嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

想問這個是不是好醫生???

: K8 y. f! Q5 @) X/ G4 x+ I% a% O& m! k
5 b' e0 O! i3 f3 J
屯門醫院轉界我到明心樓看精神科醫生
: T4 N9 n7 V8 ^% y; j+ C  t
( }  m4 p0 h: v$ {: \5 c  O主診醫生歐陽國樑(他說這些個案都他付責)我都只見過佢三次% o2 _5 U8 U1 l) O+ |7 ~
  [+ H! X% ^2 i* j8 L3 C
我怕醫生太主觀影響到家人的看法,4 u; v! r! q% z2 T8 w5 ~" d

$ h4 e# i2 C$ m1 f醫生一句[很傻]我亞媽都自己加左好多自己想法上落去(而且我媽想法好負面)8 X8 `$ x, ?$ z

^. s# B5 [' s, g' A9 L  p有次和媽在樓下荼樓渴荼時,
) r' \2 w  o1 C我手機上網看新聞<有趣的新聞>,
, `) m( e" B3 p( A我見幾得意我比媽看,我媽面色大變; ^  C' P$ f$ I  R$ t5 @
(說:唔好比我睇,又說你D傻野是上網學架,又大聲說我見報的事<而且同台有其他人>)
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
點解要睇精神科呢?
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

見左報 (D報佬作左好多野)/ f. W1 \9 j4 n/ E, [

" e7 K, `0 f7 e# Y" m6 g[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 10:20 編輯 ]

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:15 發表   
% ?" q. K! W0 ?9 B# ~( }& h' n  見左報
: i: [9 Q& t# b) s5 J& ^9 s
不明白呢?
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

引用:
原帖由 adam5354 於 2013-2-22 10:17 AM 發表   
( Z1 U( p) v& U8 s' d  P7 Y& G: S  x, V7 [
不明白呢?
# F  n: T) |& b

2 L+ z$ y* L: |/ ~* A$ ghttp://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=32166&extra=page%3D1
! D& y7 m' J2 V9 _3 a9 \
: j4 T, {5 e& W8 `; ?
4 S; x. ]- E+ n7 |[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 10:24 編輯 ]

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:21 發表   
% q1 f1 T7 i3 r/ x) m/ j
" D# }9 K7 G: I( n/ J
. U2 f  d; W# V: }http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=32166&extra=page%3D10 [' U. R$ D; N2 B* t- r* r0 }
; @1 A. a4 H8 p( P, d5 b
是妳嗎?

, 醫生說怕我自殺) C  z9 P8 b, z- m5 M% K: @

3 d& i& F9 N$ A3 A; k) T: H' I7 L8 g0 j- t! i; M3 a
醫生要評估下我是心理/所以有排見???" \; ~, L) e/ Y& P

, j& n9 s2 z5 U, p7 q% [2 V[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 10:46 編輯 ]

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:29 發表   
, W3 [4 w  a  x, K" a, 醫生怕我自殺
( m8 z  ?% x: w, T9 n* G5 o
說真的醫生做評估要看你精神、心理、情緒是否正常先~~需時因人已巳~~所以慢慢看看吧~~

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:21 發表   0 |' ~: s9 m! g) E  c7 f% x
. f( T, x- U4 O8 \

7 y; n2 V& k4 S* ]http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=32166&extra=page%3D1
) [0 l9 q( E8 M3 U4 k
) X. s6 G/ V4 {# m9 Q
9 i: l/ E2 a1 O3 j
9 O  D+ P6 J4 `# }
/ s3 ~9 l+ y7 Q4 H6 f2 G
東方呢類報佬經常都將 D 簡單新聞加料發水。3 Z6 M0 u  n  j+ s6 J6 D. [# t" j* p

; h/ D7 h0 R: P. ?; ^

' H& L, J6 g/ F# u3 t7 t其實介唔介意將當晚發生咩事真相講清楚佢, 起碼呢到D姊妹對件事唔會誤會吖。
; S+ S& C# Y2 h2 k! L5 a9 o  T) N

醫生說要先處理家人的問題0 ^0 j5 x: i* Q6 m6 S* F$ k- ~
/ T0 f; b$ X* N+ `% k1 j

4 r  @& G5 N3 L2 X3 g
3 X" h; P# a- p. L. G$ J& x5 K4 Y9 h3 T2 `# O' }5 c' D1 _% b) J  w
以我有記憶我穿女裝好像有18年-我是小學一二年開始
* H0 ~9 k: ^% h(沒有出過街!但試過在男裝內面穿絲襪/泳衣卅背心)+ z* D2 f# Y3 A# z& t
今年29歲
$ c/ J$ U. w: J+ B高159CM  50KG (減肥中) 最重有175KG 想減到45KG7 c" _' X- r/ C. _

9 Z3 q+ B  ~* h. R$ ~/ [; i 我只覺自己得60%像女 (我個頭像)+ E4 S2 r6 _3 E
% Z3 F- T7 U/ \, \5 O
我小學時真正想當女生
' o" I, r+ B% P4 `2 C0 S0 U
. ^0 [9 C) ^' ~9 c; ~) S* F現在自己都唔知自己想點,害怕變左不像
% J5 ?& A! [: P/ U% ?7 j" S% E, H5 v, D$ [! V
不是衝動,不是抑鬱(是自己有計劃做手術)
- w+ k( t; ^6 w  @; |3 C7 d  B4 ?. A) L$ ?$ r# q* {" C9 p8 c
我只是去左個DD,本來想兩個流血太多 (想自己去左爸媽都唔比佢知[他們一定不會同意])7 Q  o& T: _+ x5 X$ \( T

. H4 N9 g; [8 e5 o3 u  W叫爸媽打999
! `5 r* K6 K; ?* b0 L- ]  r* {5 }

5 K& i! W: G( z(我爸媽好古板,女裝都唔比 )( {+ i1 ?5 U% s3 b% D* }
$ i; Q8 `+ y& V4 E+ E  P  C: a
現在要我見精神科醫生,如果我問佢開荷爾蒙藥唔知佢會不會開比我.(不過我自己都吃開不過得0.625mg 但沒有大用只是,皮膚好少少,白少少)# Q( H1 G0 Q: k2 m: N( ^( B$ L9 [

% s! ?. a6 l8 r$ H! y5 p+ f2 [我不會再做吃荷爾蒙藥算la....現在沒了一個DD只要3~4mg(如果兩個DD要5∼6mg要吃好多藥又要好多$買藥:Q (DD內男性荷爾蒙和女荷爾蒙衝擊副作用很大):Q0 i; M2 }9 n4 n) [: _* I+ Y4 F

& j" a  f9 U8 I0 C. h我中學時買到藥周好ra~:Q
+ S5 s" `  h( \9 A4 s. N, |2 Z
現在自己都唔知自己想點,害怕變左不像(而且我爸媽都要我做個正常男人,我媽好像想我生仔(說:好地地剪左)不過我吃過荷爾蒙可能精不建全生B出來可能會畸形)- i8 g1 G# e; e4 t! T3 \) A: p2 _

$ W5 ~  ~, |8 }# ]# F; _3 }7 P而且我對(男女都沒與趣又不會結婚生仔)2 q7 W/ t; A0 u/ a7 M9 h3 \/ Y

7 P$ H) f9 O/ P0 a男~我會好奇怪* w- L  i/ m% u6 \! N
女~我只喜歡自己- I) \6 t. M4 H8 M& I) U: z
) `# k" Y9 b# o9 Q
AV我想自己是女
& A6 o  ?) ~# i+ B( ]8 q5 }2 t; B* Y9 V
(我看到自己皮膚一年比一年差   t6 M, g/ E! O) N4 N
毛孔一年比一年多及大
( ~: N9 U, k6 B! Z" L, M毛一年比一年多) : P5 J9 X2 [# A* q7 q) k

5 H$ _& Z/ H& O1 ~" F! g- k0 b我怕30歲後什麼都沒有做變個了大叔後悔以晚
# k( A' p& j! o8 E' N2 q! O' a5 S8 f% V# c& a/ _2 L
看見街上D女仔衣著身形很吸引,我想那個是我 又看看自己只是一個變態大叔4 G4 e' |% |- F7 [5 g

& {$ ]# {  W4 x% y' N1 e6 J4 M[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 11:41 編輯 ]

回復 10# sly2342003 的帖子

其實.....
1 u" ?6 T# v* `4 ^7 _1 O1 ~6 E6 F只要有足夠金錢
2 J6 K4 c# ?( T( u: J' R唔會有變咗性唔似的
  i1 B4 F" R$ C/ K) L: A4 u+ A因為有錢有得割喉核、整容令面相女性化
" ^% i+ O2 ]5 X5 R脫走多餘毛毛、學女聲
) b4 B9 b6 O* V& t' J2 g3 e# b1 Y1 ?' v1 U2 H
問題反而喺你有無咁多錢做呢啲野$ x% ~. W+ s5 K0 ?- {, a& c
就只講留長頭髮一樣5 g6 Y. G# F; g
已經會令你搵唔到工

3 J: ^4 Y; P! e6 D7 f# g
4 N8 D5 \' p) V$ j$ c我都29歲 到現在都沒長喉結4 g! y4 e% H' O+ S& q0 `

8 w  C2 H  {4 M/ ][ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 11:52 編輯 ]

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:59 發表   $ d0 N& ^: c1 ^% `: X
醫生說要先處理家人的問題
1 w# Y) K( O: |9 ~! L* j- M
2 B9 P8 U! A' X# S
' Z' h) J' z( _9 u3 Z4 u
) O& o8 ~# p- \% q- Q
8 ?3 C. y  ]' l' x我穿女裝以有18年 (沒有出過街!但試過在男裝內面穿絲襪/泳衣卅背心)
% g- w& \' G" Z9 j, I今年29歲 ' _* `; W0 A" q& d
高159CM  50KG (減肥中) 最重有175KG 想減到45KG
  E  r6 |% U' v# x" O) {' d4 O9 a. v( M- y2 X, I3 ~! x) p
我只覺自己得 ...
& {8 u5 o2 R" t1 H4 M. ?" y' J0 P
妳自己都唔想點醫生又點幫妳呢?
. K2 t0 b: e# {7 }如要家人接受~~必須要醫生信妳~~醫生會幫口說好話~~+ S3 d; E4 H3 z: _  c2 H7 g8 O
醫生點先信妳呢?
8 |0 j+ I) K/ d$ b3 P/ X) h唔係屋企穿女裝化妝就信妳o既~~  \0 h- {, |$ K7 T5 k
妳要改變自己不論容貌、打扮、行為、舉子、聲線都要女性化~~! B7 ^. c+ e0 t3 c
即使唔能夠full time女性生活~~都要有一定時間係女性生活~~
$ ^8 m4 Q3 p0 T3 y2 S9 I8 N3 _$ T食藥係可以令面部圓D女性化D同長出乳房~~7 g! G% C! k5 N3 G/ l% c1 C/ ]" X  j. x
仲有一點~~性別認同、性取向係兩樣野不要混沌~~

引用:
原帖由 humenfemme 於 2013-2-22 11:35 發表   
6 t5 S' [6 \8 |7 f% U/ o其實.....
: [$ {3 P' p0 @9 i$ j7 U& i只要有足夠金錢
! }; p8 b$ t4 @: J, x$ L+ k# ?" C唔會有變咗性唔似的
! B2 f  s3 m1 \& p. O# M因為有錢有得割喉核、整容令面相女性化. x  _! _$ n% v4 r& V% N; b& ^
脫走多餘毛毛、學女聲
9 @0 U% [! p0 N0 ]4 W
4 h$ S/ n& E4 d) c) N2 O問題反而喺你有無咁多錢做呢啲野
6 D9 J) l7 k0 ?0 E就只講留長頭髮一樣
! Q8 Q3 z# @3 j4 B. x8 g+ o: j已經會令你搵唔到工:sw ...
9 k7 F* ?! f4 g唔係割除喉核只係磨平~~' X: H' ^+ m9 X2 f$ y3 Y1 Z( X
有錢可唔可以令家人諒解妳?6 N, y" z1 M  c5 D- U5 y7 A
有錢可唔可以令所有人接受妳?
  B7 d: _" u1 r4 T+ i) {有錢可唔可以冇人歧視?" {5 z( r6 z2 P. l+ P
有D工作長短頭髮不分男女都做得~~只係肯唔肯去做姐~~

回復 12# sly2342003 的帖子

我都無喉核啦!唔通我係女仔咩!

引用:
原帖由 uniform 於 2013-2-22 12:20 PM 發表   " o: Z# _( z+ t" [
我都無喉核啦!唔通我係女仔咩!
2 z, q: z  y2 ]# J& v

2 w5 V$ \5 Z9 }+ P' `# \+ B- a- t 我要做美女,不是女人
3 c3 F1 S$ Y* w) f- e( \, P: a8 ]& h/ h0 r
有大把女人樣子是男人,帥奶都是女人# E4 M5 W2 F$ Q4 I
. ^% z) W, v' h) r6 u! d" n& p0 r

試下叫醫生轉介你去威院嘅性診所啦!

現在的你是要去努力工作賺錢去整形吧

醫生佢話會轉介你去沙田評估,但是不是威院我唔知
- H, R; D6 {! u  F  @+ O( }
- ^8 ~. [% D) O! e7 B[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 21:01 編輯 ]

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 20:59 發表   1 l) g3 S) K1 g4 W1 s# {- U' ?
醫生佢話會轉介你去沙田評估,但是不是威院我唔知
. X- `" A: |" v# Z1 y) Z/ [/ P' t
; U' V% S! \' ?0 W5 T' ^: |. V佢轉介你去沙田有鬼用咩, 叫佢轉介你去威院啦!