嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

想問這個是不是好醫生???

想問這個是不是好醫生???

想問這個是不是好醫生???5 [7 N& N" x7 q2 ?
' {' }5 u5 C4 J! d9 u6 S6 c3 _4 j
" o9 t8 i  `0 N5 T6 D% C
屯門醫院轉界我到明心樓看精神科醫生  P8 {: w; f# |

+ d3 D  ]" i6 f3 ^8 [主診醫生歐陽國樑(他說這些個案都他付責)我都只見過佢三次) D. \; A* j: ]/ c. \$ p

! x& p! s; c7 B2 C+ W我怕醫生太主觀影響到家人的看法,5 e  s5 H* k7 o

" D" J, w! p! a醫生一句[很傻]我亞媽都自己加左好多自己想法上落去(而且我媽想法好負面)
5 y) j$ B/ `* R% n# M+ p/ ~
8 l5 z4 b. s) a: @# s! j2 h有次和媽在樓下荼樓渴荼時,
& Q& _0 W. u4 r6 h0 L, Z8 M我手機上網看新聞<有趣的新聞>,9 |  u; _- T1 H9 c' L- u
我見幾得意我比媽看,我媽面色大變
8 `! P8 B" K- H- l( I8 n6 A(說:唔好比我睇,又說你D傻野是上網學架,又大聲說我見報的事<而且同台有其他人>)
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
點解要睇精神科呢?
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

見左報 (D報佬作左好多野)/ y& @- G  e/ P, U0 |3 U6 Y$ c5 R2 G( s
: V9 ?7 R2 \. D

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:15 發表   
1 v( X; n, J9 r2 r0 J( s  見左報
' k- J6 n6 D; P+ y0 x, w4 Q不明白呢?
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

引用:
原帖由 adam5354 於 2013-2-22 10:17 AM 發表   
9 S8 Q/ w2 T, p% e: d, ~* s+ F% ?0 a, _+ F# F2 ?
不明白呢?
2 |4 j9 |  S/ h* _1 n6 X+ W- i( w1 u% F- p3 Q8 v2 Q8 s& U$ H# m
http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=32166&extra=page%3D1
8 ^7 ]2 i5 `" A  [9 r" F) x& U0 A: i0 R ) N7 t2 T$ p& F7 N% w7 D" L

* C& G5 [1 u& N1 \[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 10:24 編輯 ]

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:21 發表   $ ]* {" t& a- C) {& w
2 G  m) B3 g/ X2 i' k# D' U
2 |  ^% {; u! o; G
http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=32166&extra=page%3D1" |* u: n9 p  {1 q1 m1 g5 @
* G) k" ?! d  J, x& Q( g( @; Z1 F是妳嗎?

, 醫生說怕我自殺
. S3 K4 q( L" }& w
( M4 E2 o; r. h8 v7 G! k6 p( }- N# x  L7 X/ D, b8 Y
醫生要評估下我是心理/所以有排見???
& D+ ^7 a2 X; h! R" i8 R2 u4 h7 ~% e) \( i/ `- z& C* B

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:29 發表   ( o8 @; k3 Z( ]. A6 Z; D6 p+ o
, 醫生怕我自殺
( r8 H- {! Y! @: A" F& X( T說真的醫生做評估要看你精神、心理、情緒是否正常先~~需時因人已巳~~所以慢慢看看吧~~

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:21 發表   5 L% c$ D# e0 E7 T5 _3 W6 }6 F

" _5 m( w% C4 F2 E/ L" G! E( p( v5 |: J  C0 N% @: _; J
http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=32166&extra=page%3D1
% L5 f$ H6 n  T5 ~6 T0 k. E& p
  V% r0 D' q* m/ B0 D0 C
1 u" D9 E1 J/ R0 R

' J  u: G7 r2 f$ t% D

$ ]" I2 n5 l2 s  s; t1 u% y, \# l東方呢類報佬經常都將 D 簡單新聞加料發水。
9 n9 L4 @( M! a- \* i& e4 M1 Q. w
  ]" T6 J( S( k$ R* V& [

8 v  O' g  n# d其實介唔介意將當晚發生咩事真相講清楚佢, 起碼呢到D姊妹對件事唔會誤會吖。
, c9 n# l* |8 J1 I6 |0 |. b* U

醫生說要先處理家人的問題
% R2 |1 I; f  ]* I1 O7 X
+ [6 b9 n$ g# G' Z
' O+ N  J7 r% h# h
# ^) J- G+ \6 |! ^
  ^4 [7 U2 s8 U+ \8 }/ N% X& o以我有記憶我穿女裝好像有18年-我是小學一二年開始/ {& p7 I5 m; O
(沒有出過街!但試過在男裝內面穿絲襪/泳衣卅背心)
0 X3 l0 Y8 l: K( Y今年29歲 ! v8 r. ?4 K$ |+ q1 }
高159CM  50KG (減肥中) 最重有175KG 想減到45KG
2 `. g3 ~8 Q& s) p
6 R' h+ v. g+ B* R) N 我只覺自己得60%像女 (我個頭像)
% Z9 B1 t8 s$ J$ p! T6 }# Q$ p! o5 G+ A& Z  A4 H7 n
我小學時真正想當女生
4 h2 Q" e4 q* X. I  p
  L! ~+ g  d' E: P- \現在自己都唔知自己想點,害怕變左不像+ H# l+ ~: ]* X
) }2 }9 C# f/ ]1 q7 S: n% i
不是衝動,不是抑鬱(是自己有計劃做手術)1 Q/ r8 x  {4 ~/ |$ t' M* W9 H
! A- r3 z" @, m+ f. N1 O, E
我只是去左個DD,本來想兩個流血太多 (想自己去左爸媽都唔比佢知[他們一定不會同意])
/ p5 E8 L! J- F. n
: ?# I1 C; X2 u, p叫爸媽打999/ r1 Q! e- T6 `* K3 d  }+ D/ O
* ~) j$ l8 t/ X+ E

5 l- l' ^  m! d$ d4 T; ~(我爸媽好古板,女裝都唔比 )
% D( ]- ]2 ?4 d2 C  X6 H: J
, K9 S# G" `( ]! @( o) ~8 r現在要我見精神科醫生,如果我問佢開荷爾蒙藥唔知佢會不會開比我.(不過我自己都吃開不過得0.625mg 但沒有大用只是,皮膚好少少,白少少)# f( {: Q+ K$ X  A0 Y" P* L
1 @6 N- {! v! B: P$ f! ]
我不會再做吃荷爾蒙藥算la....現在沒了一個DD只要3~4mg(如果兩個DD要5∼6mg要吃好多藥又要好多$買藥:Q (DD內男性荷爾蒙和女荷爾蒙衝擊副作用很大):Q
: X, \( ]/ T- H/ G1 [9 b/ P0 W
& ?; }! k' t9 g3 M/ y, @! R我中學時買到藥周好ra~:Q5 {) x+ J( |5 y! w

/ ^6 r$ p6 ]+ \7 w6 h2 |: {現在自己都唔知自己想點,害怕變左不像(而且我爸媽都要我做個正常男人,我媽好像想我生仔(說:好地地剪左)不過我吃過荷爾蒙可能精不建全生B出來可能會畸形)8 l" ]! @% M& r' Q/ z! f2 A$ M

! [- P( ^3 m. n, k而且我對(男女都沒與趣又不會結婚生仔)
, b5 V. ^" {- Y, k' q1 Z' A# h( f; x' I. e# V6 ^' i
男~我會好奇怪2 i& c/ M* Z! m3 A/ s' c
女~我只喜歡自己  d0 y4 c% N0 l
) E* l# R& R- Q
AV我想自己是女 5 i' S, E" x0 q

0 U( @2 i( v" J1 `! `5 Z5 {(我看到自己皮膚一年比一年差 ; p% R6 {3 b( H0 o- O5 U5 d
毛孔一年比一年多及大
" Y# z3 q9 G& M- D+ s毛一年比一年多) " T. z0 M) f$ X) l* _
$ s$ ?  G& X! e2 V
我怕30歲後什麼都沒有做變個了大叔後悔以晚
& H; E$ ]2 d& [$ v8 J# ~$ i7 L3 O  }/ l9 b+ n0 ~2 L" b0 b" C8 m
看見街上D女仔衣著身形很吸引,我想那個是我 又看看自己只是一個變態大叔
' l3 M, o$ f2 u3 q" Z- q* k- `. |, M$ i6 d/ `) e- y. |. |3 |( K

回復 10# sly2342003 的帖子

其實.....+ ^+ i2 ^' o* L# y
只要有足夠金錢
- `5 _. t4 u2 w2 j0 Y唔會有變咗性唔似的
7 }. d4 G$ n% a) t* f6 E) Z因為有錢有得割喉核、整容令面相女性化  n1 l0 K' a9 ~, l* l' o0 C
脫走多餘毛毛、學女聲, r7 ~) e2 r$ l1 ~0 I' R
$ G, H* V" g: j6 H4 e' L' E
問題反而喺你有無咁多錢做呢啲野+ Q  [' w4 r/ [3 v# W" W
就只講留長頭髮一樣
. t+ ~. X1 {9 r: k/ M6 G已經會令你搵唔到工

+ G) V: v5 ~6 a5 a0 N
- c9 {* v" j7 I7 E% l/ }* }3 p
我都29歲 到現在都沒長喉結7 r! v! \1 j9 W, f4 L

3 e" e7 f7 |: w% _# f/ U5 M% G[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 11:52 編輯 ]

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:59 發表   
/ e, b6 w$ d1 L$ I7 ^$ ^醫生說要先處理家人的問題3 u5 J" I4 h$ v9 T; K' c

. Z( D* T6 D) _# |" K7 ~! n: |, _4 b4 n0 R4 G
; m; A$ W. `; Y

# H) o, X1 r, r/ h6 V我穿女裝以有18年 (沒有出過街!但試過在男裝內面穿絲襪/泳衣卅背心)$ J% n) N: d$ k
今年29歲
7 {9 `' G1 U0 _1 Q" {- q+ _( ?高159CM  50KG (減肥中) 最重有175KG 想減到45KG
6 P; F; V% @4 }" \) M- X) z3 ~( j1 a  K
我只覺自己得 ...
& c6 \$ r8 I# }) \4 o妳自己都唔想點醫生又點幫妳呢?
& U0 T) p* X6 H6 |4 ^. w, p如要家人接受~~必須要醫生信妳~~醫生會幫口說好話~~: H# D# B( e0 B
醫生點先信妳呢?2 {" P) [' O. r0 B; s6 f
唔係屋企穿女裝化妝就信妳o既~~  M3 N& y, F4 k1 L
妳要改變自己不論容貌、打扮、行為、舉子、聲線都要女性化~~$ `4 o+ S! S, C
即使唔能夠full time女性生活~~都要有一定時間係女性生活~~
& u  V2 O0 ^6 J4 W; u3 h食藥係可以令面部圓D女性化D同長出乳房~~: G/ C* z! X, w0 l' @8 x& K
仲有一點~~性別認同、性取向係兩樣野不要混沌~~

引用:
原帖由 humenfemme 於 2013-2-22 11:35 發表   
9 ~( X8 a5 S. W6 L  R% V其實.....4 f% e+ p( u: `5 K4 m* Y* N* |
只要有足夠金錢
! Y( ?3 f$ K% B# v* W( J, y" i唔會有變咗性唔似的
  \: n! Z0 |/ a0 J' a, j因為有錢有得割喉核、整容令面相女性化+ ^! C0 ]. x2 Q1 @$ }& z8 j
脫走多餘毛毛、學女聲7 @3 S1 J; b8 N& \3 B* H

N! W8 I& T8 y$ b問題反而喺你有無咁多錢做呢啲野" M8 O1 o0 D9 A8 T; A8 i
就只講留長頭髮一樣
: C1 u5 f$ h# \+ [* |已經會令你搵唔到工:sw ...
5 o; U6 ?* g4 ^
唔係割除喉核只係磨平~~1 G3 g+ a) T" {
有錢可唔可以令家人諒解妳?
+ `/ f. S+ ^* C/ T5 q$ `有錢可唔可以令所有人接受妳?
, R5 m! B- a* A5 h5 Q有錢可唔可以冇人歧視?
5 [, F  [! y% X) k有D工作長短頭髮不分男女都做得~~只係肯唔肯去做姐~~

回復 12# sly2342003 的帖子

我都無喉核啦!唔通我係女仔咩!

引用:
原帖由 uniform 於 2013-2-22 12:20 PM 發表   
. j0 N, M2 T( k' h; X, ]我都無喉核啦!唔通我係女仔咩!
! e5 s' j" w. y" ^: {" R2 }# t3 _0 ]7 E. I
我要做美女,不是女人
6 l- x1 y9 `2 [% z
) ]0 e) h, I1 K/ q- Y2 W( Q有大把女人樣子是男人,帥奶都是女人6 j5 q/ u5 h+ T

- J) a: _  d' B+ q- _' B[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 13:28 編輯 ]

試下叫醫生轉介你去威院嘅性診所啦!

現在的你是要去努力工作賺錢去整形吧

醫生佢話會轉介你去沙田評估,但是不是威院我唔知
4 V9 B  P/ y6 {; t. B; p$ O3 B& D7 i: \! n4 f

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 20:59 發表     s# n. {3 S' A& r
醫生佢話會轉介你去沙田評估,但是不是威院我唔知
9 l% l* X0 H' x: A, i5 w) g9 S, a/ u! ?! B' Y7 ]
佢轉介你去沙田有鬼用咩, 叫佢轉介你去威院啦!