嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

想問這個是不是好醫生???

想問這個是不是好醫生???

想問這個是不是好醫生???) U1 D9 S5 Y7 C, b

( R; X8 S# N4 F, v: I( U0 g+ Q" r
: E3 Y( p7 \* o6 ~( S屯門醫院轉界我到明心樓看精神科醫生( Y3 n$ N/ G" Q: W

4 R: D8 D+ Q* V+ B" Y. C主診醫生歐陽國樑(他說這些個案都他付責)我都只見過佢三次/ @3 K2 P8 R5 `% k- F+ _% N: z( ?: d
" ]) D; B% Q. L
我怕醫生太主觀影響到家人的看法,/ E/ v% N# O  s& O. F, s! c3 _2 A8 ~

9 [  L! B; t. _5 x: f; }% m9 h醫生一句[很傻]我亞媽都自己加左好多自己想法上落去(而且我媽想法好負面)
2 g: O# p5 Q. a: y1 ]6 o, T% r- U/ a* K# p# W7 ~* N
有次和媽在樓下荼樓渴荼時,
- l1 G; \! X, G我手機上網看新聞<有趣的新聞>,
- ^! }5 y9 `( Q% u1 U- D9 x  J; ^# u我見幾得意我比媽看,我媽面色大變
; z7 K% k. P1 s" @' U(說:唔好比我睇,又說你D傻野是上網學架,又大聲說我見報的事<而且同台有其他人>)
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
點解要睇精神科呢?
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

見左報 (D報佬作左好多野)5 p1 \, d/ k+ I* X2 o5 P$ U# w3 f

1 Y2 g0 A, \. X6 e7 r5 g5 o* V[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 10:20 編輯 ]

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:15 發表   3 R. N$ S* Q9 n
  見左報
2 B7 |; o2 W, G4 a( g不明白呢?
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

引用:
原帖由 adam5354 於 2013-2-22 10:17 AM 發表   
# G: A' v& f8 d+ p
. v; r* d; W# n& K4 E# e不明白呢?
. c: |1 d6 ]' `7 Q" A! `4 f3 s/ U+ o) C& G
http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=32166&extra=page%3D1
- ~# P6 f4 r! I! W& V( j
2 s9 A4 T% s. |4 H8 w1 V7 ?# J& f/ q: c+ O

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:21 發表   & N4 E2 {  C+ a2 {: G4 ?* T+ U
1 `4 y) p  v3 ?$ R% i  b

. {2 u0 n9 {. B' phttp://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=32166&extra=page%3D1
$ o' I3 x; N7 D1 q
5 l4 H$ g2 p( S5 {0 \
是妳嗎?

, 醫生說怕我自殺
" T: v0 v  _! Z; J7 S$ Z) R" l
  o' i# \5 \4 R2 R" n4 y: ~3 Z- m- C  Z  a9 h9 w
醫生要評估下我是心理/所以有排見???
% S* s0 q- ?. B, R) F# P9 W
- D& j/ o1 m: Y  k' o, p[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 10:46 編輯 ]

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:29 發表   
1 K9 u' d! {) n' _, 醫生怕我自殺
( y3 W! v" B! h7 H2 D. @說真的醫生做評估要看你精神、心理、情緒是否正常先~~需時因人已巳~~所以慢慢看看吧~~

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:21 發表   
+ \% [$ K" q9 w: L3 `8 j, w4 e  p( m& D. h  W' d7 D

" P2 Z# J1 B5 k' R& g8 t; whttp://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=32166&extra=page%3D1: x* i* o" m1 X# `$ _3 z  R$ f

, n, N, S4 T) u/ g% F
6 J7 F% w, O& Q- F! @1 a

8 ^& O/ R$ b, Q( J

/ w' D2 z4 @; Z東方呢類報佬經常都將 D 簡單新聞加料發水。
/ \1 p+ U; \) _: }
' Z* r& |% G; F8 [: D) A' z
6 j2 _6 }9 ]6 V. y: R+ s
其實介唔介意將當晚發生咩事真相講清楚佢, 起碼呢到D姊妹對件事唔會誤會吖。
: C& m/ r- e  Y' G

醫生說要先處理家人的問題8 w- i6 W) X. G1 Q2 |. ]

! S" a( w, X" @  q% ]7 U. C0 R/ h5 ]# d/ k$ H

8 b- n5 t2 T! \- C* k% A- v$ _; x8 ]; j
以我有記憶我穿女裝好像有18年-我是小學一二年開始
, d1 B2 s$ d7 g' b(沒有出過街!但試過在男裝內面穿絲襪/泳衣卅背心)
9 J% V6 K7 m! w# s. C4 R今年29歲 " L! w: }5 V; [/ _! g' O5 P$ A4 p
高159CM  50KG (減肥中) 最重有175KG 想減到45KG
; H/ y$ C; Z. `0 h+ C* \
& [, C# z2 p1 U% v* H 我只覺自己得60%像女 (我個頭像)
. H% T/ ]2 q! K# S' I, K7 V
: p! P2 X$ F  H( G我小學時真正想當女生
( ~( d" A% m$ L$ T
0 e# f9 f( Q- \. z0 ^$ |- l1 q1 H現在自己都唔知自己想點,害怕變左不像* U- U1 J4 Y7 N1 e( ^3 I
! Z2 h3 H4 ^+ ^* f
不是衝動,不是抑鬱(是自己有計劃做手術)
' K5 `) {4 C; Q9 c* h4 L8 M6 H% Z- f3 f/ @
我只是去左個DD,本來想兩個流血太多 (想自己去左爸媽都唔比佢知[他們一定不會同意])
$ v( P* A: E  M0 `  E% Q1 o( ?1 L% T8 P# J, P0 p7 a
叫爸媽打999
' B/ R7 V$ c) b6 P3 Q. f+ c% s. j! w( N6 `1 @

/ p  U. l9 I$ H! q  z(我爸媽好古板,女裝都唔比 )
% q! m. t- M! J3 B* [+ `) s. {& M, _  b. }7 X2 H0 G. e
現在要我見精神科醫生,如果我問佢開荷爾蒙藥唔知佢會不會開比我.(不過我自己都吃開不過得0.625mg 但沒有大用只是,皮膚好少少,白少少)
- \8 |" j; a* I5 i: Y1 ?. W
4 L. q0 A+ H7 f9 w0 |9 N我不會再做吃荷爾蒙藥算la....現在沒了一個DD只要3~4mg(如果兩個DD要5∼6mg要吃好多藥又要好多$買藥:Q (DD內男性荷爾蒙和女荷爾蒙衝擊副作用很大):Q1 y+ H+ L0 R- d

2 y) p6 I' }5 m. ?9 i& Z7 Q我中學時買到藥周好ra~:Q
; N0 [& b1 Q) R1 v
' d5 L& E( Z4 U; K現在自己都唔知自己想點,害怕變左不像(而且我爸媽都要我做個正常男人,我媽好像想我生仔(說:好地地剪左)不過我吃過荷爾蒙可能精不建全生B出來可能會畸形)
6 m0 }  b! w: {2 Z" W6 z8 A! Y( u  t) K
而且我對(男女都沒與趣又不會結婚生仔)
' u1 f* H" b* N/ p4 X' E) _* y6 ]) x  @* u8 q, o, X. S' v( v1 _
男~我會好奇怪
* O3 m2 Z3 M4 P" @女~我只喜歡自己
+ c) O0 s1 T8 O  s- B# O8 Y( j
  s: f0 U7 R: u/ mAV我想自己是女 # u, b& L) G" I' Y6 Z- I0 h/ Q* q
- [+ Z- E- x1 w" m* N
(我看到自己皮膚一年比一年差 * V& w* [1 O; Y
毛孔一年比一年多及大
7 P9 Y4 X. y; {: m3 t0 I毛一年比一年多)
* u  ~9 F; T' s2 P1 T8 r% O( m& J* b# s1 A1 @
我怕30歲後什麼都沒有做變個了大叔後悔以晚
8 o, L: }( l& b6 p2 k% b! F8 R4 X  j- e; A- x" z
看見街上D女仔衣著身形很吸引,我想那個是我 又看看自己只是一個變態大叔) G. Q8 U1 P. F! o
- }3 ?  ~/ A# W. r! r

回復 10# sly2342003 的帖子

其實.....
  C  V* b7 z9 ?( c# q+ T) X4 ^只要有足夠金錢. @$ ^) X& \5 x* h+ M9 |: {
唔會有變咗性唔似的$ Q2 G6 w! M. ^0 p, f
因為有錢有得割喉核、整容令面相女性化
; u! m+ ?9 H. n1 M" S" V8 X脫走多餘毛毛、學女聲) r3 t/ p% {: W$ ~8 ~

2 D4 |# v- L$ H3 J5 q2 ~) {問題反而喺你有無咁多錢做呢啲野
; u+ B( _: m" D1 K1 b2 ~: R! m) w2 g就只講留長頭髮一樣/ h- a1 e- z: b# G
已經會令你搵唔到工

, [0 l& ^% z) j4 c, z

& M& w5 Q( H+ k5 ?+ ]5 e我都29歲 到現在都沒長喉結
7 m* G6 t3 [9 C1 F) F% o( T8 G; A
7 v! A  b; Z8 F% F" x) {[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 11:52 編輯 ]

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:59 發表   ; v8 H- b( ~" v+ _
醫生說要先處理家人的問題% f* {9 G. U' n8 Y5 W
0 m; K1 b" F3 i  K0 P, K
1 x# A: y2 \& {9 ~

1 \2 r; ]4 g8 Z% O  D% q( j, n# U# J0 ]6 x1 b- @  d
我穿女裝以有18年 (沒有出過街!但試過在男裝內面穿絲襪/泳衣卅背心)
% K! x! q6 r5 E7 H: m今年29歲
) w. S; M0 J; ?2 t% S  o高159CM  50KG (減肥中) 最重有175KG 想減到45KG
" G6 d: l5 U, D+ V! [2 A, ^8 ^: E, e; b
我只覺自己得 ...
7 }& o/ j5 J8 M2 o; S9 G5 w妳自己都唔想點醫生又點幫妳呢?
& P: L' O& T) S6 W如要家人接受~~必須要醫生信妳~~醫生會幫口說好話~~
2 f$ V0 E4 S$ g4 `0 t7 q醫生點先信妳呢?) L. u& t$ z6 j  m3 p
唔係屋企穿女裝化妝就信妳o既~~9 [# ^0 P; J3 j- b3 g% p
妳要改變自己不論容貌、打扮、行為、舉子、聲線都要女性化~~
' v0 g- B! C7 ~' [+ |即使唔能夠full time女性生活~~都要有一定時間係女性生活~~' X  _( Q( U& D4 e
食藥係可以令面部圓D女性化D同長出乳房~~
1 s, i; J, l6 h/ {: u% f4 d仲有一點~~性別認同、性取向係兩樣野不要混沌~~

引用:
原帖由 humenfemme 於 2013-2-22 11:35 發表   + m' E- |% u- Z1 U+ l  v
其實.....
8 x: C: J2 N3 @$ E+ [2 Z只要有足夠金錢! R9 W! d/ |6 ^' t: \
唔會有變咗性唔似的
# _) Q3 i$ X. @, l- ?/ |/ `9 p: F# ~因為有錢有得割喉核、整容令面相女性化; Z! P7 z9 \8 {% f/ U- c
脫走多餘毛毛、學女聲3 v' a$ M* D7 M( r  D3 {6 K

9 s7 x, I3 _' A8 b" D  u問題反而喺你有無咁多錢做呢啲野2 B' B1 c% Z6 c5 f: _9 ?) P
就只講留長頭髮一樣
. u0 k+ w' r# F5 ^4 |* t3 u- b1 e) J已經會令你搵唔到工:sw ...
9 i! C9 w4 c1 c0 A& N4 p& F
唔係割除喉核只係磨平~~5 W! y, j; v0 s5 }
有錢可唔可以令家人諒解妳?
  x7 n3 ]( n" d4 ^" A% z有錢可唔可以令所有人接受妳?
( H/ g9 l0 g$ h( N有錢可唔可以冇人歧視?2 C: S8 Z! b+ B
有D工作長短頭髮不分男女都做得~~只係肯唔肯去做姐~~

回復 12# sly2342003 的帖子

我都無喉核啦!唔通我係女仔咩!

引用:
原帖由 uniform 於 2013-2-22 12:20 PM 發表   ; b* Z* I& w2 b* V; i/ ^0 H: Z
我都無喉核啦!唔通我係女仔咩!
" _8 Y6 d2 Y" e% z# p( W# i+ y8 i' k
我要做美女,不是女人 7 Q+ f, ^: x; Q) d: E: [1 `
4 [/ O) L4 H: D/ T
有大把女人樣子是男人,帥奶都是女人
5 C6 b, S/ `2 c7 A: k; _; o: s/ x+ U! ]1 z% I

試下叫醫生轉介你去威院嘅性診所啦!

現在的你是要去努力工作賺錢去整形吧

醫生佢話會轉介你去沙田評估,但是不是威院我唔知2 i7 l1 y: U1 j- [
! o2 C0 N7 X" ^8 B

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 20:59 發表   
$ ^- V6 |! G& t, e1 d$ Z醫生佢話會轉介你去沙田評估,但是不是威院我唔知
8 |* V7 e( b( K

" w5 H5 b2 \" g) X! [7 a$ @佢轉介你去沙田有鬼用咩, 叫佢轉介你去威院啦!