嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

[求助] 有人有好介紹嗎(男士化妝品)

有人有好介紹嗎(男士化妝品)

對於一些男士用的粉底等等都比較難找吧- O3 J- c0 w6 M9 I5 m& F7 H- w* a4 @
大家都是用女生用的嗎?
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
其實有的@@"
8 s  o8 }0 H" h8 g本人比較愛美" L, o! P$ j2 E6 T/ T( ~
就算男裝出外都會有化妝, 但男仔化妝會比人感覺好GAY
  x" P  s; a) \, a) F- d' ~, ^# w$ n所以一定要化得輕手
. n+ n( G, c! b3 I  v- m有一隻BB CREAM係專FOR男士. 佢仲有埋防曬5 b2 @% n. F" k. J# l! N
我平時出街都係用低霜+BB CREAM + 遮遐膏 來遮黑眼圈  Q- [2 O$ x8 e, j# `% B1 N2 R
但其實機本上皮膚比較好的用 低霜+BB CREAM 已經做到遮遐的功用0 \4 u4 j9 c1 e& @# ^  s
同埋最好就係比人睇起上來白得黎又好似冇化妝咁@@

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 18:15 發表   & p: P& a* G0 Q% i
其實有的@@"
# C5 }* J+ ?$ n( W1 A# d本人比較愛美) P5 v5 @: h  e. N
就算男裝出外都會有化妝, 但男仔化妝會比人感覺好GAY/ M2 G; {0 ~4 Z0 j! Q. a
所以一定要化得輕手
) h4 J. x  P4 Q- a  i有一隻BB CREAM係專FOR男士. 佢仲有埋防曬
2 F% h  S/ s. G# @3 }# _: r我平時出街都係用低霜+BB CREAM + 遮遐膏 來遮黑眼圈& v8 G5 g* }1 N2 |, }- V2 z6 K
但其實機本 ...
! P( u: z* g& @" }2 a% O' [香港好似好難找吧% \9 Z& O  e- ^# U
淘寶看到的都比較貴

這就是在香港買的@@"& S4 o% o1 }/ R5 l
很多地方也有哦. V2 I: {" @2 `8 A& I
有興趣可以發個圖片給你看看

我都想知邊度有得賣

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 19:35 發表   
! ]8 t; c0 }- `$ b' l% A7 A這就是在香港買的@@"
# n; R4 F' q- @- U" \& n( w+ V1 b很多地方也有哦
1 _/ o) [5 T: q有興趣可以發個圖片給你看看
( C2 N2 I6 E, p6 S/ O* L& Q, ^我比較想上網買~
# B( ~4 g! m' I5 U8 p$ l# v出去買怪怪的~/ m" f2 e! x2 A
想用男士用遮暇粉底等等來化妝& c4 ]# h. E! f' b2 @: y: P
比起用女生的效果會比較好吧~
: A) t5 G0 F6 K0 g# ^到胭脂眼影唇膏等等才用回女的

我拎晒表姐果d用,雖然全女版,但勝在免費嘛,留番d錢買衫衫

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-11 21:00 發表   
; t1 U8 |/ ^/ d, i8 ~
) f  \4 ?" A1 K$ x( \我比較想上網買~1 F- ~" k1 d; v2 v
出去買怪怪的~8 I6 C1 r( n& `. ^! `5 I
想用男士用遮暇粉底等等來化妝& S# p0 `: g5 k$ A4 g! e
比起用女生的效果會比較好吧~
- l7 a" p- P& T8 j5 x到胭脂眼影唇膏等等才用回女的
- I7 l9 P% b' |遮暇的東西好像沒分男女吧 + n8 R( o$ I, S5 K2 n7 B* {1 N
其實果個BB CREAM 係係專門店買的, 而都係FOR男士用~所以都沒什麼大不了啦XD"
, h5 H5 L5 |2 z7 ?- g+ N1 z8 e2 R: v價錢方面 BB CREAM連底霜 AROUND 5百蚊左右, 但真的十分好用

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 21:04 發表   % i7 X7 x: b' s; q
/ S, E2 M' ~8 ^# F4 G+ @
遮暇的東西好像沒分男女吧
6 c' b2 x& l0 t其實果個BB CREAM 係係專門店買的, 而都係FOR男士用~所以都沒什麼大不了啦XD"
6 W* G# ^+ P8 b2 v9 M價錢方面 BB CREAM連底霜 AROUND 5百蚊左右, 但真的十分好用
" f+ G( b$ l4 o, D) n9 I% W# j
比你講到好想買添∼
) }  b* b+ `) M: l5 w8 J請問有無多d資料呢?/ H8 `! U8 v7 m5 G: X5 e
不過最近用了很多錢. \# n9 a1 O6 D* t+ p
又要搬屋,等我而家d化妝品用曬我會買來試的

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-11 23:48 發表   
# G0 [3 P  T8 U0 R5 O' t
2 Z9 |9 ]8 X& m+ Q( }# S) T比你講到好想買添∼* x( t6 \5 M; z$ I
請問有無多d資料呢?
$ [8 A7 y% t9 h+ B* C不過最近用了很多錢
9 x" ?( O" X9 _8 X  Q1 x又要搬屋,等我而家d化妝品用曬我會買來試的
# n! @% L9 q+ h7 U2 \1 B- {& j網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 00:10 發表   / ~5 h( g$ r0 r, ~5 z! w! l; b

; n/ ]! Y0 y9 s3 k, h1 p( v網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
7 h8 i8 B  `  B% _, ~1 G+ Y2 j0 ?我平時化妝唔用BB cream
' T" K* a; d; d6 W. i- ~. r如果係咁係唔係BB cream之後先粉底液呢?
# `3 O5 h6 S6 ^呢個牌子有粉底等等的東東嗎

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-12 00:58 發表     ]; z! [( b; r' u
$ w4 G- a( @: J2 Q/ y' ?
我平時化妝唔用BB cream
6 a" Y5 Y4 h' k$ L; ]如果係咁係唔係BB cream之後先粉底液呢?
0 u% L. o: V$ _* }0 O9 @呢個牌子有粉底等等的東東嗎
; b9 K; S" u$ Y7 N
我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉7 \3 B! }% `! @6 x% X4 Z3 D* C

2 a+ L2 `$ h! Q7 N! P$ K8 K5 Z  d呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的
% G7 q; U! g1 l- j' Z. j1 {* q4 R
/ k+ U* y: B& H5 u. J: q+ S嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 01:06 發表   : C4 V0 T% l$ |1 I* e+ e* z
2 Y6 m: x  w+ b" t4 B$ v; Y
我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉
" N- ?+ G) O8 R8 M3 M' f6 H& h
3 s* O0 j" M3 U呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的% U" {3 m; K) z& q- L" R
  i  S# }7 \4 A* L7 Q+ P
嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ
: M5 `  Y& L9 F大部份都係貼圖先可以加CD點呢~6 U/ K8 \: c9 W* y8 a
多貼一些吧我想看

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-12 14:25 發表   
1 \8 }  B1 J8 u4 |3 |5 k9 G# x/ [  ~* D0 A
大部份都係貼圖先可以加CD點呢~; {/ {% _7 j, b% M. ^/ \2 v
多貼一些吧我想看
+ @% X% ?. |0 y3 |: Y) P9 h又唔係好睇,貼黎把鬼

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 14:27 發表   6 o5 h# ^/ a0 \: ]% d6 T

8 l9 q; v; O9 h- n# W' d, A3 i8 {  ~6 w6 D又唔係好睇,貼黎把鬼
. L6 l6 o% {; f9 ]# T咁靚女都話唔好睇

男仔化妝好麻煩-0- 根本男女不平等

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 00:10 發表   
4 i' B2 c; b5 _) F7 ?" |0 C4 p4 e+ |+ q- S3 L* @
網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
- k8 m1 }- q$ D6 Z7 p
0 @9 n: W$ b. s/ x8 E "卡姐" 試過用MIOGGI未呢? 都OK架!
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 01:06 發表   ' S$ F3 t" @+ n! S

) \6 s  T% b4 }6 P% u我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉0 ?7 Q3 B& Q* i5 M
0 P/ ^6 z3 J- `) l( q- n
呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的
4 J8 L" h2 c, F) v. v
. X; ~7 q& |/ t嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ
+ y( o: v5 p: x" b: G( a- q+ i8 i. K4 v4 h" F+ m. [8 P( s
BB Cream唔係幾合一的嗎? 還要用底霜→粉底液 →遮暇?
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 CECI 於 2010-8-29 21:46 發表   
  L7 }3 {9 c6 l( y- m3 x" x" v0 R$ [  H) n9 [" V( w1 K  Q

- ]: l1 z6 U6 f6 N% B6 J) T+ ]( }) jBB Cream唔係幾合一的嗎? 還要用底霜→粉底液 →遮暇?
. q5 @3 {/ Y8 j  p- u
我都是分開的耶~
4 C  _3 t# K; l2 f底霜是濕粉嗎?