嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

想問這個是不是好醫生???

想問這個是不是好醫生???

想問這個是不是好醫生???' }* m0 D# I1 ]. H
5 m1 K7 e& L9 E2 [7 @8 `/ r

- n* s* Q% Y/ x2 E屯門醫院轉界我到明心樓看精神科醫生
' u4 {$ \! b8 i3 c& |5 s  G# M- ^  H) e0 t" @
主診醫生歐陽國樑(他說這些個案都他付責)我都只見過佢三次7 D( I  G- u7 I. D9 K
& U6 ?; a' W. r' g$ e. H* i
我怕醫生太主觀影響到家人的看法,# p! U! C0 x1 e; Z
+ t9 P3 B$ Q% {( c
醫生一句[很傻]我亞媽都自己加左好多自己想法上落去(而且我媽想法好負面)6 b; d' F* ?: L( T

/ Y1 n  Q! ^/ e% p& ?有次和媽在樓下荼樓渴荼時,
, ?/ \- W+ A7 l& I2 F. Y- s我手機上網看新聞<有趣的新聞>,
6 p0 f( w4 _1 N5 G我見幾得意我比媽看,我媽面色大變9 _9 o/ W5 \/ x3 }5 p
(說:唔好比我睇,又說你D傻野是上網學架,又大聲說我見報的事<而且同台有其他人>)
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
點解要睇精神科呢?
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

見左報 (D報佬作左好多野); u4 U5 K; @2 {7 F4 j# j

. [9 P/ m( o. b! f. H+ ^[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 10:20 編輯 ]

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:15 發表   - E1 g4 l- b$ B& @
  見左報
* P8 ]* Z+ S4 O3 g. o
不明白呢?
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

引用:
原帖由 adam5354 於 2013-2-22 10:17 AM 發表   0 S" ^  c( o/ ^3 D
7 m' O' b5 {1 c' q7 j- u
不明白呢?
9 U2 E4 M  W) ^' B3 b1 e% e* Z6 I0 g% K  z3 [
http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=32166&extra=page%3D17 i- T) Z0 o( v2 s2 y+ ~
3 k& g* c# M2 Z! T, e- M7 K

6 l; A3 c5 |* v+ |6 P[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 10:24 編輯 ]

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:21 發表   & c" |  B3 N1 G8 p$ U
0 ~$ f' n+ z# k$ ~8 `7 j
+ f* Y" u4 m: x6 O0 X; ]5 N
http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=32166&extra=page%3D1
. ?) j8 F9 b: N* g1 J7 C( ^. A6 s
* L$ |3 d, C8 ?% Z* F
是妳嗎?

, 醫生說怕我自殺; e6 v+ {5 [1 Z" E  \6 x) N# G/ W

2 B+ y) v( K/ x0 B
& K. h1 D6 o( G7 I1 L 醫生要評估下我是心理/所以有排見???7 ?- k; \9 G0 T( _) ?1 i: l1 x
4 E+ a! l: m, M% E# |2 U

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:29 發表   
( Q6 q: ~* r' P, 醫生怕我自殺
: _5 P+ P  w" y% ~說真的醫生做評估要看你精神、心理、情緒是否正常先~~需時因人已巳~~所以慢慢看看吧~~

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:21 發表   9 _. Y& s: q/ u2 c7 u

! {3 }5 |$ M* G8 m- {
  O8 d; j3 l7 r/ S6 q) H- hhttp://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=32166&extra=page%3D1
; \9 m  T) J* v

/ T6 [& k# e6 |. M
, A. }$ v' \, b  q# e! u1 _3 K% Z
0 j, n/ a  |/ `8 s3 |

" X5 s+ T" L' ]2 {: y7 v& b( a東方呢類報佬經常都將 D 簡單新聞加料發水。0 m5 Q$ I+ R3 E: v- I1 d$ j( j

9 d  [- \: Z) }0 _

# i* O$ F& L; c6 ]其實介唔介意將當晚發生咩事真相講清楚佢, 起碼呢到D姊妹對件事唔會誤會吖。
2 @; I' W  C* y+ f4 G9 m

醫生說要先處理家人的問題
6 L1 b. O8 l# Q9 t$ u
6 @* K+ @1 r( S) ~, n+ U: j
5 s1 i1 N! d8 q' E' U  X
$ e' X  n+ S' U3 V) _9 a0 S  @( X+ v9 h% R9 e3 X" j
以我有記憶我穿女裝好像有18年-我是小學一二年開始
- B8 y: ?1 _, I, [* S- |# w) R(沒有出過街!但試過在男裝內面穿絲襪/泳衣卅背心)' J. [0 q8 J7 Y0 R' ~- U* w
今年29歲 ' V% f* |3 ]; D9 D) u* n2 J
高159CM  50KG (減肥中) 最重有175KG 想減到45KG
: {# u& U1 Z  q+ ^  X0 E
) B4 e+ I7 n: P; n! v/ s 我只覺自己得60%像女 (我個頭像)
. E$ e$ t6 U9 A1 U  i4 C% `$ Y+ j/ s9 L: a5 W
我小學時真正想當女生
4 @: f( n  \( f: ~4 }1 v
) M- @, U7 \" r  s# q: b; _現在自己都唔知自己想點,害怕變左不像
/ a# J/ @! ]0 J
3 i& x: ]1 Q1 }% E" b! @- _" i; ~不是衝動,不是抑鬱(是自己有計劃做手術)0 q& Q) Y$ }8 t1 m" H/ s3 N2 J
$ J! ~6 A* t5 H! E6 S+ j: c
我只是去左個DD,本來想兩個流血太多 (想自己去左爸媽都唔比佢知[他們一定不會同意])/ I( e% _! K; e( H

0 @+ D! ?7 y2 ^: z7 |" C叫爸媽打9990 g" r& h* y8 t7 s5 ?: J
' b4 ^4 Q; M) o: X
9 v' k4 A1 Z/ F! s3 L: z
(我爸媽好古板,女裝都唔比 ). b( t/ A; {, `  P* a
* Y$ z$ `& F0 m, Y: s9 Z/ q
現在要我見精神科醫生,如果我問佢開荷爾蒙藥唔知佢會不會開比我.(不過我自己都吃開不過得0.625mg 但沒有大用只是,皮膚好少少,白少少)
1 q, a/ Z. O/ v- ~
- T! E  o7 A2 V0 v; ^/ E/ r我不會再做吃荷爾蒙藥算la....現在沒了一個DD只要3~4mg(如果兩個DD要5∼6mg要吃好多藥又要好多$買藥:Q (DD內男性荷爾蒙和女荷爾蒙衝擊副作用很大):Q
. P9 k0 B5 n  D1 v5 T
) `: H, J/ p: p我中學時買到藥周好ra~:Q
! b" c/ E( v6 C0 y. o+ B
! F& U/ ^( L5 e$ A7 j現在自己都唔知自己想點,害怕變左不像(而且我爸媽都要我做個正常男人,我媽好像想我生仔(說:好地地剪左)不過我吃過荷爾蒙可能精不建全生B出來可能會畸形)9 Y! x! C; e, S
8 |% b, Z  K  g% c7 @3 P+ w
而且我對(男女都沒與趣又不會結婚生仔). T) w- n1 i7 G
. M+ G" x: v4 u* k3 L/ Y
男~我會好奇怪
5 V4 F  m$ S, f3 e% W6 y女~我只喜歡自己
+ c6 X  W6 k# A5 s( v7 g7 C' k4 E% p* |1 W& y: V+ M- t! ]
AV我想自己是女 & c/ o3 l% ]- I5 g0 `# R

7 i6 N" {# _. j4 `, U4 F* Q2 a/ C( @8 G(我看到自己皮膚一年比一年差 # I5 s! c" ?  t. r9 x# W& a* @
毛孔一年比一年多及大
$ M. D5 \( h/ X; E2 i5 X6 v$ h/ d# ~( q& @毛一年比一年多) $ \% z  ^" S5 s) a3 F! k5 M0 d

# H( r$ ?9 n8 u我怕30歲後什麼都沒有做變個了大叔後悔以晚
# m4 B" }% h6 e3 ]. f
5 Q+ J; K) G( [" {看見街上D女仔衣著身形很吸引,我想那個是我 又看看自己只是一個變態大叔
! z7 ]3 V& |: Z* Z+ S# @
& q" D1 Y+ \2 v$ ^6 |[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 11:41 編輯 ]

回復 10# sly2342003 的帖子

其實.....! U3 t- n$ f3 }+ h9 d6 r- q
只要有足夠金錢0 h3 K: j& y) O7 ~( W6 T5 _4 s
唔會有變咗性唔似的; s; \) ^9 U% ~6 @1 e% X
因為有錢有得割喉核、整容令面相女性化, h6 W3 {. F. v, \+ p
脫走多餘毛毛、學女聲* }0 i. G" H# K) c8 s

. p: O8 A+ G" Z" G  {  l問題反而喺你有無咁多錢做呢啲野9 w% V; s( c7 C: `
就只講留長頭髮一樣
$ r- v) U9 T8 n/ \9 b已經會令你搵唔到工

3 d. C3 e$ x! b+ d
1 q, F% q/ y$ R  R
我都29歲 到現在都沒長喉結
5 D5 G5 r: O0 [! X4 e4 o) U  L0 g0 M" A2 F# Q

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:59 發表   
; ^3 z  G) D0 D' s7 I# s醫生說要先處理家人的問題
" D0 |) o' }+ j! s& B  a
2 H3 ]) V# r8 L8 r) r+ @; v" \  @  t+ o( x" F

: Y, P6 A9 w/ T1 T' H
+ W3 w. }& r7 F& a* Y- o6 x我穿女裝以有18年 (沒有出過街!但試過在男裝內面穿絲襪/泳衣卅背心)
. P% u- F* n6 d4 X- N今年29歲 1 ^6 ?0 i% K- Y6 I4 z
高159CM  50KG (減肥中) 最重有175KG 想減到45KG& L) C  o! n2 k9 u+ v& n1 h4 U* h
7 \2 v: g% x3 L' ?/ E3 X
我只覺自己得 ...
) J* Q6 v$ k( b& ?4 X+ J妳自己都唔想點醫生又點幫妳呢?
% {6 E: U: j/ {' t如要家人接受~~必須要醫生信妳~~醫生會幫口說好話~~1 Q/ E9 L5 W- s' h! L
醫生點先信妳呢?
& F9 S, g( X' T  n" x; E$ w0 ~$ \唔係屋企穿女裝化妝就信妳o既~~
, X# [# c2 S% W0 I9 m0 I  z妳要改變自己不論容貌、打扮、行為、舉子、聲線都要女性化~~
4 \8 w0 O! h1 l1 z/ t  N9 u2 x即使唔能夠full time女性生活~~都要有一定時間係女性生活~~
' V& j: @- C8 L; h1 r食藥係可以令面部圓D女性化D同長出乳房~~
+ o  D, s- @; }8 ?' R仲有一點~~性別認同、性取向係兩樣野不要混沌~~

引用:
原帖由 humenfemme 於 2013-2-22 11:35 發表   
. ^; \3 K, {# p3 a0 d# q其實.....
5 [- Y9 }; g$ p4 Y) n4 d只要有足夠金錢
9 j% H$ y" I: K+ W, ]0 Y唔會有變咗性唔似的/ X( V# s! A. ^; A2 q' U, M) f
因為有錢有得割喉核、整容令面相女性化
( @# y) e( g2 |. V! A脫走多餘毛毛、學女聲* I9 i' f, j$ g) ~; J

, L2 D. n6 ]# w) }: T6 J8 j問題反而喺你有無咁多錢做呢啲野9 d) l5 R2 A& ^2 u
就只講留長頭髮一樣
' V2 U) k  A4 v/ Y已經會令你搵唔到工:sw ...
' J1 h6 g0 B: d5 `
唔係割除喉核只係磨平~~) i+ R1 G+ H6 T* v! V1 i
有錢可唔可以令家人諒解妳?; w* V1 `+ B- h& D- F. y
有錢可唔可以令所有人接受妳?. K) p# [$ \8 \# u; J& I
有錢可唔可以冇人歧視?
3 q; q1 |4 L+ I& O1 z) f有D工作長短頭髮不分男女都做得~~只係肯唔肯去做姐~~

回復 12# sly2342003 的帖子

我都無喉核啦!唔通我係女仔咩!

引用:
原帖由 uniform 於 2013-2-22 12:20 PM 發表   
1 s7 h. s# h# o3 R& x& m% R2 X我都無喉核啦!唔通我係女仔咩!
  M7 H$ I" L" x4 E; q  l4 @7 b+ L
( q0 J8 H* ]" d2 W
我要做美女,不是女人 0 l4 o. [& H& k2 ]$ {, j$ {- S

( T- Z! F- Y# N9 p- @0 C有大把女人樣子是男人,帥奶都是女人5 p* o+ m# v# T4 H
# C4 n' Z( K! ]

試下叫醫生轉介你去威院嘅性診所啦!

現在的你是要去努力工作賺錢去整形吧

醫生佢話會轉介你去沙田評估,但是不是威院我唔知
3 N1 C  Y2 C* d  i
$ F, G2 e$ u8 v" C[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 21:01 編輯 ]

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 20:59 發表   
0 U* ?! Q) O5 Q  @+ r1 @醫生佢話會轉介你去沙田評估,但是不是威院我唔知
5 G6 m& G0 i, [, T9 ^( G  ]

4 N  o6 Y/ a/ D! Q3 X! M佢轉介你去沙田有鬼用咩, 叫佢轉介你去威院啦!