嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

收埋絲襪既好地方

收埋絲襪既好地方

忍唔住好想買對絲襪著,但係我唔知可以收對絲襪係邊...5 y1 o& T! B( |; Y/ T
我自己唔係自己一間房,屋企人又成日都同我執野,個衣櫃唔只係我用仲有d其他野,自己又無d有鎖既櫃,都唔知收d絲襪係邊...* \. n) O. t3 B, N, w  P9 }8 ?+ p% X
我好耐之前試過收係一個打波用既袋,點知屋企人搞我個袋之後俾佢發現左對絲襪
- e( {! {0 ]5 u; o( g" R) c各位有無咩提議可以幫幫我...
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
唔多既, 咪收埋係電腦機箱裡面lor, 除非你屋企人幫你整埋電腦啦
這是我的絲襪blog, 歡迎參觀
https://phworldofnoel.wordpress.com/

呢個情況都幾麻煩...

引用:
原帖由 27173561hk 於 2008-2-8 08:27 發表
, F. }4 s8 D2 @$ `0 i/ n電腦箱 點擺呀, 不如買個夾萬或放入可以鎖的櫃裹
4 k; X+ G9 A: S& O& D, k: `除非你部電腦係放滿左hard disc 等硬件(呢個絕無可能), 又或者你部係骰仔機or 用透明箱, 否則部電腦機箱要擺幾對絲襪一定得, 而且人地都話無可以鎖既櫃, 你又會唔會買個夾萬擺幾對絲襪入去呀?
這是我的絲襪blog, 歡迎參觀
https://phworldofnoel.wordpress.com/

引用:
原帖由 noel 於 2008-2-8 14:36 發表 ( ?8 X' N4 t2 e7 m! @: g0 u* u

* I0 x6 ^- {" y除非你部電腦係放滿左hard disc 等硬件(呢個絕無可能), 又或者你部係骰仔機or 用透明箱, 否則部電腦機箱要擺幾對絲襪一定得, 而且人地都話無可以鎖既櫃, 你又會唔會買個夾萬擺幾對絲襪入去呀?
  h* K' Q7 `" R1 L) z
我部電腦係用細機箱都無咩位,同埋部電腦都幾熱,放入去對絲襪似乎唔係咁好( t8 G2 u3 m( K0 ^" l( r
我有想過收係自己個袋,但係收係自己個袋成日都要帶埋出街,又可能會俾d朋友搵到,所以唔係太可行
2 n( q  ?) X' [9 q% m仲有無咩提議...我好想著呀

我張display好熱,機箱風扇都3個

引用:
原帖由 silly1234 於 2008-2-9 01:38 發表
) [  l/ P7 [# M5 B) I( r; l我張display好熱,機箱風扇都3個
9 @3 r9 [- g/ W) Q& v我驚放野入去會搞到部機過熱...

如果唔驚貴的話,可以租個迷你倉..............
我最鐘意著裙著絲襪

引用:
原帖由 silksocksboy 於 2008-2-9 21:54 發表 ! @& r$ }6 ~. |
如果唔驚貴的話,可以租個迷你倉..............
9 ~- Y' @% J. a  R
收一兩對絲襪唔駛租個迷你倉呀...又唔方便我隨時著 / o8 s/ b1 Y" j) E  c5 Y4 N
我只係想收係一個唔會俾我屋企人發現既地方...

引用:
原帖由 samph 於 2008-2-9 23:15 發表 ) t5 C5 k, ^" T  a8 M
2 \# z$ [4 I* A- L  e
收一兩對絲襪唔駛租個迷你倉呀...又唔方便我隨時著 ; s% Z2 N& f3 I6 R- {* s3 H8 L
我只係想收係一個唔會俾我屋企人發現既地方...
0 P5 L. K# P, l; e+ @" [' |
) X1 l7 u: H0 P* w9 e) a5 a6 `- }係就係無咁方便,但係肯定唔駛驚。; H: L, l3 R8 v/ s/ Z/ G& h8 ?
8 g7 q% ]$ z7 o+ N6 q9 v
如果租得迷你倉,就緊係唔止一兩對啦,仲可以Keep埋D裙同鞋。
我最鐘意著裙著絲襪

放落倉就誇張左d...
9 ~% ^! t% n6 h- l9 C+ c; [: B" A4 u9 V8 l. Q0 s
你話放落機箱就真係好辦法
" g& v  c/ n$ X
! N, {9 S5 _/ M不過你最好開緊機拿番出黎...費事攪入去...

引用:
原帖由 silksocksboy 於 2008-2-10 21:44 發表 / H- w! q5 G% m) G% o  P1 _. i

8 ^/ w4 E/ M9 G6 D2 O3 O) d8 I
, s) k- J7 [% \$ m; M7 k係就係無咁方便,但係肯定唔駛驚。7 l, S  y% X0 J

$ }! t7 @4 Y& ?. ^; C, V如果租得迷你倉,就緊係唔止一兩對啦,仲可以Keep埋D裙同鞋。
# R! B3 ]5 g7 _( Z) G* c7 Q- j) F: \我只係鐘意絲襪,裙同鞋都唔會點玩

咁就難搞啦!我平時都係收系d舊袋到!
. B% d$ K2 {! o* g- O' D咁你就買一個迷你盒到又可以埋到絲襪o既
) k* v) C+ Z) k2 j) H! R% _size

四四方方帶鎖個種錢箱....' X: I$ A4 D$ v
& Y2 l! X- s" |3 }

9 d6 |1 \* z3 w, K  u5 ]; Q[ 本帖最後由 sghk_abcd 於 2008-2-17 17:48 編輯 ]

用個可以上鎖既背包將d用品擺落去, 再買個掛鎖鎮住佢
9 ^4 y. P# t( Q7 U5 Q! p之後擺響一個唔多顯眼既地方....

唔建議放入機箱入面, 影響空氣對流, 燒埋塊板就真係得不嘗失喇.' ^2 N( \3 @2 m% ^
放入去D普通既箱, 再搵D書呀雜誌呀等等上面, 等人覺得要打開好麻煩就ok.
- V+ M" H- F/ W8 a( Y- ]8 q有鎖反而有D此地無銀...

呢樣都幾麻煩............
, Q# w& d, }8 m
4 V7 |, C8 v. \/ N: z+ n) ]2 o& P不如買個有鎖既 cd櫃.. 前面放d電腦cd, 後面放d 絲襪.. 如果只係幾對應該好易裝入面.
1 T1 Y* W8 C2 S
+ W3 A. u0 G' Y$ ?: m  Q我自己有個有鎖櫃乜都放晒入去. 真係幾好. 除非要拆櫃..

引用:
原帖由 wong9910 於 2008-2-19 22:35 發表
1 |# R2 W) |" M" X) @9 B  T5 V# M比屋企人發現@@...之後點呀
. G2 v5 c& t6 S4 c6 s, q 我都想知8 {+ K# K% f* H( ^- _( J9 C
* E7 i2 f* v; A4 w1 S# P6 \7 F' L
比個建議你啦, 你可以放係d大褸既袋入面