即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

回應與發文時間間隔

回應與發文時間間隔

回應與發文時間間隔記得是15秒 什麼時候一口氣便成300秒* q  g3 r  q7 a) f" @" |# N

. L# F% e& R; s0 [2 N( K! H那就是5分鐘了呢
( V6 M, t7 X: a' e$ @: o0 C& o) S1 C# Q( e
15秒太短我能理解 但是5分鐘也太長了
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
個群組巳經唔多人出話題, 再咁搞法咪好似hkcdfamily完全無人上, 玩自殺, 高呀

引用:
原帖由 nickycd69 於 2017-1-23 00:04 發表   
$ x0 M& T/ H; z7 D; [- q個群組巳經唔多人出話題, 再咁搞法咪好似hkcdfamily完全無人上, 玩自殺, 高呀
" }3 ]% R2 n2 Q+ V6 Bhkcdfamily 現在無人上的原因是舊伺服器的domain無顧摺了,所以要找新domain再起新壇,而舊有好多會員不知舊domain摺了,新的又不知網址,所以無法回復惜日的人氣。人氣跟論壇規定無關!
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

五分鐘真的要等好久沒耐心

係囉,每次要等5分鐘先可再發,都冇心情再看下去了。

我都認同5分鐘太長!
% g7 Y' W& j6 a: r8 {! f+ o$ I每次想回都不能回!& G2 Z$ U% U8 n# j
可否考慮定在1分鐘左右呢?
8 \. v5 B0 T6 n% f可以增加回貼的數量,對人氣是一定有幫助的。

我都認同5分鐘真係長左D!能否修攺為1-2分鐘??

以前一偷空上來, 就一邊看帖,一邊回帖.........
- X3 L0 H: V3 ^2 ]- G! Q' V% `% i1 |3 Z9 w, ]( O
突然之間, 我的回覆變成灌水..........不能一邊看帖一邊回帖,.....卒之變成只看不(能)回..............' A, ^. l. k+ O( Q0 u
7 k: Z0 L& m! l% G3 _" d$ L. Z" I
原來, 我已好幾天沒有上來了...................
( [/ T8 \1 m: R' R+ v* i$ b- F# y! ?4 |8 D7 b3 P
遲些,.........或許,...........會忘記這兒, 會忘記這兒開心的分享........

讚成所有貼圖區 , 回覆時間在180秒左右
) P8 p. v( T# ?8 C" ^反正有建設性既回覆1%都冇. P1 I5 ^8 o  O  c  ~8 o* w+ b
都係灌水為主
1 A$ r3 [2 h) u$ p" ?
9 ^% ^& K% ?; E& V+ Y7 M! I* n  B' f* Y& c& b; i, x  P
( Q% I3 s9 ^$ A4 U

灌水都係要搵錢睇圖, 不如改不收錢咪好, 又要搵錢睇貼, 又不準灌水, 唔收錢咪無人灌水.

人生意義呀# z- \3 w- _8 J& c2 b; B/ |6 ~
返工同灌水一樣7 O4 m  b$ r% g  |

. I( M; b+ O& e# i% T' R3 f! V% L叫D商人賣野免費...咁就唔駛返工
3 I: U2 c) i- H爽丫丫
7 Q, e! A: N2 r+ t$ G# I: T: H4 C1 r# T1 X

基於一些私人因素,我無法常上來HKCDTV而且每次只有很短的時間可以來回覆,但每次都要等300秒,真的沒辦法留言..... * h. ?1 ?, _9 w3 L6 q* e- f

. }" i+ ^5 R0 n* a+ V/ F建議依等級或積分來限制回應發文時間的間隔~謝謝
  q5 ~' k$ {5 Q5 Y! l9 }
' A( a( s! O4 \  B: M[ 本帖最後由 judy 於 2017-1-23 20:57 編輯 ]

引用:
原帖由 judy 於 2017-1-23 20:53 發表   7 a- G/ e6 I; r' x
基於一些私人因素,我無法常上來HKCDTV而且每次只有很短的時間可以來回覆,但每次都要等300秒,真的沒辦法留言.....
7 N' R3 P' N5 J) E6 @) I, ?2 }1 C) [( R
建議依等級或積分來限制回應發文時間的間隔~謝謝
2 {$ N* o8 Y& k! g! q4 H3 ~
: T: {5 }* b7 ~6 D3 n7 ~) G# K& V論壇基本設定, 只有壇主做得到.

有人覺得係灌水,有人覺得係搵錢!
2 @1 ^. ]9 o  G9 D0 o但係我覺得係對其他姊妹的鼓勵!
7 a0 N: m; H, t1 K我自己的貼,每一個回覆我都會看的,也盡量和回覆的人互動!
  \! C3 y8 Z$ S0 P7 X所以我覺得應該減少回覆時的限制!

惡性遁環
8 Y- o# }1 n9 u4 F  z2 B又要鼓勵又唔比灌水0 A0 I* K' l  i; T3 `9 o* A
又比人收錢又咗住唔比灌水搵錢3 v0 e  _' A: [3 Q/ ^
又有人唔想搵錢又想物質唔使錢
. M0 t' |. i- Z) @& l更有人想做貴族我得你唔得, 打9佢啦
- y2 I) X2 j/ y) u0 s; Y- i% v最終自取滅亡, 人類真on 9
% G: G" D# b/ d+ X! G3 U' d! K- _: A9 ^7 ~

香港仲有幾多個呢類Forum...大家心知肚明
: \0 ~) x$ Y2 i: z5 f有人出錢出力搞Forum , Forum要經費的. {' J5 o+ ?% D
有人食免費野仲要挑挑剔剔
  K& R& x% U4 d) n多一個唔多...小一個唔小9 D* o' c( W7 N/ A7 c' |! W- w& l6 F
Forum摺埋都冇所謂 , 反正都轉晒用FB" S4 Y6 A" X) O5 ]5 V
戀物佔既都係Forum既大多數響到自High! o! f2 G* i" s+ x/ F( X. c" \) L- @
. U: E$ `8 A) Z( I  h7 i# z2 w
# O3 |: v. v1 F" A" Y
2 o7 o3 K2 O6 j& {6 H& [1 g: Z/ N

I love 花生!

5分鐘真係好耐!

所以能不能做一點妥協修正一下?+ w5 ]: _) r: ^, E

1 ^- D' R, @. J4 m5分鐘真的太長了

300秒, 5分鐘, 真的太長了吧
# C. R7 g9 D- |; e1 Z要回文真的很不方便
Cross-Dressing力量~變身~^^