嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

[求助] 有人有好介紹嗎(男士化妝品)

有人有好介紹嗎(男士化妝品)

對於一些男士用的粉底等等都比較難找吧5 I  q' [+ D, C. A; E+ }& j
大家都是用女生用的嗎?
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
其實有的@@"
: h+ p+ H- E. E/ K本人比較愛美8 B, q0 H+ k1 H( F0 {) Y
就算男裝出外都會有化妝, 但男仔化妝會比人感覺好GAY
& G1 _" O8 M* ^9 {3 l. S: |6 L4 L所以一定要化得輕手% |+ C% U/ D6 g8 ~3 z* m2 S
有一隻BB CREAM係專FOR男士. 佢仲有埋防曬
+ q3 I, b$ L/ |8 M$ K$ [7 U我平時出街都係用低霜+BB CREAM + 遮遐膏 來遮黑眼圈! X  U2 ~9 ^& p+ y5 B' _% ]
但其實機本上皮膚比較好的用 低霜+BB CREAM 已經做到遮遐的功用, R, U1 U6 b3 V: x
同埋最好就係比人睇起上來白得黎又好似冇化妝咁@@

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 18:15 發表   0 i' m( [+ l+ O- C  t* P4 v0 h2 o
其實有的@@"' M+ [6 A6 h' A. {: q
本人比較愛美+ l5 Q0 u+ E3 [5 D' M# U# D1 N
就算男裝出外都會有化妝, 但男仔化妝會比人感覺好GAY
# _. N/ R* x# N8 z所以一定要化得輕手) t$ c% E( y  |" l, b
有一隻BB CREAM係專FOR男士. 佢仲有埋防曬
3 n+ ]: V4 x! H( x: z7 ^我平時出街都係用低霜+BB CREAM + 遮遐膏 來遮黑眼圈
: S1 D# H5 e- f& d但其實機本 ...
- Z3 {0 J1 p3 O  y+ E2 }6 o香港好似好難找吧
( C7 @: C0 _8 ~( |淘寶看到的都比較貴

這就是在香港買的@@"+ l7 X$ h3 F4 G9 m8 u5 _) R' A
很多地方也有哦
1 [) u  {6 O$ T8 b0 S5 G有興趣可以發個圖片給你看看

我都想知邊度有得賣

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 19:35 發表   9 {; p8 w. m1 ^6 |
這就是在香港買的@@"6 g& i) R; b5 G1 G, {2 R
很多地方也有哦$ L9 j2 Q& Z0 }
有興趣可以發個圖片給你看看
( g2 ]' b! G+ U& f* L5 a
我比較想上網買~; C& ^% `; E9 C3 z( O' W- z
出去買怪怪的~9 J0 w6 \+ }  {
想用男士用遮暇粉底等等來化妝1 s0 S9 n; }% v7 n2 A/ O" m
比起用女生的效果會比較好吧~5 ~/ {4 }7 Q, A3 i% u
到胭脂眼影唇膏等等才用回女的

我拎晒表姐果d用,雖然全女版,但勝在免費嘛,留番d錢買衫衫

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-11 21:00 發表   
- O/ p3 c6 K: N/ Z5 j
# }. @$ o( m0 |. i- ~) a& S# {' \, J我比較想上網買~
2 m6 c1 V, j5 S9 j0 |  O5 o; U/ c出去買怪怪的~
- n) o2 i4 h+ c3 o; |想用男士用遮暇粉底等等來化妝
6 J5 f8 o* l6 `4 e比起用女生的效果會比較好吧~1 V, e. L. X4 v; d; o5 B7 v
到胭脂眼影唇膏等等才用回女的
# C7 j4 @. s) X* w  X
遮暇的東西好像沒分男女吧
4 Q) G' d+ H* s其實果個BB CREAM 係係專門店買的, 而都係FOR男士用~所以都沒什麼大不了啦XD") }: W1 P6 [+ ]6 Y5 l
價錢方面 BB CREAM連底霜 AROUND 5百蚊左右, 但真的十分好用

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 21:04 發表   
) b# ^1 j# k& u  Y  D6 h
0 `- k6 B$ g) i: O! h+ f. u遮暇的東西好像沒分男女吧 . N( ^! n' v; L# ^! d
其實果個BB CREAM 係係專門店買的, 而都係FOR男士用~所以都沒什麼大不了啦XD"
6 E" T* _; a" g2 f# G價錢方面 BB CREAM連底霜 AROUND 5百蚊左右, 但真的十分好用
, A# M- X$ V! \( G比你講到好想買添∼6 f9 a" G; k- U+ L# X0 R
請問有無多d資料呢?
  C$ W' r( {5 I5 K% @3 v不過最近用了很多錢3 r* {5 i  K  V) ?) N
又要搬屋,等我而家d化妝品用曬我會買來試的

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-11 23:48 發表   
: v  y" V* Z2 T' P1 [: r+ d8 L  E: _" n
比你講到好想買添∼) ^( C1 M+ |, R' T
請問有無多d資料呢?
3 \, @2 u( K+ a不過最近用了很多錢
" T6 ^5 A  K8 p* p6 K1 @# \6 D/ W又要搬屋,等我而家d化妝品用曬我會買來試的
5 U) r( B, F' `
網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 00:10 發表   0 C/ I( P- ?6 l+ [( H
1 a, h$ k  \" v- E: v# {2 V
網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
' v2 s" X6 k! I  V0 f8 e$ g我平時化妝唔用BB cream4 |- P, W( o3 N! L' {
如果係咁係唔係BB cream之後先粉底液呢?6 q& G, K0 S, ]! l: z
呢個牌子有粉底等等的東東嗎

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-12 00:58 發表   1 ?+ I6 I) Y! Q. k5 y

- [0 {' H; U5 Z我平時化妝唔用BB cream- L/ ?5 U1 @) G( u/ D  m/ a, g1 L
如果係咁係唔係BB cream之後先粉底液呢?/ [0 Z% O) T. M9 T- ]; k8 ^
呢個牌子有粉底等等的東東嗎
/ ?5 ], `& v/ z, [/ J我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉
! [6 |) T; Z5 |: }0 c* G2 y- Y- h% l' W, L7 k
呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的
$ b) t: z8 V0 b0 |) M  \# |0 g  x" r9 i' P2 R2 ^
嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 01:06 發表   2 o3 z" v1 L' n- @! B7 O, Y/ i

. l8 T, a5 ?% I# m) Y8 N6 v我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉
2 D, u0 ?3 ^  ]( o
+ W  S/ B* k; F8 L3 f6 V+ Z呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的
% a2 D' b: x. H& \! S2 `0 E5 N% J4 t4 e) X, ?
嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ
5 O0 Z) h- ]6 u( X! I$ [* S: j8 T; d大部份都係貼圖先可以加CD點呢~
; ]" n7 }3 R) L& u多貼一些吧我想看

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-12 14:25 發表   
- k# ]$ e. T; K; f8 y* Z* C
" Q& u& W- s/ f! e9 D! l9 x大部份都係貼圖先可以加CD點呢~
' i; c; s/ N) Q1 W/ M5 M% l4 d多貼一些吧我想看
* N- {: V8 D' e% @5 P
又唔係好睇,貼黎把鬼

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 14:27 發表   / H# f& W! v) v: {* d; I

! k+ M( C% A& t( U) u. l又唔係好睇,貼黎把鬼
: a4 M  i1 R! P: l7 X咁靚女都話唔好睇

男仔化妝好麻煩-0- 根本男女不平等

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 00:10 發表   
7 j, }) @" ~- ]2 s: z" {/ f
2 i' n* _& s# s+ e9 {, {$ G' ^網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
9 G" d: u; ~, G  D0 ^6 e- i4 z' ^. f# d: S+ D: {7 e
"卡姐" 試過用MIOGGI未呢? 都OK架!
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 01:06 發表   # k; e; B7 [" ?, M0 K6 |7 i7 i

/ s6 H/ K2 h3 m- T3 u我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉8 O+ c* H1 M3 I0 s0 ~

# E+ m9 x0 e% K呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的
( _+ I6 a$ _( T2 J! M3 k
2 [7 ]' r3 S8 R3 P/ o嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ
7 x9 v2 K) W+ r4 ]/ z1 K& B
( O( h8 k4 V9 P8 c) v
BB Cream唔係幾合一的嗎? 還要用底霜→粉底液 →遮暇?
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 CECI 於 2010-8-29 21:46 發表   
. ~& `1 k( C: `0 L) Y. J
  _7 e4 \# `6 C5 ^, b8 k' o
$ d/ ^* c  C. d$ j: r% F8 GBB Cream唔係幾合一的嗎? 還要用底霜→粉底液 →遮暇?
) i- w- j! N8 r7 F* y2 L, C& @我都是分開的耶~
- y; N( y. }0 K7 B底霜是濕粉嗎?