嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

收埋絲襪既好地方

收埋絲襪既好地方

忍唔住好想買對絲襪著,但係我唔知可以收對絲襪係邊.../ p! ^3 `2 K5 ?
我自己唔係自己一間房,屋企人又成日都同我執野,個衣櫃唔只係我用仲有d其他野,自己又無d有鎖既櫃,都唔知收d絲襪係邊.../ v# b" s. P3 G/ i; F. n3 X
我好耐之前試過收係一個打波用既袋,點知屋企人搞我個袋之後俾佢發現左對絲襪
* Z* `7 L& ?# w" Q  s  `2 E各位有無咩提議可以幫幫我...
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
唔多既, 咪收埋係電腦機箱裡面lor, 除非你屋企人幫你整埋電腦啦
這是我的絲襪blog, 歡迎參觀
https://phworldofnoel.wordpress.com/

呢個情況都幾麻煩...

引用:
原帖由 27173561hk 於 2008-2-8 08:27 發表 $ L0 m! s' S  n: K& _: i/ E
電腦箱 點擺呀, 不如買個夾萬或放入可以鎖的櫃裹
; B. g, I: \4 C6 o% f+ z! [
除非你部電腦係放滿左hard disc 等硬件(呢個絕無可能), 又或者你部係骰仔機or 用透明箱, 否則部電腦機箱要擺幾對絲襪一定得, 而且人地都話無可以鎖既櫃, 你又會唔會買個夾萬擺幾對絲襪入去呀?
這是我的絲襪blog, 歡迎參觀
https://phworldofnoel.wordpress.com/

引用:
原帖由 noel 於 2008-2-8 14:36 發表 7 g* i  f5 ^$ {  E- U* r9 `3 ?) ^7 d5 ?

g3 N) ]  J$ Y3 W  V  r% c0 e除非你部電腦係放滿左hard disc 等硬件(呢個絕無可能), 又或者你部係骰仔機or 用透明箱, 否則部電腦機箱要擺幾對絲襪一定得, 而且人地都話無可以鎖既櫃, 你又會唔會買個夾萬擺幾對絲襪入去呀?
& G+ e' n' n3 x8 s' E  A9 m
我部電腦係用細機箱都無咩位,同埋部電腦都幾熱,放入去對絲襪似乎唔係咁好2 ~6 I, I3 W0 r6 j
我有想過收係自己個袋,但係收係自己個袋成日都要帶埋出街,又可能會俾d朋友搵到,所以唔係太可行, }1 _5 m6 A( ~% |# G
仲有無咩提議...我好想著呀

我張display好熱,機箱風扇都3個

引用:
原帖由 silly1234 於 2008-2-9 01:38 發表 / H7 M: c6 W9 ^6 n8 ^6 ~5 f
我張display好熱,機箱風扇都3個
8 R* \8 c' f7 s$ ^我驚放野入去會搞到部機過熱...

如果唔驚貴的話,可以租個迷你倉..............
我最鐘意著裙著絲襪

引用:
原帖由 silksocksboy 於 2008-2-9 21:54 發表 . c5 q0 F; p( G  g, T
如果唔驚貴的話,可以租個迷你倉..............
0 V5 Q. O+ M. I' g! A: m6 p
收一兩對絲襪唔駛租個迷你倉呀...又唔方便我隨時著
  c: V7 E# ^# \  C- p- U; o我只係想收係一個唔會俾我屋企人發現既地方...

引用:
原帖由 samph 於 2008-2-9 23:15 發表 / U( v# ^1 W0 V, z- _! k

( J  l, S7 }6 B收一兩對絲襪唔駛租個迷你倉呀...又唔方便我隨時著
) ~+ d) D# k8 b7 a我只係想收係一個唔會俾我屋企人發現既地方...
' c7 E9 s' b4 y" D5 ]0 E" H
2 k7 p* v: T+ F* A; ]( w$ b係就係無咁方便,但係肯定唔駛驚。# C- x  A, G0 Q2 f

3 d, F: A5 w- g3 p/ l: V) `8 i如果租得迷你倉,就緊係唔止一兩對啦,仲可以Keep埋D裙同鞋。
我最鐘意著裙著絲襪

放落倉就誇張左d...
& T  `/ }* b8 Q' A2 x. m0 {5 y4 D1 h: I6 _: u9 d$ ?% u6 Z
你話放落機箱就真係好辦法
- v1 C: q% |. t" J+ p+ L, u! T2 @3 O) C2 \
不過你最好開緊機拿番出黎...費事攪入去...

引用:
原帖由 silksocksboy 於 2008-2-10 21:44 發表 / v2 H* l9 _8 p

$ z! z5 i. [: k" {+ C: ~8 p" r5 i5 V3 G! t# r, H4 M0 B, k& \0 Y: Q9 M
係就係無咁方便,但係肯定唔駛驚。
6 Y7 c2 p4 z. x0 ?0 E. {8 T
# O* W- T$ a. n9 z如果租得迷你倉,就緊係唔止一兩對啦,仲可以Keep埋D裙同鞋。
2 }7 X% B) ~+ M* m7 O% m2 K/ f6 B
我只係鐘意絲襪,裙同鞋都唔會點玩

咁就難搞啦!我平時都係收系d舊袋到!
. F% A! E3 ]4 R* k  o咁你就買一個迷你盒到又可以埋到絲襪o既* C: i# t! K8 `- i) h7 h2 T
size

四四方方帶鎖個種錢箱....
* k# g/ x" ~' b# I! E2 _' X/ V# M. K% F; F* M4 D; d

$ V0 Y8 G# o7 j+ l! |' m7 m[ 本帖最後由 sghk_abcd 於 2008-2-17 17:48 編輯 ]

用個可以上鎖既背包將d用品擺落去, 再買個掛鎖鎮住佢- J( M& C* z/ L8 e/ \3 F3 m9 v6 n
之後擺響一個唔多顯眼既地方....

唔建議放入機箱入面, 影響空氣對流, 燒埋塊板就真係得不嘗失喇.
1 R. j5 Y3 U1 j! c放入去D普通既箱, 再搵D書呀雜誌呀等等上面, 等人覺得要打開好麻煩就ok.
0 [- _; h% t- \+ k- ]有鎖反而有D此地無銀...

呢樣都幾麻煩............
: Q% v6 z: T5 c4 a* q: L& F2 G6 Y5 G) W: A0 h/ L  J. @
不如買個有鎖既 cd櫃.. 前面放d電腦cd, 後面放d 絲襪.. 如果只係幾對應該好易裝入面.* S" |- p2 H" e/ Y5 S4 b

7 M9 ]4 |, K/ B9 E- s( f我自己有個有鎖櫃乜都放晒入去. 真係幾好. 除非要拆櫃..

引用:
原帖由 wong9910 於 2008-2-19 22:35 發表 0 ?! K6 k& t% X
比屋企人發現@@...之後點呀
9 l& _. ~0 g3 L" a  E" e
我都想知; S  v' Q6 d1 H( c, o
& b; e3 F) k* d3 Q5 C* Z& E! q+ e
比個建議你啦, 你可以放係d大褸既袋入面