嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

[分享] 我用脫毛機脫毛,可以脫清光!

我用脫毛機脫毛,可以脫清光!

我係用脫毛機脫毛既,係泰X電器買,脫果時有少少痛,但係可以接受,可以脫哂所有腳毛,連根拔哂出尼,脫毛後兩個星期會再生毛出尼,到時要再脫,以前用過脫毛臘,但係脫得唔乾淨,亦試過用脫毛膏,但係脫哂之後,一兩日之後即刻生毛出尼,所以我覺得脫毛機最理想!
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
你買左幾錢到!?= ="

脫毛器我想買好耐
3 i# t) o6 L* S3 _4 u/ O8 G想試下係咪真係咁掂
* }9 [2 U; s. g& v5 z. ]" M不過個個都話會好痛
9 ?3 \0 J7 n. E1 |; D  m7 F有點驚驚
5 v7 V5 \. q6 a. I1 r" n唔知你o個隻同用脫毛臘紙比會唔會痛好多呢?& H) u0 d# p7 ?! s* ]# m1 H
因為我有用 Veet 脫毛臘紙 , o個隻痛還可以接受

引用:
原帖由 cdtv 於 2007-12-4 10:49 發表
) W3 Q3 F2 O! k- w& l脫毛器我想買好耐5 _! b" \( c  W. j$ k
想試下係咪真係咁掂0 [  T, ^2 p. F# }2 T! M% N/ c" q# X+ D
不過個個都話會好痛' K6 ^8 k! O& Z: \( o8 B
有點驚驚
" {: p5 p4 X# K9 ]& Z唔知你o個隻同用脫毛臘紙比會唔會痛好多呢?
1 \1 R1 r6 r. Z& E+ A3 T因為我有用 Veet 脫毛臘紙 , o個隻痛還可以接受
! D2 g: c6 N% f/ `6 B5 D
脫毛機真係好掂,如果你能接受脫毛臘紙既痛,你一定可以接受脫毛機

回復 5# 的帖子

really?!!!/ E( Y  U9 s& P1 _; n  ~* F
2 G: \$ o7 c7 W' Q2 d8 @
then I must buy & try it later
" }# ]1 i, {0 x: D
; M3 g1 v% d' U7 s* P# l! O# T7 ZWhich model are u using now?

脫毛機係幾好用, 但要慢慢用部機脫, 都幾花時間下, 我依家都一兩個禮拜脫一次, 每次都用成粒鐘脫, 因為要細心檢查有無邊度未脫, 不過脫慣左已不覺得痛(第一次脫真係痛得要死, 我仲要勁多腳毛), 而且依家都生少左好多

回復 7# 的帖子

我用臘紙都要半個鍾或以上& @$ y7 w! A, D& B$ o
一個鍾都唔算好耐% o# {6 w& e9 R0 v
可以接受

請問那个牌子及型號?

引用:
原帖由 fung90221 於 2007-12-4 07:03 發表 ' i: H% f4 R+ Q
你買左幾錢到!?= ="
  I  k% `0 I" B我搵番張單尼睇,係398蚊,係今年6月買5 w/ V: o& D1 o0 f, y

+ h  S$ _+ a2 E- n[ 本帖最後由 我鍾意CD 於 2007-12-5 05:47 編輯 ]

引用:
原帖由 yoyochan 於 2007-12-5 00:05 發表 ! l! E. y% I5 o. a* U
請問那个牌子及型號?
' G6 G0 G3 V- j0 n/ d$ j
PHILIPS SHAVER HP6407,有圖如下:
' G7 S& x' o6 h& ]% E* e0 p2 shttp://www.consumer.philips.com/ ... /Epilator+HP6407-03, S+ s( w& x# S! I+ w8 w
' J5 M, o  Y* ]$ s2 H. U

我o係第二度睇到有人講話有隻冰震的
0 n) K& r9 K) _$ C會冇咁痛 ,不過好貴,成八百幾銀

我部脫毛機係三越執笠果陣買的, 好似只係二百零蚊, 唔係咩大牌子, 但有得換拔毛頭同悌刀頭仲有二段變速, 算係幾抵ga la
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

this is really helpful, thank you to you all for such valuable comment.
8 c% P) \" b, ~( i0 q  P3 B

why not check on taobao.com?  Lots of options

thx for sharing

引用:
原帖由 noel 於 2007-12-4 22:45 發表
* @" n: J& q, o3 F1 }脫毛機係幾好用, 但要慢慢用部機脫, 都幾花時間下, 我依家都一兩個禮拜脫一次, 每次都用成粒鐘脫, 因為要細心檢查有無邊度未脫, 不過脫慣左已不覺得痛(第一次脫真係痛得要死, 我仲要勁多腳毛), 而且依家都生少左好多
1 {; n  B5 d8 v; Q

: @1 R3 K% Y! b
& a$ ^: Y0 [4 X) P3 b" J我想問你有冇剃左先脫?1 Y5 r5 z% e  _0 e0 a7 ?9 [5 D
定係d毛長到出黎都脫?

argee 呀~  脫毛機真係勁掂~ - Z. t7 c: t/ a' ], u
唔洗剃架, 直接用佢來整就得啦~

我都有部,不過無用好耐,用完好易有倒毛
( F, M7 P" D& g% t' C6 \8 r不過可能做摩沙可以解決到這個問題+ b8 j1 P, ?, E) j! @
不知樓主有無倒毛發生?

引用:
原帖由 lastphonx 於 2009-8-10 10:11 發表
+ X, L! e3 Y( V3 ?我都有部,不過無用好耐,用完好易有倒毛 ) n, e( r8 D! S3 O+ f8 c
不過可能做摩沙可以解決到這個問題
$ U/ s; e% h: R9 `. J6 ?% y  D. c不知樓主有無倒毛發生?
除了摩沙,有無其他方法解決倒毛?