嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

想問這個是不是好醫生???

想問這個是不是好醫生???

想問這個是不是好醫生???" m7 k$ C. u% N# ^% i

* z: k$ A5 C: e; j0 z+ {* ?' _- }7 f9 x8 W: L; ?' Y; G
屯門醫院轉界我到明心樓看精神科醫生
+ l! n7 G2 ]( j5 i% a% Q) z; T  b+ x( L( G7 T2 c
主診醫生歐陽國樑(他說這些個案都他付責)我都只見過佢三次2 S  W8 v4 y' o
1 F) f& s& i* S* `& \) Q* `
我怕醫生太主觀影響到家人的看法,
+ x- R! L" s$ j" z! _
$ o/ L: C( j2 ~& G" X! }醫生一句[很傻]我亞媽都自己加左好多自己想法上落去(而且我媽想法好負面): f7 z5 T9 s# ]+ S

0 a. v  }1 R) c8 ~( @有次和媽在樓下荼樓渴荼時,
; u/ p+ K8 T* ]( [我手機上網看新聞<有趣的新聞>,1 I& _" v! l: o; f' L
我見幾得意我比媽看,我媽面色大變1 `2 L! t1 S3 O9 b
(說:唔好比我睇,又說你D傻野是上網學架,又大聲說我見報的事<而且同台有其他人>)
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
點解要睇精神科呢?
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

見左報 (D報佬作左好多野)
1 u: A5 h/ P3 \; D3 O8 w9 c% o/ t# R% @  h. ]; p

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:15 發表   
2 y) g1 Y5 d5 Q2 r  見左報
% A! A$ D9 n+ S0 B不明白呢?
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

引用:
原帖由 adam5354 於 2013-2-22 10:17 AM 發表   : ~( s, l+ X3 @, h/ b) G
' A, R! y! u/ n! c+ q# `8 u2 T
不明白呢?
: v9 s3 r8 z# T; c1 ]4 E* }  ?. _& X# @% i1 Q0 U
http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=32166&extra=page%3D1/ `( `1 G2 N, `! i

+ a& e2 ^8 p' Z" }# E: O2 J( q( j& {6 r

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:21 發表   - g3 L. R# y) R6 ?- r, f& Y

( E( c+ J0 b( T" D
* d: }: v. |" v3 z1 W" Bhttp://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=32166&extra=page%3D1
4 ^- W* H3 \: T2 x
* O; m* J$ K( {! g) F6 J: t' v
是妳嗎?

, 醫生說怕我自殺# C0 D: a! `7 [+ l' z  B- J- t
( e+ {: w( T% [9 l- x( g& T
4 y* a, z* G4 I3 O( M5 t( {
醫生要評估下我是心理/所以有排見???
# l; h* F0 V* X+ m+ }% W- \3 _7 A
7 d( t6 p9 X1 _- j[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 10:46 編輯 ]

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:29 發表   3 q8 ~& I+ Q, @. v9 c3 x* u
, 醫生怕我自殺
3 W* ?/ J' v' b* W% Q/ @
說真的醫生做評估要看你精神、心理、情緒是否正常先~~需時因人已巳~~所以慢慢看看吧~~

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:21 發表   & u% D# ~$ }" F/ F; k( W0 N

) p4 ?: {4 m4 r; C. y  H* D% s1 S6 U' z; O7 d* W
http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=32166&extra=page%3D1
8 e  t: o" m8 c/ Z4 M

' K. F( a  g$ \; \! ~/ w/ ~5 {# f
0 h  y! Z, N2 g* {8 v; S
1 F7 h' z/ o' U: P9 k$ S* q" @
* ~% q' t+ x$ r2 K' n' ]
東方呢類報佬經常都將 D 簡單新聞加料發水。
; e( H+ q# Y2 X2 K8 y# a4 w1 D, v. c% q( h( f# A2 y
8 ~# |6 \7 W3 V3 l' C
其實介唔介意將當晚發生咩事真相講清楚佢, 起碼呢到D姊妹對件事唔會誤會吖。
  o2 Q2 b9 _' k) Q

醫生說要先處理家人的問題3 w( [+ Y+ O: G" s; I- _+ A
0 b) ?3 o- [) ?/ H3 m: _: @

- u2 B4 V* @( q# U& J$ b4 i. R* i( }3 b0 w1 V+ a9 W

) A; r3 `/ ?5 ^7 f以我有記憶我穿女裝好像有18年-我是小學一二年開始
/ C3 L  \* v- \(沒有出過街!但試過在男裝內面穿絲襪/泳衣卅背心)* q7 `0 L2 m9 a
今年29歲
# O, t5 p1 D% t" w* O' o  n4 m高159CM  50KG (減肥中) 最重有175KG 想減到45KG
; B# c# R' |. V) I6 [- R, Y! g
3 u4 p( N" g; j* [2 P7 ^5 T2 R 我只覺自己得60%像女 (我個頭像)! w# a8 D0 e0 Z* k" c3 U. A$ Z

' v/ A5 z, n- I4 y我小學時真正想當女生
. Z7 j3 P; Y6 N
! _# |0 r8 m/ J* |現在自己都唔知自己想點,害怕變左不像! v1 \  ?5 u4 j. u1 ^1 j) H

8 M) L# B5 j) B2 b' v) g+ U( P. @2 |不是衝動,不是抑鬱(是自己有計劃做手術)9 J! m. H3 t9 S4 l- _8 f; o$ k

1 F4 o9 C1 B$ n+ t6 c我只是去左個DD,本來想兩個流血太多 (想自己去左爸媽都唔比佢知[他們一定不會同意])* u; S8 i9 z+ l3 N6 Y+ u. j

' H3 a3 U; J( T2 ~1 p0 e3 W叫爸媽打9992 p- M* W/ m4 j! B

9 p9 _2 r. u. o: X& ^0 M' C! L7 f- G$ B. ~( u
(我爸媽好古板,女裝都唔比 )
9 k- Q& l0 ^  m& L+ l3 ]5 l4 ]" t% h  _, W) w, I
現在要我見精神科醫生,如果我問佢開荷爾蒙藥唔知佢會不會開比我.(不過我自己都吃開不過得0.625mg 但沒有大用只是,皮膚好少少,白少少)$ V4 y7 {3 Z, @4 f; i$ C
' @) e  T8 F7 j8 l
我不會再做吃荷爾蒙藥算la....現在沒了一個DD只要3~4mg(如果兩個DD要5∼6mg要吃好多藥又要好多$買藥:Q (DD內男性荷爾蒙和女荷爾蒙衝擊副作用很大):Q
* n* V7 L# _7 Y, h, q' I! w& t
) X5 g+ _0 u, o我中學時買到藥周好ra~:Q( Q! F, E! i  ~7 D+ E7 ~

6 j: h+ d4 Y$ k/ Z) n+ b: [9 e現在自己都唔知自己想點,害怕變左不像(而且我爸媽都要我做個正常男人,我媽好像想我生仔(說:好地地剪左)不過我吃過荷爾蒙可能精不建全生B出來可能會畸形)/ q$ @; e- o* g# F" ?7 K* D' D9 @6 X
2 Z9 M# G4 g/ \( `: \
而且我對(男女都沒與趣又不會結婚生仔)1 f; _2 ?/ i3 N% x1 z3 G

4 H" `6 G0 b$ z2 _0 z& D7 F男~我會好奇怪
) r: O! M3 p9 ?女~我只喜歡自己& _4 K9 k+ V0 W0 U
+ M& K& }- z5 X: G- X* {) L# K
AV我想自己是女 " W8 i$ C1 V  J3 b$ S% b5 q
, ~  t. z. H* x' \8 m% S
(我看到自己皮膚一年比一年差
. A* d# y! k/ w/ J; B! j  [. N毛孔一年比一年多及大
# Q6 t3 Y6 a( _& r2 }, y毛一年比一年多)
9 Z; H( [1 m1 u; `* G! j! [. ]8 u, a% j
我怕30歲後什麼都沒有做變個了大叔後悔以晚
! j( j+ N8 B. y) Q% T
" I5 B/ O4 k$ U8 U4 }) g  ~看見街上D女仔衣著身形很吸引,我想那個是我 又看看自己只是一個變態大叔
1 E1 t) U4 t; _1 m0 z
4 P1 i, C1 F1 ~. r& h" Q* `. A- v[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 11:41 編輯 ]

回復 10# sly2342003 的帖子

其實....." S4 h) [6 N6 F# f, G, h
只要有足夠金錢8 l7 f9 z; V. I$ x& T5 f
唔會有變咗性唔似的
- J* n: ^' B' ?因為有錢有得割喉核、整容令面相女性化# e+ M, ]& y" E* x( z
脫走多餘毛毛、學女聲
, f- E9 a  j7 F( Y& w
! }5 G! I. {+ D2 Q$ h' |問題反而喺你有無咁多錢做呢啲野
. O4 C9 m) f- ~0 D3 g% |/ t8 h就只講留長頭髮一樣
4 o% a7 l  ?0 g5 a8 |, U已經會令你搵唔到工

( \/ C# |" \7 }! u7 P$ w

9 x/ I) S9 }0 h我都29歲 到現在都沒長喉結5 }0 L- n; ]* N) d$ K' c

( o4 Q4 {+ G& S2 ~+ {* \$ ?$ W# E[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 11:52 編輯 ]

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:59 發表   " P5 \1 @9 z+ u) }, X
醫生說要先處理家人的問題
. }0 d2 h3 d) X1 |! ^2 L% Z& d. d' e

! d# |  g4 {) ^& m' M( H) A% @0 W$ c+ i# d8 D" U! `3 ]0 }

" R$ p) e; q& x我穿女裝以有18年 (沒有出過街!但試過在男裝內面穿絲襪/泳衣卅背心)2 k2 L/ f* C' P- p$ o
今年29歲
, e6 m: a+ |) u- i( [高159CM  50KG (減肥中) 最重有175KG 想減到45KG
% K, V6 ~/ k0 C  v
& ]9 U3 |) \1 y, |3 D" a1 ` 我只覺自己得 ...
8 d$ E% ?6 d; E) ]2 M7 N
妳自己都唔想點醫生又點幫妳呢?
' ~, k; ^/ y! U& s如要家人接受~~必須要醫生信妳~~醫生會幫口說好話~~4 G4 m+ b9 S3 C
醫生點先信妳呢?
5 q8 f. i' Q8 \, W/ @8 Q! g" A唔係屋企穿女裝化妝就信妳o既~~) Y$ u& \3 N' w( U1 x
妳要改變自己不論容貌、打扮、行為、舉子、聲線都要女性化~~
; _3 i8 p' e* V) J2 z  C1 R2 S即使唔能夠full time女性生活~~都要有一定時間係女性生活~~
: ?8 G) E. r$ J* `" l食藥係可以令面部圓D女性化D同長出乳房~~: q! W4 V* }/ v, b5 z
仲有一點~~性別認同、性取向係兩樣野不要混沌~~

引用:
原帖由 humenfemme 於 2013-2-22 11:35 發表   
3 N; g" k. a) s7 `5 ]其實.....
! h5 b" ^% \6 z0 V4 u( ^只要有足夠金錢
" ?) |% Y2 }( {" [0 X唔會有變咗性唔似的5 M) A5 L. k6 ^6 j
因為有錢有得割喉核、整容令面相女性化
7 F% H4 F4 R: Q脫走多餘毛毛、學女聲/ Y" {/ o$ E- r* g1 O0 K8 j3 |

2 q- w. \# P; K5 k( B- H3 z問題反而喺你有無咁多錢做呢啲野
8 o7 t* X) v$ W就只講留長頭髮一樣
, v! J5 W$ g4 i+ N已經會令你搵唔到工:sw ...
" [2 L/ [  {% B& n+ s$ K3 @
唔係割除喉核只係磨平~~3 J) X  G1 k( D/ B7 G4 N' M
有錢可唔可以令家人諒解妳?3 {# ~: ^$ x% V
有錢可唔可以令所有人接受妳?
: u1 y  n( ^# M1 u* [" u有錢可唔可以冇人歧視?1 N% p- U& V" z6 i
有D工作長短頭髮不分男女都做得~~只係肯唔肯去做姐~~

回復 12# sly2342003 的帖子

我都無喉核啦!唔通我係女仔咩!

引用:
原帖由 uniform 於 2013-2-22 12:20 PM 發表   
- W$ |# \, W! ^4 ?我都無喉核啦!唔通我係女仔咩!
: R( W0 d1 M" J
( \& I3 C0 R, r
我要做美女,不是女人
# p/ v; b# X3 k0 @/ x, l) E0 U' h: A) L) }- v; }/ c7 q# W7 j1 o/ O
有大把女人樣子是男人,帥奶都是女人4 [% G3 h5 e- s, J& N5 I% c
6 U5 B: ]! i$ d& b* e

試下叫醫生轉介你去威院嘅性診所啦!

現在的你是要去努力工作賺錢去整形吧

醫生佢話會轉介你去沙田評估,但是不是威院我唔知- h& k% \* h+ @9 t7 d% N) Q. f$ Y

{, t& n; N% I  v& Z[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 21:01 編輯 ]

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 20:59 發表   ' c' M- e# ~0 D' Q
醫生佢話會轉介你去沙田評估,但是不是威院我唔知
4 P- Q3 e( [2 V( f: @

+ \0 D1 s5 C0 l佢轉介你去沙田有鬼用咩, 叫佢轉介你去威院啦!