嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

想問這個是不是好醫生???

想問這個是不是好醫生???

想問這個是不是好醫生???1 P+ [; P  q6 K% Q5 \

8 _, I3 g' ~7 E* r" x
+ a7 u7 D3 Z' w: ~屯門醫院轉界我到明心樓看精神科醫生
; ?5 s1 @* k! T
4 n" Z1 P; d; q: a; z9 m- O" t主診醫生歐陽國樑(他說這些個案都他付責)我都只見過佢三次
+ [% o4 D4 N! ~& o( I: P! \' i1 Q* a1 I$ k: Z5 ?( ~0 c' h
我怕醫生太主觀影響到家人的看法,% a; K$ v3 C/ x! G( L

* c8 e4 _* C7 q  X醫生一句[很傻]我亞媽都自己加左好多自己想法上落去(而且我媽想法好負面)8 ]6 I9 f; a, P, y( Z
/ C! u0 I, O9 G/ _$ ]! l; A
有次和媽在樓下荼樓渴荼時,
) g9 r& _( M4 @. Q6 F我手機上網看新聞<有趣的新聞>,/ G. R* |, D' b+ z9 a
我見幾得意我比媽看,我媽面色大變
6 I% i1 |3 _1 `1 I8 d, K(說:唔好比我睇,又說你D傻野是上網學架,又大聲說我見報的事<而且同台有其他人>)
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
點解要睇精神科呢?
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

見左報 (D報佬作左好多野)# V1 O$ Q, y6 w7 _; Q3 j4 V

* I4 i( q* T! T: E) x[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 10:20 編輯 ]

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:15 發表   
8 u; u4 G& H* G5 [3 [' E  見左報
9 k- B: }  t% `5 P$ h5 [' G
不明白呢?
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

引用:
原帖由 adam5354 於 2013-2-22 10:17 AM 發表   3 x/ x/ S) i. ^  P

7 @& H" j! l5 A5 Q不明白呢?
" d5 ^  T2 {1 d) x7 R  G) v! w6 F" e' _6 N
http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=32166&extra=page%3D1/ P! ^8 j1 t3 Q

. D6 X& W" V# a: ?2 U
) y8 f- R/ Y) B: }1 B8 X4 N[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 10:24 編輯 ]

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:21 發表   $ k% V  R2 D- A

) L9 `* J: K: D8 L1 f  x) t6 s8 `* ]: h
http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=32166&extra=page%3D1
7 Z5 z0 X( C& @* Q7 I
1 `  D5 q2 r: L2 F是妳嗎?

, 醫生說怕我自殺8 C: u( ]+ i, h1 R" ^) ]

& ]* F* a! @: F% m$ |" S" C+ w6 Y2 a' H, W$ c7 @$ W
醫生要評估下我是心理/所以有排見???+ p3 z7 N7 h2 K( H) h

6 i8 \; K5 h$ W3 O' H4 u[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 10:46 編輯 ]

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:29 發表     \7 l6 F* z7 U5 o8 h6 i) N
, 醫生怕我自殺
6 e1 H; g, B, H" `" L( v4 _3 ^& w說真的醫生做評估要看你精神、心理、情緒是否正常先~~需時因人已巳~~所以慢慢看看吧~~

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:21 發表   ; O! d9 U+ h, W# Q( o- @& S) J1 K
! j! |7 `+ H/ @# S

' @, J+ _3 |& D5 _9 ehttp://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=32166&extra=page%3D1( @: P; W% a% }7 A. L! B
+ e% f  @3 J* D, N( }7 y. L) B
" H* _/ b9 B, B6 }
7 Z' [& Y4 ?2 J3 K5 V7 l9 f; r2 K

- P4 N4 s; I+ _- G* x2 z! L東方呢類報佬經常都將 D 簡單新聞加料發水。" K) N( y+ `6 i. q: n2 W4 M3 b
0 y1 K  j3 N4 R  J4 _& P9 u
! d1 c: S5 y; }9 E. H
其實介唔介意將當晚發生咩事真相講清楚佢, 起碼呢到D姊妹對件事唔會誤會吖。
. y8 }. P; z' ^* Z1 d

醫生說要先處理家人的問題6 B* c% O  q8 Z) S* {

0 S' k$ Y* i6 r# e& s( x8 X# h$ @6 t5 Y# U: H8 W6 [0 ]( v. P

/ s3 g. _% b3 Y. \5 E) B( }6 l& M1 p8 }
以我有記憶我穿女裝好像有18年-我是小學一二年開始
2 L5 L1 J/ q& ?4 S& H5 g(沒有出過街!但試過在男裝內面穿絲襪/泳衣卅背心)
. g1 B2 R# ^; e* X4 \今年29歲 + a* B' q; p% t+ |9 |
高159CM  50KG (減肥中) 最重有175KG 想減到45KG4 v+ f1 ~# T) ]  C7 A, [2 R( i

/ p* F5 t  t1 Y% `- X 我只覺自己得60%像女 (我個頭像)
: Z: e) }+ j- l2 v2 v, X, ^0 s! N  p% G
7 {3 u4 Y5 `: V) p/ A4 c/ f5 G我小學時真正想當女生8 L; |  q6 B3 q5 C: q

9 A$ ?8 `" Z" g. u+ Q8 T現在自己都唔知自己想點,害怕變左不像2 {6 }. t/ |: Y* K% D6 X

b  ]- t; E$ K- S不是衝動,不是抑鬱(是自己有計劃做手術)' F# D% L& W9 b% M4 m4 {( P' _
2 X8 H/ n* e8 [
我只是去左個DD,本來想兩個流血太多 (想自己去左爸媽都唔比佢知[他們一定不會同意])6 |5 M' ^* ~1 Z. p( Z6 I& S* D9 X

4 {1 q5 H  u( r5 M0 H& i' X7 A叫爸媽打999& a( m! l. O9 ?& p* \9 j

{1 g. y& u- l' Q, H% A+ ~* k' f! b3 E3 P8 ]/ a$ A# y
(我爸媽好古板,女裝都唔比 )
5 |0 j, d+ f2 q- A. W  X' \# I% l& j" j: n( n* k1 `( U. L" Q
現在要我見精神科醫生,如果我問佢開荷爾蒙藥唔知佢會不會開比我.(不過我自己都吃開不過得0.625mg 但沒有大用只是,皮膚好少少,白少少)& E' O- @1 C8 ]" ?$ y7 Q( E5 b
2 }/ j4 r; L9 |' `' C
我不會再做吃荷爾蒙藥算la....現在沒了一個DD只要3~4mg(如果兩個DD要5∼6mg要吃好多藥又要好多$買藥:Q (DD內男性荷爾蒙和女荷爾蒙衝擊副作用很大):Q
% M9 n8 @4 `/ O, p
1 f! ]. F. `! v# j3 z我中學時買到藥周好ra~:Q
2 N9 o6 t  ~9 O
) h- |2 Q# @* O現在自己都唔知自己想點,害怕變左不像(而且我爸媽都要我做個正常男人,我媽好像想我生仔(說:好地地剪左)不過我吃過荷爾蒙可能精不建全生B出來可能會畸形)! e2 n7 A( H2 X7 R  ?

7 z& s/ A# @: y/ W, d而且我對(男女都沒與趣又不會結婚生仔)
5 Q9 N. ]* Y, n* v  ]0 \
9 \* D5 E5 q9 Y7 A, W男~我會好奇怪- O, t2 Y) {  H) [- F
女~我只喜歡自己0 V7 J& b+ h2 Q2 X  o
- y* p9 @3 g1 {% q" j$ R
AV我想自己是女
- w  p% [+ v9 \/ N  X3 Z! y' W0 \4 H
(我看到自己皮膚一年比一年差
0 I1 S9 H" C+ l+ J0 \  r! t毛孔一年比一年多及大
4 Z3 c: C# b( Z0 O毛一年比一年多)
6 w9 k: B+ B9 r0 R$ F% c
! r" X! U8 v3 `" S9 _我怕30歲後什麼都沒有做變個了大叔後悔以晚 & B- V- U+ G- P; j. S
8 V7 t- L  p( a4 u' ~) Z5 x
看見街上D女仔衣著身形很吸引,我想那個是我 又看看自己只是一個變態大叔
' e  I( O6 j2 p2 J3 D0 P" g: p3 z! ]8 P: \# `' T% b0 ?

回復 10# sly2342003 的帖子

其實.....
8 U  p7 d2 ~5 ]/ Y* o只要有足夠金錢$ J3 n5 c% w8 R# D1 d. u
唔會有變咗性唔似的& V( T8 j2 R" G% s- z
因為有錢有得割喉核、整容令面相女性化9 {4 K4 x# d+ N! M
脫走多餘毛毛、學女聲3 x' X" F( q8 s+ D- Y  u

# F; y6 g% Z+ A* y( e2 w4 G問題反而喺你有無咁多錢做呢啲野
+ \" ?( ?. D9 D1 m9 h就只講留長頭髮一樣
) J6 P9 D( L( @+ s: [+ F* _已經會令你搵唔到工

$ r. |0 W0 D* \  M& I8 t2 F  q) t) G! v
我都29歲 到現在都沒長喉結3 T% w& V, G, w! m$ k8 K7 H$ e

2 q: d' u7 K" \& _7 j# y[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 11:52 編輯 ]

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:59 發表   3 X( |$ J' J1 g- t* I, |
醫生說要先處理家人的問題7 E9 d! r1 _: _7 I

2 x2 g1 v4 J1 a6 N* _
0 H1 m/ k, m, n/ k/ [5 Z' U# e; N1 T5 y' C% |4 I( K

& H: p/ s& _* Z' b; N3 I我穿女裝以有18年 (沒有出過街!但試過在男裝內面穿絲襪/泳衣卅背心)
6 Z3 S  A7 Y- s; z; J1 ^今年29歲
3 G  o+ H) {" ]; p+ H2 Z高159CM  50KG (減肥中) 最重有175KG 想減到45KG
6 D3 N) m: z1 {, P8 M; b# @; V7 V  I; O2 x9 R/ {
我只覺自己得 ...
9 V" o2 k, v6 M6 Y8 U! A8 O+ j8 W3 y妳自己都唔想點醫生又點幫妳呢?
) t! ?% k/ i# C' l# e5 k如要家人接受~~必須要醫生信妳~~醫生會幫口說好話~~. R, H8 M7 J5 u
醫生點先信妳呢?1 p) D; N0 _% H
唔係屋企穿女裝化妝就信妳o既~~
$ q# I% N" F( ~. x+ [妳要改變自己不論容貌、打扮、行為、舉子、聲線都要女性化~~
# A8 \) C/ h- w+ M  o9 s. }即使唔能夠full time女性生活~~都要有一定時間係女性生活~~
# u. _- M: E  S9 s$ R7 e食藥係可以令面部圓D女性化D同長出乳房~~, Q4 C# p  e1 ~$ Z7 r
仲有一點~~性別認同、性取向係兩樣野不要混沌~~

引用:
原帖由 humenfemme 於 2013-2-22 11:35 發表   # ], P$ ^2 I( M& o+ M
其實.....& X% [9 M# d4 Z  w
只要有足夠金錢. P; ~/ X: `7 k" F! v
唔會有變咗性唔似的" a; d( I4 s8 X% Y( r4 T+ ], J& _2 k& O- g
因為有錢有得割喉核、整容令面相女性化: F$ K' R. E6 e" Z; w- h9 Y9 i
脫走多餘毛毛、學女聲
/ Y6 |% v% H  ?3 {$ k' z) Y5 f* o2 t, i- u& s6 [
問題反而喺你有無咁多錢做呢啲野0 B( D4 h8 u2 O, c" N
就只講留長頭髮一樣
2 {2 G! L0 s# e3 F! T5 H已經會令你搵唔到工:sw ...
0 @5 g  h6 \1 ?, n
唔係割除喉核只係磨平~~
+ Z! ]# ^* T# B0 O有錢可唔可以令家人諒解妳?
$ ?0 q- a) Q1 e0 H4 i$ {/ d有錢可唔可以令所有人接受妳?* }9 f$ q2 c3 Y  X* g6 x* H% K
有錢可唔可以冇人歧視?7 B' M6 z' }- a( H' a
有D工作長短頭髮不分男女都做得~~只係肯唔肯去做姐~~

回復 12# sly2342003 的帖子

我都無喉核啦!唔通我係女仔咩!

引用:
原帖由 uniform 於 2013-2-22 12:20 PM 發表   
" Y( w/ b, {* p9 t我都無喉核啦!唔通我係女仔咩!
% m' O) o$ j! ^

; ^$ T, n+ P1 X* `, @ 我要做美女,不是女人 9 F5 T& u, z8 C( n9 V7 ]* F
* S, o, R, `7 J/ C5 A
有大把女人樣子是男人,帥奶都是女人8 M, T& x+ n5 y; `# o

- q/ a7 \0 ~7 \& K[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 13:28 編輯 ]

試下叫醫生轉介你去威院嘅性診所啦!

現在的你是要去努力工作賺錢去整形吧

醫生佢話會轉介你去沙田評估,但是不是威院我唔知6 g& w' k* w1 o4 V$ l% G/ k, \* B
3 ~$ J5 {$ R9 J$ ?. n: n  {0 |$ T

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 20:59 發表   : ?: p% H2 q9 s# C* L  `+ |
醫生佢話會轉介你去沙田評估,但是不是威院我唔知
9 @9 G, c) I2 y* `
9 D" l1 N  U' ^; J: N5 B9 S佢轉介你去沙田有鬼用咩, 叫佢轉介你去威院啦!