又平,$ b, k: k7 b, J# f+ P
著爛左再買過都唔會肉赤

引用:
原帖由 benbenben140 於 2009-4-18 00:57 發表 + j7 ?5 z" H  [
套護士服我就一定買,問過賣家了.3就$47.郵費就$30~ 算......
! h: ^+ e4 d( k, L; N4 N% K7 i/ S& l% g8 {
30蚊差唔多係公價,頭1KG以內都係30,
6 E5 |  b4 X2 ?7 I/ _( ^. N所以如果淨係買一件好唔化算架. k$ u+ A. n3 ^) M0 Y0 k
淨係運費都蝕到你暈