嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

收埋絲襪既好地方

收埋絲襪既好地方

忍唔住好想買對絲襪著,但係我唔知可以收對絲襪係邊...  v* X  l1 {/ Q* Z2 f, v
我自己唔係自己一間房,屋企人又成日都同我執野,個衣櫃唔只係我用仲有d其他野,自己又無d有鎖既櫃,都唔知收d絲襪係邊...
5 y! P0 a' b# I# D& k我好耐之前試過收係一個打波用既袋,點知屋企人搞我個袋之後俾佢發現左對絲襪
# R. J9 m2 S# Q2 \各位有無咩提議可以幫幫我...
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
唔多既, 咪收埋係電腦機箱裡面lor, 除非你屋企人幫你整埋電腦啦
這是我的絲襪blog, 歡迎參觀
https://phworldofnoel.wordpress.com/

呢個情況都幾麻煩...

引用:
原帖由 27173561hk 於 2008-2-8 08:27 發表
- E! ^" r1 @6 q6 f  A! j電腦箱 點擺呀, 不如買個夾萬或放入可以鎖的櫃裹
, J: c. v6 n5 @1 A0 O
除非你部電腦係放滿左hard disc 等硬件(呢個絕無可能), 又或者你部係骰仔機or 用透明箱, 否則部電腦機箱要擺幾對絲襪一定得, 而且人地都話無可以鎖既櫃, 你又會唔會買個夾萬擺幾對絲襪入去呀?
這是我的絲襪blog, 歡迎參觀
https://phworldofnoel.wordpress.com/

引用:
原帖由 noel 於 2008-2-8 14:36 發表 , z) o' v, t3 N7 R( o9 h
6 C: H% g0 k6 f+ j% ^
除非你部電腦係放滿左hard disc 等硬件(呢個絕無可能), 又或者你部係骰仔機or 用透明箱, 否則部電腦機箱要擺幾對絲襪一定得, 而且人地都話無可以鎖既櫃, 你又會唔會買個夾萬擺幾對絲襪入去呀?
7 s, H0 i7 S# {0 c  G我部電腦係用細機箱都無咩位,同埋部電腦都幾熱,放入去對絲襪似乎唔係咁好
- f: e- @6 i3 Z我有想過收係自己個袋,但係收係自己個袋成日都要帶埋出街,又可能會俾d朋友搵到,所以唔係太可行
2 |; S9 [7 f, F仲有無咩提議...我好想著呀

我張display好熱,機箱風扇都3個

引用:
原帖由 silly1234 於 2008-2-9 01:38 發表
( n5 I! J6 s5 Z0 d. J我張display好熱,機箱風扇都3個
& U. U+ ]1 T$ R4 ]& g- p5 B! w" g我驚放野入去會搞到部機過熱...

如果唔驚貴的話,可以租個迷你倉..............
我最鐘意著裙著絲襪

引用:
原帖由 silksocksboy 於 2008-2-9 21:54 發表 * t  Y' U; l8 y6 _* N8 ~4 d
如果唔驚貴的話,可以租個迷你倉..............
8 |" ?$ I7 H* `8 y, J. |收一兩對絲襪唔駛租個迷你倉呀...又唔方便我隨時著
7 k- i2 b$ [& g* I/ \我只係想收係一個唔會俾我屋企人發現既地方...

引用:
原帖由 samph 於 2008-2-9 23:15 發表 / S+ `+ j  D; O% Z; m

# `. H$ ?0 C& q, p6 \1 x收一兩對絲襪唔駛租個迷你倉呀...又唔方便我隨時著 3 h* t5 R; o6 ~
我只係想收係一個唔會俾我屋企人發現既地方...
  ?$ i' l$ D8 `4 m" v' W+ @
! t, T7 b7 U* q" g  Q* q
係就係無咁方便,但係肯定唔駛驚。
: T4 {7 P# _) [% z  t' q# m+ s9 Q' r$ q) V& k
如果租得迷你倉,就緊係唔止一兩對啦,仲可以Keep埋D裙同鞋。
我最鐘意著裙著絲襪

放落倉就誇張左d...0 F4 l3 Y8 ]$ `* M
. d' {7 K6 ]7 a2 ]5 q9 Y1 x- h
你話放落機箱就真係好辦法1 E9 \0 W9 U+ e/ r7 u

$ O$ p0 D. W. @不過你最好開緊機拿番出黎...費事攪入去...

引用:
原帖由 silksocksboy 於 2008-2-10 21:44 發表 ! X3 z8 m, ]) d/ c

0 c  P5 j9 w* C/ j9 p. s
( {. V, I) K3 T4 D1 G9 G+ V. a係就係無咁方便,但係肯定唔駛驚。
: X, v( b7 {& H' R1 @
5 Z" Q3 O; u  P2 B$ ?如果租得迷你倉,就緊係唔止一兩對啦,仲可以Keep埋D裙同鞋。
, p* D" Z/ e# J& t我只係鐘意絲襪,裙同鞋都唔會點玩

咁就難搞啦!我平時都係收系d舊袋到!
8 S8 N+ Y  [7 ^! N+ {咁你就買一個迷你盒到又可以埋到絲襪o既
4 E: ]8 F9 Z: G; h* W0 m6 r+ E7 D/ jsize

四四方方帶鎖個種錢箱....; r! s2 m4 v. a& \0 t

2 K) u- U5 a6 v$ V/ u+ s7 p# J
1 a% i2 q3 v: b[ 本帖最後由 sghk_abcd 於 2008-2-17 17:48 編輯 ]

用個可以上鎖既背包將d用品擺落去, 再買個掛鎖鎮住佢7 J- l1 I. ~6 J* @6 O
之後擺響一個唔多顯眼既地方....

唔建議放入機箱入面, 影響空氣對流, 燒埋塊板就真係得不嘗失喇.
. o) B9 h" u- h' j0 c& v' Y放入去D普通既箱, 再搵D書呀雜誌呀等等上面, 等人覺得要打開好麻煩就ok.
5 E9 m, z& S* {8 ^+ w有鎖反而有D此地無銀...

呢樣都幾麻煩............# |6 p- y: V# Y! S; Y
' X5 \+ @0 q; C( R# `# K
不如買個有鎖既 cd櫃.. 前面放d電腦cd, 後面放d 絲襪.. 如果只係幾對應該好易裝入面.4 l+ ~7 _/ E9 O1 P- }  G+ G1 y% ^, ?/ e

/ X- L8 r; E: m  S$ p我自己有個有鎖櫃乜都放晒入去. 真係幾好. 除非要拆櫃..

引用:
原帖由 wong9910 於 2008-2-19 22:35 發表 " d2 i% D! C5 S8 F: J( {2 Z# m0 W
比屋企人發現@@...之後點呀
  n' f0 k( q: K1 F# b 我都想知* c* @$ p: U+ k) d8 [% T
* G+ q" Q/ Z& l1 [  e8 T7 ]2 j
比個建議你啦, 你可以放係d大褸既袋入面